komşudan dolayı hergün sinirlerim bozuluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
tam üstümüzdeki komşuyu tanımıyorum ama son bir aydır çocuğuna bağırıyor sürekli ve 'gerizekalı' diyor her defasında. çocuk daha tahminen çok küçük 2-3 yaşında öyle konuşmuyor sadece ağlama duyuyorum. küçük bebek sesi gibi daha yani. ve ben bu çocuğa çok acıyorum ya. günde en az 10 kez gerizekalı diye bağırıyor. ve korkutacak şekilde bağırıyor. çocuk daha çok ağlıyor. ben bile aniden bağırınca korktuğum oldu boş bulunup. benim yapabilecek birşeyim de yok. üzülüyorum işte.

İmkanınız el veriyorsa yaşına uygun bir etkinlik seti alıp komşunuza ziyarette bulunup, çocuğa hediyeyi verip süreçten dolayı çocuklar çok bunalıyor sizin de sinirlerini geriliyor belki iyi olabilir diyebilirsiniz.
bende belki de pandemiden dolayı diyorum herkes kafayı yedi çünkü ben 7 aydır burda oturuyorum daha yeni bu sesleri duyuyorum

bende belki de pandemiden dolayı diyorum herkes kafayı yedi çünkü ben 7 aydır burda oturuyorum daha yeni bu sesleri duyuyorum

Öyledir muhtemelen, artık biz yetişkinlerin bile sokağa çıkıp bağırmak istediği bir noktadayız. Çocuklar enerjisini atamadıkça, sosyalleşemedikçe gerilip anne babanın üstüne gidiyor onlar da bir noktaya kadar taşıyor olabilirler. Çocuk için çok üzücü ama eminim kötü bir niyetle yapmıyordur annesi de, destek olmak gerek.

İğreniyorum böyle insanlardan ya...çocuğu sırf elalem kısır demesin diye yapan iğrenç insanlar.... Bizim komsumuz da hayvan gibi davranırdı çocuklarına. Onun sesine biz ziplardik evde. Gerizekalı ne ki o kadının kufurlerinin yaninda. Arasıra pat çat tokat sesleri de gelirdi. Sanki çok çocuk seviyor gibi devamlı da üreyip duruyordu. En son bir çocuğu vefat etti, çok üzücü bir olay ama kadın o olaydan sonra bambaşka biri oldu. On yılı geçmiştir üstünden , ne on yili,belki onbeş yıl. Ama daha da kadının ne hakaretini duyduk çocuklarına,ne de vurdu kirdisini.
Ama işte elinin altındayken çocuklar kıymet bilmiyrlorlar....komşu için de alo 183 aile bakanlığını arayabilirsiniz. Benim arkadaşım da o bakanlıkta çalışıyor. böyle sorunlu anneler bildirildiğinde izlendiğini, asdep'e bağlı psikolog desteği verildiğini falan söylemişti. En azından danışırsınız. Ne çıkar ki?

tam üstümüzdeki komşuyu tanımıyorum ama son bir aydır çocuğuna bağırıyor sürekli ve 'gerizekalı' diyor her defasında. çocuk daha tahminen çok küçük 2-3 yaşında öyle konuşmuyor sadece ağlama duyuyorum. küçük bebek sesi gibi daha yani. ve ben bu çocuğa çok acıyorum ya. günde en az 10 kez gerizekalı diye bağırıyor. ve korkutacak şekilde bağırıyor. çocuk daha çok ağlıyor. ben bile aniden bağırınca korktuğum oldu boş bulunup. benim yapabilecek birşeyim de yok. üzülüyorum işte.
Site yoneticine mail attiniz mi ?Bizde disarda ayakkabi bulundurmak bile yasak.Yuksek sesle konusmak ki bu hepmizin mutabik oldugu tek konuydu toplantida.

Ben de hiç tanımadığım komşumla böyle benzer bir konuyla tanıştım. Hamileydi. Memleketinde doğurdu. Bebek yaklaşık 4 aylıkken evine geldi. Eşi işe gittiği için bebekle bütün gün ilgileniyordu. Bir kaç gün ard arda bebeğe bağırdığını duydum. Dayanamadım. Kek yaptım kapısı tıklattım. Tabi bebekle yalnız kalıp bütün yorgunluk üstüne binince yıpranmıştı. Bakıcı arıyordu. Neyseki 2 hafta sonunda bakıcı bulabildi. Bende o süreçte izinde olduğum için olabildiğince uğradım. Emin olun bebekle 1-2 saat benim ilgilenmem ona ilaç gibi gelmişti. Şimdi çok iyi arkadaşta olduk. Bebişte büyüdü. Yani diyeceğim o ki kadın yıpranmış yorulmuş olabilir. Zaten pandemi var. Bütün gün herkes eve hapis(Biz de öyle:)) İstemeyerekte olsa bağırabilir. Yaptığını haklı çıkarmaz ama gerçekten artık herkes hunilerini takmaya başladı. Biliyorum bu pandemide nasıl muhabbet edebilirsiniz o da ayrı konu. Belki sizinde çocuğunuz vardır. Bir termosa çay koyup komşum hem tanışalım hem de çocuklar enerjilerini atsın deyip parka bahçeye davet edebilirsiniz.

Evet pandemin, corona vs var..Fakat bu yaşananlarda bebeklerin ne suçu var.

Böyle kadinlar şikayeti hak ediyor..

Sabrın, sevgin yoksa ne diye Dünyaya bir çocuk getirirsin!

Üstte bir arkadaş yazmiş , bir kek yapıp çocuğun ne durumda olduğunu görebilirsiniz yada Pastel boya veya yaş grubuna göre etkinlik kitabı alıp çocuğa götürebilirsiniz. Bu vesileyle çocuğu görebilirsiniz.

Ben artık Kadinlara da güvenmiyorum.Daha geçenlerde anne olmaktan aciz kadının biri 2 yaşındaki çocuğunu alıp at hırsızı bir adama kaçiyor. Adam bir ay boyunca çocuğu istismar ediyor.En sonunda cocuk fenalaşıyor ve hastaneye götüruyorlar çocuk şiddete de uğradığı için beyin kanaması geçirmiş, daha baska şeyler de var yazmayım şimdi..Çocuğun durumu şu an stabil..

Merhametten, annelik iç güdüsünden, sevgiden uzak hiçbir kadın - erkek, çocuk sahibi olmasın olamazsın!

Sosyal hizmetleri arasaniz ilgilenirler mi bilemedim
Yukarıda arkadas 183 demis o da olabilir zaten o da aile siddet hatti diye biliyorum yazik kucuk.cocuga gerizekali denir mi yaa üzüldüm yavruya :(

Öğretmenim.Canli ders sırasında annenin biri çocuğuna (güya yardımcı olurken )"salakkk ""benim salak kızım ne biçim olmuş bu " vs hakaretlerde bulunuyor.Benim bile zoruma giderken çocuk kim bilir neler hissediyor.Ne biçim insanlar var ya

Yazık o çocuga.Buyuyunce o kelımeyı normal gıbı karsılıcak .Bızım ülkemızde her sey zor .Ve herkes hasta .Bellı bı zaman sonra ılaclar bıle duzeltmıo .

Offf benim de alt katımdaki öyle ya her sabah allah belanı versin diye avaz avaz çocuğa bağırmadına uyanıyoruz. Eşim pandemiden dolayı evde iyice asabı bozuldu biz de ne yapılır bilemedik açıkçası eşim sosyal hizmetleri aramaya kalkıştı bir gün ben engel oldum ama gerçekten çok sinir bozucu

Offf benim de alt katımdaki öyle ya her sabah allah belanı versin diye avaz avaz çocuğa bağırmadına uyanıyoruz. Eşim pandemiden dolayı evde iyice asabı bozuldu biz de ne yapılır bilemedik açıkçası eşim sosyal hizmetleri aramaya kalkıştı bir gün ben engel oldum ama gerçekten çok sinir bozucu

Neden engel oldunuz?

yani bilemedim, uyarı mayetinde değil de sanki arkadaşlık kurmaya çalışır gibi yaklaşabilirsiniz isterseniz. pandemi sebebiyle herkes delirdi zaten evlerde.

ben dün resmen bütün bu yaşananlara tepki olarak çok erken bir saatte uyudum. yattım uyudum yani. bizimkiler şaşırdı noldu bir sorunun mu var diye. hiç yapmazdım çünkü. ay bıktım dedim zaman geçmiyor. yaşananlara herkes bir tepki veriyor kendince ama komşu yanlış yapıyor o ayrı konu.

Pandemi varsa hepimize var. Bende 1 yıldir bunaldim çocugumda bunaldı ama cocuguma siddet uygulayacağıma ellerim kırılsın daha iyi. Sabahtan akşama kadar oturup tv izliyim çocuk bana dokunmasin kafasiyla elvetteki çocuk agresifleşir. Biz oglumla aktivitiler yapiyoruz .birlikte yemek yapıyoruz ,ev temizliyoruz .üstüme kıyafet almıyorum ama cocuğuma kitaplar ,legolar alıyorum.evde boşalan su şişeleriyle ,kutularla faaliyetler yapıyoruz.
Bence şiddetin gerekçesi yok heleki çocuklara karşı.
Benim alt katımdakide çok dövüp hakaret ediyordu çocuklarinı. eğer o çocukları birkez daha döversen Sosyal hizmetleri çağırıcam dedim. cok büyük kavga ettik . Aylardır dövmüyor çocuklarini. Sitenin bahcesine çıkarıyor ,parka götürüyor ama dövmüyor. Demekki olabiliyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X