Çocuk Hastalıkları Kolik bebek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Biz ikimizde yüz üstü yatırma ya alıştırdık bebişlerimizi hem gazı kolay çıksın hemde kusma olursa geri gitmesin diye ama kardeşimin boncuğu yataktan çok kucakta duruyor görünen oki 2 ay daha çekecek İnşallah çekmez
İnsallah cekmez...ben tektim bide gece gunduz yardimci olan kimse yoktu cok korkuyodum ama hemen gecti o surec cok sukur kendi kendine uyumaya basladi..ninnisini ayarliofum koyuodum kizimi yataga kendi kendine uyuodu insallah sizde hemen atlatirsiniz

Allah kolaylık versin cok zor, bende 4 bucuk ay cektim. Artik bebek aglamasi duymaya gelemiyorum. Emziriyormu kardesin? Benim sütüm cok fazlaydi, bu yüzden bebegim sirf sulu kismini iciyordu ve oda daha cok laktoz icerdigi icin daha fazla sanci yapiyordu. Bende emzirmeden önce sütümü baya bi bosaltmayi denedim, ve ilkkez o gün kesintisiz 5 saat uyudu
Çok güzel konuya değindiniz evet emziriyor ve sürekli tartışma konumuz hangisi doğru Dr diyorki 5 dk 1 memeyi 5 dk diğer memeyi emzirin 3 saat meme yok öyle olurmu hiç :S nette yazıyor bir meme boşalmadan diğer memeyi vermeyin arkadaki sütü de alsın bebek , peki hangisi doğru :S

Çok güzel konuya değindiniz evet emziriyor ve sürekli tartışma konumuz hangisi doğru Dr diyorki 5 dk 1 memeyi 5 dk diğer memeyi emzirin 3 saat meme yok öyle olurmu hiç :S nette yazıyor bir meme boşalmadan diğer memeyi vermeyin arkadaki sütü de alsın bebek , peki hangisi doğru :S
Yok canim kesinlikle bir gögsü bosaltsin 15 dakika kesin emsin, aksi taktirde bendeki gibi olur cocuga sirf sekerli gaz yapan kismi icirirsiniz. Ilk haftalar önemli sadece bir o gögsü bi diger gögsü icirmek süt cogalsin diye. Ama su durumda tek bir gögsü icirsin, bebek doymuyodur ayriyeten bide ona agliyodur. 15 dakika kesin kalsin bir tarafta

Yok canim kesinlikle bir gögsü bosaltsin 15 dakika kesin emsin, aksi taktirde bendeki gibi olur cocuga sirf sekerli gaz yapan kismi icirirsiniz. Ilk haftalar önemli sadece bir o gögsü bi diger gögsü icirmek süt cogalsin diye. Ama su durumda tek bir gögsü icirsin, bebek doymuyodur ayriyeten bide ona agliyodur. 15 dakika kesin kalsin bir tarafta
Bizde öyle yaptık Dr dinlemedik zaten 20 30 dk durduğu bile oluyor memede ve 3 saat emmeden durmuyor bebek en fazla 1 yada 1.5 saat sonra tekrar istiyor süt sorunumuz yok şükür ama dediğiniz mantıklı ilk sütü sağıp öyle emzirsin bebişi

İnsallah cekmez...ben tektim bide gece gunduz yardimci olan kimse yoktu cok korkuyodum ama hemen gecti o surec cok sukur kendi kendine uyumaya basladi..ninnisini ayarliofum koyuodum kizimi yataga kendi kendine uyuodu insallah sizde hemen atlatirsiniz
Tek olmak daha kolay evde ne kadar kafa olursa o kadar ses çıkıyor her ağladığında hararetli yapmıştır su ver su su diyenlermi dersin sırtı ağrımıştırlarmı dersin falan filan bide nazar dır o nazarlar var tabi :) biz sürekli kardeşimle mesajlaşıyoruz haftada bir buluşup fikirleşiyoruz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz

Bizde öyle yaptık Dr dinlemedik zaten 20 30 dk durduğu bile oluyor memede ve 3 saat emmeden durmuyor bebek en fazla 1 yada 1.5 saat sonra tekrar istiyor süt sorunumuz yok şükür ama dediğiniz mantıklı ilk sütü sağıp öyle emzirsin bebişi
Birde doktorunuz anlatmistir belki, bu emip gaz olma durumu bebeklerde kisir döngü. Yani süt iciyo sancisi oluyo, sonra o sanciyi bastirmak icin tekrar emmek istiyo, ama bu kez yine sanci yapiyo kendine:) emmekten baska biseyde bilmedikleri icin vede emdikleri anda rahatladiklari icin sürekli gögüs isterler. Kucakta uyumalari ise, nefes alip verirken karnimizin o hareketi bebege masaj gibi gelirmis, benim oglum sürekli karin üstü benim karnimin üzerinde uyurdu.

Birde doktorunuz anlatmistir belki, bu emip gaz olma durumu bebeklerde kisir döngü. Yani süt iciyo sancisi oluyo, sonra o sanciyi bastirmak icin tekrar emmek istiyo, ama bu kez yine sanci yapiyo kendine:) emmekten baska biseyde bilmedikleri icin vede emdikleri anda rahatladiklari icin sürekli gögüs isterler. Kucakta uyumalari ise, nefes alip verirken karnimizin o hareketi bebege masaj gibi gelirmis, benim oglum sürekli karin üstü benim karnimin üzerinde uyurdu.
Dr anlatmadı ama biz olayı çözdük deneyimle :) evet benim kızım emdikten sonra gaz çıkarması için göğsümün üzerine alıyorum sızıyor resmen onada çözüm buldum yüz üstü yatiriyorum ve gazını çok rahat çıkartıyor böylelikle ama Kolik te bu rahatlık mümkün değil kardeşim zor durumda :(

Arabada daha kötü ağlamaya başlıyor kardeşimin ilk bebeği ve çok stres yapıyor metsil kullandı günde 3 defa faydasını görmedi bio gaia kullanıyor ama onuda Dr günde bir defa ver demiş fazla verse sorun olurmu
Yok vermesin bence
Baska markaya gecsin

Benim kizimda da ayni sorun var emzik tutmuyo uyanik olduğu her saniye agliyor.bugün gaz emziği aldim başka birinin tavsiyesi üzerine onuda tutmadi.3gundur zinco kullanıyorum eczaci sabah aksam 3 damla demiş ama ben 2 damla veriyorum eskisinden iyi gibi uyku sureci uzadi biraz sizde deneyin isterseniz.Allah yardimcimiz olsun

arkadaşlar merhaba.. benim kızım 22 günlük ve her akşam 7 gibi ağlamaya başlıyor ara ara uyuyor 9-10 gibi susuyor. Meme emerken biraz susuyor sonra memeyi reddediyor ağlıyor. Biraz sakinleşince tekrar emiyor ama her an aranıyor. kolumu bulsa emmeye başlıyor. Acaba akşamları sütüm mü yetmiyor ya da kolik olabilir mi?

Bizimde gaz sorunumuz vardi.aglarken morarip gidiyor nedesi kesiliyordu sancidan.dutdugum okudugum butun yontemleri denedim ve en son rahatlatan bi yontem buldum tabi bizi bunlar rahatlatti denemek size kalmis.
Sancilandiginda hemen vakit kaybetmeden ilik suya sokup banyo yaptiriyorum artindan karnina elma yagi ile gaz masaji yapiorum.ve bisiklete biner gibi ayaklarini oynatiyorum.bi muddet rahatlatiyor tamamen geciren bi yontem yok sanirim.
Kullandigim damlalar maflor gunde 1 kez 5 damla ve zinko gunde 3 kez 8 er saat arayla 4 damla duzenli kullanmak sartiyla.diger damlalarida denedim ancak ise yaramadi bio gaia zaten sancili cikartir gazi deyip dr onermemisti.
Ve en son dr herne kadar kendin oc sutunden alir desede ben dinlemedim yavrumun aglayislarina dayanamadim cunku rezene ve kimyonu kaynatip 10 cc kadar aksam ve sabah icirdim.simdi 2.5 ayligiz ve eskiye oranla cok cokda rahatiz.
Tabi bide yatirip onune astigim cingiraklarinda faydasi oldu onlara heycanlanip tepindikce gazini daha rahat cikardi.
Bunlar benim kendi deneyimlerim bizde ise yarayanlar denemek size kalmis.allahim herkezin evladina sifa versin insallah kiyilmiyo dayanilmiyo aglamalarina yavrucaklarin :(

Back
X