• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komik ama sinir bozucu bir konu esim

Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .

Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi

Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.

Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Benim eşimde TL ye milyon dıyor hala 😂 mesela aaa ne kadar pahalı bak geçen gün 15 milyondu bu diyor .
Bende baştan hoşuma gıdıyordu gülüyordum falan ama sonradan sinir olmaya başladım .
Hemen soğuyacak bir mesele de değil yanlız .
Öyle alışmış ağzı bence değiştirmeye çalışmayın . Çünkü onu cahil gördüğünüzü düşünür üzülür eşiniz .

Yüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder 🥹

Yüksük , dikiş dikerken parmağınıza iğne batmasın diye kullanılan; parmak ucuna takılan küçük bir nesnenin adı.

Sizin bahsettiğiniz insanlar; yüksük kelimesini, hangi kelime yerine kullanıyorlar ?

Yüksük , dikiş dikerken parmağınıza iğne batmasın diye kullanılan; parmak ucuna takılan küçük bir nesnenin adı.

Sizin bahsettiğiniz insanlar; yüksük kelimesini, hangi kelime yerine kullanıyorlar ?
Yüzük yerine diyenler var 😅

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Benim eşim de bazen şiveli konuşur ama normalde diksiyonu gayet düzgündür.Batmasindan ziyade gayet sevimli geliyor bana,büyütülecek bir şey değil bence.

Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi

Bence alışmalısınya olduğu gibi kabul et değişmez daha çok takılacak bişeyde deyil bi bakmışsın aradan zaman geçmiş aşqım ekmağı verirmisin diyormuşsun 🤣🤣🤣

Yüzük bildiğimiz 😅
Yani söz ya da nişan yerine yüksüğümuz var diyorlar mesela

Komik bence,insan güler yani.
Benim eşimde de bazı yanlış kelime kullanımları var gülüyorum mesela ;) eğlenceli
Kas gevşetici demez kas gevşeltici der
Şarj aletine şarz aleti
Asgari ücrete askeri ücret 😂😊

Back
X