KOLPOSKOPİ-BİYOPSİ

Kızlar merhaba, benim biyopsi sonuçlarım çıktı.
Kronik servist+skuamöz metaplazi+nobath kistleri. Serviks saat 1-2 hizası ( yani iyi huylu. Kaser ya da kanser öncüsü hücre lezyonu yok). Bundan sonrası kontrol. Herkese iyi sonuçlar diliyorum 🙏🏻✨
Merhaba benimde sonuçlarım bu şekilde ne yapmalıyız bundan sonra yardımcı olur musun ?

Hpv 16 pozitifliğiyle smear verdim. Temiz olmasına rağmen kolposkopinin şart olduğunu söylemeleri üzerine bugün kolposkopi yaptırdım.
Riskli tür olduğu için mi temiz çıksa bile kolposkopi şartmış?

Merhabalar, kolposkopiye girecek olanlara kısa bir bilgilendirme yapmak için yazıyorum. Hpv 16 pozitifliğiyle smear verdim. Temiz olmasına rağmen kolposkopinin şart olduğunu söylemeleri üzerine bugün kolposkopi yaptırdım. Öncelikle çok kötü şeyler okuduğumu ve psikolojimin tamamen bozulmuş şekilde hastaneye gittiğimi söyleyeyim. Zaten onkoloji bölümünde olmak bile strese sokuyor. Ama girecek olanlara kesinlikle korkmamalarini söyleyebilirim. Devlet hastanesi lokal anestezi uyguluyor. Şırınga ile içeri sıvı veriyor ve tamamen uyuşuyor. 4 parça biyopsi alındı hiç birini hissetmedim sadece makas sesini duyuyorsunuz. Kanamayı durdurmak için yaptığı işlemde yoğun bir regl krampi gibi bir ağrı hissettim beni zorlayan tek yer orası oldu ama kesinlikle dayanılmayacak bir şey değildi. İçiniz rahat olsun ve lütfen ihmal etmeyin. Hayati risk taşıyor ve smearin temiz olması da tek başına yeterli olmuyormuş. Gelecek sonuçlara göre ya kazınarak temizlenecek ya da takibe devam edeceğim. Benim gibi çok kötü şeyler okuyup stresle kolposkopi gününü bekleyenlerin biraz olsun içini rahatlatmak istedim. İnanın smear testinden tek farkı biraz daha baskı hissetmek ve toplamda 10 dk sürüyor..hepimize geçmiş geçmiş olsun🌸💗
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorunla görüştükten ne kadar süre sonra kolposkopi oldun? Duyduğum kadarıyla randevular çok geç bir tarihe veriliyormuş.

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. Doktorunla görüştükten ne kadar süre sonra kolposkopi oldun? Duyduğum kadarıyla randevular çok geç bir tarihe veriliyormuş.
Merhaba, yaklaşık 1 ay sonrasına randevu buldum. Regl olduktan sonrasına ayarlıyorlar.

Riskli tür olduğu için mi temiz çıksa bile kolposkopi şartmış?
Evet yüksek riskli bir hpv tipi var ise kolposkopi şart. Smear rahimin iç kısmını görüyormuş. Benim smear temizdi ama kolposkopi biyopsi sonucum cin 1 geldi.

Doktor ne önerdi sana benim hpv 16,18 negatif diğer yüksek risk pozitif smear temiz biyopsim kronik servisit
Benim de 16 pozitif, smear temiz ve kolposkopi cin 1 geldi. Doktor deflagyn ve velp adında bağışıklık güçlendirici verdi. Bir de aşı şart dedi eşim ve ben için. Bu arada ben 2 yıl önce deflagyn ile negatife dönmüştüm. Ama aşı olmadığım için ve evli olduğum için başka bir tip pozitif geldi bu sene.

Doktor ne önerdi sana benim hpv 16,18 negatif diğer yüksek risk pozitif smear temiz biyopsim kronik servisit
Benim de 16 pozitif, smear temiz ve kolposkopi cin 1 geldi. Doktor deflagyn ve velp adında bağışıklık güçlendirici verdi. Bir de aşı şart dedi eşim ve ben için. Bu arada ben 2 yıl önce deflagyn ile negatife dönmüştüm. Ama aşı olmadığım için ve evli olduğum için başka bir tip pozitif geldi bu sene
Sonucunuz cıktı mı acaba
Merhaba, sonucum cin 1 çıktı. Deflagyn kullanıcam 3 ay boyunca. Ve 6 ay sonra tekrar test vericem.

Benim de 16 pozitif, smear temiz ve kolposkopi cin 1 geldi. Doktor deflagyn ve velp adında bağışıklık güçlendirici verdi. Bir de aşı şart dedi eşim ve ben için. Bu arada ben 2 yıl önce deflagyn ile negatife dönmüştüm. Ama aşı olmadığım için ve evli olduğum için başka bir tip pozitif geldi bu sene

Merhaba, sonucum cin 1 çıktı. Deflagyn kullanıcam 3 ay boyunca. Ve 6 ay sonra tekrar test vericem.
Sürekli eşinizden mi kapıyorsunuz virüsü nasıl olacak böyle bende evliyim de ne yapmamız gerekiyor çocukta istiyoruz

Sürekli eşinizden mi kapıyorsunuz virüsü nasıl olacak böyle bende evliyim de ne yapmamız gerekiyor çocukta istiyoruz
Evet, evlendikten sonra oldu bu virüs bende de maalesef. Başka bir birlikteliğim evlenmeden önce de olmadı. O yüzden aşı öneriliyor taşıdığımız tip dışında diğer tiplere karşı korunmak için. Ve hpv varlığı eğer rahimde tedavi gerektirecek bir durum yoksa gebeliğe engel değil dedi doktorum.

Merhaba benimde sonuçlarım bu şekilde ne yapmalıyız bundan sonra yardımcı olur musun ?
Merhaba, bana da bir şey önermedi papillof kullanıyorum zaten 3 ay kullanalım dedi ben sigara içiyorum sigarayı bırak aşılarını tamamla dedi evliyim kondom kullanmak şart dedi. 6 ay sonra tekrar smear ve kontrol. Kronik servist çoğu kadında olabiliyor sorun yaratmaz dedi ama tabi bi kaç yerde okudum çok ilerlerse kısırlık yapabiliyormuş tabii bu en kötü seneryo

Back
X