KOLPOSKOPİ İŞLEMİ

yorgunprenses55

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2022
26
10
8
Merhaba kızlar. Tesadüf eseri yaptırdığım smear testim CIN1 geldi. Daha sonrasında yapılan HPV testi ise yüksek riskli geldi ve kolposkopi-biyopsi yapılmasını istedi doktor. Gerçekten çok korkuyorum anestezide olmayacak dikkat etmem gereken bir şey var mı? Kanama falan olur mu acısı nasıl paylaşabilirseniz bir nebze rahatlarım belki. Şimdiden teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun canım Rabbim safi ismi ile şifa versin

Çok büyük bir ağrısı olmuyor. 10 ya da 15 gün ilişki yasak diye hatırlıyorum. Hafif hahverengi gibi akıntılar olabiliyor. İnşallah sonucunda en fazla cin1 çıkar

kızlar yaptırdım dendiği gibi hiç acısı yok öyle ayılıp bayılacak tarzdan sadece aletle parça aldığı için baskı hissediyorsunuz böyle rahatsız edici ama dayanılmayacak bir şey değil sonrasında kanamam hiiiç olmadı hatta lekelenmem de olmadı sadece belim ve kasıklarımda biraz ağrı oldu onun için de hemen ağrı kesici alıp işlemden sonra yattım uyudum yıpratıcı bir süreç olduğu için işlemden sonra enkazdan çıkmış gibiydim moralim bozuktu yaptırırken ağlıyodum da ama saatler sonra hiçbir şey olmamış gibi devam edebiliyosunuz patoloji raporumu bekleyeceğim şimdi

kızlar patoloji raporumda yaygın koter artfekatı gösteren kronik servisit çıkmış allahım yarabbim her sonuçta farklı bir şey görmek zorunda mıyız bununla karşılan var mı acaba napim ben rahatlim mi yoksa daha da mı strese gireyim

İyi çıkmış sonucun. Bundan sonra dikkat etmelisin yediklerine içtiklerine iyi beslenmeli sigara kullanmamalısın. Hpvyi atman gerekiyor korkma en geç iki yıl içinde atılıyor diyor doktorlar. Uyku düzenine yemene içmene dikkat et bağısıklık güçlendirici takviyeler al. Geçmiş olsun.

Kronik servisit rahim ağzında yara demek. Ama çok önemli bir sey değil kendi kendine gecip tekrar da edebiliyor. Önemli olan hpv ona dikkat etmek gerekiyor smear testiyle devam et yılda bir ver test mutlaka. Strese girme sakın spor falan yap kafanı dağıt. Bağışıklığın düşükse ahcc kullananlar var bi araştır derim.

canım tek sıkıntı sigara. böyle bırakması aşırı zor geliyor ama zamlardan sonra sanırım başka çare de kalmayacak gibi sevindim önemli bir şey olmadığına triplere girmişim kanser olucam diye doktorumla konuşacağım çarşamba günü ona göre ilaç verir de kurtulurum artık sürekli gitmekten umarım

Sigara büyük etken sağlığın için bırakmaya çalış bence. gecmis olsun

canım bende cumartesi gunu kolposkopi ve hpv testi alıncak. smear testimde ascus cıktı gerek var mı bu sonuç için bu işlemleri yaptırmaya bilmiyorum. maddi yonden çok sarsılıcaz baya pahalı işlemler siz ne kadara yaptırdınız ? acı oluyuormu parça alınıp alınmayacağı kolposkopi esnasında belli olacakmış korkuyorum acıkcası

ben araştırma hastanesinde bedavaya yaptırdım tüm işlemleri yüksek riskli hpv olduğu için yapıyorum yoksa bu yaşta yapmazdım dedi kontrol amaçlı yaşım daha 22 özele çok para dökmeye gerek yok bence devlet hastaneleri düzgün bir şekilde yapıyor hiç açımadı canım sadece rahatsız oldum çok ben kendimi normalde de kasan bir insanım kasmasam anlamazdım bile bir de yaptırdıktan sonra 1 ay nolur nolmaz bitopsi alırlarsa cinsel ilişkiye girme bana doktorum söylememişti aklında bulunsun umarım eahat geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…