• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lady Guinevere

ne bilim ya…
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
13.059
Puanlar
228
Kızlar o kadar leş bir sehirde, o kadar leş bir binada oturuyorum ki artık kafayı yiyeceğim.

Olayları sırayla anlatacağım, biz mi sıkıntılıyız yoksa tepki göstermekte haklı mıyız siz söyleyin.

1. cocuk normalde 8de uyuyordu. Ama bina yeni ve tasınan çoktu. Bir gün alt katımızdan saatlerce süren matkap sesi oldu. Bekleyelim dedik, saat 10 oldu hala devam ediyor. Esim de uyarmaya indi. Adam diyor ki gündüz çalışıyoruz, vaktimiz yok. 12ye kadar hakkımız var yapabiliriz ses dedi. Esim de sinirlendi. Bizim kücük cocugumuz var, bitirin işinizi, yarın yapın ne yapacaksanız dedi. Çalışıyoruz gündüz dedi. Esim de o zaman saat 9a kadar yapın ne yapacaksanız dedi. Kavga çıktı, yönetici geldi ayırdı vs.

2. Geçen gün bu sefer üst kattan matkap sesi geliyor. Saat 9. Esim yine gitti uyardı. Kücük bebeğimiz var, saat 9dan sonra yapmasanız olur mu dedi. Adam cok güzel karşıladı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak. Adamın esi arkadan yapacak bir sey yok, bizim de yerleşmemiz lazım falan dedi. Esim de saat 9.30a kadar bitirin işinizi dedi. Adam tamam abi, yarın devam ederiz dedi.

3.Aracı otoparkın en köşesine çekiyoruz cünkü aracımız büyük. Normalde sorun yoktu hep park ettiğimiz yer. Bu arada bizim girdiğimiz yere de otopark dolu olsa kimse çekmiyor çünkü oradan çıkmak zor. Binada kadın bir sürücü daha var o üzün istedi ilk girişe park ediyor, ileri park edemediği için ama giriş çıkışı engellemiyor. Bir adam da gelmiş tam o aracın yanına bırakmış. iki araç yanyana park edince giriş tamamen kapandı. Aracın üzerinde numarası vardı, aradım. Camideyim, yarım saate gelirim dedi. Ne yarım saati? Otoparkta bekliyorum gelin hemen dedim. Adam geldi diyor ki bu da buraya park etmiş, onu ara o alsın aracını. Dedim o kadın izin istedi, hep oraya bırakıyor. Ön taraf boş neden oraya bırakmadınız dedim. Arkama çekiyorlar önde diyor. Dedim e siz komple giriş çıkışı kapattınız, normal mi? Kücük cocugumuz var acil bir şey olur, her defasında sizi arayıp bulamayız, koymayın bir daha buraya dedim.

Çıktık. 2-3 saat işim vardı bir geldim adam yine oraya koymus arabayı. Ben de inadına tam arkasına park ettim. Bildiğiniz tampunumu dayadım arabaya. Yönetici esimi aradı, senden şikayet ediyorlar arabanı arabasının arasına park etmissin dedi. Esim de direkt gruba, bilerek o sekilde part ettiğimizi, bir dah o sekilde park ederlerse yine öyle park edeceğimizi söyledi. Tabii ki kimse cevap yazmadı. Yönetici sadece herkese bir yer ayarlayalım, herkes kendi yerine park etsin dedi.

4.Simdi yine cocugu uyutucam dan dan sesler, bir sey çakıyorlar sanırım. Ara sıra da matkap sesi geliyor. Esim evde değil, arayı söyledim. Gruba yazdı 3-4 kez kimse cevap vermiyor ve ses devam ediyor. En son yöneticiyi aradı. Yönetici de açar açmaz telefonu “buyur x bey, bu sefer ne şikayetin var” diye açmış. Esim de hayırdır abi, nasıl bir uslüp bu demiş. Hep sen şikayet ediyorsun, insanlar da senin arabandan şikayetci vs demiş. Esim açıklamış hani böyle böyle, hep bu sorunları yasıyoruz vs. Adam da deniş ki haklısın ama hepsi memur, çekiniyorum insanları aramaya demiş.

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz? Gün içinde de gürültülü bir bina zaten ama buna bir sey demiyoruz, normal herkesin işi var. Ama ben aksam 9dan sonra çamaşır makinesi dahi çalıştırmıyorum. Daha önce yasadığım tüm binalarda bu hassasiyet vardı cünkü. Burda yok. Benim esim de memur. Su an gece calisiyor mesela, sabah gelip yatacak. biz o durumda dahi olan seslere laf etmiyoruz. Biz mi cok ılık g*tlüyüz?

Kızlar o kadar leş bir sehirde, o kadar leş bir binada oturuyorum ki artık kafayı yiyeceğim.

Olayları sırayla anlatacağım, biz mi sıkıntılıyız yoksa tepki göstermekte haklı mıyız siz söyleyin.

1. cocuk normalde 8de uyuyordu. Ama bina yeni ve tasınan çoktu. Bir gün alt katımızdan saatlerce süren matkap sesi oldu. Bekleyelim dedik, saat 10 oldu hala devam ediyor. Esim de uyarmaya indi. Adam diyor ki gündüz çalışıyoruz, vaktimiz yok. 12ye kadar hakkımız var yapabiliriz ses dedi. Esim de sinirlendi. Bizim kücük cocugumuz var, bitirin işinizi, yarın yapın ne yapacaksanız dedi. Çalışıyoruz gündüz dedi. Esim de o zaman saat 9a kadar yapın ne yapacaksanız dedi. Kavga çıktı, yönetici geldi ayırdı vs.

2. Geçen gün bu sefer üst kattan matkap sesi geliyor. Saat 9. Esim yine gitti uyardı. Kücük bebeğimiz var, saat 9dan sonra yapmasanız olur mu dedi. Adam cok güzel karşıladı. Haklısınız ama 2 saatlik bir işimiz var bitirsek olur mu dedi. Esim olmaz dedi, cocuk uyuyacak. Adamın esi arkadan yapacak bir sey yok, bizim de yerleşmemiz lazım falan dedi. Esim de saat 9.30a kadar bitirin işinizi dedi. Adam tamam abi, yarın devam ederiz dedi.

3.Aracı otoparkın en köşesine çekiyoruz cünkü aracımız büyük. Normalde sorun yoktu hep park ettiğimiz yer. Bu arada bizim girdiğimiz yere de otopark dolu olsa kimse çekmiyor çünkü oradan çıkmak zor. Binada kadın bir sürücü daha var o üzün istedi ilk girişe park ediyor, ileri park edemediği için ama giriş çıkışı engellemiyor. Bir adam da gelmiş tam o aracın yanına bırakmış. iki araç yanyana park edince giriş tamamen kapandı. Aracın üzerinde numarası vardı, aradım. Camideyim, yarım saate gelirim dedi. Ne yarım saati? Otoparkta bekliyorum gelin hemen dedim. Adam geldi diyor ki bu da buraya park etmiş, onu ara o alsın aracını. Dedim o kadın izin istedi, hep oraya bırakıyor. Ön taraf boş neden oraya bırakmadınız dedim. Arkama çekiyorlar önde diyor. Dedim e siz komple giriş çıkışı kapattınız, normal mi? Kücük cocugumuz var acil bir şey olur, her defasında sizi arayıp bulamayız, koymayın bir daha buraya dedim.

Çıktık. 2-3 saat işim vardı bir geldim adam yine oraya koymus arabayı. Ben de inadına tam arkasına park ettim. Bildiğiniz tampunumu dayadım arabaya. Yönetici esimi aradı, senden şikayet ediyorlar arabanı arabasının arasına park etmissin dedi. Esim de direkt gruba, bilerek o sekilde part ettiğimizi, bir dah o sekilde park ederlerse yine öyle park edeceğimizi söyledi. Tabii ki kimse cevap yazmadı. Yönetici sadece herkese bir yer ayarlayalım, herkes kendi yerine park etsin dedi.

4.Simdi yine cocugu uyutucam dan dan sesler, bir sey çakıyorlar sanırım. Ara sıra da matkap sesi geliyor. Esim evde değil, arayı söyledim. Gruba yazdı 3-4 kez kimse cevap vermiyor ve ses devam ediyor. En son yöneticiyi aradı. Yönetici de açar açmaz telefonu “buyur x bey, bu sefer ne şikayetin var” diye açmış. Esim de hayırdır abi, nasıl bir uslüp bu demiş. Hep sen şikayet ediyorsun, insanlar da senin arabandan şikayetci vs demiş. Esim açıklamış hani böyle böyle, hep bu sorunları yasıyoruz vs. Adam da deniş ki haklısın ama hepsi memur, çekiniyorum insanları aramaya demiş.

Simdi Allah askına biz mi soeunluyuz? Binanın gıcığı biz miyiz? Gün içinde de gürültülü bir bina zaten ama buna bir sey demiyoruz, normal herkesin işi var. Ama ben aksam 9dan sonra çamaşır makinesi dahi çalıştırmıyorum. Daha önce yasadığım tüm binalarda bu hassasiyet vardı cünkü. Burda yok. Benim esim de memur. Su an gece calisiyor mesela, sabah gelip yatacak. biz o durumda dahi olan seslere laf etmiyoruz. Biz mi cok ılık g*tlüyüz?

Allah kolaylık versin ya. Akşam 10 sabah 6-7 gibi normalde gürültü yasağı var.

Bizim de komşu sıkıntımız var. Sadece akşam vakti evinde dinlenmek isteyen, 22-23 gibi uyumuş olup, sabahın 6-7'sinde işi için kalkacak insanlar için de şu yazdığınız çok rahatsız edici. Bebekle daha zor.

Apartmanda evleri var diye evlerini babalarının boş arsasındaki ev sanıyorlar.

İlla polisi,zabıtayı mı aramak gerekiyor artık bilmiyorum. Benim de komşulara sabrım böyle mercimek tanesi kadar kaldı.

Allah kolaylık versin ya. Akşam 10 sabah 6-7 gibi normalde gürültü yasağı var.

Bizim de komşu sıkıntımız var. Sadece akşam vakti evinde dinlenmek isteyen, 22-23 gibi uyumuş olup, sabahın 6-7'sinde işi için kalkacak insanlar için de şu yazdığınız çok rahatsız edici. Bebekle daha zor.

Apartmanda evleri var diye evlerini babalarının boş arsasındaki ev sanıyorlar.

İlla polisi,zabıtayı mı aramak gerekiyor artık bilmiyorum. Benim de komşulara sabrım böyle mercimek tanesi kadar kaldı.
en son ben de bunu söyledim. esim evde yok, ben çıkıp uyaramam. illa polisi mi arayayım!

Evet problem sizde. Yeni taşınan insanlara biraz muamma gösterebilirsiniz. Sürekli şikayet şikayet. İnsanlar da yılar. Ev alma komşu al. Ne güzel söylenmiş.
iyi de aksam 9a kadar yapın işinizi yani. biz de yeni tasındık, gece 10da duvar delmiyorduk ki o zaman binada sadece 2 daire vardı bizim dısımızda

İnsanlar yeni taşınınca 1-2 gün yerleşme gürültüsü matkap sesi olur. Bu olağanüstü bi şey değil. Rica edersin, “tamam yarın devam edelim” derse güzel. Ama “devam edelim de bitirelim” diyince de ısrar etmezsin. İnsanlık hali. O da akşamın köründe o isi yapmaktan keyif almıyordur. Bunun üstüne hala saat verip şu saate kadar bitirin demek bence hoş değil.

Benim de bebeğim var. Ama sanırım siz bunu bi imtiyaz gibi kullanmak istemişsiniz.

Gürültü konusunda şikayetleri direkt komşudan ziyade bina yöneticisine iletmeniz doğru olur. Komsuyla karşı karşıya gelince gereksiz gerilim oluyor. Apartman genel bi kural koyar ve herkes ona uyar. Kuralın uygulayıcısı-kontrolörü de siz olmazsınız. Yönetici halleder.

Son düzenleme:
Artık herkes çalışıyor ne zaman yapacak bu insanlar bu işleri çocuğunuz var tamam da saat 9 dan sonrada çıt çıkmayacak diye birşey mi var 🤔 bilemedim kural nedir değildir bizim apartmanda kural yok :)
hayır çıt çıkmayacak değil tabii ki. ama matkap da çalıştırma, civini çakmayıver. memurlarmış, e tamam saat 5ten 9’a hallet isini

İnsanlar yeni taşınınca bir iki gün yerleşme gürültüsü matkap sesi olur. Bu olağanüstü bi şey değil. Rica edersin tamam yarın devam edelim dese daha iyi. Ama bitirelim diyince de ısrar etmezsin. İnsanlık hali. O da akşamın köründe o isi yapmaktan keyif almıyordur.
tabii ki öyle ama bu sefer bu cocuğu 11e kadar uyatamayacağız demek.

Iyi de insanlar tasinmislar yerlesiyorlar
9dan sonra ses yapmayin diye cikismak
9.30 olur mu diyen komsuya hayir olmaz cocuk uyuyacak demek
Kafa tutmak basbaya
Cocugunuz uyuyamiyorsa kucakta uyutmayi deneyin ne bileyim ninni acin masal okuyun bi sekilde dalacaktir birkac gun idare etmek lazim herkesin isi gucu var
Matkap nereye kadar caliscak sonucta
1 gunluk is 2 3 gun surer oyle
Ayrica esiniz sabah gelip yatacakmis o komsular gunduz matkapla calissa bu seferde ben uyuyorum calistirmayin mi diyecek esiniz?

Araba konusunda da yonetici herkese yer belirleyelim demis, mantikli
Yer belirleme isini hizlandirabilir miyiz diyebilirsiniz

Iyi de insanlar tasinmislar yerlesiyorlar
9dan sonra ses yapmayin diye cikismak
9.30 olur mu diyen komsuya hayir olmaz cocuk uyuyacak demek
Kafa tutmak basbaya
Cocugunuz uyuyamiyorsa kucakta uyutmayi deneyin ne bileyim ninni acin masal okuyun bi sekilde dalacaktir birkac gun idare etmek lazim herkesin isi gucu var
Matkap nereye kadar caliscak sonucta
1 gunluk is 2 3 gun surer oyle
Ayrica esiniz sabah gelip yatacakmis o komsular gunduz matkapla calissa bu seferde ben uyuyorum calistirmayin mi diyecek esiniz?

Araba konusunda da yonetici herkese yer belirleyelim demis, mantikli
Yer belirleme isini hizlandirabilir miyiz diyebilirsiniz
hayır adam 2 saatlik daha isimiz var bitirelim dedi, esim de hayır yarım saate bitirin geri kalanı yarın yapın dedi.

ve özellikle yazdım ya, esim sabah gelip yattığında seslere laf etmiyoruz. mesela dün saat 8de uyudu, ses yüzünden 11de uyandı ama kimseye ses yapmayın, uyuyorum demedik. cünkü gündüz vakti millet isini halledecek tabii ki

Seni konularından bildiğim için bende birkaç arkadaşa katılıyorum evet gıcık olan sizsiniz dünya sadece sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz bide çocuk oldu 2x katlandı olay bir tek sizin çocuğunuz yok bir iki gün idare edilebilir insanlar taşınıyor.

en son ben de bunu söyledim. esim evde yok, ben çıkıp uyaramam. illa polisi mi arayayım!

😔😔😔

Bu toplumun şehir yaşamı kurallarıyla ilgili sıkıntısı var. Köy yerinde, müstakil yerde yaşar gibi yaşamaya çalışıyorlar. Böyle olmaz. Her yerde yazar akşam 10dan sonra gürültü yapılmaz, haftasonu sabah 9-10 dan önce gürültülü elektronik alet çalıştırılmaz. Pazar günü çoğu kez gürültü yapmayın derler.

Polisi veya zabıtayı arayınca tam olarak süreç nasıl işliyor henüz bilmiyorum ama yakında öğrenecek gibiyim.

cidden mi ya? aksam 10da maykapla duvar delmek normal mi?

Bldiğim kadarıyla gece 9 ya da 10'a değin pek onları sınırlayan bi şey yok. Öte yandan eşinizin komşuya kavgaya gidip "bebeğiniz var" diye çıkışması nedir? Sizin bebeğinizin olması gerçekten komşuyu hiç ilgilendirmiyor. Sizin çocuğu uyutmak için verdiğiniz mücadele hiç komşunun derdi değil. Dolayısıyla bunu bir gerekçe olarak tekrarlamanız birçok insanın içini sıkar.
Ayrıca çeşitli bahanelerle kendinize park yeri tayin etmiş olmanız da çok can sıkıcı. Birisi şimdiye kadar bunun için maraz çıkarmamış ama çıkarırsa da haklıdır

her gün yapmayacaklar, taşınan insanlar idare edilebilir bir süre. evet siz çok ılık g.tlüsünüz. müstakil ev öneririm.
neden bize öneriliyor? toplum içinde uyum sağlayamayan onlar. güneydoğuda dahi böyle bir sey yasamadık biz. binada bu arada sürekli gürültü var ama matkap ve çekiç sesi yüksek oluyor ve cocuk korkarak uyanıyor. yoksa 9dan sonra çıt çıkmasın demiyoruz ki. ünsaat işinizi makul saatte yapın diyoruz

Seni konularından bildiğim için bende birkaç arkadaşa katılıyorum evet gıcık olan sizsiniz dünya sadece sizin etrafınızda dönüyor sanıyorsunuz bide çocuk oldu 2x katlandı olay bir tek sizin çocuğunuz yok bir iki gün idare edilebilir insanlar taşınıyor.
her daire için bikaç gün dayansam 1 ay geceyarısına kadar uyku uyuyamayacağız.

normal demek ki.. koca binada pata küte yasayalım.

neden bize öneriliyor? toplum içinde uyum sağlayamayan onlar. güneydoğuda dahi böyle bir sey yasamadık biz. binada bu arada sürekli gürültü var ama matkap ve çekiç sesi yüksek oluyor ve cocuk korkarak uyanıyor. yoksa 9dan sonra çıt çıkmasın demiyoruz ki. ünsaat işinizi makul saatte yapın diyoruz
Hala aynı şey ya insanlar taşınıyor ve çalışıyor kimse gece matkap çalıştırmaya bayılmaz geceyi bırak gündüz bile bayılmaz yönetici bile sizden bıkmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X