- Konu Sahibi Kirpapatyam46
Hoparlöre apollo da diyor mu? 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim eşimde TL ye milyon dıyor halaKızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Eşimin şivesi çok rahatsiz ediyor beni..
Mesela kumandaya komando
Antreye küçük salon misafir odasına büyük salon.
Ekmek yerine ekmağ gibi
Ve beni o kadar rahatsiz ediyor ki batiyor resmen.
Kimi insan vardır söylersin usulünce düzeltir.
Eşim tam tersi kimse benim yanlışını duzeltemez kafasında bildiğinden sasmiyor.
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Yüksük , cıplağlık , meşaş bu kelimeler de beni aşırı irrite eder![]()
Dedem apolyo derdiHoparlöre apollo da diyor mu?![]()
Yüzük yerine diyenler varYüksük , dikiş dikerken parmağınıza iğne batmasın diye kullanılan; parmak ucuna takılan küçük bir nesnenin adı.
Sizin bahsettiğiniz insanlar; yüksük kelimesini, hangi kelime yerine kullanıyorlar ?
Benim eşim de bazen şiveli konuşur ama normalde diksiyonu gayet düzgündür.Batmasindan ziyade gayet sevimli geliyor bana,büyütülecek bir şey değil bence.Kızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
Aslında şive de değil öyle kelimeleri değişik söylüyor çıldırıyor ve soğuyorum ne yapabilirim bu konuda
Bence alışmalısınya olduğu gibi kabul et değişmez daha çok takılacak bişeyde deyil bi bakmışsın aradan zaman geçmiş aşqım ekmağı verirmisin diyormuşsunKızlar bu durumla nasıl başa cikicam .
Mesela kumandaya komando
Ekmek yerine ekmağ gibi
Benim eşim Diyarbakırlı ama normal konuşuyorlarEşiniz diyarbakırlı mıyapacak bişey yok kendisi bu durumdan memnunsa değişmez...
Yüzük bildiğimizYüksük , dikiş dikerken parmağınıza iğne batmasın diye kullanılan; parmak ucuna takılan küçük bir nesnenin adı.
Sizin bahsettiğiniz insanlar; yüksük kelimesini, hangi kelime yerine kullanıyorlar ?
Pimapen markasına pimaponHoparlöre apollo da diyor mu?![]()
Kayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştımAtkiya kaşkol diyen de var, aslında normal ama benkaliyorum niyeyse
![]()
Bunu bende biliyorum etrafımdakiler şaşırdıkları zaman abarin derler çok tuhaf gelir banaYüzük bildiğimiz
Yani söz ya da nişan yerine yüksüğümuz var diyorlar mesela
Hadi o bi nebze kuzu,şuanda da güncelKayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Büyük aynalı tepsilere öyle denir ama bende sini diye biliyorumKayınvalidem tepsiye sini der,ilk zamanlar tuhaf geliyordu ama alıştım.
Bizimkiler de muhacir olduğu için çoğu kelime ortak aslında,yaşlılar daha sık kullanıyor yöresel kelimeleriHadi o bi nebze kuzu,şuanda da güncel![]()