• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KOLPOSKOPİ

luvilavya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
5
0
1
24
Cuma günü kolposkopi işlemi yaptırıyorum ve çok gerginim. İşlemde aniden biyopsi almaya karar vermeleri vs gibi bir şey olur mu acaba?
Her yerde işlemin basit jinekolojik bi işlem olduğu yazıyor ama ben yine de çok korkuyorum. İşlemden sonra çok ağrı sızı çekeniniz oldu mu söylerseniz sevinirim.
Fiziksel acı bir yana sonuçlardan da çok korkuyorum. 7-8 aydır falan hpv olduğumu biliyorum ama kolposkoui için sıra gelmesini bekledi özelde 60k fiyat çıkardıkları için :d
Türünü öğrenip ona göre adım atmak da önemli ama sanki her şey ters gidecekmiş gibi geliyor bu işlemden sonra da. Zaten vajinal olarak çok problemleri olan biriyim, yumurtalık kistim var senelerdir artık kronikleşen idrar ve vajina enfeksiyonlarıyla uğraşıyorum sık sık. Bir de böyle bir durum başıma geldiği için kendimi asla iyi hissedemiyorum.
O yüzden de sanki herkese çok kolay olan, ağrısız sızısız geçen operasyon bile bana sıkıntı yaratacak gibi hissediyorum. Neyse kızlar ben ne zaman kısa bi şey sormak istesem burada size içimi dökerken buluyorum kendimi sorryryyy :)))
Son olarak işlemden hemen sonra normal hayatıma dönebilir miyim sizce yoksa istirahat etmem gerekir mi en azından aynı gün?

Back