• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşuma mesafe koymak istiyorum

napus

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
2
0
6
Samsun
benim bir sıkıntım var sizlere danismak istedim..alt komşum olan bayan cok samimi olmadigimiz halde hemen hemen her gün gelip benden bir şeyler istiyor..daha dün ekmek bugun vanilya ve kabartma tozu...defalarca ütü, düdüklu tencerem pilav tenceresi, domates sogam patates limon akliniza ne gelirse..ama arada bir degil surekli...kendi kocasindan istemiyor benden aliyor..yanlis anlamayin ben vermeye bir sey demiyorum komşu komsunun kulune muhtactir..ama surekli rahatsiz oluyorum ya kapıyı caliyo ya telle ariyor 8 aylil bebegim var kac defa uyandirdi.artik sonunda kapiya bebegim uyuyor yazisi astim bu sefer zile basmiyor pat küt kapiya vuruyor..sabah erken saatte gece gec saatte rahatsiz ediyor..gecende bebek arabami istedi istemeyerek verdim
m..cok pahalıya aldigim icin ben bile kullanmaya kiyamiyorum..sizce bu durum normal.mi ben mi abartiyorum..daha ben bir kere ondan bisi istemedim..o bana 10 kere oturmaya geldi ben ona 1 kere gittim ..nasil bu kadini engelleyebilirim? lutfen fikirlerinizi paylaşın...

Ay yok artık canım anlattığına göre biraz abartmış. Ben olsam bi süre telefonlarına bakmaz kapıya çıkmazdım ama bu doğru bir davranış mı bilemiyorum:KK23:

Boyle biseyleri istemeyi hastalik haline getiren insanlar var malesef

Her istediginde yok kalmamis diyin. Bu tur davranislar bazi insanlarda aliskanlik oluyor. Gec saatte rahatsiz etmesi de hic hos degil. Bebek arabasi istenir mi hay Allah. Cok garip. Araniza epey bir mesafe koyun bence.

benim bir sıkıntım var sizlere danismak istedim..alt komşum olan bayan cok samimi olmadigimiz halde hemen hemen her gün gelip benden bir şeyler istiyor..daha dün ekmek bugun vanilya ve kabartma tozu...defalarca ütü, düdüklu tencerem pilav tenceresi, domates sogam patates limon akliniza ne gelirse..ama arada bir degil surekli...kendi kocasindan istemiyor benden aliyor..yanlis anlamayin ben vermeye bir sey demiyorum komşu komsunun kulune muhtactir..ama surekli rahatsiz oluyorum ya kapıyı caliyo ya telle ariyor 8 aylil bebegim var kac defa uyandirdi.artik sonunda kapiya bebegim uyuyor yazisi astim bu sefer zile basmiyor pat küt kapiya vuruyor..sabah erken saatte gece gec saatte rahatsiz ediyor..gecende bebek arabami istedi istemeyerek verdim
m..cok pahalıya aldigim icin ben bile kullanmaya kiyamiyorum..sizce bu durum normal.mi ben mi abartiyorum..daha ben bir kere ondan bisi istemedim..o bana 10 kere oturmaya geldi ben ona 1 kere gittim ..nasil bu kadini engelleyebilirim? lutfen fikirlerinizi paylaşın...
komşu komşunun külüne muhtaçtır sözünü fazla hissttirmişsin..birşey istemeye geldiğinde verme..eşyalarımı başkalarıyla kullanmaktan hoşlanmıyorum de..

Bizim karşı daireye taşınan komşumuzun başka bir versiyonuymuş demekki komşunuz. Bebek arabası da dahil söylediklerinizin tamamına benzerini biz de yaşıyoruz. Fazlası hatta. Eşi yüzbinlik lüks arabalarla geziyor. Evlerinin eksiği ise bitmiyor. Bizden tamamlıyorlar. Neden bazısı böyle olur ki... Biz de kapı gürültüsü yapmaya çekiniriz.

Bir iki kere tersle, sonra da al eline kekini, kapısını çal. "Ay bebek uyumuyordu, en sonunda uyuttum, sen çalınca uyanınca gergindim zaten, kusura bakma" diyerek özür dile. Sıcak soğuk yap yani, belki faydası olur.

bir gelir ister, iki gelir ister. üçüncüde kapıyı açmam.

Kalmamis de canim fazla gorusme , komsunda abartmis benimki gibi, benimkide bulasik makinemi kullanmak istedi hem 10aylik bebegi var hemde 5 aylik hamile makinesi yok izinden gelmis hersey toz almis sende yikasam dedi memnuniyetle kabul eddim, yazik gunah hem hamile hem.cocugu var ama bu aliskanlik oluyodu biraz isteksiz davranarak.onunu kestim ve istese makine alabilecek konumda.ama kocasina giki cikmayan tipten.. Ayrica bi komsumda makinesi kullaniyomus arada oyle gecinip giden bi insan bana garip geliyo ya :KK51: Biseye gercekten muhtac olmak ayri insani enayi yerine koymak ayri

Her istediginde yok kalmamis diyin. Bu tur davranislar bazi insanlarda aliskanlik oluyor. Gec saatte rahatsiz etmesi de hic hos degil. Bebek arabasi istenir mi hay Allah. Cok garip. Araniza epey bir mesafe koyun bence.
Benimde en alt komsum boyle 3kisi evde calisiyor babalari hayirsiz ama uc kisi fabrilada anne evde ayda 200tlye cocuk bakiyor evlerini tadilat falanda yapiplar simdi ypk yogurt yok para vs hep skntidalar bendende cok isterlerdi ilk basta verrdm ama simdilerdr yok demeye basladim gecen kizi mesaj atmis yogurt vairmi diyr yok dedim bilerek
ben bisi istesem yok diolar hemen bende mesafeyi koydum gidip gelme yapmiom artk isler var diom
Kac defa catal kasik aldilar hep eksik geri verdiler sehpami verdim kizini istemeye geldiler diye cizdiler sehpami
kocamla papaz oldum onlar yizinden hep eksik geldi cay kasigi catal falan bidaha vermedim haa bi de getirme zahmetide yok asla bem istemeden gelmez malim eve
Bi gun vileda verdim anam 3-4gun gelmedi temizlik yapcm sabah mesaj attm erkendi ama temzlik erkenseb yapilinca ii oluyor saat 12ye kadr bekledim baltm cevap yok gittim kapilarina 3kat in cik aldim sonunda yuzsuzluk resmen aldigin evelsi gun geri verbi zahmet cikar yani
artk akillandim vermiom esyalarimi kocamla kotu olmayi biraksntm bozuldu esyalar kayboldkca
amma dolmusum be
verme mesfeni koru ben simdi rahatim

ben olsam kapıyı telefonu açmam.denk gelirsem meraba meraba.sorarsa da duymamışım canım derim.

Bi gun yakin zamanda yani ayagim burkulmustu bi kac gun gecti ayagima basamiyorum ama sisti morardi kocamda oglen 3-4gibi evde olur hep
ama dayndim gidiyim dedim tek basima gitmiyim dedim alciya flan alirlarsa diye
o komsumun kapisini caldim abla gel hastaneye gidip gosterelim ayagim cok kotu diye hastanede yakin hemn ust sokakta evimeze otobusle gidip taksiylr doncekyk alciya alsalar kadin hayir dedi
kziiyla carsiya gidicekmis dusun yani
komsuluk istemisim ama direk sudan bahame 15-20dk gec gitsen olursun sanku
O gundrn sonra dank ettim arkadasim apartmnda bi o vardi digerleir cok yasli ve degisik kafada insnlar neysee ..
O gun dedim bi yardim istedim alt tarafi zor degildiki
amma dolmusum ya :)
Konu uzafida uzadi :)
simdi kafam rahat ya

Sanada tavsiyem bisi istendiginde laİm de misafirim gelxek flan de ama verme cnm
zilide kapatabiliorsan uyuduunda cocugun kapat ziller ayarlaniyoya rahat edersin

Bizimde bir komşumuz vardı herşeyi isterdi. Hatta yaptığımız çorbadan bile alırdı.
Kimi zaman sormadan ama haberli bir şekilde alırdı. Margarini alıyorum evde yoktu gibisinden.
Hastalık bu bence ya. Taşındık anca kurtulduk biz.

Bizimde bir komşumuz vardı herşeyi isterdi. Hatta yaptığımız çorbadan bile alırdı.
Kimi zaman sormadan ama haberli bir şekilde alırdı. Margarini alıyorum evde yoktu gibisinden.
Hastalık bu bence ya. Taşındık anca kurtulduk biz.
Ahh bi ev bulsak bizde kurtulcaz :) ama yok kiraci olmakta zor ev sahibide allah iyilerle karsilastirsin herkesi

Bizimki de hem komşu hem de ev sahibinin gelini.. Katmerli yani.. Aile apartmanında kiracı olmak çok fena..
Çamaşır astığımızı gördüğü halde, tepemizden bir şeyler silkerler.. defalarca uyarmamıza rağmen hem de..
Bir de "kirli değil ki bu, mont silkeliyorum, hem buradan oraya gelmez" demez mi.. Kirli değilse niye silkeliyorsun madem?
Onun yüzünden yaz günü püfür püfür balkona asmak yerine, içeriye astık hep çamaşırları.. Ya da gece asıp, sabaha karşı topluyoruz..
Ama bu kadın tepemizden silkelediği yetmiyor, bir de sürekli; yok maşanız var mı, yok gazeteniz var mı, yok tencereniz, yok şekeriniz.. Bir de aynen, bu da aldığını geri getirmeyenlerden.. Yazın ne mangalları biter ne bağıra bağıra balkon sohbetleri..
Aldıkları maşalar da geri gelmedi, biz de yeni 3 maşa aldık ..: ) Yazarken bile gülüyorum ya, ne saçma bir durum..!
Daha geçen hafta kardeşim 1 kilo kadar toz şeker vermiş, üstelik tam yan tarafımızda market var.
Koskoca aşure tenceresini istedi defalarca.. Oklavası, merdanesi, yumurtası, maydanozu, limonu, soğanı, patatesi, pirinci, kahvesi, yoğurdu.... hiç bitmiyor istekleri..!
Bir de, ev sahipleri olmalarının yanı sıra, üstelik kendilerine ait fabrikamsı iş yerleri de var..
Zaten apartman 6 daire.. üst kattaki 4 daire onların, bir tek alttaki ilk 2 daire, bir biz, bir de karşı dairedeki kiracı var..
Bu sonradan görmeler tepemizde.. Her ay biri, ya banyoyu yıkar baştan yaptırır, ya mutfağı.. Hiç tadilat, matkap sesi bitmez binada..
Zaten karşımızda da 10 katlı apartman inşaatı var.. Alt katımızda 3 tane dükkan.. Onlar da mutlaka her gün duvarı delip birşey asarlar.. İlla her gün duyarız o matkap ve balyoz seslerini.. Bir de üstüne her gün elektrik süpürgesini açmaz mı...
Üstelik yerler taş ve sanki biri tepemizde eline taş almış, sürekli yere sürtüyor gibi.. Sesten ölücez bu gidişle..
Anlayacağınız apartman kültürü diye bir şeyden bi haberler...
Neyse ki karşı komşu sessiz.. Onların da tek kusuru gece 12 de, 1 de zamanlı zamansız zile basıp, apartman kapısını açtırmaları.. Bir de sürekli anahtarı kapının üzerinde unutmaları.. Birkaç kere bizim balkondan geçmeye çalıştılar ama artık biz de illallah ettik. Çilingirin numarasını bulup, apartmanın kapısına yapıştırdık..: )

valla açık açık söylerim kusura bakmada burası market değil diye
kullandırmayın kendinizi böyle edepsizlere..

İyi sizin komşu istemiş, eltimin komşusu istemeye bile gerek duymadan kapıda duran arabayı alıp kullanıp geri getirmiş.
İçinde de bebeğinin şapkasını unutmuş.
Ben al şapkayı götür verirken de şapkayı arabada unutmuşsunuz, bir daha ki sefere alamdan önce bir zahmet sorun de dedim ama yapamadı.
Komşuyla alışveriş olur ama haddince.

Direkt söyleyin, düdüklü her evde olması lazım, sende sık sık kullanıyorsun kendine al bir tane deyin.
Yada tencere için aynı şeyi söyleyebilirsiniz.

Back
X