• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü

fluuu

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
572
272
323
Kızlar merhaba

Üst katımda 2 çocuklu bir aile oturuyor. Çocuklar öyle bir gürültü yapıyor ki anlatamam biri 4 biri 6 yaşında çocukların.

Bütün gece bizim tam işten gelip dinlenme zamanımızda 9 ile 12 arasında zıplıyorlar kavgalar ağlamalar bitmiyor tv sesi bile bastırmıyor sesleri nasıl bir ses anlatamam.

Aslında bu durumdan pek rahatsız değildim çocuk sonuçta diyorduk ama bir konuşmamız sırasında eşim için ahmette çok koca sesli hep sesi geliyor yukarı demezmi ? ben bişey diyemedim o an ve ogunden sonra zaten o sesler batmaya başladı.şimdi her akşam işkence gibi sesleri duydukça sinirlerim bozuluyor.

Bir kere yine ses yaparken çocuklar aradım çok ses oluyor diye.yapmayın diyorum yapıolar evi yapan duvarları çok ince yapmış oyuzden dedi şaka gibi sonrasında gorunce konuşmamalar tripler

zıt gitmekte istemiyorum ne yapabilirim?

Gece ağlamalarıda cabası

Ayrıca bir çocuk 12 ye 1 e kadar oturur mu onuda anlamadım

Bir anne çocuğuna hiç mi yapma demez

Çocuk yapma demekten anlamaz ki o onların ayıbı bi yerde haklisiniz ama yinede çocuklar laftan anlamaz duymazlıktan gelin gonlunuzu kanartmayin kendimden bi ornek verim bizim küçükken bi alt komşumuz vardı 4-5 yaşlarında taşındık bu eve abimle bana hep bagirirdi her ses yaptığımızda bize cocuklugumuzu yasatmadi çok çektirdi simdi mi kendi çocuklarının biri kanser öteki de hasta Allah korusun sizinde başınıza gelebilir sakince duymazdan gelin komsunuzun gafı ayıp olmuş o konuda uygun bi dille uyarabilirsiniz

Kızlar merhaba

Üst katımda 2 çocuklu bir aile oturuyor. Çocuklar öyle bir gürültü yapıyor ki anlatamam biri 4 biri 6 yaşında çocukların.

Bütün gece bizim tam işten gelip dinlenme zamanımızda 9 ile 12 arasında zıplıyorlar kavgalar ağlamalar bitmiyor tv sesi bile bastırmıyor sesleri nasıl bir ses anlatamam.

Aslında bu durumdan pek rahatsız değildim çocuk sonuçta diyorduk ama bir konuşmamız sırasında eşim için ahmette çok koca sesli hep sesi geliyor yukarı demezmi ? ben bişey diyemedim o an ve ogunden sonra zaten o sesler batmaya başladı.şimdi her akşam işkence gibi sesleri duydukça sinirlerim bozuluyor.

Bir kere yine ses yaparken çocuklar aradım çok ses oluyor diye.yapmayın diyorum yapıolar evi yapan duvarları çok ince yapmış oyuzden dedi şaka gibi sonrasında gorunce konuşmamalar tripler

Gece ağlamalarıda cabası

Canım geçmiş olsun, Allah sabır versin.. Benzeri sorundan bende muzdariptim.. Hem gürültülülerdi hemde tepemden silkiniyolardı.. Benim tpemdeki vatandaşın da 2 çocuğu vardı biri 15 diğeri 19 yaşında.. ve öyle küfürler havada uçuşurduki.. Senin komşuda yüzsüzmüş, benimkide bana kırkta bi misafirim geldi geç gitti dünakşam amma ses yaptınız demişti, garipsedim çünkü gerçekten gürültülü ortam olmamıştı.. kendinin her hafta 2-3 kez misafiri olur hele maç akşamları kabus olurdu bize.. sana tavsiyem bırak küssün senin için daha iyi, bu sayede 1-2 sinirli konuşunca senden çekinir.. Polisi ararım de, olaya sosyal hizmetler girer diye korkut:1: böyle anlayışsız kalın yüzlüleri tırsıtabilirsin.. çünkü ben şahsen komşuluk yer ayıp olmasın diye 3 sene sustum, canıma okudu..

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin çözüm 'taşının':)

Koca ses ne yahu :) kalin sesli diyeydi iyiydi..
Haklisiniz sanirim cocuklar laftan anlamaz da siz o gurultulere katlanip kadinda esinizin sesine laf etmisse ister istemez batar
Komsunuza cocuklarin gurultusunden esimin sesini nasil duydun ben bile sizin gurultuden zor duyuyorum adami deseydin keske :27:

7 katli bir apartmanin 4. katinda buyudum. Cocuklugum boyunca tepinecek olduk mu babam hemen "asagida insan var" diye engellerdi. Biz de insanlari rahatsiz etmeden cocuklugumuzu yasardik (!). Olayi dramatize etmeye gerek yok. Bu durumun cocukluk yasamakla ilgisi yok. Cocuk laftan anlar, ama anlatmasini bilirsen, otoriteni kurabilirsen. Apartmanda uygunsuz saatlerde bagirmadan, tepinmeden de cocukluk yasaniyor yani, bilginize. Altimizda da ustumuzde de cocuklu aileler vardi, birbirimizin basini agritmadan buyumeyi bildik hep beraber. Psikolojimiz de bozulmadi yani. :ssz:

Apartmanda toplu halde yasamayi bilmeyen o kadar cok saygisiz insan var ki. Belki bir apartman toplantisi duzenleyebilirsiniz. Birbirinden, ya da ayni aileden sikayetci olan baskalari da varsa ortak karara varabilirsiniz belki diye dusunuyorum.

Çocuk yapma demekten anlamaz ki o onların ayıbı bi yerde haklisiniz ama yinede çocuklar laftan anlamaz duymazlıktan gelin gonlunuzu kanartmayin kendimden bi ornek verim bizim küçükken bi alt komşumuz vardı 4-5 yaşlarında taşındık bu eve abimle bana hep bagirirdi her ses yaptığımızda bize cocuklugumuzu yasatmadi çok çektirdi simdi mi kendi çocuklarının biri kanser öteki de hasta Allah korusun sizinde başınıza gelebilir sakince duymazdan gelin komsunuzun gafı ayıp olmuş o konuda uygun bi dille uyarabilirsiniz

Ben çocuklarını çok seviyorum surekli bişey yaparım onlarada gotururum çikolata şeker alırım surekli. sorun şu ki hiç yapma dediklerini duymadım tabikide çocukluğunu yasasın çocuklar ama insanlar bencil bizim çocuğumuz yok yeni evliyiz en ufak sesimiz rahatsız ediyor kendilerini gormuyorlar yarın oburgun çocuğumuz olsa neler neler işiticez düşünemiyorum

açıkcası ömrü hayatım da hiç apartman da yaşamadım hisseettiklerinizi bu yüzden anlayabilmem mümkün değil
ama asanırım insan çok rahatsız olur yani :26:

Canım geçmiş olsun, Allah sabır versin.. Benzeri sorundan bende muzdariptim.. Hem gürültülülerdi hemde tepemden silkiniyolardı.. Benim tpemdeki vatandaşın da 2 çocuğu vardı biri 15 diğeri 19 yaşında.. ve öyle küfürler havada uçuşurduki.. Senin komşuda yüzsüzmüş, benimkide bana kırkta bi misafirim geldi geç gitti dünakşam amma ses yaptınız demişti, garipsedim çünkü gerçekten gürültülü ortam olmamıştı.. kendinin her hafta 2-3 kez misafiri olur hele maç akşamları kabus olurdu bize.. sana tavsiyem bırak küssün senin için daha iyi, bu sayede 1-2 sinirli konuşunca senden çekinir.. Polisi ararım de, olaya sosyal hizmetler girer diye korkut:1: böyle anlayışsız kalın yüzlüleri tırsıtabilirsin.. çünkü ben şahsen komşuluk yer ayıp olmasın diye 3 sene sustum, canıma okudu..

Aynen bende 2 senedir susuyorum hee 2 çocuk dedim ya aslında 3 çocuk babalarıda bir çocuk aynı durum bizdedede var gs maçlarında gorsen babasıda tepiniyor ustumuzde bağırıyor böyle maç izlemek hiç gormedim kendilerini gormuyorlar bizim 40 yılda bir sesimiz gidiyor soyluyorlar komşuluğumda bozulsun istemiyorum ama bir daha sesiniz geliyor derse dicemi biliyorum iyice sinirlerim bozuldu çünkü arada ses yaptıklarında duvara vurmayı denedi eşim ama anlayan yok

Kesin çözüm 'taşının':)

Keşke oyle imkanın olsa :) taşınırdım walla ne komsuluk var apartmanda ne insanlık

Koca ses ne yahu :) kalin sesli diyeydi iyiydi..
Haklisiniz sanirim cocuklar laftan anlamaz da siz o gurultulere katlanip kadinda esinizin sesine laf etmisse ister istemez batar
Komsunuza cocuklarin gurultusunden esimin sesini nasil duydun ben bile sizin gurultuden zor duyuyorum adami deseydin keske :27:

Aynen cnm yoksa çocuk diyip geçiyordum duymuyordum bile yrn obur gun bizimde olcak alışıyım seslere diyordum taki o gune kadar heee bide eşime bile soyledi yuzune koca sesli diye :) kesinlikle bidahakine senin soylediğine benzer şeyler soyleyeceğim koyacağım tepkimi zaten gitmeyi kestim ama yuzyıze bakıyoruz çokta laf soylemek istemiyorum

7 katli bir apartmanin 4. katinda buyudum. Cocuklugum boyunca tepinecek olduk mu babam hemen "asagida insan var" diye engellerdi. Biz de insanlari rahatsiz etmeden cocuklugumuzu yasardik (!). Olayi dramatize etmeye gerek yok. Bu durumun cocukluk yasamakla ilgisi yok. Cocuk laftan anlar, ama anlatmasini bilirsen, otoriteni kurabilirsen. Apartmanda uygunsuz saatlerde bagirmadan, tepinmeden de cocukluk yasaniyor yani, bilginize. Altimizda da ustumuzde de cocuklu aileler vardi, birbirimizin basini agritmadan buyumeyi bildik hep beraber. Psikolojimiz de bozulmadi yani. :ssz:

Apartmanda toplu halde yasamayi bilmeyen o kadar cok saygisiz insan var ki. Belki bir apartman toplantisi duzenleyebilirsiniz. Birbirinden, ya da ayni aileden sikayetci olan baskalari da varsa ortak karara varabilirsiniz belki diye dusunuyorum.

Aynen cnm soylediklerine katılıyorum toplantı yapılmadı suana kadar o kadar birlik yok yani herkes bir tuhaf gormen lazım :) çok pişman oluyorum burda oturduğuma en basiti üst katımda biri ev aldı hayırlı olsun eviniz demek istedim merdivende karşılaştık gülümsedim kafasını çevirdi :) çok tuhaf insanlar var anlatılmaz yaşanır

açıkcası ömrü hayatım da hiç apartman da yaşamadım hisseettiklerinizi bu yüzden anlayabilmem mümkün değil
ama asanırım insan çok rahatsız olur yani :26:

Aynen bende 2 senedir yaşıyorum evlendiğimden beri ahhh ahhh bekarken yaşadığım müstakil evimizin gözünü seveyim :)

bu dertten muzdarip olamayan var mı acaba :) konu sahibi arkadaşım çok zor biliyorum bende aynı şeyleri yaşıyorum ama yan komşudan sağolsun çok iyi bir hanım o dizginliyo çocuklaı ama görsen apartman onun sesiyle inliyo çocuk yapar diyorum ben hep.. ama bizde çocuk olduk annemizin dizinin dibinden ayrılamazdık misafirlikte bile
inşaallah orta yolu birbirinizi üzmeden bulursunuz..

bence bir gürültüde daha polisi arayın. Polis kişisel bilgilerinizi komşunuz ile paylaşmayacaktır. Hemen gelip uyarıyorlar.

Kızlar merhaba

Gece ağlamalarıda cabası

Demiyorlar canım, şimdi ki annelerin çocukları pek kıymetli, o çocuklarına bir sus, bir otur demiyorlar. Sizin yine iyi benim üst katım da 5 çocuk var. Avizem sallanıyor o derece, avizemde cam tabakalar var sallanan onlar birbirine çarpıyor, çocukların seslerine mi sinir olayım, o camların tıkır tıkır seslerine mi bilemiyorum. Biz çocukken , "aşağıda insan var" lafı ile büyüdük. Kötü mü olmuş, yok valla ne güzel yetiştirmiş ailelerimiz bizi.

Bu durumda ne yapılabilir bende bilmiyorum ki, en sonunda bir akşam eşim fırlayacak yukarı.

Kizlar bende iki gun once ust komsum tarafindan yoneticiye sikayet edilmis durumdayim ole bozuldum ki anlatamam
okadar dikkat ediyorum ko yapma kizim etme oglum ufallil bir bicuk yasinda ne desem anlamiyor ben dikkat ettikce ya elinden birsry atiyor gurulti cikarcak birsry buluyor illa
en cok sevdigi atini market arabasini kaldordim surmesin diye
kizim 7 yasinda yapma kosma etme atlama ziplama tum gin gunum boyle geciyor amayok
oglum astim hastasi hava veriyorum saatini ayarlayabilmek icim bazen gec yatmak durumunda kaliyor
zaman zaman hava almak istemiyor cok agliyor ole geriliyorum ki
inanim anne icinde cok zor iki cocugu dizginlemek inanin hep diken ustundeyim

Kızlar merhaba

Gece ağlamalarıda cabası

size aynen katılıyorum çocukken evin içinde koşturduğumu hatırlamam..
aynen aşağıda insan var derdi babam bize de...
ama biz tepemizde çok çocuk büyüttük..
gece 2-3 te koşmalar, top oynamalar,yerlere bir şeyler fırlatmalar pat küt...
migrenim var zor dayanıyorum..
hayır o değil kendi anne babası da rahatsız olmuyor bu durumdan...
kaç kere güzellikle konuştuk yok hala aynı..
ev sahibi olduğumuzdan taşınma durumumuzda yok malesef...
çekiyoruz..

Kizlar bende iki gun once ust komsum tarafindan yoneticiye sikayet edilmis durumdayim ole bozuldum ki anlatamam
okadar dikkat ediyorum ko yapma kizim etme oglum ufallil bir bicuk yasinda ne desem anlamiyor ben dikkat ettikce ya elinden birsry atiyor gurulti cikarcak birsry buluyor illa
en cok sevdigi atini market arabasini kaldordim surmesin diye
kizim 7 yasinda yapma kosma etme atlama ziplama tum gin gunum boyle geciyor amayok
oglum astim hastasi hava veriyorum saatini ayarlayabilmek icim bazen gec yatmak durumunda kaliyor
zaman zaman hava almak istemiyor cok agliyor ole geriliyorum ki
inanim anne icinde cok zor iki cocugu dizginlemek inanin hep diken ustundeyim

aslında ben bayanın kızdığı konunun tam olarak çocuk gürültüsü olmadığını düşünüyorum.

Bakın gürültü oluyor ve mahçupsunuz üzülüyorsunuz. Bu durumda komşunuzdan size ses gelse bizimde sesimiz gidiyor diye susar mısınız yoksa şikayet mi edersiniz? İşte bende bu duruma sinir oluyorum. Sen kendin hiç ses çıkarmayan biri olursun şikayet edersin o zaman anlarım. Ama insanların zor zamanları oluyor gürültü olabiliyor yapılarda ince insan gibi benimde sesim gidiyordur demeden şikayet ediliyorsa çok sinir oluyorum. Bayan zaten eskiden çocuktur yapar diye çekmeye çalışıyormuş ama çocukların anneleri hiç utanmadan kendi gürültüsüne bakmadan şikayet edince insan doğal olarak ben neden çekiyorum o zaman senin çocuğunun gürültüsünü moduna giriyor.

Çok zor bir durum. Bazı anneler uyarsada çocuk dinlemiyor bazıları hiç uyarma gereği bile göstermiyor. Şimdiki çocuklar ayrı bir garip neden böyleler bilmiyorum. Eskiden laf söz dinlerlerdi şimdi çevreden mi televizyonların hareketli yaşantısından mı nedendir bilemiyorum. Kimseyi suçlamıyorum suçlamamak lazım nasıl yetiştirirsen öyle olur diye bazı çocuk gerçekten ne kadar dikkat edersen et laftan anlamıyor. Ama bu durumda annelerin gidip komşulara sert sert bide şikayet etmesi yerine komşum sizede çok gürültü oluyor inanın çok uyarıyorum ama önüne geçemiyorum kusurabakmayın tarzı konuşması gerekir.

aslında ben bayanın kızdığı konunun tam olarak çocuk gürültüsü olmadığını düşünüyorum.

Bakın gürültü oluyor ve mahçupsunuz üzülüyorsunuz. Bu durumda komşunuzdan size ses gelse bizimde sesimiz gidiyor diye susar mısınız yoksa şikayet mi edersiniz? İşte bende bu duruma sinir oluyorum. Sen kendin hiç ses çıkarmayan biri olursun şikayet edersin o zaman anlarım. Ama insanların zor zamanları oluyor gürültü olabiliyor yapılarda ince insan gibi benimde sesim gidiyordur demeden şikayet ediliyorsa çok sinir oluyorum. Bayan zaten eskiden çocuktur yapar diye çekmeye çalışıyormuş ama çocukların anneleri hiç utanmadan kendi gürültüsüne bakmadan şikayet edince insan doğal olarak ben neden çekiyorum o zaman senin çocuğunun gürültüsünü moduna giriyor.

Çok zor bir durum. Bazı anneler uyarsada çocuk dinlemiyor bazıları hiç uyarma gereği bile göstermiyor. Şimdiki çocuklar ayrı bir garip neden böyleler bilmiyorum. Eskiden laf söz dinlerlerdi şimdi çevreden mi televizyonların hareketli yaşantısından mı nedendir bilemiyorum. Kimseyi suçlamıyorum suçlamamak lazım nasıl yetiştirirsen öyle olur diye bazı çocuk gerçekten ne kadar dikkat edersen et laftan anlamıyor. Ama bu durumda annelerin gidip komşulara sert sert bide şikayet etmesi yerine komşum sizede çok gürültü oluyor inanın çok uyarıyorum ama önüne geçemiyorum kusurabakmayın tarzı konuşması gerekir.

Brnde boyle birseye hic alisik degilim yoneticiye sikayet edilmek ole canimi slkti soylenildiginde ole mahcup oldumli oysakigelip bana soylenebilirdi ondan once oturan iki yil hic sikayeti yoktu ben arada dedigimde yok ole birsey yada cocuk bumlar rahat ol derdi
Zaman zaman gecenin 12 sinde 1 inde cok soddetli kavga sesleri geliyor ben asla demem soylemem ki yonetici ile paylasmadim herkezin ozelidir diye

konu sahibi arkadasim su yonce hakli o okadar gurultiye katlanirken esinden rahatsiz olunmus en fazla ne kadar ses cikartabilirki oysaki

dedogim gibi kizil yine buyikte laf anliyor en azindan dur dedigimde duruyor.ama oglim cok kucuk henuz

diken ustundeyim resmen

Back
X