• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu gürültüsü

aslında ben bayanın kızdığı konunun tam olarak çocuk gürültüsü olmadığını düşünüyorum.

Bakın gürültü oluyor ve mahçupsunuz üzülüyorsunuz. Bu durumda komşunuzdan size ses gelse bizimde sesimiz gidiyor diye susar mısınız yoksa şikayet mi edersiniz? İşte bende bu duruma sinir oluyorum. Sen kendin hiç ses çıkarmayan biri olursun şikayet edersin o zaman anlarım. Ama insanların zor zamanları oluyor gürültü olabiliyor yapılarda ince insan gibi benimde sesim gidiyordur demeden şikayet ediliyorsa çok sinir oluyorum. Bayan zaten eskiden çocuktur yapar diye çekmeye çalışıyormuş ama çocukların anneleri hiç utanmadan kendi gürültüsüne bakmadan şikayet edince insan doğal olarak ben neden çekiyorum o zaman senin çocuğunun gürültüsünü moduna giriyor.

Çok zor bir durum. Bazı anneler uyarsada çocuk dinlemiyor bazıları hiç uyarma gereği bile göstermiyor. Şimdiki çocuklar ayrı bir garip neden böyleler bilmiyorum. Eskiden laf söz dinlerlerdi şimdi çevreden mi televizyonların hareketli yaşantısından mı nedendir bilemiyorum. Kimseyi suçlamıyorum suçlamamak lazım nasıl yetiştirirsen öyle olur diye bazı çocuk gerçekten ne kadar dikkat edersen et laftan anlamıyor. Ama bu durumda annelerin gidip komşulara sert sert bide şikayet etmesi yerine komşum sizede çok gürültü oluyor inanın çok uyarıyorum ama önüne geçemiyorum kusurabakmayın tarzı konuşması gerekir.

Bu arada onceki cocuklar daha cok soz dinlerdi orasi dogru buz cok korkardik annemizden sizi bilmem ama biz arada yerdik sopayi yaptigimiz seyi yaparken sonumda dayak oldugunu dusunuerek yapardik bende cok yimusak anne degilim kurallarim taviz vermedigim seylee var ama
dovemem ki kiyamam yani

Kızlar merhaba

Üst katımda 2 çocuklu bir aile oturuyor. Çocuklar öyle bir gürültü yapıyor ki anlatamam biri 4 biri 6 yaşında çocukların.

Bütün gece bizim tam işten gelip dinlenme zamanımızda 9 ile 12 arasında zıplıyorlar kavgalar ağlamalar bitmiyor tv sesi bile bastırmıyor sesleri nasıl bir ses anlatamam.

Aslında bu durumdan pek rahatsız değildim çocuk sonuçta diyorduk ama bir konuşmamız sırasında eşim için ahmette çok koca sesli hep sesi geliyor yukarı demezmi ? ben bişey diyemedim o an ve ogunden sonra zaten o sesler batmaya başladı.şimdi her akşam işkence gibi sesleri duydukça sinirlerim bozuluyor.

Bir kere yine ses yaparken çocuklar aradım çok ses oluyor diye.yapmayın diyorum yapıolar evi yapan duvarları çok ince yapmış oyuzden dedi şaka gibi sonrasında gorunce konuşmamalar tripler

zıt gitmekte istemiyorum ne yapabilirim?

Gece ağlamalarıda cabası

Ayrıca bir çocuk 12 ye 1 e kadar oturur mu onuda anlamadım

Bir anne çocuğuna hiç mi yapma demez

Ya benim komşudan yana hiç sansım yok.. İlk evimde üst komşu sizin dediğiniz gibiydi çığlıklar,çocukların topuklu ayakkabı giyip gece 1 e kadar tak tak dolaşması. İkinci evde yan dairedeki sevgili komşumuzun ağza alınmayaak küfürleri ve horlaması. Her cümleleri evin içindeydi ki biz çalışıyoduk Allahtan. Bu evde de kadın hep bişey sirkeliyo yasak olmasına rağmen.sabah 5-6 da uyanıyo spor mu yapıyo artık napıyosa hep beraber kalkıyoruz.takır tukur temizlik yapıyor sabah 6 da . Koca koca insanlar var baktığında.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizim üst kattakilerin çocuğu var 1.5 2 yaşlarında akşamdan akşama eve geliyorum yorgun oluyoruz babasıyla tepiniyorlar oyuncaklarla hep parke üzerinde oynanıyor sürmeli şeyler gacır gucur. Geçen işyende çok yoğundum doğru düzgün yemek yememiştim başım feci ağrıyırdu çenelerime kadar balyoz yiyor gibiydim yattım ama ne mümkün yine parkenin üzerinde oyuncak sesleri yere pat diye şiddetli birşeyler vuruluyor adam zaten bağırarak konuşuyor kız da bağırıyor ilaç içmişim az uyucam fırlıyorum yataktan. En sonunda balkon camlarınıaçtım en ordan duyururun diye yeter artık işten geldik hastayız biraz saygı dedim sesler anlatmayla olcak gibi değil ama. Sustular bir kere de eşim çıkmıştı yukarı hastayım gripten yatıyorum çocuklu misafirler gelmiş tavan çökecek sandım tepemize gidip dedik diye surat asıyorlardı insanların apartmanda yaşamaayı öğrenmesi çocuklaruna da anlatması lazım

Bu arada onceki cocuklar daha cok soz dinlerdi orasi dogru buz cok korkardik annemizden sizi bilmem ama biz arada yerdik sopayi yaptigimiz seyi yaparken sonumda dayak oldugunu dusunuerek yapardik bende cok yimusak anne degilim kurallarim taviz vermedigim seylee var ama
dovemem ki kiyamam yani

Sizin komşunuzda kendi yaptığı gürültüye bakmadan şikayet etmiş. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Sen gece yarıları bağrış çağrış hakkını kendinde görüyorsun ama başkası gürültü yaptımı hemen koştura koştura şikayete gidiyorsun. İlk sizden alıntı yaptım sizi suçlamak için değildi yanlış anlamayın beni. Çocuklu ve şikayet edilen biri olarak yorum yazdığınız içindi. Sizin komşunuzda doğru yapmamış insanlarda artık samimiyet yok direk yöneticiye gidiyorlar. Gerçi bazen samimi bir şekilde yukarıya uyarmaya gidenleride azarlıyorlar sizi tam tanımıyorsa ondanda çekinmiş olabilir. Bu durumda sizde yöneticiye onlardanda size gürültü geldiğini söyleseydiniz keşke.

Anne değilim bu durumda diğer konuda döv yeterki sustur diyemem. Haklı olabilirsiniz. Daha öncede dediğim gibi şimdi çocuk yetiştirmek çok zor. Bazı çocuk ne sopadan anlıyor ne laftan aileler çok mahçup oluyor. Allah annelerede komşularada sabır versin.

Ayni dertten bende muzdaribim :( ustelik benim ustumdeki komsumun 3 cocugu var.. kadina dedim ki 'gunduz ses yapmalari hic sorun degil, ama aksam 8-9da benim kizim uyuyor, esim isten gelip dinlenmek istiyor.. sadece aksamlari cocuklara dikkat edin'

Iki gun sessizdiler ucuncu gun yine ayni.. esim de artik sinirleniyor.. benim altimdaki komsuya bile sesleri gidiyor dusunun artik.. kac kez uyardik, tamam cocuklari baglayamaz ama bari gec saatte oturtarak bi oyun oynatsinlar, dvd izletsinler.. cocuklar gece 11de koltuklardan atliyor, evin icinde tepiniyorlar.. tabi normal olan o saatte uyumalari..

Gecen diger komsuya mayista yazliga gideceklerini soylemisler.. simdi dort gozle gitmelerini bekliyorum :))

çok şükür evimiz müstakil apatmanda hiç yaşamadım ama apartmanda yaşayan akrabalarımı ziyarete gittigimde akşam o kadar gürültü vardı ki kafam şismişti çoluk çocuk yukardan yan taraftan ses üstüne ses ben apartmanda yasasam kafayı yerdim bide ders çalışıyorum ki çok zor olurdu şimdi daha iyi anlıyorum ev sahipleri neden kiralarken çocugu varmı yokmu diye baktıklarını....

bende kirada otururken üstümde saygısız bir aile otururdu hem kıllarını pisliklerini evimin içine silkeler hemde 2 tane oğlunun gürültülerini çekerdim hep kavga ettim ama insan arsız olunca pek laftan anlamıyor hakkımı helal etmicem şikayet ettim konuşuldu ama nafile neyse ki evime taşındım ve üstümde kimse yok rahata erdim
böyle insanlar laftan sözden anlamazlar bırakın konuşmasın sizinle böyle tiplerle komşulukta olmaz zaten

Kızlar merhaba

Üst katımda 2 çocuklu bir aile oturuyor. Çocuklar öyle bir gürültü yapıyor ki anlatamam biri 4 biri 6 yaşında çocukların.

Bütün gece bizim tam işten gelip dinlenme zamanımızda 9 ile 12 arasında zıplıyorlar kavgalar ağlamalar bitmiyor tv sesi bile bastırmıyor sesleri nasıl bir ses anlatamam.

Aslında bu durumdan pek rahatsız değildim çocuk sonuçta diyorduk ama bir konuşmamız sırasında eşim için ahmette çok koca sesli hep sesi geliyor yukarı demezmi ? ben bişey diyemedim o an ve ogunden sonra zaten o sesler batmaya başladı.şimdi her akşam işkence gibi sesleri duydukça sinirlerim bozuluyor.

Bir kere yine ses yaparken çocuklar aradım çok ses oluyor diye.yapmayın diyorum yapıolar evi yapan duvarları çok ince yapmış oyuzden dedi şaka gibi sonrasında gorunce konuşmamalar tripler

zıt gitmekte istemiyorum ne yapabilirim?

Gece ağlamalarıda cabası

Ayrıca bir çocuk 12 ye 1 e kadar oturur mu onuda anlamadım

Bir anne çocuğuna hiç mi yapma demez

canım bekarken bizimde üst katımızda iki kızı olan bir aile vardı ne vize ne final hepsine uykusuz gittiğimi bilirim ve kibar bir şekilde söylesem bile inadına yapıyorlardı şimdi evlendim benimde 5 ve 2 yaşında ikli çocuğum var ve çook hareketliler birbirlerini azdırıyrlar çalışıyorum ben eve gelince daha çok şımarıyorlar inan yapmayın demekten dilimde tüy bitti televizyon izlemiyoruz daha doğrusu izletmiyoruz bu seferde birbirleirne sarıyorlar ben oplumla babası kızımla ilgilerniyor arada ilgi boşlukları olduğundada aşağı çok gürültü gidiyor kızım işe başladığımdan beri erken yatmıyor belki aşağıda oturan ablada senin gibi düşünüyordur haklıda ama elimden geleni yapıyorum .alt komşumla aramız iyi çok şükür defalarca helallik aldık ama çok üzülüyorum en hareketli zamanları şimdi ne kadarda olsa yapıyorlar sağolsun çok anlayışlı bir kadıncağız ama su istimal etmemeye çalışıyoruz teyzemizi

ama şuda var artık apartman duvarları çok ince ben üst katta oturanlrın tuvalet gürültülerini bile duyuyorum terlik sesleride oluyor.. oluyor yani ne yapalım inadına yapılmadığı sürece anlayış gösterilebilir ama laftan anlamıyorsa nereye kadar anlayış gösterilecek

Demiyorlar canım, şimdi ki annelerin çocukları pek kıymetli, o çocuklarına bir sus, bir otur demiyorlar. Sizin yine iyi benim üst katım da 5 çocuk var. Avizem sallanıyor o derece, avizemde cam tabakalar var sallanan onlar birbirine çarpıyor, çocukların seslerine mi sinir olayım, o camların tıkır tıkır seslerine mi bilemiyorum. Biz çocukken , "aşağıda insan var" lafı ile büyüdük. Kötü mü olmuş, yok valla ne güzel yetiştirmiş ailelerimiz bizi.

Bu durumda ne yapılabilir bende bilmiyorum ki, en sonunda bir akşam eşim fırlayacak yukarı.

Aynen öyle canım. Ben geçenlerde bi konu açmıştım bu çocuklara dur demeyen ailelerle ilgili. Buradaki hanımlar beni boğacaklardı neredeyse, çocuk laftan anlamazmış:ssz: Anlayan anlıyor ama. Yapma demezsen devam eder tabii ki yapmaya

Apartmanda yaşayan herkesin sorunu bu sanırım..Duvarlara ne koyarlarsa koysunlar ses geçiyor ..Bizim apartmanda da ses yalıtım koyulmuş ama maşallah alt kat komşuma torunları gelince sanki bizim evin içinde konuşuyorlar gibi oluyor.

Cidden çok zor. Eşimle ağız tadıyla tartışamıyorum bile ses gitmesin diye :27::37:

Komşunuz eşin hakkında öyle dediğinde lafı soksaydın keşke. Allah sabır versin.Sessiz kalmaktansa uyarmak daha mantıklı bence.En azından küsürse de senin kafan rahat eder.

ayy bu komsu sıkıntısı bende de var üst katta 1- 1bucuk senlik ciftin ilk zamanlar sevisme seslerinden uyuyamıoduk şimdi de kavga seslerinden sesli tartısıolar herşeylerini biliyorum yani ikisi de birbirini aldatıyomus kadın yemek yapmıyomus falan filan...

Sizin komşunuzda kendi yaptığı gürültüye bakmadan şikayet etmiş. Gerçekten çok sinir bozucu bir durum. Sen gece yarıları bağrış çağrış hakkını kendinde görüyorsun ama başkası gürültü yaptımı hemen koştura koştura şikayete gidiyorsun. İlk sizden alıntı yaptım sizi suçlamak için değildi yanlış anlamayın beni. Çocuklu ve şikayet edilen biri olarak yorum yazdığınız içindi. Sizin komşunuzda doğru yapmamış insanlarda artık samimiyet yok direk yöneticiye gidiyorlar. Gerçi bazen samimi bir şekilde yukarıya uyarmaya gidenleride azarlıyorlar sizi tam tanımıyorsa ondanda çekinmiş olabilir. Bu durumda sizde yöneticiye onlardanda size gürültü geldiğini söyleseydiniz keşke.

Anne değilim bu durumda diğer konuda döv yeterki sustur diyemem. Haklı olabilirsiniz. Daha öncede dediğim gibi şimdi çocuk yetiştirmek çok zor. Bazı çocuk ne sopadan anlıyor ne laftan aileler çok mahçup oluyor. Allah annelerede komşularada sabır versin.

Yok asla suclamak olarak algilamadim
bende bu konularda cok hassasimdir baskasina rahatsizlik vermekten dolayu kendimi cok mahcuo hissediyirum hatta

evet yoneticiye soylemedim cunku kavgalari vb onlarin ozelleri oldugu icin desifre etmek istemedim

Yazdiklarinizdq hak veriyorum birde kontrol altija alindigi halse bu sekilde rahat bir anne olsaydim ne olucakti bilmiyorum
hani cok laftan sozden anlamayan bir kizimda yok o zamab yanmistik

apartman hayati zor gercekten

ayy bu komsu sıkıntısı bende de var üst katta 1- 1bucuk senlik ciftin ilk zamanlar sevisme seslerinden uyuyamıoduk şimdi de kavga seslerinden sesli tartısıolar herşeylerini biliyorum yani ikisi de birbirini aldatıyomus kadın yemek yapmıyomus falan filan...

Ay daha slklnti bitmez birde cocuklari olur
ay zor apartman olayi

Aynen öyle canım. Ben geçenlerde bi konu açmıştım bu çocuklara dur demeyen ailelerle ilgili. Buradaki hanımlar beni boğacaklardı neredeyse, çocuk laftan anlamazmış:ssz: Anlayan anlıyor ama. Yapma demezsen devam eder tabii ki yapmaya

Valla biz anlıyorduk laftan, tek bir bakışa muma dönüyorduk. Ezik çocuklar mı olduk yada özgüvensiz çocuklar mı olduk hiçte değil. Aksine başkalarının hayatlarına saygılı, kendini bilen dengeli çocuklar olduk. Zaten etraf, "ayy özgüveni oluşsun, tabi annesine karşı gelecek" diyen bir sürü anne ile dolu. Özgüven dolu çocuklar yetiştireceğiz derken, başkalarına saygı duymayan, sadece kendi isteklerinin önemli olduğunu sana, her istediği elde etmeye alışmış bir sürü şımarık çocuk doldu ortalık.

Çocuk yapma demekten anlamaz ki o onların ayıbı bi yerde haklisiniz ama yinede çocuklar laftan anlamaz duymazlıktan gelin gonlunuzu kanartmayin kendimden bi ornek verim bizim küçükken bi alt komşumuz vardı 4-5 yaşlarında taşındık bu eve abimle bana hep bagirirdi her ses yaptığımızda bize cocuklugumuzu yasatmadi çok çektirdi simdi mi kendi çocuklarının biri kanser öteki de hasta Allah korusun sizinde başınıza gelebilir sakince duymazdan gelin komsunuzun gafı ayıp olmuş o konuda uygun bi dille uyarabilirsiniz
komsu kadin size ses yaptiginizda bagirdigi icin cocuklari kanser oldu hmm? degisik bir bakis acisi.

komsu kadin size ses yaptiginizda bagirdigi icin cocuklari kanser oldu hmm? degisik bir bakis acisi.

Bunu düşünen tek biz değiliz ayrica sadece bagirmakta degil herseyi burda anlaticak halim yok diğer komşularımız ve çocukları rahatsız olan komşumuz da aynısını söyledi kendisi ben size çok cektirdim basıma bunlar geldi diyerekten.

Son düzenleme:
Ben çocuklarını çok seviyorum surekli bişey yaparım onlarada gotururum çikolata şeker alırım surekli. sorun şu ki hiç yapma dediklerini duymadım tabikide çocukluğunu yasasın çocuklar ama insanlar bencil bizim çocuğumuz yok yeni evliyiz en ufak sesimiz rahatsız ediyor kendilerini gormuyorlar yarın oburgun çocuğumuz olsa neler neler işiticez düşünemiyorum

Haklisiniz insanlar bencil çocuğunuz olunca ben sizinkiler ses yaparken bisey demedim sizde rahatsız olmayın diyebilirsiniz yada en uygun dille soylersiniz maşallah akli başında uygun üslup bilen bi bayansiniz en uygununu soylersiniz :16:

Back
X