• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komsu komsunun...

semurcan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
7.018
13.025
248
oturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.

neyse.

y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.

bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.

neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:

- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.

kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?

ya da ben mi cok alinganim?

oturdugum sitede 2 komsum var. her ikisinin de yatili kadini var. biri x, digeri y olsun. x daha kidemli kadin calistirma konusunda. y'ye o ogretiyor nasil kadin calistirilir diye. bu derslerin en basinda da evdeki yatili kadini evin kapisindan baktirmamak var. baska evlerdeki hizmetlilerle iletisim kurmalari yasak.

neyse.

y bundan birkac gun evvel tatile gidecegini ve kadinini evde yalniz birakmak istemedigini, bende kalip kalamayacagini sordu. benim gunluk kadinim var. ben de kalabilir dedim? hatta bugun kendimce kadin icin bir iki ihtiyac aldim. kullanir diye.

bugun dedim ki eger anahtarini vereceksen yikanmak istediginde size gidebilir mi, kendimce gerekcelerimi soyledim. o da kadinin evden disari cikmamasini giderken banyomu temizleyip donecegini soyledi. ben de dedim ki o zaman yanimda spora gotureyim, orada yikanir. evimde istemiyorum yikanmasini.

neyse y, hemen x'i aramis ve sormus ne yapabilirim diye herhalde ki bana msj atti, tam turkce karsiligi soyle:

- dinle, ben x ile konustum. biz burada yokken kadinim onda kalabilecek. tesekkur ederim ama daha fazla ihtiyac yok.

kendimi gerizekali gibi hissettim. ben komsumun kadinini zaten calistirmayacaktim evimde, kendi sartimi surtumu bilmeyen insana niye is yaptirayim. ben bir jest yapmisim, karsiligi bu mu olmali? ben senin kurallarina saygi duyuyorum da sen evin hanimi olarak bana duyamadin mi?

ya da ben mi cok alinganim?
Sizin yeriniz de olsam ilk başta kabul etmezdim,madem yatılı çalışanı kendi evinde kalsın neden başkasının evinde kalacakmış kadın,ev sahibinin yaptığını kadına karşı hakaret olarak görüyorum ben kimbilir kadın ne kadar üzülmüştür.

Bu kadınlara yapılan muamele neden?
Evden çıkamaz,şunla konuşamaz vs
Ben anlamadım açıkçası, köle mi bunlar?

Ve evet alıngansınız.
Ne ilgisi var ki,diğer kadında kalması daha çok işine gelmiş,size teşekkür etmiş,bitmiş.
Siz neye takıldınız bu kadar

Kadinim nasil bir tabirdir?Kusura bakma ama konuya bile odaklanamadim
yani ben hizmetci lafini kullanmak istemedim.

X ile Y gözümde Merve ile Pelin şeklinde canlandı.

Konuya yorumuk yok çünkü ilk defa böyle bir şey duyuyorum hatta bir ara Türkiye'de mi yaşıyorsunuz diye baktım.
Ne demek ev görevlilerini kapıdan batırmamak birbiriyle konuşturmak.

yurt disindayim. ne yazik ki boyle bir tavir var, kendilerince disiplin etmek adina boyle bir cozum bulmuslar. oysa devir teknoloji devri. siteye cikmasa da, ceplerinde internetleri var. her durumda tanisir, birbirlerine dedikodulari verirler.

Vay anasini
Kadinlarin baska kadinlara yaptigi eziyete bak
Vay anasini be

esim de ayni kanaatte oldugundan bizi eve yatili kadin alinmadi.

Bu kadınlara yapılan muamele neden?
Evden çıkamaz,şunla konuşamaz vs
Ben anlamadım açıkçası, köle mi bunlar?

Ve evet alıngansınız.
Ne ilgisi var ki,diğer kadında kalması daha çok işine gelmiş,size teşekkür etmiş,bitmiş.
Siz neye takıldınız bu kadar

Sizin söylediğiniz de ona uymamış işte ne var bunda

x'in o zaman kadini semura yollama bende kalsin demesi icin, benim evimde yikanmamasini istemedigimi de soylemesi gerek. kocaman kadinlariz. bu beni rahatsiz etti.

Hep iyimser bir insanımdır ama bazen iyi değil gerçekten . Samimi de olsanız boyle durumlarda hayır demek lazım .

İyi olmuş kalmaması . Ona göre davranırsiniz komşularıniza bundan sonra kendinizden ödün vermenize gerek olmadığını anladınız zira bosverin alinmayin da .

Sizin yeriniz de olsam ilk başta kabul etmezdim,madem yatılı çalışanı kendi evinde kalsın neden başkasının evinde kalacakmış kadın,ev sahibinin yaptığını kadına karşı hakaret olarak görüyorum ben kimbilir kadın ne kadar üzülmüştür.

kabul etmemin tek nedeni komsumun cok stres yasadigini gormemdi.

yani ben hizmetci lafini kullanmak istemedim.

yurt disindayim. ne yazik ki boyle bir tavir var, kendilerince disiplin etmek adina boyle bir cozum bulmuslar. oysa devir teknoloji devri. siteye cikmasa da, ceplerinde internetleri var. her durumda tanisir, birbirlerine dedikodulari verirler.

esim de ayni kanaatte oldugundan bizi eve yatili kadin alinmadi.
Benim evimde yatili bakici var
Kendisinden hic haz etmiyorum ama kendi anama davrandigimdan daha iyi davraniyorum
Ona ozel yemek tatli bile aliyorum sirf eksiklik hissetmesin diye
Fazladan izin veririm gitsin kafa dagitsin eglensin diye
Yani konunuzu okuyinca nutkum tutuldu cidden

x'in o zaman kadini semura yollama bende kalsin demesi icin, benim evimde yikanmamasini istemedigimi de soylemesi gerek. kocaman kadinlariz. bu beni rahatsiz etti.
E söylemiştir belki.
Semur yıkanmasını istemedi demiştir.
Dememiş mi,öyle mi dedi?

Ha gi ulkedeydiniz hatirlayamadim ama esim bir sure kuveytte calisti
Ve orada kimsenin tek basina dolasmadigini, herkesin pesi sira dolasip posetlerini tasiyan bir hizmetci oldugunu soylemisti. Siz de arap ulkesindesiniz herhalde. Kotu bir duzen ama bir gercek. Siz oyle muamele etmeseniz de kolelik sistemine benziyor adeta.

Konuya gelecek olursak bence alinganlik ediyorsunuz.
2 arkadasiniz da cinsmis zaten
Birakin korler sagirlar birbirlerini agirlasinlar
Ben zaten x dururken y nin size teklif getirmesine sastim
Sanirim hizmetcisinin x e laf tasimasindan korktu
Size itimat edecekti ama x e bir kere akil danismisken mecbur ona gonderecek

Aman naparlarlarsa yapsinlar

Hep iyimser bir insanımdır ama bazen iyi değil gerçekten . Samimi de olsanız boyle durumlarda hayır demek lazım .

İyi olmuş kalmaması . Ona göre davranırsiniz komşularıniza bundan sonra kendinizden ödün vermenize gerek olmadığını anladınız zira bosverin alinmayin da .

kendimden odun vermemek komsu arasinda dedikodu malzemesi yapti beni sanirim. ona ve turkce cevirideki uslubun sertligine canim sikildi.

Konudaki herkes kendi çapinda ukala !

ben de mi :KK1:

Back
X