Komşular bana geliyor.

Merhaba hanımlar. Bir bucuk yıldir yeni evimde oturuyorum.Evimiz uc katli
Alt ve üst komşum iyiler çok sukur. Nadir görüşüyoruz, zaten çalışıyoruz hepimiz. Ayrıca kimseyle de sıkı fiki olmak istemiyorum, mesafeli olmaktan yanayım. Üst komşum bana eve yeni tasindiklarinda mahalledeki komşuların (yaklaşık 15 kişi )toplanıp ziyarete geldiklerini söyledi. Sana geldiler mi dedi.Ben de bana gelmediler dedim. Oyle gelsinler istegim de yok acikcasi.Tasindiktan 4 ay sonra bir komşuyla karşılaştım. Öğrencimin velisiymis. Birlikte okula gittik otobüsle. Kadın ailemi önceden tanıyormus. Benim kız kardeşimin kocaya kaçma gibi bir durumu olmuştu, esasında kaçırıldı ama neyse benim çok uzuldugum, bazı yakın arkadaslarima bile aktarmadigim bir konu bu. Kadın bu konuyu açtı, enistemi taniyormus,yorum yapıyor falan. Ben de nazikçe konuyu kapamaya çalışıyorum fln. Konuşulacak konu mu bu allah aşkına. Sonra size de gelmek istiyoruz, gelemedik bir turlu dedi. Ben de çalışıyorum, yazın gelirsiniz falan dedim öyle kapandı. (Nisan ayindaydik) Ama pek hoslanmadim kadından. Gelen giden olmadi bu arada.
Bir yıl geçti. Bir bebeğim oldu. Başka bir komşu eşime bebek görmesine geleceğiz demiş. Eşim de buyrun gelin demiş. Aynı teyzeyle ben de tanıştım, bebegi gezdirmeye cikarmistim, 40 gunluktu bebegim , havalar tam isinmamisti, yuzunu kapadim, acti bebegin yuzune bakti, yine gelmek istediğini söyledi. Gelin dedim. Sonra tatile gittik, geldik. Dün dışarı çıkıyoruz bana seslendi. Sen evde misin diyor.Evdeyim dedim ben de. Hep evde misin dedi. Evdeyim dedim. Allah allah ben niye görmüyorum dedi. Evde beni dikizliyor herhalde:) Neyse çarşamba gelelem mi dedi. Ben de gelin dedim. Toplanıp mi gelirler bilemiyorum. Oyleyse tanimiyorum ya cogunu gerildim biraz. Nasıl geçecek acaba? 4 çeşit yiyecek yeter mi bunu da sorayım kizlar size.
Sor kadına kaç kişi geleceklermiş ona göre hazırlık yaparsın . Bende cslıştıgım için komşularla cok sıkı fıkı olmayı sevmiyorum

3 senelik evliyim kimse gelmedi zaten sevmiyorum ben öyle şeyleri, çok sıkı fıkı olmuyorum kimseyle mesafemide koruyorum.
Yoksa herkes bir yorum yapıyor ne yaptın ne ettin nerdeydin cart curt :110:

Ne öyle mıç mıç :110: Konu sahibi iki çeşit yeter abartmayın.

Yorumlar çok gereksiz. Konunun uzun olması misafirin istenmemesini anlatıyor. Sorunun sadece 4 çeşit yeter mi, olduğunu sanmıyorum. Neyse.
Ben olsam idare eder ve almazdım. İçlerinde sempati duyduğun ve ağırlamak istediğin birileri varsa, kendin davet edersin. Akraba değil, arkadaş dost değil, hiçbir şey değil. Selamlaşılan komşu. Bol bol dedikodunu yapacak komşular. hatta şimdiden başlamışlar yok enişten falan fıstık. Kendini yorduğuna değmez. Yaptıkları emrivaki. Kendi 20 yıllık komşularına yapsınlar 'sana geleceğiz' emrivakisini. Sana gelmek istiyoruz bence tanıdığa söylenir. Sadece selamlaşılan, muhabbetin olmadığı insana söyleyemezsin. Söylersen böyle istenmeyen misafir olursun.

maksat tanışmak ama zaten soğuk tarafınızı görürlerse daha gelmezler
İyi ki anneniz geliyor yanınıza...

Back
X