Komşuların yangın , hırsız telaşı ...

_KuBeYHaTuN_

uRaS
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
348
843
18
38
Bu aralar çok sık konu açmaya başladım farkındayım ama insan farklı görüşleri dinleyince rahatlıyor..

Gece konu açmıştım arkadaşımı kaybettim diye akşam kendimi iyi hissetmediğim için yalnız kalmak maksatlı mumumu ve tütsümü yakıp müzik dinleyerek kendimi rahatlatmaya çalıştım...gecenin 12 bucugunda sesler geliyor dışarıdan bağrış çağrış "polis çağırın ,yok yok itfaiye çağırın" diye...sasirdim ne yapacagimi derken kapı çaldı. Komşulardan biri gelmiş kapıya annem kapiya koştu ben balkona"sizin evin odasından cılız bir ışık geliyor hırsız ya da yangın çıktı zannettik" diye yaygara ki sormayın:) gülsem mi ağlasam mı? Milleti sakinlestirdim sadece mum yaniyor ve benim o odadaki hirsiz felan degil yani dedim...

Başımda eski koca belası var ve bunun herkes farkında o ayrı bu hassasiyetleri bundan sebep olabilir elbette artniyetli düşünmek istemiyorum..Ama yine de huzursuz ve rahatsız oldum .. ben annem ve oğlumla yasayan bir kadınım..korumaci yaklaşmaları ıyi hosta neden dikkatleri benim camimda.. altı üstü bir mumışığı bir aksiyon yok ise çevir başını geç içeri.. kimseyi doğru düzgün tanimam etmen mübarek beni onlar ıyi tanıyor hakkımda hepsinin az çok bilgisi var hepsinin.. Rahatsız oldum sizce kötü mü düşünüyorum...

Özellikle baktıklarını zannetmiyorum.
Birisinin dikkatini çekmiştir, biraz paranoyakça ve korumacı düşünüp ortalığı ayağa kaldırmıştır. Diğerleri de onun gazına gelmiştir.
Ben olsam güler geçerim, sorun etmem.

Zaten bende güldüm epey önce sonrasında kafamı rahatlatmak için yaktigim bir mumu mahallece duymuş olduk ne gerek var ya:)

Bunda kotu bisey yok insanlar sizi düşünmüs
Ya gercekten hirsiz yada yangin olsaydi ve hic kimse umursamasaydi daha kötü bence

Evet katılıyorum düşüncenize gece herkese sağolun felan da dedim o çok ayrı ama ne bileyim ya balkona çıkınca herkesin pencerede balkonda olup bana bakışı kendime garip hissettirdi

özellikle izlediklerini sanmıyorum. görmüşlerdir sadece. hem meraklı komşu olan bekar ya da evli olsanız da farketmez bakar yani.

Balkona ciktigimda pencereye dışarıdan nasıl görünüyor diye bende baktım los sallanan bir ışık var hırsız öyle mi girer :) çok anormal değildi bana göre ama meraklılar bir sokağa toplanınca bu kadar yaygara olması normal tabi dedim ya benim ile ilgileri az çok hepsinin bir fikri var ama ben tanimam:)

tek saçma tarafı kapıyı çalmadan öne ortalığı ayağa kaldırmaları.

Özellikle baktıklarını düşünmüyorum ben de hem ben olsam sevinirim bu devirde böyle komşuluklar ne güzel,bir keresinde komşum şehir dışına tatile gitmişti dönmiyeceklerdi uzun bir süre,ki o zamanlar o kişiyle çok samimi değiliz ama telefon numarası varmış annem de ,gece yarısı evinden ışıkların yandığını görmüş,annem de hırsız zannetti önce komşuyu aradı yok biz geldik x abla dedi.

Aynen öyle tabi bende hepsine teşekkür ettim gece zaten de ne bileyim ya balkona çıkıp ne oluyor diye bakınca en az 5 hanenin çocuklu kadınlı hepsinin gözlerinin üzerimde olması garip geldi:)) :) balkon konuşması yaptim resmen hepsine hitap ederek:)

Bence kotu algilama.
Bizim komsular o kadar duyarsizki gumburtu bile gelse bakmiyorlar. Allah korusun evde kesseler bagirsak gelmezler. Bir tek apartmana komple hirsiz girdiginde kendi kapilarinda gormustum onlari haricinde gormedim. Gordugumde de gayet donuk ve soguktular. Komsuluk cok onemli.

Aslinda guzel degil mi?
Daha dune kadar Umraniyede bicaklanan kadina kimse kosturmamis duyarsizlastik diye elestirirken, yangin veya hirsiz sandiklari bir eve yardima kosmalari abes olmamali.
Polis veya itfaiyeye de belki haber verilmistir, olayin asli ogrenilince gelmeyin denilmis olabilir.

Sizi rahatsiz eden bizim evi mi gozetliyorlar mevzusuna da hic takilmayin. Hava almaya cikinca ben de bakarim sagimdaki solumdaki binalara gayri ihtiyari

Yok yangın var sanmışlar yok hırsız girmiş. Aklı başında olan insan mum ışığının yansımasını anlar. Ayrıca oturup sizin evi mi gözetecekler. Uydurma laflar.

Bende onu diyorum işte anlaşılmaması ve ortalığın karışması ilginçti uydurma derken uydurulacak daha bir sürü şey varken neden böyle gereksiz birşey uydurayım ilgincsiniz sizde valla uydurma geliyorsa yorum yapmazsınız olur biter..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…