Kızlar lütfen yardım edin.Buraya üye olarak burda yazilanlari okuyarak kötü yaptığımi düşünmeye başladım.Nisanda smear verdim ascus bakteriyel vajinos yangı çıktı hpv yüksek riskli pozitif 16 18 negatif.Bunu da verme sebebim geçmeyen vajinal mantar sorunum yuzundendi.Sonuclari görünce hiç panik olmadım bilmediğim içinde olabilir.Bir şey olmaz bir şey çıkmaz falan diye düşünürken doktor dedi ki kolposkopi olman gerek tamam dedim yine korkmadım panik yapmadım ama burada yazılanları okumaktan bir beter hale geldim şimdi.Kolposkopiyi olacağım zaman inanılmaz stres yaptım ve ağladım halbuki o kadar da korkunç bir şey değilmiş normal muayene olur gibi oldum.Doktorumun şüpheli bir şey görürsem biyopsi alırım demişti görmez ya diye düşündüm ama dedi ki biyopsi almamız lazim.Bunu da genel anestezili yapıyorlarmış.Benim panik bozukluk ve anksiyetem var bu sebepten anesteziden korkuyorum ama anestesiz de olabileceğimi söylediler aciyabilecegini de .Benim durumumdan kaynaklı anestezi önerdi doktor.Ama rekafakatci istediler ben de açıkçası yaşadığım durumu çevremde kimseye anlatamadım.Baska bir hastaneye ve doktora randevu aldım normalde de şuanda aktif kasik ağrılarım vardı ama dün ki muayeneden sonra kadın o sırada bastırdı spektulumu ve çok ağrıyor canım bu kadar muayene oldum bu kadar zaman doktora gittim böyle bir acı yaşamadım idrarinizi çok uzun tutunca ya da reglin ilk günleri kasıklarda Ağrı olur ya öyle bir ağrım var dünden beri bu da ayrıca canımı sıktı. dünkü gittiğimi hastaneden lokal anestezi ile yapılıyormuş ancak yönlendirdiği hemşirenin tavrı tarzı inanılmaz beni rahatsız etti bana anesteziyi önerdi panik bozukluğum olduğunu söyleyince kalkıp gidenler olduğunu acıya dayanamayanlar olduğu gelemeyeceksem bildirmem gerektiğini yoksa gün verirken başkalarını beklettiklerini başkasının hakkına girmemem gerektiğini falan söyledi lokal yapıyorlarmış normal anestezi de yapıyorlarmış ama anesteziyi önerdi açıkçası doktorun muayenesinden sonra çektigim şu anki ağrisi sebebiyle ve hemşirenin tutum konuşma tarzı sebebiyle orada olmayı düşünmüyorum bana gün saat verildi bütün işlemlerimi olduğum diğer yer şehir hastanesinde de gün ve saatim var tamamen Benim kararıma kalmış ayrıca smear tekrar verip vermeyeceğimi sordum doktor bana 1 yıl sonra yaptiklarini söyledi her yıl bir kezmis ne yapacağımı bilmiyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum