Komşu Çilesi

Almanyada gece 11den sonra komşunuzu ses icin şikayet ettiginizde eminim polisler sessiz olmalari için hemen o komşunuzu uyarirlar. Burda sıkıntı şu ki gürültü konusunda hiç bir yaptırım yok. Ben gecenin ikisinde polisleri aradığımda komşu şikayeti deyince telefon aniden kapandi....

aynen öyle gecenin köründe bangır gumbur gürültü yapılıyor bu ülkede ben 2den önce uyuyabildiğimi bilmem elalemin dışarının gürültüsünden kaç kere bilirim yatıp da uyandığımı sanki biz 10da yatmayı bilmiyoruz.

almanyayı övelim eyvallah da yarısını örnek almayalım tam alalım.

ayrıca gün içinde bangır bangır olmak da hoş değil diğer evlerde yaşlısı bebeği olan olabilir ders çalışan hasta olan nöbetli çalışıp gündüz uyuyan olabilir. dikkat etmek lazım her daim hayvan değiliz biz insanlık bencil olmamak bi toplumda uyum içinde olmaktan geçiyor. empati sahibi olmak lazım. kanun izin veriyor diye istediğini yapabilir birileri eyvallah ama sonra kimse beni sevmiyor diye üzülmece yok.

aynen öyle gecenin köründe bangır gumbur gürültü yapılıyor bu ülkede ben 2den önce uyuyabildiğimi bilmem elalemin dışarının gürültüsünden kaç kere bilirim yatıp da uyandığımı sanki biz 10da yatmayı bilmiyoruz.

almanyayı övelim eyvallah da yarısını örnek almayalım tam alalım.

ayrıca gün içinde bangır bangır olmak da hoş değil diğer evlerde yaşlısı bebeği olan olabilir ders çalışan hasta olan nöbetli çalışıp gündüz uyuyan olabilir. dikkat etmek lazım her daim hayvan değiliz biz insanlık bencil olmamak bi toplumda uyum içinde olmaktan geçiyor. empati sahibi olmak lazım. kanun izin veriyor diye istediğini yapabilir birileri eyvallah ama sonra kimse beni sevmiyor diye üzülmece yok.
Aynen noktasına kadar katılıyorum.. evde insanlar oturup dursunlar demiyoruz ama yazılı olmayan apartman kuralları vardir. Gün içinde de yapilacak ses bellidir.. zaten seslerden dolayi 10 11 de uyumak lüks bizim icin.

Türkiye'de yaşamadığıma rağmen orada işler nai farklı yürüyor biliyorum. Karakolu aradığınızda kkmsu şikayeti demeyecektiniz, kavga sesleri geliyor şiddetli kan dökülmesinden korkuyorum evde tek başımayım diyecektiniz ☺
Iste sıkıntı orada.. devletin komşu sesi için birşeyler yapmasi lazim. Insanlar bu boşluktan yararlanip istediğini istediği saatte yapiyor malesef

Aynen noktasına kadar katılıyorum.. evde insanlar oturup dursunlar demiyoruz ama yazılı olmayan apartman kuralları vardir. Gün içinde de yapilacak ses bellidir.. zaten seslerden dolayi 10 11 de uyumak lüks bizim icin.

aynen kanunen sabah 8 akşam 8 arası istediğimiz gürültüyü yapabiliriz eyvallah ama atıyorum saksafon çalmaya çalışmıyoruz değil mi elalemin kafası şişsin öyle düşünelim bunu da.

aynen kanunen sabah 8 akşam 8 arası istediğimiz gürültüyü yapabiliriz eyvallah ama atıyorum saksafon çalmaya çalışmıyoruz değil mi elalemin kafası şişsin öyle düşünelim bunu da.
Malesef insanlarda saygı kalmamış.. çocuklarına dur sus bile demek zorlarına gidiyor, put gibi yetişirler o zaman sus diyemem istediğini yapar çocuğum diyor. E senin alt üst yan komşunun psikolojisi ne olacak? Inanın özenerek aldığım içini döşedigim evimi 2 yil sonra saticam. Ama hakkim helal mi.. 3 yıldır zehir ettiler her gece 3 de uyuyup 6 7 de uyandirildim. Sinir sistemimiz alt üst oldu eşimle. 2 yil gecsinde satıp gidiyim diye dört gözle bekliyorum.

Niye saksafon kafa mı şişiriyor? Alt katımda müzikoloji okuyan bir kız var, akşamüstleri piyano çalar hemen hemen her gün. Evdeysem müziği tv'yi kapatır onu dinlerim. Çalma, çalışma mı diyeyim kıza? Bizim evde de piyano ve bilimum müzik aleti var, ses yalıtımlı stüdyo yaptık bir odayı eşim kulaklıkla çalıştığı halde. Bence isteyen saksafon da çalabilir, yurdum insanı müzikle uğraşıyor ne güzel derim.

Merhaba arkadaslar
Komşumla yatak odalarımızın duvarı bitişik ergen bir oglu ve kucuk cocuklar ı var. saat sekizde bagırmaya zıplamaya başlıyorlar. Uyumayı seven biri olarak bu saatte gurultuyle uyanmak haliyle hiç hoş degil
Bu sabah ergen ogluyla şiddetli kavga ettiler. Yan odaya gecmeme ragmen ses geldi
Bir cozum bulamazsam delirecegim. Buyuk bir sitede oturuyorum yeni tasındık buraya
Bu gibi sorunlarla yonetici ilgileniyor mu

Birde sadece ses gelen duvara ses yalıtımı yaptırsam faydası olur mu sizce kızlar
site yönetimi ile görüş gidip uyarırlar kimse kimseyi rahatsız etme hakkına sahip degildir

Niye saksafon kafa mı şişiriyor? Alt katımda müzikoloji okuyan bir kız var, akşamüstleri piyano çalar hemen hemen her gün. Evdeysem müziği tv'yi kapatır onu dinlerim. Çalma, çalışma mı diyeyim kıza? Bizim evde de piyano ve bilimum müzik aleti var, ses yalıtımlı stüdyo yaptık bir odayı eşim kulaklıkla çalıştığı halde. Bence isteyen saksafon da çalabilir, yurdum insanı müzikle uğraşıyor ne güzel derim.

ben yanlış buluyorum kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok. o saatlerde ders çalışan biri varsa mesela müzik dinletmek tv sesi dinletmek de hak değil. herşeyin bi çaresi var. dediğiniz gibi ses yalıtımı yapılır piyanoların da elektronik olan kulaklıklı çalınanı var vs dikkat edilir. siz tolerans gösteriyorsunuz ama herkesin şartları aynı değil mesela bebeği olup 8de uyutmaya çalışan biri olsaydı üst katında ne olacaktı?

ben de komşu yüzünden taşındım her gün 3 4 saat temizlik yapan okb li komşum var şimdi üstte zor bela sabah 5te yapmasını engelledik gün içinde yapmasını tolere ediyorum kulaklıkla vs. ama şu var ki kadını seviyor muyum hayır. kimse kimsenin saatlerce gürültüsünü çekmek zorunda değil. ben de istiyorum istediğim saatte yer süpüreyim çamaşır atayım müzik açayım ama insanları eziyet ederek negatif enerjilerini alarak gamsız bir hayat yaşayanların bu hayatta mutlu olabileceğine inanmıyorum.

kimseye bu hissi ben yaşatmak sebebi olmak istemem. kötü enerjinin dönüp dolaşıp bi yerden çıktığını biliyorum gördüm yaşadım çünkü. neyse konu ve mevzu uzun.

Malesef insanlarda saygı kalmamış.. çocuklarına dur sus bile demek zorlarına gidiyor, put gibi yetişirler o zaman sus diyemem istediğini yapar çocuğum diyor. E senin alt üst yan komşunun psikolojisi ne olacak? Inanın özenerek aldığım içini döşedigim evimi 2 yil sonra saticam. Ama hakkim helal mi.. 3 yıldır zehir ettiler her gece 3 de uyuyup 6 7 de uyandirildim. Sinir sistemimiz alt üst oldu eşimle. 2 yil gecsinde satıp gidiyim diye dört gözle bekliyorum.
Cnm Allah sana yardım etsin. Benim komsularım oyle olsa karakolluk oluruz. Üç. Saatlik uykuyla mı duruyorlar anlayamadım. Aile mi cocukları var mı yoksa bekar evi mi?
Yonetim den sonuc cıkmadı heralde polise şikayet ettiniz mi? Gürültü yasagını ihlal ettikleri için ilgilenirler

Bizim komsulardan ses gelmiyor o gunden beri duvara saglam vurmustum etki etti sanırsam. Site kurallarını okudum kat araları dahil gürültü yapılmaması hakkında uyarı var. Şikayet olur diye.sustular sanırım

Merhaba arkadaslar
Komşumla yatak odalarımızın duvarı bitişik ergen bir oglu ve kucuk cocuklar ı var. saat sekizde bagırmaya zıplamaya başlıyorlar. Uyumayı seven biri olarak bu saatte gurultuyle uyanmak haliyle hiç hoş degil
Bu sabah ergen ogluyla şiddetli kavga ettiler. Yan odaya gecmeme ragmen ses geldi
Bir cozum bulamazsam delirecegim. Buyuk bir sitede oturuyorum yeni tasındık buraya
Bu gibi sorunlarla yonetici ilgileniyor mu

Birde sadece ses gelen duvara ses yalıtımı yaptırsam faydası olur mu sizce kızlar
Aynı dert bizde de var cnm apartman dairesinde oturuyorum üst kat suriyeli gürültüden duramıyoruz evde kaç defa yöneticiye söyledik biz çıkınca da kapıyı açmıyorlar bizim alt komşuya bile ses gidiyor o kadar yani

Cnm Allah sana yardım etsin. Benim komsularım oyle olsa karakolluk oluruz. Üç. Saatlik uykuyla mı duruyorlar anlayamadım. Aile mi cocukları var mı yoksa bekar evi mi?
Yonetim den sonuc cıkmadı heralde polise şikayet ettiniz mi? Gürültü yasagını ihlal ettikleri için ilgilenirler

Bizim komsulardan ses gelmiyor o gunden beri duvara saglam vurmustum etki etti sanırsam. Site kurallarını okudum kat araları dahil gürültü yapılmaması hakkında uyarı var. Şikayet olur diye.sustular sanırım
Bizim yatak odasiyla yan dairenin salonu bitişik. Onlarda salonda oturduklari icin gecenin 3 üne kadar oturup tv izleyip sohbet ediyorlar. Yoneticiye soyledik. Ben adama 3e kadar oturma diyemem istediğini yapar evinde dedi..

Üst katimizdaki sağolsun sabah 6da uyanip 8 e kadar temizligini bitirip 8.30da evden çıkıyor. 9dan sonrada yan dairemiz uyanıyor haliyle biz hiç uyuyamiyoruz 😔

ilk başlarda sinir krizleri geçirdim sakinleştirici kullandim.. en sonunda tayin isteyip evi satma karari aldik. Cunku bu oturduğum evde en fazla oturan benmisim. 2 ay sonra satıp giden bile olmuş. Bizimde 2 yil kredi borcumuz oldugu icin mecburi bekliyoruz. Polisler hiç birsey yapmıyor, komşu şikayeti deyince telefonu kapatiyorlar. ( yan dairenin duvarina bende vuruyordum sussunlar diye, en sonunda beni mahkemeye vermekle tehdit ettiler. Neymiş benim vurmamdan rahatsiz oluyorlarmış.) Oylede utanmazlar

Back
X