Bebek Beslenmesi kolik bebeklerinizi nasil uyutuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

orion6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2010
1.141
75
bir care bulan varsa paylasirmi? benimki uyumuyor gunduz asla uyumuyor gecede boluk boluk uyuyor. uykuya direniyor resmen. gozunden uyku akiyor uyumuyor.

benim esimde ilac vermek istemiyor gazdan degil gibi geliyor bana bu koliklerin derdi. cunku benim bebegim cok rahat gaz cikarir gunde 4-5 defa kaka yapar emince hemen gegirir. bunlarin derdi psikolojik daha cok bence. bi sekilde dikkatini dagitirsam susuyo diger turlu saatlerce agliyo. o ilac gaz icin sanirim o yuzdende doktor onerdi ancak ben kararsiz kaldim.3 aydan sonra gecer diyolar benim 1 haftam kaldi 3 aya ama bugunlerde iyice delirdi. bu 1haftada bisey vermeden sikicam kendimi.sonrasinda belki deniycem sirayla bunlari cunku tek basimayim artik psikolojim bozuldu. ilgine tesekkur ederim.

benim esimde ilac vermek istemiyor gazdan degil gibi geliyor bana bu koliklerin derdi. cunku benim bebegim cok rahat gaz cikarir gunde 4-5 defa kaka yapar emince hemen gegirir. bunlarin derdi psikolojik daha cok bence. bi sekilde dikkatini dagitirsam susuyo diger turlu saatlerce agliyo. o ilac gaz icin sanirim o yuzdende doktor onerdi ancak ben kararsiz kaldim.3 aydan sonra gecer diyolar benim 1 haftam kaldi 3 aya ama bugunlerde iyice delirdi. bu 1haftada bisey vermeden sikicam kendimi.sonrasinda belki deniycem sirayla bunlari cunku tek basimayim artik psikolojim bozuldu. ilgine tesekkur ederim.

Merhabalar,

Benim kızımda da gaz problemi yoktu ama kolik sıkıntımız olmuştu. Çözümüm saç kurutma makinesinin sesini kaydetmek ve dinletmek oldu. O günleri http://mavinot.kadinlarkulubu.com.tr/2015/05/kolik-bebek-icin-cozumler-kolik.html paylaştım. Makineyi çalıştırmak yerine sesini kaydedip dinletmeyi öneriyorum. Çünkü fön makinesinin sürekli çalıştırılması hem ısıyı çok yükseltir hem de çok fazla radyasyon yayar. Gerçekten çok zor bir dönem yanınıza destek birini çağırabilirseniz iyi olur.

canım bir şey vermek istemiyorsan benim sana 2 tavsiyem var:
1-acı elma yağı veya adaçayı yağı : bunları aktardan bulabilirsin.. bebeğin topuklarına birer damla, karnına da 2-3 damla damlatıp masaj yapıyorsun bi 10-15 dk sonra sakinleşiyor.. kokusu mu, kendisi mi yoksa yapılan masaj mı işe yarıyor bilemiyorum ama hem faz çıkartıyor bebekler hem de sakinleşip uyuyorlar..
2-kiraz çekirdeği kesesi veya klasik termofor: bulabilirsen kiraz çekirdeği keseleri satılıyor. mikrodalgada veya normal fırında ısıtıp torbasının içine koyuyorsun sıcak sıcak sonra da bebeğin karnına koyuyorsun.. termofora da sıcık su koyup bebeğini emzirirken ayaklarının altına koyarsan yine hem gaz çıkarıyor hem de sakinleyip uyuyorlar..

kendimin ve çevremin deneyimlerinden bir demet :)

Merhabalar. Biz de maalesef kolikten cok ama cok cektik... ilk bebegimizdi ve neye ugradigimizi sasirdik. Bu videoda cok iyi anlatiliyor kolik.. isterseniz bir bakin

X