• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşumu dün başkasıyla gördüm

Hacca giden insanlar eren de olmuyor evliya da...Burda hacca giden bir insanın davranışlarına daha da dikkat etmesi gerektiği nedense sizler tarafından bir türlü kabul görmedi.Ben de küçük bir araştırma yaptım.Diyanet'in sitesinden.Aşağıda alıntı yaptığım yerleri dikkatle okumanızı tavsiye ederim.
İhrama girerek dünya elbiselerinden soyunan insan, günahlarından da sıyrılacak, bir daha günaha girmemek için gayret edecek, Allah’a dua ederek O’ndan af dileyecek ve olgun bir Müslüman olmak için çalışacaktır.

Hac ibadetini yapıp ülkesine döndükten sonra da, nefsine, ailesine ve içinde yaşadığı topluma karşı yapmakla zorunlu olduğu bir takım sorumluluklar yüklenmesini sağlar. Kişiye düzenli ve disiplinli yaşama bilinci kazandırır. Davranış ve hareketleriyle başkalarını üzmemeye çalışır. Kul hakkına saygı duyar. Hac’dan önceki yaşantısında var olan aşırılıkları atmasını sağlar.

Hac, mü’minlerin samimi bir şekilde Allah’a yönelerek tevbelerinin kabul edilmesine ve günahlarının bağışlanmasına neden olur. Kutsal yerleri görmek, insana manevi bir heyecan vererek dini duyguları kuvvetlendirir. Yüce Allah’a ibadet etmenin sevincini yaşatır. Her çeşit kötü alışkanlıkların bırakılmasıyla ruhsal temizliğe yardım eder. Döndükten sonra da topluma en güzel örnek bir insan durumuna getirir. Kişinin kötülüklerden uzaklaşarak ahlaken olgunlaşmasını, iyiye ve güzelliğe ulaşmasını sağlar ve toplumun huzura kavuşmasına yardımcı olur.

Bu durumda hacca giden birinin döndükten sonra yapması gerekenler neler görmüş olduk.Mantığa sığmaz zaten aksini söylemek.
Bu durumda hacca gidip o tür davranış sergileyen kadın toplumda daha da yadırganır.Ben gülerim öylesine!..:delphin:
hay ağzına sağlık ya ... bende bunu anlatmaya çalışıyorum. Ebetteki hacca gider bir kimse
Diğer insanlardan daha yüksek mertebede olmuyor Allahın gözünde hepimiz bir kuluz.
Kimin neden ötürü günah ya da sevap sahibi olduğunu sümme hâşâ
Tabii ki biz bilemeyiz.
Ben sadece okuduklarım ve doğru bildiklerim neticesinde yorum yaptım.
Ebette insanlar günah işledik diye ibadetten uzaklaşmamalıdır, aksi halde bu fenalıklardan kurtulamazlar zaten.
Kişinin nefsine sahip olmasını sağlayana inanç ve ibadetlerdir.
Arkadaşın konusunu daha fazla işgale gerek yok konu olması gereken yerden sapıyor
Hemen hemen herkes bu gibi konularda kendi doğrularına inanır ve diğerlerinin dedikleri onları daha da celallendirir.
O sebeple herkes inandığı bildiği gibi devam etsin

Pardon Songül hn. mesajınızı şimdi gördüm .. Eee içerik boşaltmakta yasak ne olacak şimdi?

kızlar dün florya belediye tesislerine gitmiştik annem akrabalarımız filan işte yemeğimizi yedikk hava güzeldi gezelim dedik bu tesisin içi park gibi(bilmeyen arkadaşlar için söyledim)yürürken annemin 20 yıllık komşusun bayanı başka bir erkekle sarmaş dolaş gördükk o bizi baştan farketmedi biz ona bakıyoduk kafasını sağa çevirmesiyle göz göze geldik bizi tanımamazlıktan geldi adamın elini bıraktı hemen ordan uzaklaştılarr şok oldum dünden berii aklımdan çıkmıyoo kocası komşumuz yüzüne bakıyoruz adamın bunlar karı koca 4 sene önce hacca gittiler yaşları 40 civarı kocasıda aynı yaştadırr kadın ben bildim bileli başörtülü kızı var oda başörtülü oğlu imamhatipte okuyo bu evlatlara böyle bi namuzsuzluk yapılırmı ya kocasına anlatamam ama böylede vicdanım sızlıyooo........:oklava:

peki siz başkasının dedikodusunu yaparak günaha girmiş olmuyormusunuz biliyormusunuz dedikodunun cezasını

Hem de florya tesislerinde geziyor pess yani..Herkes görebilir..Bence karısma işin içinde işler vardır.Boşver...

peki siz başkasının dedikodusunu yaparak günaha girmiş olmuyormusunuz biliyormusunuz dedikodunun cezasını

off ne kadar saçmalamışın ya dedikoduymuş ben buraya yazdıklarımı o komşumun tanıdığı birine söylemiyorumki burda sizlerden kim onu tanıyo isim bile vermedim dedikodu tanıyan birine yetiştirmektir sırf yorum yapmak için boşboşyazmana gerek yoktu o zaman bir derdim var topicindeki herkez dedikodu yapıyo çünkü burdaki herkez ya arkadaşını ya eşini ya kaynanasını ya görümceyi ya kardeşini birilerini yazıyo onlardamı dedikodu yapıyo akşam akşam saçmalıklarınla çok güldürdün benii:roflol:

ben olsam o komsuyla tüm irtibatımı keser kimseye de bişey demezdim zaten orda burda geziyorsa sizden başkaları da görmüştür ya da görecektir bi şekilde ortaya çıkar zaten boşuna sizin yüzünüzden olmasın yani arada kalmayın

hiç sesini çıkarma kocamda gözü var der sana iftira atar a.s
sen bilsen ben neler gördm duydum çıtımı çıkarmam bi gün birine söylüycek oldm arada kaynadm
boşver tatlımm sen yerimseniben

ben olsam o komsuyla tüm irtibatımı keser kimseye de bişey demezdim zaten orda burda geziyorsa sizden başkaları da görmüştür ya da görecektir bi şekilde ortaya çıkar zaten boşuna sizin yüzünüzden olmasın yani arada kalmayın

evet en doğrusu bu bence
ben olsaydım da böyle yapardım kaydirigubbakcemile5

Benim kendi yegenim yani ablamin oglu hanimiyla Ümreye gittiler. Döndüklerinde hosgeldiniz demek icin aramistim, yegenim bana : Almanya`ya geleyim beni sarisin kizlarla tanistir diye saka yapti telefonda.
Benim kanim dondu.
Yani nedir? Degil Ümre`ye uzaya bile gitsen nesen o sun.
Yeme beni :27:

bende amcamın kızının kocasını başkasıyla gördüm ve hatta komşular bile gördü şimdi ben bu olayı söylesem hem yuva bozan olurum hem de kıskanç ve yalancı duruma düşücem napiim...

kadın çok korkuyodur şimdi karşılaştığınızda nasıl da kıpkırmızı olur :9:
bence gidip söyleme kocasına kadın yalanlayabilir elinde kanıt da yok.
bir de adam cinnet geçirir kadını vurursa görürsün vicdan azabını... :9::9:
boşver hiç takma bile kafana canım sen işte böyle insanlar da var, sen bulaşma derim.
hayır aileyle samimi olsanız yine bir derece ama yani boşver adamın tepkisini bile bilemezsin sen boşver gitsin...

olayın üzerinden aylar geçmiş. belki boşanmışlardır bile. konu sahibi noldu söyledin mi yada öğrendi mi ailesi?

Back
X