Komşu çocuğu

Basakcikk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2019
420
321
103
Merhaba hanımlar
Ufak bir derdim var 1 yaşında çocuğum var iki yıllık evliyim komşularımla daha bu sene çocuğu dışarı çıkarırken tanıştim. Derdim su arada sirada komşumla takilsam 6-7 yaslarinda kızı var o hafta yakamdan düşmüyor sürekli kapiyi çalıyor çocuk uyutmus olsam kapıyı açana kadar vura vura uyandırıyor. Dün akşam geldi mesela giderken diyoki sabah erkenden gelimmi sonra sabah geliyo çocuk uyutcam diyorum bir iki saat oturunca çocuk üçte uyumicakmiydi diyor bide diğer komşuların çocuklarıda bunun sayesinde gelmeye basladi dolusuyorlar. Benimde tabiki insana ihtiyacım var tadında olsa sorun yok çocuğum onları izliyor gülüyor iyi bile olur ama bunaltiyor kiz giderken akşam kocan evdemi diyor. Bı kere hayir desem bir sonrakinde olmuyor çocukları kirmaktn çok çekiniyorum ama dadaninca bunaltiyor. Çok zor iş yapiyorum zaten arkamı donsem çocuk ağlıyor sürekli kucağımda birde hep evde başka çocuk oluyor. Yaşıt olsalar evicilik filan oynarlar tek bırakamıyorum çocuğun ağzına vurup seviyormuş gibi yapıyor bugün top atmış kafasına bide sıkıldım diye beni bunaltiyor git diyorum gitmiyor. Geçen üç çocuk bizim evde buluştular oynadılar çocuğun uyku saati geldi çıkın diyorum o kız ben kalım daha var diyor çok bilmiş usandım kene gibi yapıştı. Bir iki kere kapı açmadım öylede vicdanım rahat etmedi. Annesi yanımda gitme diyor o ısrar ediyor annesininde biraz işine geliyot bence başından atmak. Nasıl davranmam gerek kırmadan bilemiyorum

Tavrınızı koyun. Ayrıca korona var cocuk bile olsa ben şu dönemde aynı ortamda bulundurmazdım

Gerçekten koronayı herkes unutmuş. Çok acı bir kış bizi bekliyor yine
Kimsenin evine gitmiyorum dışarda otururken muhabbetim var oda çocuk gercekten çok bunaltiyor, ama insanları tutamıyorum olmuyor çok anlayışsızlar, başından atmak isteyenler çocuk yapmasa keşke

Ne cesaret gönderebiliyorlar, sizde kabul edebiliyorsunuz?

Pandemi falan geri dursun bi, ben annesi yanında olmayan hiçbir çocuğun sorumluluğunu almam. Keşke en başında önüne set çekseydiniz. Evinizde düşüp kafasını çarpsa suçlusunuz. Bence annesiyle konuşun, kendi gelmediği sürece çocuğunu yollamasın. Hiç güvenli değil.

Kimsenin evine gitmiyorum dışarda otururken muhabbetim var oda çocuk gercekten çok bunaltiyor, ama insanları tutamıyorum olmuyor çok anlayışsızlar, başından atmak isteyenler çocuk yapmasa keşke
Bu dönemde açıkça hicbir şekilde misafir kabul etmediğinizi söyleyebilirsiniz.
Yoksa çok sıkıntı cekersiniz

Annesindeki rahatlığa da başka bir konu açmak lazım bence. Üstelik kız çocuğu yani şu devirde neyine güvenip gözünün önünden uzaklaştırıyosun çocuğunu ya. Siz dadı mıymışsınız her gün her gün çocuk mu bakılır kendi yükünüz hafif gibi annesiyle konuşun bence çocuğumun uyku düzeni bozuldu veya uyku eğitimi vericem bir süre misafir edemem kızını diyin kapıları da açmayın yürüsün gitsin yerden bitme bebe ben sinir oldum burdan

Annesindeki rahatlığa da başka bir konu açmak lazım bence. Üstelik kız çocuğu yani şu devirde neyine güvenip gözünün önünden uzaklaştırıyosun çocuğunu ya. Siz dadı mıymışsınız her gün her gün çocuk mu bakılır kendi yükünüz hafif gibi annesiyle konuşun bence çocuğumun uyku düzeni bozuldu veya uyku eğitimi vericem bir süre misafir edemem kızını diyin kapıları da açmayın yürüsün gitsin yerden bitme bebe ben sinir oldum burdan
Çok bilmiş çıldırıyorum eşim isten geliyo eve giriyorum benimle birlikte giriyor ama buradaki çocuklar hep boyle kadınlar sürekli temizlik yapıyor çocuklarıda birinin başına atarsala kârda sayıyorlar kendilerini

Bebeğin babasının hastalık yüzünden eve sürekli misafir gelmesine kızdığını bundan sonra bebeğe uygun zamanlarda bahçede buluşabileceğinizi söyleyip gönderin. Annesi de alınırsa alınsın, kreş mi sizin ev

Çok bilmiş çıldırıyorum eşim isten geliyo eve giriyorum benimle birlikte giriyor ama buradaki çocuklar hep boyle kadınlar sürekli temizlik yapıyor çocuklarıda birinin başına atarsala kârda sayıyorlar kendilerini
Küçükken eve gelen misafir çocuklarını köşeye kıstırır cimciklerdim 😂 gereksiz bir anı paylaşmak istedim

Bebeğin babasının hastalık yüzünden eve sürekli misafir gelmesine kızdığını bundan sonra bebeğe uygun zamanlarda bahçede buluşabileceğinizi söyleyip gönderin. Annesi de alınırsa alınsın, kreş mi sizin ev
Zaten eşim sert mizaçlı diye bı o evdeyken yakamı bırakıyordu artık onada alışmaya başladı. Hayır ben çocuğumu kimseye güvenemem şaşırıyorum rahatliga

Yarın bir gün çocuk dese ki “Basakcikk teyzenin kocası beni öptü” olabilecekleri düşünebiliyor musunuz???

İşim var diyip geri çevirin çocuğu kapıdan.

Utanmayin annesi ile konuşun cocugumun uyku saatlerinde geliyor cocgum yatamiyor fazlaxyuz vermeyin ne zaman kapıyı çalsa yatıyor deyin yada kapının deliğinden bakın o ise açmayın vallah başınıza bela almışsınız hiç sevmem böyle çocukları 😒 komşumun kızı 2,5 yaşında 1kez eve aldım baktım sağa-sola odaya gidiyor oyuncakları slip evine götürmek istiyor kızımın Dis fırçasını ağzına koydu , o günden sonra ne kızıma izin verdim gitsin diye nede o cocug eve aldım bana bakıyor kiz onu iceri alayım diye vallahi hiç uğraşamam bakıcı değilim bu hamile halimle etrafı döküp dağıtacak ben çalışcsm eşek gibi, annesi de otursun evde ,😒 mesefe koyun

Zaten eşim sert mizaçlı diye bı o evdeyken yakamı bırakıyordu artık onada alışmaya başladı. Hayır ben çocuğumu kimseye güvenemem şaşırıyorum rahatliga
Eşiniz sert mizaclıysa bu oyun çok daha iyi tutacaktır. Söyleyin hiç korkmayın, tekrar kapıya gelirse de ben sana eve alamayacağımı söylemiştim, biz ne zaman bahçeye inersek o zaman oynarsınız de, kesinlikle içeri alma

İstemeden bebeğinize zarar verdiğini söyleyin annesine(yalan değil yüzüne vurarak sevip ağlatıyormuş) .
Biraz yaramazlık yaptığını ve bişey olmasından korktuğunuzu söyleyin. Emanet çocuk sonuçta.
Allah korusun sizin evde bişey olsa (düşse falan) sizden kötüsü olmaz.

Back
X