• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu çocuğu sorunu

Çocuğunuza zarar vermediğini yazmışsınız . Ben bir anne adayı olarak bir kaç birşey okuyorum eminim siz benden fazla kitap okumuşsunuzdur. Yoksa şiddet eğilimli çocuğu düzeltmeye çalışmazdiniz diye düşünüyorum . Çocuğunuzun hakkı gasp edildiğinde bisiklet için olsun ,oto koltuğu için olsun siz çocuğunuza susmayı öğretiyorsunuz. Ilerde kötü bir tecrübe yaşadığında çocuğunuz susacak kendini savunmayacak . Sürekli çevresinde arkadaşınizin biricik oğlu gibi insanlar olacak . Çocuğunuzuna şiddet uygulamaya çalışan biri olucna onu engelliyorsuniz ağlamasına belki izin vermiyorsunuz çocuğunjza biri zarar vermeye çalıştığında çocuk bir kurtarıcı arayacak ve ağlamak kendini savunmak aklına gelmeyecek susacak . Keşke bı tane yapıştırsa çocuk belki şu sizin yüzünüzden aldığı psikolojik zararı almazdı kızınız . Size sinirle çok şey yazardım ama aman arkadaşınızla aranız bozulmasın düzeniniz Şaşmasin sizin derdiniz kediler falan değil hayvana merhamet duyan kendi yavrusuna da merhamet duyar onu korur. Evde kedisi olan biri olarak söylüyorum bu arada o benim evladım
Altına imzamı atarım ama tivoli asla kabul etmez

Altına imzamı atarım ama tivoli asla kabul etmez
Etsin ya da etmesin Muhtelif çocuk bir şekilde hayatta istismara açık hale geliyor . Bu annelerin çocuklara yaptığını kimse yapmıyor zaten çıldırıyorum gördükçe . Sonra o kızlar büyüyor bizde kk da ona bu kocayı nerden buldun diyoruz e çocuk hayatta bunu görmüş napsin ? Hadi eski zamanda aileler bilinçsizdi şimdi ki ebevynlerin bu bencilce davranışlarını kabul edemiyorum .

Etsin ya da etmesin Muhtelif çocuk bir şekilde hayatta istismara açık hale geliyor . Bu annelerin çocuklara yaptığını kimse yapmıyor zaten çıldırıyorum gördükçe . Sonra o kızlar büyüyor bizde kk da ona bu kocayı nerden buldun diyoruz e çocuk hayatta bunu görmüş napsin ? Hadi eski zamanda aileler bilinçsizdi şimdi ki ebevynlerin bu bencilce davranışlarını kabul edemiyorum .
Tivoli öğretmen bir de günde kaç çocuk görüyor ,davranışlarını gozlemliyordur. Sonuçlarını az çok bilmesi gerekir

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer
Bence kendi kızınızın da psikolojisi için araya biraz mesafe koymakta fayda var. Çocuğum yok bu sebeple yorum yapmam veya büyük konuşmam doğru olmaz. Ama arkadaşınızı uygun bir dille uyara bilirsiniz bence en azından kendi çocuklarının bu kadar saldırgan olmasının belki önüne geçebilirler

Çocuklar sınır ne bilmiyorlar. Yaptığının bir karşılığı olmalı, görüşmeyeceksiniz mesela. Lafta kalmamalı da. Vurduğunda hadi bakalım eve diyip göndereceksiniz. Tekrar mı yaptı aynısını yapacaksınız.

Benim oğlum (Şu an 13 yaşında) 2 yaşlarındayken öyleydi.Büyük küçük demeden herkese vuruyordu.Bu yüzden çok insanla sorun yaşadım.
Birgün bebek arabasında ki bir bebeğe doğru koştu. Bebeğin annesi sevmek için geldi sandı ,ben tabii bildiğim için peşinden koşup dur yapma diye bağırırken kadında anlayamadı nolduğunu zaten o anda arabadaki uyuyan küçük bebeğe tokat attı.Kadın şok oldu.Benim telaşımı oğlumun da daha küçük olduğunu gördüğü için birşey demedi.
Ama öyle çok insanla sorun yaşadım ki anlatamam.Benim anneliğimi sorgulayanlar çocukla büyükmüş gibi tartışmaya çalışanlar.
Neyse uzun araştırmalarım ve aynı durumu yaşayanlar la istişarem sonucu bunu ablasını kıskandığı ve ilgi çekmek için yaptığını düşündüm .
Anaokulu öğretmeni bir arkadaşım yaptıklarına tepki verme ilgini çekemeyince bırakacak dedi.
Önce saçma geldi nasıl tepkisiz kalacaktım diye düşündüm ama çaresizce denedim.
Onu hem kontrol halinde hemde yaptıklarına tepkisiz kaldım.
Bu adada birçok insandan laf ta yedim.Ne umursamaz anne böyle anneden böyle çocuk olur vs. vs.
Ama sonuç gerçrkten bu huyunu bıraktı.Güzel yaptığı şeylere güzel tepkiler verdim birilerine vurduğun da hiç ilgilenmedim dur yapma oğlum niye yapıyorsun demedim iyi yada kötü hiç bir tepki vermedim.
Ve o benim ilgimi çekemeyince bu huyunu bıraktı.Tepkisiz kalabilmek çok zordu ama sabrettim.İse yarayacağından hiç umudum yoktu.Ama işe yaradı.
Sonrasın da gerçekten de çok uyumlu bir çocuk oldu.
Şimdi 13 yaşında hala öğretmenlerinden çevremden hep çok akıllı çok terbiyeli diye övgüler alıyorum.
Yani çocuklar ilgi çekmek için böyle şeyler yapabiliyorlarmış .Iyi yaptıği şeylere övgü ve ilgiyle aştık bu 2 yaş sendromunu

Komşunun oğlu ile benim kızım arkadaşlar. 2 yaşındalar. Birbirleri için deli oluyorlar. Herşeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek istiyorlar. Bunda sıkıntı yok. Annesi de çok yakın arkadaşım. Hatta hamilelik öncesi hayalimiz böyleydi zaten. Ama komşunun oğlu benim kızımı çok hırpalıyor. Sürekli vuruyor, tekme atıyor, oyuncakları sürekli elinden alıp saklıyor. Kızım kendi bisikletine binmek istese kızımı ittirip, vurup kendi oturuyor. Hatta bizim arabada oto koltuğuna bile oturtmuyor kızımı. Beraber bir yere gidilecekse kızım kucağımda, o kızımın oto koltuğunda gidiyoruz. Allahtan bziimki kıskanmıyor. Ama komşunun oğluna her yolu denedik.Göz hizasına inerek anlattık. En çok da vurma huyu canımı sıkıyor. Sokaktaki kedilere, köpeklere herşeye vuruyor. Hem de özellikle eline bir cisim alarak. Mesala bugün için bir miktar su dolu 5 lt bidon vardı, kediye onu savurdu. Kızıma yada hayvanlara zarar verecek diye korkuyorum. Vurma ve ısırma içgüdüsel midir? Öğrenilir mi? Nasıl geçer

benim oğlumda böyleydi ve aynı hikayede ben oğlanın anasıydım. asla şiddet eğilimli bir aile değildik ama erkek çocukları öyle mahcub olurdum elimden bir şey gelmezdi. inan o çocuğun annesi de üzülüyordur. sonra geçiyor. düzeliyor. öyle can arkadaş oluyorlar ki bu günler geçici :)

Sert sevmekle vurmak, bir şeyler savurmak ayni şey değil. 2 yaşlarinda cocuk görmüşlüğüm var hayvan görünce vurmuyorlar.
Her çocuk bir değil. Bu yaşta vurma davranışı normal. Bir iki tane iki yaş çocuğu görüp aynı değerlendirmek mantıksız.

Bugün ilk defa kızım tepki verdi. Boya kalemleri vardı önlerinde. Kırmızı rengi aldı kızım, hemen elinden almak için atladı. Elini çek dedi. Bu benim, senin zaten önünde kalemler var, onlarla oyna dedi. Ama elinden almak için ısrarcı olunca kızım da seninle oynamak istemiyorum, git yanımdan dedi. Vurma konusunda farklı bir sebep geldi aklımıza. Ailenin sevme şekli. Çok sert seviyorlar.Resmen yoğurup vurup sıkıp. Sanırım çocuk şiddeti sevgi gösterme yolu olarak görüyor

Back
X