kolonoskopi stresi

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.867
10.586
408
arkadaşlar aranızda yaptıran var mı bunu? ya da yakınlarından yaptıran birisi. cuma sabahı kolonoskopi yapılacak bana ve beni zaman yaklaştıkça büyük bi korku sardı. 3 gündür sıvı diyetindeyim, açım, emziriyorum halsizim. bi de yarın bağırsak boşaltıcı ilaçlar içicem iyice mahvolucam. genel anesteziden de korkuyorum.

ya bana bi şey olursa? ya uyanamazsam? ya bi sorun olursa? oğlum bensiz ne yapar? çok kötüyüm.

Canım öncelikle geçmiş olsun. Annem yakın zamanda oldu. Panik yapma sakin ol. Bu 2. Oluşu. İlk olduğu zaman bayıltmamışlar bile. En son olduğunda bayıltarak oldu. Olduktan sonra da gayet iyiydi. Umarım güzel atlatırsın

Çok geçmiş olsun canım. Dert etme önce annem sonra kardeşim geçen haftada babam yaptırdı tabi arada aralıklar vardı hepsinin bazı sıkıntılar yüzünden gerekti çok şükür herşey yolunda gitti korkulacak bişey yok. Herşey yolunda gidicek stres yapma rahatlat kendini.
Kardeşim yaptırdığında 16 yaşındaydı

Canım öncelikle geçmiş olsun. Annem yakın zamanda oldu. Panik yapma sakin ol. Bu 2. Oluşu. İlk olduğu zaman bayıltmamışlar bile. En son olduğunda bayıltarak oldu. Olduktan sonra da gayet iyiydi. Umarım güzel atlatırsın
ya google da biri yazmış, bi yakınının açlıktan elektrolit dengesi bozulmuş yoğun bakıma almışlar, korktum açıkçası. bebek emzirmesi de çok sıkıntılı

Çok geçmiş olsun canım. Dert etme önce annem sonra kardeşim geçen haftada babam yaptırdı tabi arada aralıklar vardı hepsinin bazı sıkıntılar yüzünden gerekti çok şükür herşey yolunda gitti korkulacak bişey yok. Herşey yolunda gidicek stres yapma rahatlat kendini.
Kardeşim yaptırdığında 16 yaşındaydı
sıkıntıları neydi peki

Ben çok korkmuştum ya anestezi tutmazsa canlı canlı yaparsa ya bünyem kaldırmazsa ya birşey yaparlarsa diye sedyeye geçerken titriyordum şimdi hava takıcam korkma dediğini hatırlıyorum bide gözümü açtığımda iyi misin kalkabilecek misin dediğini böyle basit olduğunu bilsem hiç korkmazmısım

Ben çok korkmuştum ya anestezi tutmazsa canlı canlı yaparsa ya bünyem kaldırmazsa ya birşey yaparlarsa diye sedyeye geçerken titriyordum şimdi hava takıcam korkma dediğini hatırlıyorum bide gözümü açtığımda iyi misin kalkabilecek misin dediğini böyle basit olduğunu bilsem hiç korkmazmısım
yani anestezinin tutmama ihtimali de mi var?? düşer bayılırım şuraya şimdi

bi yakınım oldu benim de hatta ben de gittim yanında. çok komplike bir olay değil diye biliyorum, işlemden sonra da gayet yürüyüp eski haline dönmüştü. internetten hiçbir şey okumayın lütfen senaryoları okudukça insan fenalaşıyor. boşuna telaş yapmayın bir sıkıntı olmadan atlatırsınız inşallah:anne:

sıkıntıları neydi peki
Şöyle soyliym babam hastalık hastasıdır biraz midesi ile ilgili sıkıntısı vardı ama gelin görün ki adam komple mr çektirmek istiyor vücuduna nolur nolmaz....
Kardeşimin kiloları yüzünden bazı doktorlar bağırsaklarında sıkıntı olabilir diye iddia da bulundular korktu bizimkiler yaptırdılar sonrada bişey çıkmadi...
Anneminkini hatırlamıyorum baya uzun zaman önceydi

Ben yaptırdım geçen yıl hemde endoskopiyle aynı anda.özel bi hastanede yaptırdım uyuttukları için.giriyorsun içeri yatırıyorlar bi kaç cümle muhabbet sonrasında uyandırılıyorsun herşey bitmiş.sadece hava verirken o acıya uyandım 3.4 kez ama korkulacak bi şey yok hiç korkma.narkozun etkisiyle de ağlayıp tüm stresimi atmıştım sonrasında :))

Ben yaptirdim. Verilen sey narkoz degil, sedasyon altinda yapiliyor. Yani cok yogun sakinlestirici, ayilmama ihtimaliniz yok sonrasinda :) yukarida arkadas da yazmis, hava verdikce uyandim diye, narkoz olsa uyanmayacagini hepimiz biliyoruz sanirim :)

Korkulacak bir sey yok inanin, gecmis olsun

Ben emzorme donemindeyken doktorum emzirme donemin bitsin oyle gel demisti. Laksatif ilac iceceksiniz. Sutten bebege de gececek. Acil bir durumunuz mu vardi? Ben de Nisan'da yaptiracagim.

Kolonoskopinin en berbat en rezil tarafi bagirsak bosaltici o siviyi icmekti.Gerisi katlanilabilir seyler.Ac kalmak,sivi beslenmek,narkoz verilmesi,gerisini zaten hatirlamiyor ve hissetmiyorsunuz.Verilen narkoz 15 dk lik birsey.He cikinca bir de karniniz sis olucak ,o gazi mutlaka cikarin cunku bagirsaklar hava doluyor.Onun disinda endiselenmeyin.Cidden koloniskopi yapilma ani surecin en basit tarafi.

Islemden sonra kalkip biraz ayilip yurunuyor gayet hatta solugu kebapcida almistik :)Gecmis olsun.

arkadaşlar aranızda yaptıran var mı bunu? ya da yakınlarından yaptıran birisi. cuma sabahı kolonoskopi yapılacak bana ve beni zaman yaklaştıkça büyük bi korku sardı. 3 gündür sıvı diyetindeyim, açım, emziriyorum halsizim. bi de yarın bağırsak boşaltıcı ilaçlar içicem iyice mahvolucam. genel anesteziden de korkuyorum.

ya bana bi şey olursa? ya uyanamazsam? ya bi sorun olursa? oğlum bensiz ne yapar? çok kötüyüm.
Geçen hafta annem oldu oda aşırı stres yaptı endoskopide kolonoskopi de oldu aynı anda...
Eline kelebek takıp anestezi verdiler hiçbirşey hatırlamadı acısı da olmamış...
15 dakikada kendine geldi mutlaka birisiyle gidin annemin koluna girdik üzerini ben düzelttim.
Dinlenme odasina aldık kendine geldi iyiydi sakın stres yapmayın geçmiş olsun...

Back
X