• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Herkezde aynı sorun var sanırım bizimde gece 2 lere kadar esya çekilme sesleri tak tuk terlik sesleri sofra bezi,halı silkeleme izmarit atma v.s ne kadar uyarsakta devam ediyo ve hiç üzerlerine alınmıyolar hep daha üstümüz yapıyo oluyo kavga çözümmü hayır şikayet çözümmü hayır polise haber versen bile gelip uyarı yapıp gidio aynı ses ertesi gün tekrarlıyo imkan olsada müstakil evde otursak ama oda olanaksız sadece sinirlenip oturuyoruz anlayışlı komşu bulmak çok zor.

benimde iki tane çocuğum var hareketliler ama terbiyesiz değiller hareketli çocuk terbiye edilememiş çocuk değildir konuşuyorum annecim bak alt katımızdakş abla rahatsız oluyordur zıplamayın tamam diyorlar ama yarım saat sonra tekrar hareketleniyorlar bence konu sahibinin sıkıntısı üst katındaki kişinin artık işi inada ve anlayışsızlığa dökmesi komşum bana böyle bir mesaj atsa ben yerin dibine geçerim ama gayet gamsız cevap vermiş komşu ...belki gönlünüzü almak için bir kek küçük bir hediyeyle kapınızı çalsa sizde eminim bu kadar takmazsınız bir helallik almalı bence
ayrıca şurda hepimiz bayanız ya anneyiz ya anne adayıyız yada anne olacağız artık bizim çocukluğumuzdaki gibi değil hiçbirşey sokağa salamıyorsun tv bilg sınırlı olmak zorunda ne yapalım şimdi biz çocuklarımızı bahçe yok her yer cadde park uzaksa yada hergün götüremiyorsun çalışan insanlarız yada vakit bulamadık bence artık karşılıklı anlayış da bitmiş komşulukta

Selam arkadaslar
2 yıldır aynı binadayız bir üst komşum var Allah düşmanıma vermesin 2 tane çocuğu var
Her ama herrr Gun ustumde tepiniyorlar durmadan zıplıyorlar
Artık 2 yıl sabrettim sesi yapan onlar birde eşime koca sesli çok sesi geliyor diye kaç kez soyledi saka gibi.
Gecen pazar gunu uyuyoruz saat 9 da bir başladılar bir pazarımız var zaten ama tepinme bağırış babalarıda onlarla beraber mesaj attım bende sessiz olurmusunuz abla diye gelen cevap
Sadece pazar gunu babalarını goren çocukların sevinçlerini nasıl durdurabilirim gibi uzun cevap yazmış dedim bizimde bir pazarımız var yani erken saatte rahatsız etmenin anlamı yok sadece şimdi olan bişey değil bu 2 yıldır boyle sabrımız kalmadı
Dun yine ctesi akşam 9 da geldik eşimle film izlicez bir gurultu 10 buçuğa kadar bitmedi tekrar mesaj attım biraz sessiz olurmusunz diye aradı bu nasıl bagrıyor
Bide öğretmen olacaksın çocuk sesi çwkemiyorsun
Ben çocuklarımı uyarıyorum
Onlar çok terbiyeli keşke herkes benim gibi yetiştirse
Benim üstümdekide ses yapıyo ben bişey diyomuyum sen bana bidaha uyarı mesajı çekemezsin bilmem ne nasıl bağırıyor bende seviyemi bozmadan cevap verdim dedim öğretmen olanlar gurultu çekecek butun gun diye bir kural yok sadece ben değil herkes rahatsız ama dn çok etkilenen benim dedim buna hakkınız yok dedim herkes şikayetçi dedim sizden dedi senin yaşına veriyorum komşuşuk ilişkilerini gözden geçir herkes asıl senin arkadan konuşuyor dedi pat yuzume kapadı
Kızlar sizce ne yapmalıyım çok sinirlerim bozuk kavgacı yapım yok benim böyle oluncada heleki haklıyken bu duruma düşmek yani ..
Bugun geç geldik eve gelmek istemiyorum artık ama inat için dahada öok yapacaklar sizce ne yapmalıyım polisi aramayı dusundum ama yarım gun çalıştığı için evde yalnız oluyorum annem bi kotuluk yaparlar birde bu insanlardan korkulur diyor ne yapabilirim onların her dakika seslerini çekmeye mecburmuyum !?
hata sizde desem çok mu absürd olur birde iki yıl çekmişsiniz bu insanları..bu durumdan sıkılan ben en üst katta oturarak çözüm bulabildim kimsede benden şikayetçi olamaz apartman adap ve kurallarını çok iyi bilirim şükürler olsun..ama daha önceleri tepemden beni yıkayan komşudan yemek yerken kafama sigara izmariti atan komşuya kadar her türlü komşuyuda çekmek durumuında kaldım..şimdi diyorum en başında en tepeye taşınacaktın kıızım hakettin sen diye.

Ben baska biseye takildim, mesaj cekmek yerine bi gun gidip hem cay icip hem de rahatsiz oldugunu soyleseydin belki boyle inafa bindirmezdi. Simdi birisi bana boyle mesaj atsa benle muhatap olmak istemiyor bi de komsuluk bekliyor diye geciririm icimdeno_O tabi ben bu konuda inatci degilimdir ama karsilikli diyalog kurulsa insan insanin halinden anlar.
Benim komsuda inanilmaz gurultu yapardi, gece yarilari banyoyu fircalardi dusun. Sonra ben kendimi geri cekmek yerine komsuluk yaptim, gittim evine bazen onu cagirdim, simdi gurultu sorunumuz yok cok sukur. İkimiz de idare ediyoruz birbirimizi.

Peki bu zaptedemediginiz çocuk sabah 7 kalkıp gece yarısına kadar bagırsa zıplasa,anası bütûn gün cart curt koltuk çekse
baba ayrı bir dert bütün gün avazı çıktıgı kadar bagırsa napardınız
ha bu arada kadın birde tepenizden allah ne verdiyse yagdırsa
hemde sekizinci kattan aşagıya
artık bir tepemize sı..madıgı kaldı

Ağlanacak halime gülüyorum artık, üstümdeki komşum çok iyidir, aynı evde iki aile yaşamalarına rağmen akşam 10 da ses biter ammaaaa karşı binamda gece 11:30 da arabesk müziğin dibine vuran adam, onun altındaki suriyeli grup aklımı kaçırtacak derece ses çıkarıyorlar, dün gece kaçtım yatak odasından oturma odasında uyuyacağım dedim, baktım alttakiler bağlama partisi veriyor:) Elimde battaniyem holde kalakaldım öyle :) Saat 2 ye kadar susmalarını bekledim, bu güne kadar polisi mi aramadım, çıkıp kavga mı etmedim yok arkadaş, gece bir müzik faaliyetidir dönüp duruyor bizim iki binada

Eeee çocuk bu tepinecek bizim mahallede yazın dursanız sesten duramazsınız herhalde... Apartmanda da var 2 küçük bir araya gelince olay bitmiştir,sesten gürültüden durulmuyor ama çocuk işte ne diyeceksin "Evladım gel otur çay içelim mi" :)

inşallah seninde hareketli çocukların olur, müstakil evde oturacak durumun olmazda o zaman anlarsın.. çocuk bu bağlayamazsın sürekli dur sus diyemezsin. tuzluk mu bu koyduğun yerde dursun çok kınadım seni. bence müstakil bi ev bul daha mutlu olursun.. zira hoşgörü diye bir değerin yok..

Dursun demiyorum cnm tabikide olabilir çocuk bu ama okadar gurultuden bir kere şikayet etmedik eşimin koca sesi varmış çok eahatsız oluyormuş bu sözden sonra koptu hersey çocuk bu olabilir ama gunun her saatide olmaz yani dur demek lazım

Ben baska biseye takildim, mesaj cekmek yerine bi gun gidip hem cay icip hem de rahatsiz oldugunu soyleseydin belki boyle inafa bindirmezdi. Simdi birisi bana boyle mesaj atsa benle muhatap olmak istemiyor bi de komsuluk bekliyor diye geciririm icimdeno_O tabi ben bu konuda inatci degilimdir ama karsilikli diyalog kurulsa insan insanin halinden anlar.
Benim komsuda inanilmaz gurultu yapardi, gece yarilari banyoyu fircalardi dusun. Sonra ben kendimi geri cekmek yerine komsuluk yaptim, gittim evine bazen onu cagirdim, simdi gurultu sorunumuz yok cok sukur. İkimiz de idare ediyoruz birbirimizi.
Canım çok samimiydik biz gelip gidiyorduk işte çocuklar gurultu yapıosa kusura bakma falan diyodu yok çocuk sorun değil diyordum ben sonra bir gun bana demezmi senin eşin koca sesli çok sesi geliyo kaale almadım bunu 2 kez daha tekrarladı ama sınır koydum ben kavga etmek yerine yani gurultuyu ben çekiyim o ufacık sesi şikayet etsin. İşte bizde artık onların gurultusunu çekemiyoruz kim gelse bize bu ne yaaa basıl dayanıyorsunuz diyorlar

Ben çocuktur yapar sen mantığı anlayamıyorum.Benim de cocugum var ama biliyor ki x teyze var alt katımızda ses yapılmaması gerek.Bu çocukları bizler yetiştiriyoruz başına buyruk, her istediğini her an yapan bir çocuk yetiştirirsek gelecekte de onlardan şikayetçi olanlar konular açacaklar buraya.Çocugun yetişmesinde herseyi düşünüyoruz ama bunu atlıyoruz.Kişilikleri oluşuyor biz saygı bekliyorsak gelecekteki gençlerden şimdiden öğretmeliyiz.

Ben daha önce kiradayken üst komşum öğretmendi ki bu gitmiş kızına topuklu tahta ayakkabı almış 3 yaşındaki kızına bende söyledim rahatsız olduğumu ama kadın hiç oralı olmadı giydirmeye bizde tak,tak sesi duymaya devam ettik sonra şükür kendi müstakil yeni evimize göktük kalsaydık bilmiyorum artk işin içinde çocuk varsa görültü mutlaka oluyor ki kadında öğretmendi hiç umursamadı
Canım çok samimiydik biz gelip gidiyorduk işte çocuklar gurultu yapıosa kusura bakma falan diyodu yok çocuk sorun değil diyordum ben sonra bir gun bana demezmi senin eşin koca sesli çok sesi geliyo kaale almadım bunu 2 kez daha tekrarladı ama sınır koydum ben kavga etmek yerine yani gurultuyu ben çekiyim o ufacık sesi şikayet etsin. İşte bizde artık onların gurultusunu çekemiyoruz kim gelse bize bu ne yaaa basıl dayanıyorsunuz diyorlar[/Ben daha önce kiradayken üst komşum öğretmendi ki bu gitmiş kızına topuklu tahta ayakkabı almış 3 yaşındaki kızına bende söyledim rahatsız olduğumu ama kadın hiç oralı olmadı giydirmeye bizde tak,tak sesi duymaya devam ettik sonra şükür kendi müstakil yeni evimize göktük kalsaydık bilmiyorum artk işin içinde çocuk varsa görültü mutlaka oluyor ki kadında öğretmendi hiç umursamadı
Canım çok samimiydik biz gelip gidiyorduk işte çocuklar gurultu yapıosa kusura bakma falan diyodu yok çocuk sorun değil diyordum ben sonra bir gun bana demezmi senin eşin koca sesli çok sesi geliyo kaale almadım bunu 2 kez daha tekrarladı ama sınır koydum ben kavga etmek yerine yani gurultuyu ben çekiyim o ufacık sesi şikayet etsin. İşte bizde artık onların gurultusunu çekemiyoruz kim gelse bize bu ne yaaa basıl dayanıyorsunuz diyorlar[/Ben daha

Anladığım kadarıyla siz gürültüye katlanıyormuşsunuz komşunuz kocanızdan yana şikayetçi olana dek. Kendi çocuklarının ses çıkarmadığını mı düşünüyordu acaba siz söyleyinceye kadar. Karşılıklı anlayış olması için özellikle çocuklu insanların komşularının gönlünü alması gerektiğini düşünüyorum.
Size kocanızın sesini şikayet ederek sabrınızı taşırmış komşunuz. Polise şikayet etmek istemiyorsanız bütün komşu kadınlar olarak toplanın yeniden bir konuşun herkes eteğindeki taşları döksün bakalım.

Ben komşulardan çok memnunum şükür ama onlar bizden memnun mu bilemem:)
Bizim evde kuş sesi eksik olmaz, sabah da çok erken kalkıp çıkıyoruz evden illa ki gürültü oluyor...
Eşim de maç falan izlerken çok bağırır.
Henüz şikayet gelmedi ama gelirse de haklılar :D

Ne kötülük yapabilir ki camlarınızı mı indirecek? Bence böylesi ile başedilmez en iyisi polise haber vermek. İlkokul öğretmenimin sık sık

söylediği bir söz vardı: senin özgürlüğün
başkasının özgürlüğünün başladığı yerde
biter...
İlkokul öğretmenlerimiz aynı olabilir mı ?

çocuk olayına birşey diyemicem maalesef ne kadar yapma desende anlamıyorlar biz sokaklarda oyun oynayarak büyüdük onlar evlerin içinde büyüdükleri için enerjilerini atmaya fırsat bulamıyolar ...

yine sen şanslısın bizim üst katımız gece bir başlıyor dün gece çocuk yanımızda soruyor anne yukarda ne oluyor diye bu ikinci duyuşu oldu artık 10 yaşında insan nasıl açıklayacağını şaşırıyor annecim abla ayağını vurdu galiba dedim bizde başladık eşimle kız duymasın diye öksürüyoruz sohbet ediyoruz kızı gıdıklıyoruz felan neyse bitiyo buseferde bağıra çağıra aşkkkııımmm havlumu getirirmisin aşkıımmmm bekle beni geliyorum yuh diyorum ama çıkıpta söylenecek bir konu değil ...oyüzden komşunun kıymetini bil beterin beteri var :cool:

• Beğen
Reactions: 2k1
Bizim karşı komşuda erkek rus çıktı kolunda dövme bizde sabah kahvaltıyı balkonda yapıyoruz adam çıkmış dar iç çamaşırla ki birde beyaz balkonu pas,pasla siliyor beni bir gülme tuttu eşimi o şekilde balkonda hiç hayal edemezken acaip komiğime gitti adamın görüntüsü eşim de ancak otarafa bakma deyip deyip durdu nasıl bakman karşımızda , ah bu yabancılar ne kadar rahatlar ,utanma kavramı yok,aile kavramı yok yok vs.

cocuklar kac yasinda
ayrica 22 ye kadar ses yapilabilir
ve kadin hakli eger cocuklar kucukse yapilacak pek birsey yok
dinlemez cocuk bunlar
tasinmak cözüm bence
polisede gitseniz davada acsaniz suc yok
birsey yapamazsiniz

Back
X