• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu Sorunum

cosmobird

tomorrow will be another day
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
788
41
118
Merhabalar ben genç bir bayan olarak siz kardeşlerim ve ablalarımdan fikir almak istiyorum.
Ben üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciyim, çalışma masam camımın oraya yapışık.
Yaz olduğu için sıcaktan bunalıp sık sık camı açarım hatta hiç kapamadığım bile olur gün boyunca.
Geçen haftalarda ders çalışırken üst koşumuz, silkeleme hastası sanırım ki camından silkelemesiyle
defterlerimin kitaplarımın üstünün ekmek, çubuk kraker vs. kırıntılarının heryerine dağılması bir oldu..
cık cık yani oha artık ya diye yüksek sesle söylensemde duymamış yada duymazdan gelmiş olmalı ki;
daha sonraki günlerde aynı şekilde ders çalışırken açık olan camımdan içeri masamın üzerindeki
iğrenç görüntüye maruz kaldım, masamın üstü bildiğimiz tek tek yüzlerce kıl tanesiydi..
O kadar sinirlendim ki ama ben cama çıkıpta bağıracak tipte bir insan değilim, kadın yapmaktan utanmıyor ama ben söylemekten utanıyorum malesef, anneme söyledim komşumuzu uyarması için oda sinirlendi sonraki günlerde uyardığını birdaha
yapmayacağını söyledi :45:
ama bugün akşam odama giripte derse oturduğum anda masamın üstünde kıllar, camın önünde..
Allahtan camı üstten açmışım dedim! Ben komşu konularında yaşım gereği fazla deneyime sahip değilim,
birşeyler hepimiz mutlaka silkeliyoruzdur bu gibi durumlar olmadığı sürece ona lafım yok ama buna bi çözüm bulunmalı sizce ne yapmalıyım, kadın laftan anlamıyor
:19:

Son düzenleme:
komşunuza elektrikli gırgır hediye edin...
uyardınız anlamadı bari hediyenizle anlar...

gırgırı yok galiba yoksa gırgırlardı careyı silkelemekte buluyor anlaşılan

Orda olup kadına bağırasım geldi. Canım güzellikle olmazsa bi haddini bildirsin. Bazıları maalesef bu dilden anlıyor.Deli deliyi görünce değneğini saklarmış. Efendiliği zayıflık olarak algılayanlar var maalesef.

apartman kurallarınız da silkelenmek yasak değil mi bizim belirli günümüz var onun haricinde kimse silkelenmiyor yöneticinize iletin isterseniz bi de durumu,komşunuzun terbiyesizliği için aklıma baska çözüm gelmedi

apartman kurallarınız da silkelenmek yasak değil mi bizim belirli günümüz var onun haricinde kimse silkelenmiyor yöneticinize iletin isterseniz bi de durumu,komşunuzun terbiyesizliği için aklıma baska çözüm gelmedi

apartmanda 26 daire var ama öyle bir kural kimse akıl edememiş şu ana kadar malesef.

ene aynı sorun bende var....daha fazlası.yatak odamın camıyla,mutfağımın camına denk geliyo bu kadının camları..aramızdaki mesafe 1 metre var yok..kadın sahurda bile bişeyler silkeliyo..geçen gece saat 1 gibi eşiyle beraber halı silkeledi..tabi benim camlar sonuna kadar açık..ee yaz sonuçta hava sıcak hep açıkta camlar..ya sabır..:D deli zırdeli..tek halı olsa iyi havlu,bornoz,poşet,etek,yorgan,kutu koli..daha neler neler....çıldırmak üzereyim resmen..bende çıkıp bağıran bi tip değilim..bende senin gibi yuh ya bilmem ne derim yüksek sesle..1 hafta önce bişeyler silkeledi sahurda..dedim yuh be arkadaşım yapma gece gece bari dedim..diyo ne yaptım ben..dedim sürekli bişlyler silkeliyosun bari gece yapma..bişler söyledi camını kapadı 1 hafta felan bişe silkelemedi sonra yine aynı..aman yarabbim ramazanda ne çok duamı aldı..bugün en son çare kaynanama şikayet ettim..demiş bugün son daha yapmıcam büyük temizlik yaptım evde felan demiş..2 senedir bitiremedi temziliğini...
allahım sabır versin bzim giblere onlarada akıl fikir..bıktım vallahi..edepsiz hatun:37:

güzellikle uyarın anlamıyorsa sızde bundan sonra çöplerınızı okadının kapısına dökün kaçın :27:

Bizimde eski mahallede öyle bir kadın vardı.
Kadın aklına gelebilecek her şeyi çırpardı.
İç çamaşırlar, çoraplar, danteller vs vs.
Demekki çırpma hastalığı diye bir şey var. :ssz:
Bence gidin durumunuzu anlatın.
Çalıştığınızı, masanızda karşılaştığınız görüntüyü.

Daha da anlamazsa masanın yerini değiştirin.
Yani napılabilir ki böyle bir durumda.
Aklıma bişey gelmiyor. :30:

bizim komşularda öyle alt at üst kat faretmiyor ki

Masanızdaki pisliklerin fotoğrafını çekip gösterin kadına, o kadında da birazcık utanma varsa pisliklerinin,kıllarının fotoğrafını görünce utanır bence.. İnsan olan utanır ya, başka bir insan benim iğrençliklerimi görecek ve ben hala silkelemeye devam edicem, olur mu böyle şey arkadaşım ya. Allah sabır versin.

yaptığı pisliğin resmini çekin gidip gösterin ve pisliğini temizlemesini söyleyin. temizlemeze bundan sonra cöplerinizi ( poşetle değil) onun kapısına dökeceğinizi belirtin ve devam ederse bunu gercekten yapın, kızdığında, siz resmi gösterdiğinizde ne dediyse aynısını en sakin halinizle ona söyleyin. örn size benim değil bu piskler dediyse sizde benim değil bu pislikler deyin sakince , bizim kız yapmış çocuk işte derse anneniz sakince aynısını söylesin sakince. elbet pes edecek :23:

Böyleleri arsız oluyor. Duymamışlıktan geliyor aynı şeyleri yapıyor. Annemlerdeki üst kattakı kadın da böyleydi oradan biliyorum. Bunlar psikolojik deli oluyorlar desem yalan söylemiş olmam :)

Başkasının pisliğini çekmek zorunda değilsiniz o temiz evinde oturacak onun temizlediği evin pislikleri size dolacak oh ne ala
kabul edilir bir şey değil....
Tekrar yaptığında hiçbir şeye dokunmadan Kadını güzellikle evinize çağırın ve o manzarayı gösterin madem evinin temizliğine bu kadar önem veriyor, evinize bıraktığı manzaradan utanacaktır. Ve bir daha yapmamasını DİKKATE ALACAĞI şekilde ikaz edin. Hoşçakal

aynı sorun bizdede var yeni ev tuttuk içini yepyeni döşedik ama malum yaz cam açmak zorunda kalıyoruz eve gittiğimizde sürekli kapalı kalamaz üst komşu sürekli silkeliyo yetmiyo mutfağım balkonlu ordanda silkeliyo hoş kapılar camlar kapalı olsa bile eve havalandırmaya gittiğimizde abartısız tüm balkon pislik içinde olmuş oluyo camların önünü 3 karış toz kırıntı pislik malum kimseyi tanımıyorum yeni taşındık nasıl söylenirki bu ciddi bir sorun sürekli onun yüzünden balkon yıkayıp cam silmek zorunda olucam hemde çalışıyorum allah sabır versin bizlere:44:

Merhabalar ben genç bir bayan olarak siz kardeşlerim ve ablalarımdan fikir almak istiyorum.
Ben üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenciyim, çalışma masam camımın oraya yapışık.
Yaz olduğu için sıcaktan bunalıp sık sık camı açarım hatta hiç kapamadığım bile olur gün boyunca.
Geçen haftalarda ders çalışırken üst koşumuz, silkeleme hastası sanırım ki camından silkelemesiyle
defterlerimin kitaplarımın üstünün ekmek, çubuk kraker vs. kırıntılarının heryerine dağılması bir oldu..
cık cık yani oha artık ya diye yüksek sesle söylensemde duymamış yada duymazdan gelmiş olmalı ki;
daha sonraki günlerde aynı şekilde ders çalışırken açık olan camımdan içeri masamın üzerindeki
iğrenç görüntüye maruz kaldım, masamın üstü bildiğimiz tek tek yüzlerce kıl tanesiydi..
O kadar sinirlendim ki ama ben cama çıkıpta bağıracak tipte bir insan değilim, kadın yapmaktan utanmıyor ama ben söylemekten utanıyorum malesef, anneme söyledim komşumuzu uyarması için oda sinirlendi sonraki günlerde uyardığını birdaha
yapmayacağını söyledi :45:
ama bugün akşam odama giripte derse oturduğum anda masamın üstünde kıllar, camın önünde..
Allahtan camı üstten açmışım dedim! Ben komşu konularında yaşım gereği fazla deneyime sahip değilim,
birşeyler hepimiz mutlaka silkeliyoruzdur bu gibi durumlar olmadığı sürece ona lafım yok ama buna bi çözüm bulunmalı sizce ne yapmalıyım, kadın laftan anlamıyor
:19:
balkondan halı silkeleme,alt kattaki komşuların balkonlarını toz pislikle doldurmak hukuken yasak,belediye ,sulhh hukuk mahkemesine şikayet edilebilir,yasal kanun; K.M yasasının 18.maddesine aykırıdır
mad.18:kat malikleriningerek kendi bağımsız bölgeleri gerekse sair yerleri kullanmakta diğer kat sakinlerini rahatsız etmemeleri esastır. yargıtay 5.hukuk dairesinin 10.1.1997 tarih8712E.23. Kararı bu yöndedir.
Belediyeye şikayet edeceksiniz, ve zabıta tarafından komşu uyarılacak,birde para cezası verilecek.bu yetersiz mi kaldı o zaman dava edebiilirsiniz;)önemli nokta bu tür durumlarda kanıt toplamanız gerekiyor,dökülen toz ve pislikleri fotoğraflayın,silkeleme anını cameraya almaya çalışın,bu görüntüleri bir notere onaylatın,sonrasında gönül rahatlıyla dava edebilirsiniz..( alıntıdır)
:34:

ene aynı sorun bende var....daha fazlası.yatak odamın camıyla,mutfağımın camına denk geliyo bu kadının camları..aramızdaki mesafe 1 metre var yok..kadın sahurda bile bişeyler silkeliyo..geçen gece saat 1 gibi eşiyle beraber halı silkeledi..tabi benim camlar sonuna kadar açık..ee yaz sonuçta hava sıcak hep açıkta camlar..ya sabır..:D deli zırdeli..tek halı olsa iyi havlu,bornoz,poşet,etek,yorgan,kutu koli..daha neler neler....çıldırmak üzereyim resmen..bende çıkıp bağıran bi tip değilim..bende senin gibi yuh ya bilmem ne derim yüksek sesle..1 hafta önce bişeyler silkeledi sahurda..dedim yuh be arkadaşım yapma gece gece bari dedim..diyo ne yaptım ben..dedim sürekli bişlyler silkeliyosun bari gece yapma..bişler söyledi camını kapadı 1 hafta felan bişe silkelemedi sonra yine aynı..aman yarabbim ramazanda ne çok duamı aldı..bugün en son çare kaynanama şikayet ettim..demiş bugün son daha yapmıcam büyük temizlik yaptım evde felan demiş..2 senedir bitiremedi temziliğini...
allahım sabır versin bzim giblere onlarada akıl fikir..bıktım vallahi..edepsiz hatun:37:

ya var böyleleri.. Bu kadından önce o dairede oturan kadının akrabasıydı ben o zaman daha küçüktüm, annem kadınla ne kavgalar etti kadın silkeliyo diye, kadın gitti akrabası geldi yine aynı tas aynı hamam bi rahat edemedik tövbe tövbe ya...

balkondan halı silkeleme,alt kattaki komşuların balkonlarını toz pislikle doldurmak hukuken yasak,belediye ,sulhh hukuk mahkemesine şikayet edilebilir,yasal kanun; K.M yasasının 18.maddesine aykırıdır
mad.18:kat malikleriningerek kendi bağımsız bölgeleri gerekse sair yerleri kullanmakta diğer kat sakinlerini rahatsız etmemeleri esastır. yargıtay 5.hukuk dairesinin 10.1.1997 tarih8712E.23. Kararı bu yöndedir.
Belediyeye şikayet edeceksiniz, ve zabıta tarafından komşu uyarılacak,birde para cezası verilecek.bu yetersiz mi kaldı o zaman dava edebiilirsiniz;)önemli nokta bu tür durumlarda kanıt toplamanız gerekiyor,dökülen toz ve pislikleri fotoğraflayın,silkeleme anını cameraya almaya çalışın,bu görüntüleri bir notere onaylatın,sonrasında gönül rahatlıyla dava edebilirsiniz..( alıntıdır)
:34:

çok teşekkür ederim bilgi için

Back
X