Komşuluk hakkı

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
Selamlar kizlar. 1 sene önce şuanda oturdugum apartmana tasindim. Geldiğimiz ilk günden beri samimiyetim yok kimseyle.asiri soğudum sebepler de şunlar. Bi karşı komsum var suratını daha yeni gordum gecen ay. Bekar bi bayan.gecen akşam 5 te ise giderken çantamı yere dusurdum apartmanda içerden dağdan mi indin ayı diye bağırdı. Kapiya tikladim ac yuzume söyle diye açmadı. Annem yaşında kadın o kadar delirdim ki.hala sinirliyim ona. Ama görüyorum ki herkese haha hihi apartmanda gemisini yürütüyor. Her eve girip çıkıyor. Bizim kapı açılırsa hemen o kapatıyor falan.hayir ben bu kadına bisey de yapmadım sınır ediyo artık beni. Bi diğer komşumda ilk taşındık 4-5 ay geçti. Aşağıya ufak sabun kırıntısı düşmüş nerden bilmiyorum eşime fotoğrafını atmış konuşalım gelince diye. Kavga ettiler tabi. Huzurum kalmadi tasinsam.bosa masraf .insanlar neden bu kadar tahammül yoksunu ve anlayissiz ben anlamiyorum.coluk çocuk da yok bend e ses yapsam sürekli.ya da pis olsam bisey atsam camdan neyse..

Selamlar kizlar. 1 sene önce şuanda oturdugum apartmana tasindim. Geldiğimiz ilk günden beri samimiyetim yok kimseyle.asiri soğudum sebepler de şunlar. Bi karşı komsum var suratını daha yeni gordum gecen ay. Bekar bi bayan.gecen akşam 5 te ise giderken çantamı yere dusurdum apartmanda içerden dağdan mi indin ayı diye bağırdı. Kapiya tikladim ac yuzume söyle diye açmadı. Annem yaşında kadın o kadar delirdim ki.hala sinirliyim ona. Ama görüyorum ki herkese haha hihi apartmanda gemisini yürütüyor. Her eve girip çıkıyor. Bizim kapı açılırsa hemen o kapatıyor falan.hayir ben bu kadına bisey de yapmadım sınır ediyo artık beni. Bi diğer komşumda ilk taşındık 4-5 ay geçti. Aşağıya ufak sabun kırıntısı düşmüş nerden bilmiyorum eşime fotoğrafını atmış konuşalım gelince diye. Kavga ettiler tabi. Huzurum kalmadi tasinsam.bosa masraf .insanlar neden bu kadar tahammül yoksunu ve anlayissiz ben anlamiyorum.coluk çocuk da yok bend e ses yapsam sürekli.ya da pis olsam bisey atsam camdan neyse..
asagı komsuya nasıl sabun dusebılır o kısmı anlamadım
babam sabun ımalatcısı dusunun kamyon kamyon sabun yapar :KK70: okadar sabunumuz var hıc komsuya dusmedı o ıste bır terslık var

ama o cantanızı dusurdugunuzde dagdan mı ındın ayı dıyenı bır yumrukla arşa cıkarabılırdım

Bu devirde kafa komşu bulmak zor
Ben olsam taşınmam
Yapmadığım şeyden dolayı şikayet eden komşuya "valla biz atmadık ama madem bu kadar laf yiyoruz bi dahakine atalım da laflar boşa gitmesin" derim
Kimseyle iyi geçinmek zorunda değilim
Kapımı kapatınca içerideki huzuruma bakarım
Cins insanlar yüzünden düzenimi bozmam
Canımı sıkanın canını sıkarım
Sessiz kalmam ki iyice yüzsüzleşmesinler

babam sabun ımalatcısı dusunun kamyon kamyon sabun yapar :KK70: okadar sabunumuz var hıc komsuya dusmedı o ıste bır terslık var

ama o cantanızı dusurdugunuzde dagdan mı ındın ayı dıyenı bır yumrukla arşa cıkarabılırdım
Hahah dimi
Pardon elimizi yıkarken oldu gibi 😅
İnadına sıvı sabun sıkcan balkonlarına
Fıyk fıyk kaysınlar ordan oraya 🤪

Kırıntı düşmüş canım sanki sabun rendesi gibi .para kadar biseydi

Kırıntı düşmüş canım sanki sabun rendesi gibi .para kadar biseydi
allah allah cok ılgınc sızın ust katınızdan dusmustur belkı ya da temızlık ıcın yardımcı kadın geldı mı evınıze o beyaz sabun rendeleyıp sıldı mı sagı solu belkı beze takılmıstır sılkelemesıyle dusmustur

neyse dusen sabun olsun benım ust komsum kestıklerı tırnaklarını saclarını sılkelıyordu tepeme

Ya bırak, kafana göre davran. Cok rahat isteyen rahatsız olan gitsin mustakıl evde yasasın.

Benim komsularımda berbat, bırı harıc.
Tek yasıyorum diye istediklerini yaparlar sesimi çıkarmam sandılar tek tek karsılık verdim hepsine oyle kapılarına giderek degıl ama. Aynı onlar gibi yaptım. Hepsı pes etti.
Dinsizin hakkından imansız gelir unutma, anladıkları dilden Konus.

Bu devirde kimsenin komşuluk hakkını düşündüğü yok sabah bende konu açacaktım iki defa yazdım sildim artık.Altta bir ruh hastası var evinde 2 haftadır tadilat var sabahın 9unda hafta sonu filan demeden matkap çalıştırıyorlar akşamın 8ine kadar.Ama burdan en ufak bir tıkırtı gelse tak tak tak tavana vuruyor sopayla.Utanmadan milletin önünü kesip sen kime çıkıyorsun diye sorup milletin evine gelen giden erkeklerin dedikodusunu yapıyor bilip bilmeden.Ben şahsen hem bir insan olarak hakkımı hemde bir komşu olarak komşuluk hakkımı helal etmiyorum.Aslada etmeyeceğim.

Son düzenleme:
Tasinsan, tasindigin yerde de ne tipler çıkacağı belli değil malesef. Komşunu secemiyorsun. Bizim bir onceki evimizde pişkin bir karşı daire vardı komsu bile demiyorum. Çöplerini saatinden once koyardı ve o posetlerine hic dikkat etmezdi. O gün ne yemisler ne icmisler çocuğunun kakali bezlerinden tut da ne ararsan gözükürdu. Leş gibi de kokuturdu. Pazar gunleri gorevli tatil olmasina ragmen pazar dahi kapiya koyar ertesi aksama kadar kalirdi o çöpler. Cocuklarina evde halilari kaldirip scooter binmelerine evde paten kaymalarina kimse rahatsiz olur mu vs demeden haldir hundur bindirirdi ve saatlerce... Hele mevsim kış ise tam bir cinnet sebebiydi. Yani sözün kisasi beterin beteri var. Görgüsüz insan her yerde çıkabilir en azindan seninkilerde bu tip seyler yok. Sanki yoklarmis gibi davransan bir sorun kalmayacak gibi... Ayy çok zor gorgusuzle ugrasmak.

Tasinsan, tasindigin yerde de ne tipler çıkacağı belli değil malesef. Komşunu secemiyorsun. Bizim bir onceki evimizde pişkin bir karşı daire vardı komsu bile demiyorum. Çöplerini saatinden once koyardı ve o posetlerine hic dikkat etmezdi. O gün ne yemisler ne icmisler çocuğunun kakali bezlerinden tut da ne ararsan gözükürdu. Leş gibi de kokuturdu. Pazar gunleri gorevli tatil olmasina ragmen pazar dahi kapiya koyar ertesi aksama kadar kalirdi o çöpler. Cocuklarina evde halilari kaldirip scooter binmelerine evde paten kaymalarina kimse rahatsiz olur mu vs demeden haldir hundur bindirirdi ve saatlerce... Hele mevsim kış ise tam bir cinnet sebebiydi. Yani sözün kisasi beterin beteri var. Görgüsüz insan her yerde çıkabilir en azindan seninkilerde bu tip seyler yok. Sanki yoklarmis gibi davransan bir sorun kalmayacak gibi... Ayy çok zor gorgusuzle ugrasmak.
Aynı benim karsı komsu 😲

Aynı benim karsı komsu 😲
Kapimi acip kapadigimda bir misafir vs geldiginde o çöpler hep göz önündeydi leş leş.. Uyari falan hak getire.. Sınır saygı sıfır.. Neticede o çöpleri toplayan da bir insan. Apartmanin onunde cikar cikmaz kocaman konteynır vardi, bir markete işe vs bile giderken eline alip atmaz. Öyle pisti. Bu tiplerin evi temiz olsa ne olur benim icin zerre hükmü yok.. Ay aklima geldiginde bile sinir oldum yine şimdi.

Taşınsan taşındığını yerdekiler daha mı iyi olacak sanıyorsun? İnsanlar bencil, çıkarcı ve dedikoducu oldular gün geçtikçe. Eskidendi o komşuluk falan.

Gerçi "ev alma komşu al" demişler atalarımız, demek ki onların zamanında da çok iç açıcı değildi durumlar.

Üstelik maalesef bunun eğitimle, maddiyata falan da alakası yok. Görgü bambaşka bir şey.

17 haneli villa sitesinde oturuyorum. Doktorundan hakimine, komutanına mühendisine, mimarından genel müdürüne ne ararsan var ve buna rağmen cinnet getirmemize ramak kaldı.

Çöplerini kapaklı kovaya koymadığı için kedilerin parçalamasını mı istersin; verandada bağır çağır o gün ne yedi, ne aldı anlatanı mı istersin ; kim nereden saat kaçta kiminle geldi, kim kimin evinde yedi içti raporlayan mı istersin; inadına aidat ödemeyen ama kendi yöneticiliği zamanında yapılmayan her şeyin yapılmasını talep edip kavga eden mi istersin; havuza girerken duş alınması kuralının sadece gündüzleri geçerli olduğunu düşünüp gece havuza duşsuz girip bizi salak yerine koyan mı istersin (gerçi olayı başka boyuta taşıyıp havuzda alkol alıp bardak kıran bile gördü bu gözler), yan komşuyla bağır çağır kavga edip ertesi gün çay kahve içen mi istersin??

Taşınsam taşınamıyorum da üstelik zira İstanbul'dan göçtük buraya, göya huzura ve kime sorsak buranın en güzel ve nezih sitesi bu. En iyisi buysa bahtımıza tüküreyim diyoruz..

Uzun lafın kısası: Allah sabır versin ve kimseyle muhatap olma. Bırak kendi kendilerini yesinler...

Kapimi acip kapadigimda bir misafir vs geldiginde o çöpler hep göz önündeydi leş leş.. Uyari falan hak getire.. Sınır saygı sıfır.. Neticede o çöpleri toplayan da bir insan. Apartmanin onunde cikar cikmaz kocaman konteynır vardi, bir markete işe vs bile giderken eline alip atmaz. Öyle pisti. Bu tiplerin evi temiz olsa ne olur benim icin zerre hükmü yok.. Ay aklima geldiginde bile sinir oldum yine şimdi.
Benimkide aynıydı yemin ederim. Ve hala karsı komsum kendısı. Ev sahibi pislik

Ben şimdiye kadar hiç komşu sıkıntısı yaşamamıştım. Bu oturduğum binaya taşınana kadar eğitimli insanların medeni olduğunu düşünürdüm ama tepemden kestiği saçları, yemek kırıntılarını atıp ben çok medeniyim diyen öğretmen hanımla tanıştıktan sonra eğitimsiz insanların daha saygılı olduğu kanısına vardım. Üst kat ve onun üstü öğretmen, onlara göre de komşuluğu ben bilmiyormuşum. Beterin beteri varmış. Savunmaları buydu. Çok terbiyesizler. 35 yaşında genç bir bayan hem de.

Ben şimdiye kadar hiç komşu sıkıntısı yaşamamıştım. Bu oturduğum binaya taşınana kadar eğitimli insanların medeni olduğunu düşünürdüm ama tepemden kestiği saçları, yemek kırıntılarını atıp ben çok medeniyim diyen öğretmen hanımla tanıştıktan sonra eğitimsiz insanların daha saygılı olduğu kanısına vardım. Üst kat ve onun üstü öğretmen, onlara göre de komşuluğu ben bilmiyormuşum. Beterin beteri varmış. Savunmaları buydu. Çok terbiyesizler. 35 yaşında genç bir bayan hem de.
Halledebıldınız mı

Ya boyle konular okuyunca cok ikilemde kaliyorum. Evimiz kucuk diye buyuk eve cikmak istiyorum ama ya suanki gibi komşularla denk gelemessem korkusu var. 5 daireyiz ve cook iyiyiz ayrımiz gayrimiz yok. Sesmis gürültüymus idare ederiz uyumluyuz ama ya tasindigim yer de anlasamadigim huzurum kalmayan insanlar olursa korkusundan dolayı cikasim yok. 5 sene dahami sıksam acaba dişimi. 5 sene sonunda ev almak istiyoruz cunku. Okuyan olursa yorumumu banada cevap versin:ad

@ benneyanginlargordum benneyanginlargordum , neyi? Pislik sorununu mu? Sokaktaki sapıklardan daha gurursuz ve ar duygusu olmayan bir kadın olduğu için halledemedim. Dış görüşünüşü güzel ve öğretmen olduğu için, nereye şikayet edersem kadına inanıyorlar. Bazen pislikleri toplayıp okul müdürüne yollamayı düşünüyorum. Okulunu da biliyorum.

Back
X