Komşum

Burda herkes amann iyyy komşu demiş ama iyi
bir komşu büyük nimet aslında.
10 seneden fazla aynı sitede oturduğum 2 can komşum var, birisi zaten önceden de arkadaşımdı. Hep şükür etmişimdir onların varlığına.
Konudaki komşu ile tabiki bende görüşmek istemezdim, özellikle evde olsaydın elbise alacaktım muhabbeti beni bayağı rahatsız ederdi

Benimde karşı komşum durmadan birşeyler ister bide sürekli kargosu bana gelir evde küçük bebek var uyuyor ama dan dan zil çalar sürekli kargocu kendileri hep gezmede kargo hep bana geliyor . Bilemedim karışık

10 seneden fazla aynı sitede oturduğum 2 can komşum var, birisi zaten önceden de arkadaşımdı. Hep şükür etmişimdir onların varlığına.
Konudaki komşu ile tabiki bende görüşmek istemezdim, özellikle evde olsaydın elbise alacaktım muhabbeti beni bayağı rahatsız ederdi
Benim uzakta oturan eltim var onunda iki tane komşusu var anlatsam bitiremem o kadar iyiler birbirlerine destekler ama ondan hiç bu tarz bi muhabbet duymadım şu anki komşumun tavırları beni aşırı rahatsız ettiği içinde biraz biraz lafımı söylemeye başladım ama kadın anlamıyor

Selam hanımlar bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum garip olan ben miyim yoksa normali mi bu anlayamıyorum alt katımda oturan komşumla samimi olmasakta ara sıra birbirimize kahve içmeye gider geliriz ama aman aman bi samimiyetimiz yok yani aynı dairede oturmasak bi daha görüşmem desem yeridir neyse asıl konumuza gelelim benden geçen Wi-Fi şifresi istedi kendi internet paketi yetmiyormuş işte arada girip çıkacakmış çocuk oyun oynayacakmış vs (bağlattığım gün istedi o ayrı ) hani benim bağlatmamı mı bekliyordu anlamadım ben tabiki vermedim istese kendi de bağlatabilir durumları gayet de iyi neyse benden bi kez düzleştiricimi istedi verdim neyse bende alcam iyi oluyor falan dedi ama geçen gene istedi bende aynı gün kullanacağım için vermedim tabiki sonra geçen düğüne gidecekmiş benden elbise isteyecekti benim evde olmadığım biliyordu haliyle isteyememiş bi dahakine denerim senden falan demeye başladı anlamıyorum bu ne rahatlık ben kimseden ne kıyafet istedim şimdiye kadar nede başka keyfi bir şey ben hayır dedikçe kadın asla pes etmiyor yine bişeyler çıkarıyor tamam yoldaş oluyor bana oturuyoruz iki kahve içip kalkıyoruz ama hoşuma gitmeyen şeyleri kırmamak için yutmak çok sinirimi bozuyor geçen gelmiş birinci kattaki ne kadar pis evinin önü kum süpürmüyor terasını yıkamıyor nasıl rahat ediyor bilmiyorum falan dedi kimsenin evi temizliği bizi ilgilendirmez dedim bozuldu bana ama şu zırt pırt bişey istemesi ve sürekli dedikodu bombası gibi onun bunun olayını anlatması sinirimi bozuyor siz olsanız ne yapardınız nasıl bir dille konuşurdunuz ?
Kurnaz ya
Bak bide sen iste telefonları açmaz

Benim uzakta oturan eltim var onunda iki tane komşusu var anlatsam bitiremem o kadar iyiler birbirlerine destekler ama ondan hiç bu tarz bi muhabbet duymadım şu anki komşumun tavırları beni aşırı rahatsız ettiği içinde biraz biraz lafımı söylemeye başladım ama kadın anlamıyor
Evet biz de öyleyiz, ama birbirimize çokda saygılıyız vıcık vıcık ilişkimiz yok. Çat kapımız yoktur, emirvakimiz yoktur. Günlerce görüşmediğimizde olur her gün görüştüğümüzde.
Daha önceden tanıştığım komşum ile hele tatile gider evinin-arabasının anahtarını bana bırakır, ben keza öyle.
Birbirimizden kıyafette alabiliriz mesela kına-düğün gibi için ama bu seviyeye arada kahve içtiğim bir insanla gelemem

Aslında 4 kez reddin üstüne geldi ayıp olmasın diye kabul ettim mesafeliyim ben ama o biraz üsteliyor
Bana da yapti bir komşu ayni şeyleri yaklaşık.Israrla da ne kadar hayir desem,telefonu bile acmasam devam ediyordu.Hayatimda görmedim bu kadarını ama sonunda pes etti çok şükür. Siz de kahve icemeye giymeyin,görünce mesafeli selam verip işlerim çok deyip uzaklaşın.Telefonu geç açın ya da açmayın, dönmeyin.Bakin nasıl pes edecek.

Bu yüzden aynı binada oturmasam görüşmem dediğim insanlar ile görüşmüyorum, 1 Kahvenin bedelini çok ağır oluyor

Aslına bakarsanız bazen annenizden, akrabanızdan daha çabuk koşabiliyor yardımınıza. Siz de hakeza öyle. Ama eksileri artısını götürüyor. Her ışık gördüğünde görüşelim diye darlamak, sürekli gidip gelelim istekleri beni boğuyor. O sebeple mesafeyi tercih ediyorum. Dengeli bir ilişki olsa bence de nimet.

İletişimi kesin, hayatına böyle katkısı olmayıp sizi kullanmaya sizden faydalanmaya çalışan insanlara neden fırsat veriyorsunuz? Maddi-manevi kendinizi korumak adın sınırlarınızı çizin. Hayat ve ilişkiler alma-verme dengesi üzerine kuruludur.

Benim komsumla aram cok iyiydi ne zaman birsey pisirse yapsa bana ikram ederdi cok tatli insanlardi
Elbise istemek , duzlestirici falan rahatsiz edici
ama birbirimizden deterjan, kahve isteidgimiz oldu ben bir tanecik sogan istemistim pazara cikamamistim markette de yoktu kadincagiz poseti patatws biber, sarimsak ve soganla doldurmustu cok sasirmistim

Ama az muhabbet sinirlari korumak en dogrusu

Benim yazlıkta yan komşum böyle. Taşındıklarından beri sürekli tuz, şeker, maydanoz yetmedi deterjan, yetmedi rondo vs en son wifi şifremi istedi. Siz de abarttınız ama artık, lütfen bundan sonra benden bir şey istemeyin başınızın çaresine bakın dedim. Bir daha bir şey isteyemedi. Net olmak lazım. Ufak tefek şeyler tamam tabii ki yardım etmek gerek ama bu saç düzleştirici, kıyafet paylaşacak kadar değil.

İyi komşu candır.Ama sınırını bilmeyen,sizin alanınıza giren kişilerle sadece merhabalasin.Davetine gitmeyin,siz de davet etmeyin.Bir daha bir şey istediğinde ben böyle kişisel eşyalarımı kimseyle paylasmiyorum diyin.Net olun,sonuçta kaybedeceğiniz bir şey yok ki..

Selam hanımlar bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum garip olan ben miyim yoksa normali mi bu anlayamıyorum alt katımda oturan komşumla samimi olmasakta ara sıra birbirimize kahve içmeye gider geliriz ama aman aman bi samimiyetimiz yok yani aynı dairede oturmasak bi daha görüşmem desem yeridir neyse asıl konumuza gelelim benden geçen Wi-Fi şifresi istedi kendi internet paketi yetmiyormuş işte arada girip çıkacakmış çocuk oyun oynayacakmış vs (bağlattığım gün istedi o ayrı ) hani benim bağlatmamı mı bekliyordu anlamadım ben tabiki vermedim istese kendi de bağlatabilir durumları gayet de iyi neyse benden bi kez düzleştiricimi istedi verdim neyse bende alcam iyi oluyor falan dedi ama geçen gene istedi bende aynı gün kullanacağım için vermedim tabiki sonra geçen düğüne gidecekmiş benden elbise isteyecekti benim evde olmadığım biliyordu haliyle isteyememiş bi dahakine denerim senden falan demeye başladı anlamıyorum bu ne rahatlık ben kimseden ne kıyafet istedim şimdiye kadar nede başka keyfi bir şey ben hayır dedikçe kadın asla pes etmiyor yine bişeyler çıkarıyor tamam yoldaş oluyor bana oturuyoruz iki kahve içip kalkıyoruz ama hoşuma gitmeyen şeyleri kırmamak için yutmak çok sinirimi bozuyor geçen gelmiş birinci kattaki ne kadar pis evinin önü kum süpürmüyor terasını yıkamıyor nasıl rahat ediyor bilmiyorum falan dedi kimsenin evi temizliği bizi ilgilendirmez dedim bozuldu bana ama şu zırt pırt bişey istemesi ve sürekli dedikodu bombası gibi onun bunun olayını anlatması sinirimi bozuyor siz olsanız ne yapardınız nasıl bir dille konuşurdunuz ?
Görüşmezdim.

Evet gerçekten iyi bir komşu büyük nimet. İki küçük çocuğum var. Bayramda temizliğim haliyle yetişmedi. Arefede ağlaya ağlaya yetiştirmeye çalışırken "benim işim bitti sana yardıma geldim çekil" dedi girdi mutfağa heryeri sildi süpürdü çıktı.
Çocuklarım daha küçükken uyumadıkları bir gecenin sabahında gözlerim uykusuzluktan ağrırken bir diğer komşumun gelip çocuklarımı alıp sen biraz yat dinlen dediğini bilirim.
Ya da "sen çocuklarla yapamazsın sana da yemek yaptım" deyip bir tencere yemek getirdiğini. Bakın tabak değil, Tencereyle yapmış, "sen yarın pişir taze taze yersiniz" diye getirdi.
Ha diğer bir komşumun asla yüzüne bakmam. Site girişinde görsem selam bile vermem. Çünkü aynı sizin anlattığınız komşu gibi. Yüz bulsa yatak odasına kadar giriyor. Ama komşunun iyisine denk geldin mi de o kadar dualar ediyorsun ki ..

Fazla samimi olmayın.

Ay bendede vardi önceki evimde.yasamasam inanmazdim valla.
Yumurta un maya deterjan tuz maydonoz nar eksisi para.
Pazardan nar incir salatalik misir havuc.
Markete giderim sunlari sunlari al der para vermez.
Yeterki oglumun ekmeğe gittiğini görmesin kendinede aldirir.tabi yine parasi verilmez
Surekli hamur yogurtmaya çağırır.
Icli kofte yaprak sarma yaptirmaya calisti kolum ağriyor dedim.
Yemek yapsam kek yapsam kokusu geldi der ağziyla ister.butun bunlar yetmez gibi surekli kilim çırpip balkondan hortum tutardi.
Yeter ya dedim en son
ben senlemi ugrasicam
Ha bu arada yazdiklarim benden istedikleri sadece bir kaci.hepsini yazmaya gücüm yetmez

Back
X