Tatlı Tarifi kolay güzel tatlı bilenler noluuuuur :)

esra3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
646
328
arkadaşlar,h.sonu sohbet var pasta borek çörek sırası da bendenızde:KK52:
3 çeşit yapıor herkes.sizce ne yapabılırım:KK51:
h.sonunada başka işim de çıktı,şöyle kolay ama guzel tarifleriniz kesin vardır sizin:KK76:
teşekkür ediyorum herkese..

Son düzenleme:
3 çeşit yapıor herkes.sizce ne yapabılırım?
h.sonunada başka işim de çıktı,şöyle kolay ama guzel tarifleriniz kesin vardır sizin:KK76:
hemen yalancı tramisu diyorum. :) Hazır keki alıp sütlü nescafeyle ıslatıyorsun içine muhallebi somra üstüne kekein diğer yarısı ve yine muhallebi. Servis yaparkende üzerine türk kahvesi veya kakao serpiyorsun. Muhallebiside, 3 kaşık un, 1 kaşık nişasta 1 su bardağı şeker ve 1 kilo süt. Pişir, çok katı olmuyor zaten kaynayınca ocağı söndür ve vanilyayla toz kremşanti ekle karıştır. Mmmmmm harika bir tat :KK66: Birde arpa şehriye salatasını öneririm, şehriyeleri makarna gibi haşla süz sonra içine aklına gelen herşeyi koyabilirsin. Çok güzel oluyor. (turşu, gartnitür, dereotu, maydanoz favorim :KK66: )
Heee birde börek tarifi vereyim sana;
Hazır yufkayı yağlı tepsiye ser kenarları dışarıya sarksın içine iki yufkayı parçalayarak koy, üzerine 1 bardak ssüt yarım bardak yağ 1 yumurta karışımını sür, içerisine ister lor peyniri ister haşlanmış patates ezmesi koy, üstüne bir yufkayı daha parçalayarak koy ve tepsiden sarkan yufkayı üzerine kapar sütlü yumurtalı karşımdan kalanı her yerine gelecek şekilde yay. 1 gün buzdolabinda dinlenirse daha güzel oluyor fırına vermeden öncede maden suyu dök üzerine bir şişe... Yemede yanında yat :KK66: Kolay gelsin canım. Pratik tarif denince üzerime yoktur, üşengeçlik bu olsa gerek :KK49::KK49::KK49:

hemen yalancı tramisu diyorum. :) Hazır keki alıp sütlü nescafeyle ıslatıyorsun içine muhallebi somra üstüne kekein diğer yarısı ve yine muhallebi. Servis yaparkende üzerine türk kahvesi veya kakao serpiyorsun. Muhallebiside, 3 kaşık un, 1 kaşık nişasta 1 su bardağı şeker ve 1 kilo süt. Pişir, çok katı olmuyor zaten kaynayınca ocağı söndür ve vanilyayla toz kremşanti ekle karıştır. Mmmmmm harika bir tat :KK66: Birde arpa şehriye salatasını öneririm, şehriyeleri makarna gibi haşla süz sonra içine aklına gelen herşeyi koyabilirsin. Çok güzel oluyor. (turşu, gartnitür, dereotu, maydanoz favorim :KK66: )
Hazır yufkayı yağlı tepsiye ser kenarları dışarıya sarksın içine iki yufkayı parçalayarak koy, üzerine 1 bardak ssüt yarım bardak yağ 1 yumurta karışımını sür, içerisine ister lor peyniri ister haşlanmış patates ezmesi koy, üstüne bir yufkayı daha parçalayarak koy ve tepsiden sarkan yufkayı üzerine kapar sütlü yumurtalı karşımdan kalanı her yerine gelecek şekilde yay. 1 gün buzdolabinda dinlenirse daha güzel oluyor fırına vermeden öncede maden suyu dök üzerine bir şişe... Yemede yanında yat :KK66: Kolay gelsin canım. Pratik tarif denince üzerime yoktur, üşengeçlik bu olsa gerek :KK49::KK49::KK49:
harikasın yaaa:KK54:
tabı cnm pratık tarif her zaman lazım kı,denemek lazım güzel tarifler:KK66:
teşekkür ederim

gunum bu h.sonu ıptal edıldı,obu haftaya etelendı:KK76:
hala tarıf yazabılırsınız kızlar:KK25:

gunum bu h.sonu ıptal edıldı,obu haftaya etelendı:KK76:
hala tarıf yazabılırsınız kızlar:KK25:
O zamaaaannnn birde yalancı profiterol tarifi vereyim sana, çok olumlu geribildirimler alıyorum her seferinde :KK66:
Yukarıda tatlı için verdiğim muhallebiyi yapıyorsun içerisine 1,5 paket etimek doğruyorsun, çok küçük olmayacak şekilde. Karıştırıp tepsiye döküyorsun, üzerinede çikolata sosu. Çok güzel oluyor çoooookkkkkk:cool:

Tahinli Rulo Kurabiye

Malzemeler: Hazır baklava yufkası- eritilmiş tereyağ- dövülmüş ceviz-tozşeker- tahin

birinci yufkayı tezgaha serip üzerine fırça yardımıyla yağı sürüyorsun. üstüne üç tane daha yufka koyup her yufkayı aynı şekilde yağ sürüyorsun. son yufkanın üzerine tahın döküp spatulayla yayıyorsun ( fazla dökmeyin kesince taşmasın) sonra üzerine ceviz ve şekeri serpip sıkıca rulo yapıyorsun. ruloyu 3-4 cm. eninde kesip (keskin bıçak kullanın ki dağılmasın) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. 10-15 dakikada çok çabuk pişiyor. sık kontrol edin. fırından çıkardıktan 10 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpin. bayatlamıyor misafir gelmeden bir iki gün önce yapabilirsiniz

ölçü vermedim çünkü göz kararı yapıyorum. 16 yufkaya 250 gr tereyağı gidiyor.
çok lezzetli, hafif ve yapımı çok kolay bir tatlı. misafirlerim de hep beğenmiştir.

kabarma garantili yumuşak poğaça

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kuru maya
alabildiği kadar un

önce süt şeker mayayı karıştır diğer malzemeleri ekle. kıvamı gelinceye kadar un ekle. hamuru ılık yerde en az 45 dakika beklet. her türlü mayalı poğaçalarda kullandığım tariftir.

incirli kek

kek malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bard. elenmiş un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın, vanilya, kabartma tozu
8 tane suda bir saat kadar bekletilmiş küçük küçük doğranmış incir

keki ıslatmak için bir su bardağı hazırlanmış ılık hazır kahve ( ben üçü bir arada kullanıyorum fazla kahve tadı gelmesin diye)

krema

1 lt süt
3 çorba kaşığı nişaşta
3 çorba kaşığı un
vanilya
bir çay kaşığı tereyağ
6 kaşık şker
bir paket kremşanti

üzeri için de hindistan cevizi

yumurtaları iyice çırp şekeri ekleyerek çırpamaya devam et. diğer malzemeleri ekle çırpmadan kaşıkla karıştır. orta boy yağlanmış fırın tepsisine (28x28 cm) dök. 170 derecede pişir.

kahveyi hazırla soğumasını bekle.

sütü ( bir su bardağını krem şanti yapmak için ayır)şekeri, un ve nişaştayı karıştır. sürekli karıştırarak pişir pişmeye yakın vanilyayı, yağı ekle karıştır, altını kapat. soğumasını bekle. tamamen soğuyunca içine hazırladığın krem şantiyi ekle mikserle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırp.

kek fırından çıkınca kahveyi üzerine dök

kek soğuyunca üzerine kremayı yayarak dök. üzerine hindistan cevizi döküp dolapta beklet.

bu da çok lezzetli oluyor

incirli kek

kek malzemesi
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bard. elenmiş un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
tarçın, vanilya, kabartma tozu
8 tane suda bir saat kadar bekletilmiş küçük küçük doğranmış incir

keki ıslatmak için bir su bardağı hazırlanmış ılık hazır kahve ( ben üçü bir arada kullanıyorum fazla kahve tadı gelmesin diye)

krema

1 lt süt
3 çorba kaşığı nişaşta
3 çorba kaşığı un
vanilya
bir çay kaşığı tereyağ
6 kaşık şker
bir paket kremşanti

üzeri için de hindistan cevizi

yumurtaları iyice çırp şekeri ekleyerek çırpamaya devam et. diğer malzemeleri ekle çırpmadan kaşıkla karıştır. orta boy yağlanmış fırın tepsisine (28x28 cm) dök. 170 derecede pişir.

kahveyi hazırla soğumasını bekle.

sütü ( bir su bardağını krem şanti yapmak için ayır)şekeri, un ve nişaştayı karıştır. sürekli karıştırarak pişir pişmeye yakın vanilyayı, yağı ekle karıştır, altını kapat. soğumasını bekle. tamamen soğuyunca içine hazırladığın krem şantiyi ekle mikserle pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırp.

kek fırından çıkınca kahveyi üzerine dök

kek soğuyunca üzerine kremayı yayarak dök. üzerine hindistan cevizi döküp dolapta beklet.

bu da çok lezzetli oluyor
Bu tarifi bende yapıyorum gerçekten çok güzel oluyor tavsiye ederim.

cnm ben patatesli böreği severim de patates ezmesi demişsin,patatesi direk ezip mi koyuyoruzo_O

3 çeşit yapıor herkes.sizce ne yapabılırım:KK51:
Tatlı olarak akşamdan
1 paket kedi dili bisküviyi borcama diz
üstüne 1 paket kakaolu pudingi pişirip sıcak sıcak dök
soğuyunca buzdolabına kaldır
ertesi gün hindistan cevizi serp
tuzlu 321 poğaça
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
bunları yoğur içine istediğin malzemeyi koyup kapat
sonra galeta ununa bulayıp pişir
mayalı poğaça gibi yumuşak olacak
Salata 1 paket kuskusu haşla
içine salatalık turşusu,taze soğan,dereotu,maydanoz,mısır
limon zeytinyağı tuz istersen nar ekşisi ekle karıştır
hepsi çok güzel oluyor hem de basit denemeni tavsiye ederim

Tatlı olarak akşamdan
1 paket kedi dili bisküviyi borcama diz
üstüne 1 paket kakaolu pudingi pişirip sıcak sıcak dök
soğuyunca buzdolabına kaldır
ertesi gün hindistan cevizi serp
tuzlu 321 poğaça
3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
bunları yoğur içine istediğin malzemeyi koyup kapat
sonra galeta ununa bulayıp pişir
mayalı poğaça gibi yumuşak olacak
Salata 1 paket kuskusu haşla
içine salatalık turşusu,taze soğan,dereotu,maydanoz,mısır
limon zeytinyağı tuz istersen nar ekşisi ekle karıştır
hepsi çok güzel oluyor hem de basit denemeni tavsiye ederim
teşekkür edrim,çok kolay duruyor:)

Bende basit bir tatlı tarifi vereyim
Vezir parmağı
Yarım margarin
1 buçuk çay bardağı sıvıyag
2 çorba k.şeker
Kabt.tozu vanilya
1 yumurta
Un

Dışını bulamak için irmik
Şerbeti

2 bardak şeker
3. Bardak su
Bir iki damla limon suyu

Yapılışı: Yumuşak bir hamur yogrulur kulak memesi kıvamında parmak şekli verilip irmiğe bulanıp yaglanmış tepsiye dizilir şerbet önceden kaynatılır soğutulur,fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dokulur

Not: Şerbet çok aşırı koyu olmycak ondakika kaynasa yeterli
İsteyenler hamuru yogurduktsn sonra içine ceviz yada fındık katabilirler güzel oluyor
Birde fırın önceden ısıtılıp tatlı orta ateste. Pişirilmeli dereceli fırınlar için 150 uygundur( ağır ağır pişerse kıyır kıyır oluyor ben çok beğeniyorum)

Benim ve yiyen herkesin çok beğendiği ax malzemeli güzel bir tatlı tavsiye ederim

Bende basit bir tatlı tarifi vereyim
Vezir parmağı
Yarım margarin
1 buçuk çay bardağı sıvıyag
2 çorba k.şeker
Kabt.tozu vanilya
1 yumurta
Un

Dışını bulamak için irmik
Şerbeti

2 bardak şeker
3. Bardak su
Bir iki damla limon suyu

Yapılışı: Yumuşak bir hamur yogrulur kulak memesi kıvamında parmak şekli verilip irmiğe bulanıp yaglanmış tepsiye dizilir şerbet önceden kaynatılır soğutulur,fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dokulur

Not: Şerbet çok aşırı koyu olmycak ondakika kaynasa yeterli
İsteyenler hamuru yogurduktsn sonra içine ceviz yada fındık katabilirler güzel oluyor
Birde fırın önceden ısıtılıp tatlı orta ateste. Pişirilmeli dereceli fırınlar için 150 uygundur( ağır ağır pişerse kıyır kıyır oluyor ben çok beğeniyorum)

Benim ve yiyen herkesin çok beğendiği ax malzemeli güzel bir tatlı tavsiye ederim
ayy canım bnm cidden çok da kolaymış:KK76:
en kısa zamanda deneyeceğim inş.
sağolasın:KK200:

bişey sorayım 3 kaşık un,1 kaşık nişasta tepeleme mi:)
birde yalancı profiterolde muhallebi ye kremşanti katıos yıne demi:)
deftere yazıyorumda doğru yazayım

Son düzenleme:
X