• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşum... haklımı bilemedim....

Valla hiç utanacak sıkılacak bişey yok
resmi olun tabi ki,çalışan insansınız kendinize mi,evinize mi,eşinize mi,komşunuza mı vakit ayırasınız...
ben 1 yıl olacak kendi evime taşınalı hala hayırlı olsuna da gelen olmadı.çalışıyordum zaten
Hele alt komşuma bi gün"iyi akşamlar" dedim,çat suratıma kapattı kapıyı uyuz...
resmiyette koydum araya sadece merhaba merhaba.

yanlış anlaşılmasın ama nefret ederim öyle zırt pırt girip çıkılan komşuluklardan...

komşunuz haksız helede akşam eşim evde ise bayan gelmiş tek başına hangisiyle ilgineceyim insanın eşi ile arası soğur çalışıyormuşsunuz belki 21 de yatmak isteyeceksiniz...bence düşüncesiz hatta yüzsüz komşunuz...

hic yüz vermeyin.samimi olabileceginiz insani hissedersiniz zaten.benim de cok samimi bir komsum vardi.Simdi ayriyiz ama ben mesela cok fazla gitmezdim ama o sik gelirdi.ama bizim kizkardesimiz gibi olmustu.halada cok severim kendisini.Insan iyi komsu cok zor buluyor.Herkes ayni olamz.ayni hazzi kimsede bulamadim.

Benimde böyle komşularım var kaynanamlarla çok sık gelip gidişleri var ama ben en baştan tavrımı koydum şuan sorunsuz yaşıyorum, uğraşamam valla öyle her zaman gellip gitmeye, haftanın 6 günü çalışıp akşam 8 e doğru eve gelip birde evde çalışmakdan anneme bile doğru dürüst gidemiyorum ki komşuculuk yapıcam. Bence taviz verme ve resmi olmaya devam et yoksa gün aşırı eşinle değil komşu hanımla vakit geçiriyor olabilirsin.

Benim için komşuluk ilişkileri gerekli değildir, sizin için gereklidir. Bunu sorgulamanın da, yadırgamanın da manası yok. Kişisel tercihlerimiz böyle. :34:

Şimdi gecenin bir yarısı başıma bir şey gelse, ben önce polisi, ambulansı, itfaiyeyi artık başıma ne geldiyse ona göre bir yeri aramayı tercih ederim ama diyelim ki arayamıyorum, daha önce muhabbetimiz günaydın ve iyi günlerden öteye geçmeyen komşum bana yardım etmeyecek mi? O zaman insanlığı ölmüş demektir. Şahsen ben hiç tanımadığım biri benden yardım istese, durumu anlamaya, yardım etmeye çalışırım çünkü. Sırf bir gün işim düşer diye birileriyle ilişki geliştirmeye çalışmak benim bakış açıma ters.

Komşuluğa karşı değilim ama uygun ortam olduğunda dediğim gibi. Sadece karşımdaki dairede oturuyor diye bir insanla görüşemem.

Bir de şu var; ben insanlara çok zor güvenen biriyim. Tanımadığım birinin evine gitmem, evime gelmesini istemem.

yadırgamıyorum canım konusuyoruz.burada da mı komsu olmayalım dıyorsun:1:

Şuan bulunduğunuz durumu ben tam bir seneden beri çekiyorum. Nacizane tavsiyem kesinlikle baştan tavrınızı koyun yoksa sonra benim gibi 3 defa komşuma seninle görüşmek istemiyorum dememe rağmen hala görüşmek zorunda kalıyorum ve her seferinde artık söyleyecek bahane bulamıyorum. Görüşmek istemiyorsanız tavrınızı belirtin.

aynı tipte bizimde bi komşumuz var sürekli gelip gidiyodu bize annemde iyi niyetli çay falan yapıo bişiler hazırlıo arrtık abarttı her akşam geliodu bi gün annem ona gitmiş ayıp olmasın hiç gitmedim falan die kapıdan içeri almamış kadın :D ondan beridir konuşmuo kadınla bazı insanların ruh halleri değişik pek muhattap olma bence bela olur valla

Komşuluk gereksiz geliyor "bana".
Nedense her şeyi istemeden çat diye söyleyen bu toplum rahatsızlıklarını dile getiremiyor.
Ne var bunda ben olsam sen kimsin ki bana böyle diyorsun çık git burdan der tekmeyi basarım.
İnsanlarla pek samimi değilim sevmiyorum birde karşımda ki yerde otuyor diye ne yemeğimi veririm nede evimi açarım.
Merhaba merhaba olmalı sonra yeni gittiğinizde böyle tuhaf insanlar ile karşılaşırsınız. Baştan resmiyeti koymalı.
Güler yüzlü olmak vsbir yere kadar olmalı. Yeri gelince öğrenmeli karşıdaki nerede ne zaman durağını.
Hiç çekinmeyin şak söyleyin benim hayatım benim vaktim sizinle geçirmek zorunda değilim diye. :19:

hahaha bizim eski komşumuzu hatırlattınız..
annem hastaydı odasında uyuyordu.. kadın zile bastı açtım kadın kapıyı iyice açtı içeri girdi annen nerde bana apartmanla ilgili dosyaları verse bi dedi sonra ben yerini biliyorum dedi hani annen nerde yok mu dedi ben hasta uyuyor dedim..
annene bir bakayım dedi..
ben koridor boyunca annem uyuyor annem uyuyor diye yüksek sesle bağırdım annem duysun haberi olsun diye..
kadın lap diye girdi odaya:37: annem şaşkın ben çaresiz..
hiç sevmem çat kapı misafirliği..
gitcek olsak bile
en az 15 dk önceden haber ederim.

Son düzenleme:
benimde komşularım vardı,eski oturduğum yerde...çat kapı sabah kahvaltısında bir gelirlerdi...akşamın 5veya 6 sını bulurdu tabi ikramlar çaylar kızım iki güne bir yaş pasta yapıyordu,yanına yaş pastalar,meyvalar evde ne varsa ikram ediyorduk...en son öğlen kahvaltıda yakalayıp öğlen yemeği yemeden gitmezlerdi..bir tanesinin 4-5 yaşlarında bir çoçuğu vardı döke saça yemek yerdi...salon halısı krem rengindeydi,çoçuk her gittikten sonra çıkmayan lekeler,kola dökmeleri v.s bana sende buyur derdi bende kendisine 6ayda bir öylesine uğradığımda ikram diyen bir şey yok,konuşmaktan boğazım kururdu bir bardak su bile vermezdi....bu olay 1.5 sene felan devam etti ben ikram etmediğim zaman çoçuğu mutfakları karıştırır,ne bulursa salona getirrir,açıktım susadım,su yerine gazoz ister yanına biküvi..beni deli etti sonunda getirdiği malzemeleri elinden sinirli şekilde aldım..anneside gülerek ay nedense benim çoçuğum size gelince acıkıyor,yoksa iştahı yok...pikolojimi bozdu...evine birdaha asla gitmedim...bir kaç kere geldi...yüz vermedim...ikramı kestim.mutfağı kilitledim..alındı sadece dışardan selamlaşıyorduk...okadar çektimki bilemezsiniz...

benimde komşularım vardı,eski oturduğum yerde...çat kapı sabah kahvaltısında bir gelirlerdi...akşamın 5veya 6 sını bulurdu tabi ikramlar çaylar kızım iki güne bir yaş pasta yapıyordu,yanına yaş pastalar,meyvalar evde ne varsa ikram ediyorduk...en son öğlen kahvaltıda yakalayıp öğlen yemeği yemeden gitmezlerdi..bir tanesinin 4-5 yaşlarında bir çoçuğu vardı döke saça yemek yerdi...salon halısı krem rengindeydi,çoçuk her gittikten sonra çıkmayan lekeler,kola dökmeleri v.s bana sende buyur derdi bende kendisine 6ayda bir öylesine uğradığımda ikram diyen bir şey yok,konuşmaktan boğazım kururdu bir bardak su bile vermezdi....bu olay 1.5 sene felan devam etti ben ikram etmediğim zaman çoçuğu mutfakları karıştırır,ne bulursa salona getirrir,açıktım susadım,su yerine gazoz ister yanına biküvi..beni deli etti sonunda getirdiği malzemeleri elinden sinirli şekilde aldım..anneside gülerek ay nedense benim çoçuğum size gelince acıkıyor,yoksa iştahı yok...pikolojimi bozdu...evine birdaha asla gitmedim...bir kaç kere geldi...yüz vermedim...ikramı kestim.mutfağı kilitledim..alındı sadece dışardan selamlaşıyorduk...okadar çektimki bilemezsiniz...

bu tür kadınlar çeyrek altın biriktiriyorlar sanırım yemek masrafınıda komşudan çıkarıyorlar

tabiki resmi ol ne öyle çat diye gel azarla git.
en sinir olduğum şey ya

arkadaşlar hepinizin yorumları çok yol gösterici sağolun...

zaten bende hiç yüz vermiycem bide kadının devamlı kapısı açık apartman içinde onada sinir oluyorum anlamadım gitti sahurda bile açıyo kapıyı nasıl rahat ediyo ki neyse banane ki bundan sonra merhaba merhaba yeter benim komşuculuk oynayacak hiçç vaktim yok...

Son düzenleme:
komşuya bulaş bulaşma bide bizim arkamızdan dedikodu yapmış geçen eşim eve şans eseri erken gelmiş bizede bi

aylık elektirk faturası gelmişti ödememiştik bayram vs girdi araya vakti geçmiş elektirk idareside hemen ihbar

çekmiş sağolsun bu kadında görmüş bizim kapının altından atmış ihbarı üst kattaki kadına diyomuşki ay bunlarda ne

biçim insanlar ruh gibi girip çıkıyolar sormuyolarki bişi geliyomu gelmiyomu diyee demiş garip şeyler demiş eşimde

duymuş bizi yok sanıyolar evde ahh keşke ben olsaydım evde sen nediyosun diye çıkışırdım neyseki anlamış bizim

mesafeli olduğumuzu en azından...

Memlekette cahil çok canım mesafeli olun ama koplayın.. merahaba merhaba :):87:

İnsaların evrim geçirdiğine artık gerçekten inanıyorum ..
iyi insanlar hangi dönemde kaldı acaba gitsekte geri getirsek onları ..

Komşu hakkı, komşusu açsa yemek yemeyen insan hakkı ..
hatta birbirine çaya , yemeğe , sohbete giden mahalleler nerde kaldı bunlar nereye kayboldular ya ..

Ben çocukken mahallemizin arka tarafında olan mustakıl evlerın bahcelerınde kadınlar çay kurabıye vs. yapar bahcelerde toplaşır sohbet eder guler eğlenırlerdı .. eşleri işten gelince herkez bahceyı toplamaya yardım eder evlerıne çekılırdı..
Birinin çocugu hasta ise herkez toplaşır yemek yapar , gecmıs olsuna hedıye alır gıdılırdı ..
Yaz akşamları bahçelerde oturulur , kimisi el işi yapar kimisi dantel örerdi .. bizde mahalle cocuklarıyla istop oynardık :)

bazen bızden buyuk olan abiler hatta babalarda karışır kavga eder küser annelerımıze söylerdik :))
Hatırlayınca bile içim sızlıyor .. Bu insanlara neoldu ? öldülermi .. nereye kayboldular ..

Şimdi herkez apartmann köşelerinde, sabah 8 aksam 8 ekmek davasında ..
Kimsenin kimseye güldüğü tebessum ettiği yok ..
Herkez birbirinden ne koparsam kar modunda ..
Komşu komşulugunu bilmiyor .. ( anlattıgınız komsular gb )
İnsanlar birbirine hoşgorulu olmayı unutmuş ..
biraz güleryüz göstersen , acaba ne alabılırım derdıne dusmus ınsanlarla dolu etraf ..
Ne kotu gunlere kaldık ya ..

karşı komşum taşındı kızlar... çok şaşırdım apar topar gittiler dün kapımı çaldı komşu biz taşınıyoz dedi aaaaa dedim bende hayırlısı olsun amann bakalım daha beteri gelmesinde...

bu tür kadınlar çeyrek altın biriktiriyorlar sanırım yemek masrafınıda komşudan çıkarıyorlar

ne gzel söylemişsin doğru komşum biriktirdiği paraları söyledi oradan biliyorum..benim gelen komşulaım hep aynıdı gelen gideni arattırıyordu hele birtanesi illahlah dedirtmişti sabah 9da bana gelir eşimin gelmesine yakın kalkardı hızlıca yemek yapardım o gidince sonra birde bana yemek yapamadım eşim kızacak senin yemekten banada veririsin derdi birde ona yemek verirdim 1 yıl böyle devam etti resmen hizmetçi gibi kullandı sohbetide yoktu hani kafa dengi desen oda değil gelir kızına be bakarım o telde mesajlaşırdı..gelme işim var dediğimde arka arkaya telefonlar bir bahane bulur yine gelirdi yada daha işin bitmedimi diye devamlı kapımı çalardı sendede komşulk denen birşe yokmuş insan komşusunu kapıdan geri çevirmez diyerek duygu sömürüsü yapardı bazen istemediğimde ağlar derdim var sana anlatmam lazım kötüyüm der gelirdi ama dert yok ortada..eşim sonunda isyan bayraklaını çekmeye başladı ütü yok temizlik yok birde üstüne üstlük benim yorulmuş sinirleri ypranmış halimi gömesi off ki ne off bayağı bir problem yaşamıştım eşim buraya ısınmaya karnını doyumaya geliyor yüzsüz kov istemediğinde derdi kovamazdım apıma yok hatta birgün eşim evdeydi resmi tatildi onun eşide evde..eşimle ikimiz uyuyoruz baktım sabah 9 eşi çocuğu bu çıkmış gelmişler kapıyı çalıyorlar benim üstüm müsait değil açmadım eşimde duymadı uyuyordu aşağı indiler aşağıdan yukarıya vuruyorlar balkondan balkon korkuluklarına vuruyorlar kapının önüne gelip ses çıkarıyorlar ben sinirden ağladım ve en son öyle bir gürültü çıkardılarki eşim yataktan fırladı panikle ne oluyor diye bende anlattım kapıya fırladı ne oluor yaa dedi onlarda pişkin pişkin ne uykusu bu canım size geldik bir türlü uykunuzu açamadınız dediler eşimde sinirle izin günümdeyim dinleneceğim dedi kapıyı kapattı ertesi gün hiçbirşey olmamış gibi yine geldi ben sinir içindeyim.neyse kvm bize kalmaya geldi doğum yaptığmda b hala bize geliyor sonunda kvdeminde sinrleri bozuldu kadını kapıdan yolladı bu kadar sık gelinmez kızım ayıp dedi şimdi 3-4 güne ir gelmek isiyor ondada ben hep bahane buluyorumbazen iyice bunaltınca kvdem gelecek temizlik yapıyorum diyorum korkudan kaçıyor giderken kv ayakkabısını bıraktı gelmek istediğinde kvm geldi diyorum ayakkabısını kapının önüne bırakıyorum o aralar hiç gelmiyor ..beni 4kere evine çağırdı 1sinde yeni taşınmışlardı hayırlı olsuna gelmeyecekmisiniz komşu dedi eşimel gitik 1sinde kızı hastalanmış onun ateşini ölçmeye gittim oturmadım birisinde kızına dolap almış nereye koyayım fikir verirmisin dedi indim baktım adından hadi sana çıkalim dedi diğerindede kızının diş bulguru vardı hediye siparişi verdi onu alıp göürdüm işte bu kadar ...... bence asla asla yüz vermeyin resmi olun..

Back
X