Bebek Beslenmesi Kolik bebegi olanlar yardim...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhabalar. Benim bebeğim 30 günlük ve doktorun dediğine göre kolik. Sıkıntılardan söz etmeye gerek yok zaten bildiğiniz şeyler. Ben araştırma yaparken bu bebeklerde dış dünyaya alışamama ve korku yüzünden hızlı emme ya da mama yeme görüldüğü bunun da hava yatmasına sebep olduğu yazıyordu bir makalede. Anladigim kadarıyla bu yavrucaklarin güvende hissetmeye ihtiyaçları var. Bu yüzden ben öncelikle sakin kalmaya çalışıyorum. Bebeğim aglamaktan morarsa bile sesimi yükseltmeden mmmmmmmm eeeeeee eeeee gibi yatıştırıcı seslerle ninni söylüyorum. Bu onu biraz rahatlatıyor. Kucağımda sıkıca tutup ona şefkat ve güven hissettirmeye çalışıyorum. Sonra herşeyi bir düzene koydum . Sabah 9 da emziriyorum sonra banyo . Sonra tekrar karnini doyurup uyuyana kadar kucağımda mmmmmmmmm eee eee eeee lerle hafifçe sallıyorum. 12 de nurse hurvey damla . Öğlenleri problemi olmuyor zaten . Akşam 6 da yine nurse hurvey damla. Sonra masaj . Bu masaj tekniklerini ınternetten videoları izleyerek öğrendim. Çok rahatlıyor bebeğim. Saat 7 de bir vermidon içiyorum. Sütümden bebeğime geçsin diye . Hemşire bir tanıdığım önermişti. Zararı var mı bilmiyorum ama mecburiyetten alıyorum. Saat 8 dedi mi bizim kriz tavan yapıyor. Aktardan hindistan cevizine benzeyen ama çok küçük bir bitki var. Ondan birazcık un haline getirip mama kaşığının içinde sütümle eziyorum ve içiyorum. Bir de çingen beşiği var çok rahatlatan . Exor baby boat hamak aynı hissi veriyor bebeğe. Sarıp sarmalaması önemli. Bebeği elleri serbest kalmayacak şekilde kundaklayıp hamakta yavaş yavaş sallıyorum. Bu arada flash girişi olan küçük bir radyo aldım sürekli saç kurutma makinesi elektrik süpürgesi sesleri açık . Bebeğim sakinleşip uyuyana kadar masaj , kucaklayıp evin icinde gezdirme , sallama , ninni , hamak , emzirme defalarca yapiyorum. Bir de kangru bakimi var o da iyi geliyor . Bu arada karnını ve ayaklarını sıcak tutmak da önemli. Kesin bir çözüm yok elbette ama geçen haftaya kadar her sabah 6-12 arası her akşam 6-12 arası titreyerek morararak ağlardı oğlum. Bu hafta sabahları 1 saat kadar mızırdanıyor akşamları 6 dan 8 e kadar yine mızırdanma şeklinde . Sadece 8 -9 arası eskisi gibi ağlıyor. Saat 9 u atlattık mi artık yine inlemeler mızırdanmalar 12 gibi uyuyor. Inşallah gerçekten ise yarıyordur bunlar da azalarak biter böyle böyle. Sizlere de bir faydası olur umarım

Merhaba nurse hurvey damla 2 aylık olduğu zaman kullanılabilir diye biliyorum size doktorunuz mu önerdi acaba ? Ben almaya korktum o yüzden şu an metsil ve zinco kullanıyorum /: birde google play de kolik bebek diye bir uygulama var orda bütün beyaz gürültü sesleri var ordan yararlanabilirsiniz :)

Oncelikle sunu soylemek istiyorum. Bebeginiz doymadigi icin degil emme refleksiyle doydugu icin surekli emmek istiyor olabilir. Verdiginiz mama sutten daha cok gaz yapar. Ve zaten gazi olan bebeginizi cilginkarca daha cok aglatir. Sutunuz gercekten azsa, 2 3 saat gecmesine ragmen gogsununde agri, sut dolumu hissetmiyorsaniz sutunuzu arttirin. Sut arttirici caylar satiliyor eczanelerde.

Gaz icin kimyonu denedim demissiniz. Direk bebege icirdiniz mi bilmiyorum. Fakat ben 2 ay boyunca gunde 2 defa icirerek cozumu bulabildim. Hicbir ilac etki etmedi. Dogal yolu tercih etmistim. Zaten 4. Ayda bitti denilecek kadar azaliyor.

Merhaba nurse hurvey damla 2 aylık olduğu zaman kullanılabilir diye biliyorum size doktorunuz mu önerdi acaba ? Ben almaya korktum o yüzden şu an metsil ve zinco kullanıyorum /: birde google play de kolik bebek diye bir uygulama var orda bütün beyaz gürültü sesleri var ordan yararlanabilirsiniz :)

Evet damlayı doktorumuz önerdi. Eczadımız da bio gaia vermişti. Ikisini ayrı ayrı kullandım bir etkisini göremedim. Kırkımız çıktıktan sonra ikisini birden kullandım dediğim gibi çok faydasını gördüm. Sesleri indirdik ınternetten ondan da memnunuz

Evet damlayı doktorumuz önerdi. Eczadımız da bio gaia vermişti. Ikisini ayrı ayrı kullandım bir etkisini göremedim. Kırkımız çıktıktan sonra ikisini birden kullandım dediğim gibi çok faydasını gördüm. Sesleri indirdik ınternetten ondan da memnunuz
Tamamdir bizimde bugün çıktı kirkimiz bende deniycem teşekkürler :) Allah bagislasin bebeginizide :)

Oncelikle sunu soylemek istiyorum. Bebeginiz doymadigi icin degil emme refleksiyle doydugu icin surekli emmek istiyor olabilir. Verdiginiz mama sutten daha cok gaz yapar. Ve zaten gazi olan bebeginizi cilginkarca daha cok aglatir. Sutunuz gercekten azsa, 2 3 saat gecmesine ragmen gogsununde agri, sut dolumu hissetmiyorsaniz sutunuzu arttirin. Sut arttirici caylar satiliyor eczanelerde.

Gaz icin kimyonu denedim demissiniz. Direk bebege icirdiniz mi bilmiyorum. Fakat ben 2 ay boyunca gunde 2 defa icirerek cozumu bulabildim. Hicbir ilac etki etmedi. Dogal yolu tercih etmistim. Zaten 4. Ayda bitti denilecek kadar azaliyor.

Sanırım benim yazıma istinaden yazmissiniz bunu yeni farkettim :) bebeğimi 1 ay boyunca 2 saatte bir emzirdim zaten çünkü 2 saatte bir uyaniyordu emip hemen uyuyordu fakat şimdi öyle değil , bir gogsum yara o yüzden sağmak zorunda kalıyorum 2 saatte ancak doluyor zaten , süt artırıcı herşeyi içiyorum yiyorum zaten incir dereotu rezene ve bol su , fakat bebeğim saat başı uyanmaya başladı gün içinde , uyanınca hemen emziriyorum ama tekrar uykuya dalmakta güçlük çekiyor , sagdigim sutu veriyorum ama uyuyana kadar emmek istiyor bu sefer e biberondaki süt bitince boş emmesin diye mecburen mama veriyorum çok az içiyor ama mama alıyor sonuçta /: gaz için de bebegimde ilk doğduğu zaman birkaç defa denemistim kimyonunu süzüp verdim yalnız , şimdilik iyi gibi allaha şükür ama devam ederse kimyonu da denerim çok teşekkürler ilginize Hoppa

Back
X