kolay olan mi zor olan mi? annelik vicdani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kizim kendisi 7 aylik birkti kardesine hamile kalmistim cunku oglum 22 aylikti once gunduz biraktim. İstedigi zaman oyaladim 1 hafta boyle devam etti sonra gece basladim 1 2 hafta cok zordu ama bitti sonra. Sen iradeli olacaksin. O suanda emmek icin uyaniyor ayrica. Meme bitince uykusu da duzene girer.

hayir gazi icin uyaniyor. uyusun diye ben emziriyorum. bir babasi bir ben uyutuyoruz. gazi icin ilaç kullaniyor. ilac tedavisinden sonra ileri tetkik yapılacak. sindirim sorunlari yasiyor.

hayir gazi icin uyaniyor. uyusun diye ben emziriyorum. bir babasi bir ben uyutuyoruz. gazi icin ilaç kullaniyor. ilac tedavisinden sonra ileri tetkik yapılacak. sindirim sorunlari yasiyor.
Bu yastaki cocukta gaz olmaz ki yani rahat cikarmasi lazim. Sindirim sikintisi varsa alerjik bir bunyesi olabilir.

tamam iste o yüzden diyorum bu yorumunuzu kaydedin bisi yapin sonra konusalim yine. o 2 yaşındakilerin koca kadinlara koca adamlara neler yaptirdigini gorun sonra konusalim yine.
Tamam madem demiyorum birşey çocuğun dediğiyle devam edin koca koca kadınlar ve adamlar olarak. Zaten neden de yazdıysam hep aynı tepki...

Ayy memeyi nasıl keseceğimi bilemediğim zamanlara ışınlanmak istiyorum resmen :(
5gün önce doğum yaptım göğüs uçlarım hep yara emzirmek işkence gibi 10dakikadan sonra acıdan emziremiyorum ama ilk doğduğu an bile bırakmadan 1saat emdi şimdi 1saat bile emse yetmiyor nasıl besleyeceğim ben bu çocuğu :olamaz:

Ben çokça adacayi ve nane çayı içerek önce sütümü azaltmistim. Ondan sonrada bebek ağzı gösterip dissiz olduğunu bu yüzden küçük bebeklerin emdiğini söyledim, sonrada eline ayna verip dişlerine baktırdım ve artık büyüdüğünü bu yüzden emzirmeyecegimi söyledim. Ve o gün bıraktık. Akşam mizikladi bende eline peluş bir eşek verip artık abi olduğunu ve eşeğe sarılıp uyumasını söyledim ☺️ bizde ise yaradı. 12 yaşında hala o eşek yatağında 😂

İlk çocukta sorun yaşamadınız madem bu seferde öyle yapın derim. Yok illa azaltarak yapmak istiyorum diyorsanız o zaman tutarlı olmanız lazım.

bizim ailede herkes (annem , yengemler, teyzemler, kuzenlerim) anneannemin tavsiyesiyle "öyle çocuğu oyalamak kandırmak yok yaşı doldu yeter artık birden kesin, süt bittiii" şeklinde kesti.hatta yengem yanımda ona sordum birden kessin 2-3 güne unutuyor meme istemeyi dedi.

Ayy memeyi nasıl keseceğimi bilemediğim zamanlara ışınlanmak istiyorum resmen :KK43:
5gün önce doğum yaptım göğüs uçlarım hep yara emzirmek işkence gibi 10dakikadan sonra acıdan emziremiyorum ama ilk doğduğu an bile bırakmadan 1saat emdi şimdi 1saat bile emse yetmiyor nasıl besleyeceğim ben bu çocuğu :olamaz:
İki bebeğimde de bu yaralardan çok çektim. En sonunda çareyi karabaş otunda buldum. Sizede öneririm. Karabaş otu kurtuluş savaşında askerlerimizin yaraları çabuk iyileşsin diye kullanilirmis. Kaynatıp pamukla uçlara sürülüyor. İnanın iki günde iyileşti. Mutlaka deneyin. Çok geçmiş olsun. Umarım konu dışına çıkmamışımdır:KK24:

Benim oglanda 2 yasinda. Zamana yaydim ta 3 ay onceden. Goguslerime sirke sürüyorum of les gibi kokuyo elma sirkesi cocuk yanima yaklaşmıyor:D gece karnını doyurup birde sirke sürüyorum kalksa bile kokuyu alip emiyor uyumaya devam ediyor. Gun icinde de vermiyorum cok israr ederse veriyorum baktim abartmak istiyor hop sirke :D

Direk vermeyin aglar unutur
Emzik içinde en etkılı yöntem saç kıllarını emziğe dolayın verin anında tıksınır

Ben dağ tepe gezdirdim bir hafta öğün öğün azalttım. Yani günde beşse önce bir hafta dört kere emdi. O öğünü unutturmak için de deliler gibi gezdik.
Pişman değilim. Daha zor ama en azından tiksindirmedim.
Sokak oyunu, oyun kafeler varsa akranlarla etkinlik fln yordum aklına süt gelmedi yani

Ayy memeyi nasıl keseceğimi bilemediğim zamanlara ışınlanmak istiyorum resmen :KK43:

buyuk oglumun ilk donemleri ben de boyleydim. emzirmeyi de sevmiyordum hatta. isik hiziyla geciyor zaten..Allah kolaylik versin.

bizim ailede herkes (annem , yengemler, teyzemler, kuzenlerim) anneannemin tavsiyesiyle "öyle çocuğu oyalamak kandırmak yok yaşı doldu yeter artık birden kesin, süt bittiii" şeklinde kesti.hatta yengem yanımda ona sordum birden kessin 2-3 güne unutuyor meme istemeyi dedi.

ama iste onun icin genelde tiksindirme yontemi kullaniyor. hatta eskiler cocugu anneanne babaanneye falan verip unuttururmus. annem de bana boyle diyor. ver bana unutur diye :)

Ben dağ tepe gezdirdim bir hafta öğün öğün azalttım. Yani günde beşse önce bir hafta dört kere emdi. O öğünü unutturmak için de deliler gibi gezdik.
Pişman değilim. Daha zor ama en azından tiksindirmedim.
Sokak oyunu, oyun kafeler varsa akranlarla etkinlik fln yordum aklına süt gelmedi yani

evet dışarı çıkarsam istemez. disarda eve gelene kadar unutuyor genelde avm falan degilse. bu havada biraz zor bu ama bakalim.

Bende bebeğimi kesmek için bir çok araştırma yaptım, bunun için bir çok yöntem var ve her çocuğa farklı yöntem uygulanıyor ..
1- emme dakikasını azaltarak
2- gün içi emme sayısını azaltarak
3- önce gündüz sonra gece bıraktırma
4- birde kesme
5- başka birinin kesmesi ( emerek uyuyan çocuklar için bu uyutmayi başkası yapıyor yani)
Pedagog eşliğinde kesenlerden de dinlediğim kadarıyla bunlar var..
Sizin çocuklar belliki direk kesmek konusunda uygun öyleyse sizde öyle yapın.
Ben önce dakikaları kisalttim şimdi de emerek uyutmaya başladım.
1 yaşına gelincede muhtamelen direk keserim çünkü benim çocuk bir ver bir verme ne oluyor diye afalliyor.

Hepsi değil ama uyku eğitimi olan çocuklar, emmeyi daha rahat bırakıyor. Yani kendi kendine uykuya dalmayı öğrendiğinde, gece ram uykusuna geçtiğinde de meme aramıyorlar genellikle. Çünkü ram uykusuna geçtiklerinde bizim gibi tekrar uykuya dalamıyorlar ve uyanıp emmek istiyorlar.

Not: 4 yaşını geçince memeyi bırakmışım. Annem hiç bıraktırmak için uğraşmamış. Bir gün emdikten sonra annemin göğsünü kapatım, "Tamam artık anne bitti," demişim ve daha istememişim. Rekor bende ve belli bir yaşa gelene dek, genetik bronşit harici bağışıklığım çok güçlüydü. Kemiklerim özellikle çok güçlü ve dayanıklı.

İki bebeğimde de bu yaralardan çok çektim. En sonunda çareyi karabaş otunda buldum. Sizede öneririm. Karabaş otu kurtuluş savaşında askerlerimizin yaraları çabuk iyileşsin diye kullanilirmis. Kaynatıp pamukla uçlara sürülüyor. İnanın iki günde iyileşti. Mutlaka deneyin. Çok geçmiş olsun. Umarım konu dışına çıkmamışımdır:KK24:
Canım çok teşekkür ederim :) bebeğin telaşından 1haftadır girmedim kk ya.
Süt sağma makinesi alıp sütümü sağdım, oğluma biberonla verdim yaralarım geçene kadar.. Sağlık ocağı doktorum da krem vermişti 3tane.onları kullandım 3günde geçti. Şimdi emzirebiliyorum çok şükür :)

Canım çok teşekkür ederim :) bebeğin telaşından 1haftadır girmedim kk ya.
Süt sağma makinesi alıp sütümü sağdım, oğluma biberonla verdim yaralarım geçene kadar.. Sağlık ocağı doktorum da krem vermişti 3tane.onları kullandım 3günde geçti. Şimdi emzirebiliyorum çok şükür :)
Çok sevindim adınıza. Bebeğinizi mutlulukla büyütün

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X