Komşu komşuyu varken severmiş

kardelen200808

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
142
1
0
44
İstanbul
yeni taşınmıştım apartmana kenmi çok yalnız hissediyordum merdivenleri silen üst katta oturan komşummuş ne zaman merdivenleri silse onunla ayakta sürekli sohbet ediyoduk bize davet ettim geldi derken hergün gelmeye başladı sürekli durumlarının çok zayıkf oldugunu anlatıp duruyodu bende acıyodum gerçekten çocuguna kıyafetler alıyodum her pişirdigim yemekten onlarada götürüyodum çocuguna habersiz harçlıklar veriyodum eşime söyledim onun için daha fazla yardım eli uzattım senin hakkını nasıl öderim der dururdu hergün kısırlar dolmalar kekler yapıp çaya çagırırdım o beni evde babasının kaldıgı için çagıramıyordu.şöyle böyle derken çok samimi olduk eve gitse bile telefonlaşırdık sabit hat vardı saatlercede tlfonda dertleşirdik biryılı aşkın böyle dostlugumuz oldu sonra taşındılar bir alt sokaga daha bana ne geldi ne aradı ne sordu şimdi anladım beni sadece kullanmlmaz:ış

üzüldüm... malesef birçok insan böyle..

o kadar çok ki böyle insanlar mutlaka hayatımızın bir bölümünde karşılaşıyoruz. şartlar öyle gerektirmiştir. yada taşındığı yerde de bir arkadas bulmuştur. takmayın kafanıza.

çok uzaga gitse bu normal dicem ama sadece alt sokaga gitmiş yine görüşmeye devam etmeli
o kadar iyiliğin karşılıgı olarak sizi arayıp sormalı.

oluyor böyle ,,hayat çabalaması bu ,
belki çalışmaktan vakti yoktur,,oraya alışmaya çalışıyordur,
hayat yakınlarında olanlarla var oluyor canım,gözden ırak olan gönüldende ırak oluyor
haklı olabilirsin ama hayat bu
böylelikle insanları daha iyi tanıyobilirsin işte,,daha temkinli olursun

komşunuz sizi Kızılay olarak görmüş, dost arkadaş olarak değil. bunu anlamaya çalışın ve bence eğer çok seviyorsanız ilişkinizi tazeleyin.

canım senin yaşadığında ne varki,bak ben anlatayım şimdi;biz şu an ki yaşadığımız apartmana 8 ay önce taşındık,alt komşum,onun karşısı ve benim karşı komşum hep aynı yaşlarda sayılırız.neyse biz bu evi yeni aldık ve ben içini güzelce yaptırıp eve taşındım.alt komşumun karşısındaki komşum beni hiç tanımadan o kızı sevmedim ben demiş(bunu da karşı komşum anlatıyor)neyse o daha 19 yaşında seksen,ben 29 yaşında 53 kilo olunca kıskandı galiba.alt komşum kendi havasında ben evi yaptırdım ya,o da hemen mutfağı değiştirdi,balkonda ki çirkin perdeyi çekti falan,ama sürekli kendisini benden çekmeye çalışıyor.gelelim asıl meseleye karşı komşum hergün her dakika çat kapı bana geliyordu,gelsin problem değil ama acayip dedikoducuydu,derdi zaten ben dedikodusuz yaşamam diye,uyarırdım hep,sonra hep kendisini acındırırdı,durumumuz iyi değil falan diye,hergün yumurta,süt,şeker,un,tost makinası,yaprak sarıyorsam artan içini:) (çingene gibiydi ya)vs...durmadan isterdi,gidip alayım demezdi,artık ticarete dökmüştü durumu.yemek yapsam çağırırdım,kızıyla yerdi içerdi.birgün yukarıya bir komşu taşındı,yaşı 40 ama yazık çocuğu olmuyor,zenginler.benim karşı komşu bu sefer onlara sık girip çıkmaya başladı ama benden hala istemeye,yiyip içmeye devamüst komşunun da çocuğu olmayınca bizim karşı komşunun kızını seviyor oynuyor,özlemini gideriyor,tabii bu arada paralar,pastalar,pazar harçlıkları ve daha neler neler veriyor,anlıyacağınız yağlı kapı.karşı komşum oradan çıkmıyor birde dedikosunu yapıyordu,bu kadın benim kızıma çok düşüyor,Allah korusun kızımı kaçırmasın falan diye.derken üst komşumla iyiyken komşum bana soğuk davranmaya başladı,aparmanda herkezi çağırıp beni çağırmamaya başladı,anladım birşeyler olduğunu.birgün üst komşuyu sıkıştırdım ne oldu diye,durum anlaşıldı:meğer bizim karşı komşu demişki,sersez(yani ben)senden çok şüpheleniyor,benim kızımla çok ilgilendiğin için dikkat et kaçırır,zaten akli dengesinden şüpheliyim demişim.yani kendisinin bana dediklerini ben demişim gibi komşuya demiş,yüzleştik,kaçtı gitti evine pislik.üst komşuyla iyiyiz ama taşınacak.karşı komşuma gelince haram zıkkım olsun yedikleri içtikleri,pis iftiracı.konuşmuyorum tabiiki,eşine söyledik adam oralı olmadı bile,inanamadım.ne insanlar var ya şimdi havalar soğuk ya klima veya soba yakmamak için sabah evden soğukta çıkıp oturcak kapı arıyor kensine.o nu gördükçe midem bulanıyor,utanmaz,düşünün birde kapı komşum ve maalesef o da ev sahibi.

bu arada karşı komşumun benimle derdi neydi anlayamadım,neden böyle birşey yaptı,meğer içten içe benden nefret ediyormuş,kıskanıyormuş,benim oturduğum daireyi almak istemiş önce parası eksik kalınca arka tarafı almış.ben alınca bu daireyi birde içini yaptırınca kıskandı,giydiğim kıyafetlere bile takılırdı,insanlar ne tuhaf.ayrıca alt komşuyu da başka erkekle görmüş,herkeze kocasını aldatıyor diye dedikodusunu yapar,yüzünede gülerdi,alt komşu hala bilmez arkasından konuşulanları zavallı,karşı komşuylada girer çıkarlar.onlara baktıkça ey yarabbim diyorum,kadın arkasından dedikodu yapan kadınla girip çıkıyor,ben birşey yapmadığım halde bana gıcıkmış,ne tuhaf dünya,ne tuhaf denge.

sersez hem komşuna çingene gibiydi diyorsun bunu diyebildiğin biriyle görüşmeye devam etmişsin.

hayır canım ben onun evine gitmiyordum,o sürekli çat kapı bana geliyordu,eşime hep ben bu kadınla görüşmek istemiyorum diyordum,eşimde aman ayıp olur,bak kapı komşusuyuz diyordu.zaten bu olup bitenler ay içinde oldu,onu bu iki ay içinde tanıdım ve bu olaylar oldu,kalkıpta senelerce muhabbet etmedim yani.

nerdeyse tum apartmanim fransiz ust katimda arap oturuyo al katimdada italyan gerisi fransiz .. karsi komsun yasli bi cift ikiside calisiyo hepsiyle mesafeli ama cok guzel bi iliskimiz var ... kimse kimsenin arkasindan konusmaz ... yazin bir iki defa assagida bahcede mangal partisi yaptik birini biz duzenledik birini karsi komsum biz helal et yedigimiz icin bize ozel et almis bu kadar dusunceli bi insan .. yani tum apartmanim genele boyle ..
bende hep turkiyedeki komsuluk iliskilerine imrenirdim .. sabah birbirimize kahvaltiya gidip gelmeler oglen caylari ne kadar guzel olurdu hep icimde bi uhdeydi ama en iyisi kalsin benim mesafeli iliskim galiba ordaki samimi iliskilerden daha iyi ...

Arkadaşım; komşunun taşındıktan sonra sana vefasızlık etmesine bozulman ve bu konuda alıngan olman bence gayet normal. Ama yaptıklarını tek tek sayman normal değil bence. Kısaca çok şey paylaştık da diyebilirdin. Bu şekilde madde madde saymana gerek yok sanırım. Ama bundan sonra bu tür hayal kırıklıkları ve alınganlıklar yaşamaman için bir önerim var. Hiçkimseye karşı saçını süpürge edecek düzeyde özverili olmayacaksın o zaman. Böylece hem vefa beklentin az hem de için rahat olur.

valla ikili ilişkilerde herzaman biraz mesafe kalmasından yanayım .........çok iç içe olmayı sevmiyorum herşey dozunda güzel böyle şeyler çok oluyo malesef birazda bundan geri çekiyorum kendimi en güzeli bu bana göre çok samimi olmaya gerek yok........hem ne demişler ÇOK SAMİMİYET TEZ AYRILIK GETİRİR....
yaptığı hoş değil tamamen senin iyi niyetini suistimal etmiş ...olsun Allah bilsin canım sende bundan sonra biraz daha dikkatli olursun sıkma canını ..

ilk evimdeyken çocuklu konşularım vardı benimse henüz çocuğum yoktu.Özellikle üst komşum temizlik yaparken dışarı gidecekken küçük ocuğunu bana bırakırdı çokta severdim gerçi ama arkadaşım beni çok kullanmış meğer .şimdi başka şehirde tekrar buluştuk üstelik evlerimiz çok yakın gelip kapımı çalmıyor

yakında olunce komşu oluyorsun uzaklaşınca tabi otobüs parası vermek işine gelmiyor

işin içine maddiyat giriyor ben inanıyorum bu parayı veremiyecek çok kadın olduğunu

veya telefon edecek sosyal statü çok şeyi belirliyor, çoğu insan için tabi herkes için geçerli değil bu birde bazı kadınlar ezik ,mağdur rolü oynamayı çok seviyor sürekli acındırmak
karekter yapısı acındırık bir şehirde yaşıyor ama evden dışarı çıkmayan
sadece bir pazara gidip gezdim diyen çok var
:umursamaz::hulya:

vicdanın rahat olsun sen insanlığını yapmışsın daha ne yapacaksın :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…