Komşumun Davranışı Hakkında

cordeliac

Benim minik keseli sıçanım. <3
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2015
2.688
3.866
83
Kızlar merhaba,

belki biraz uzun ve fazla kuruntu gibi olacak ama aklıma takılıp duruyor bu konu...

Yaşadığımız şehire geleli henüz 1 yıl olmadı. Evleneliyse iki yıl olacak. Biz bu süre içinde korunmamamıza rağmen henüz yeni spontane bir şekilde hamile kalabildim.

Üst katımızda annesiyle birlikte yaşayan memur bir kız arkadaşım var. Annesi de genç bir kadın. Bir gün konuşma arasında çocuk düşünüp, düşünmediğimizi sordu. Ben de düşündüğümüzü fakat henüz olmadığını söyledim. Konunun biraz sonra anlatacağım noktaya gideceğini bilemezdim tabiî.

Biz eşimle işleri yüzünden sık sık şehir dışına çıkarız. 7 aydır buradaysak, yarısı dışarıda geçmiştir. Hamile olduğumu öğrenmeden önce de şehir dışındaydım. Geldikten birkaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim. Memur olan arkadaşım da sağlıkçı olduğu için birkaç bir şey danışırken, hamile olduğumu öğrendiler dolayısıyla. Biz bundan 1-2 gün sonra yine şehir dışına çıktık ve 1 hafta önce evime döndüm. Ertesi gün alt komşuma uğradım. Konuşurken komşum utana sıkıla "cordelia, işine karışmak istemem ama özel durumlarını insanlara anlatırken daha tedbirli ol lütfen, " dedi. Ben de neden böyle söylediğini anlamak için ısrar ettim. Üst katta oturan kız arkadaşımın annesi ben yokken alt komşuma, şehir dışına tüp bebek yapmak için çıktığımızı, hattâ hamile olduğumu öğrendikten sonra gidişimin nedeni olarak da tüp bebek tedavisiyle olan bebeğimizin kontrollerini yaptırmaya gittiğimizi, neden böyle bir şeyi onlardan sakladığımı, gayet doğal bir şey olduğunu söylemiş. Alt komşum da böyle konuşmaması için uyardığını söyledi ama bana söyleme tarzı sanki gerçek mi diye sorgular gibiydi ya da olayın şokuyla bana öyle geldi bilmiyorum.

Bu arada yanlış anlaşılmak istemem. Çocuğum doğal yoldan olmasaydı, tüp bebek, donasyon, evlat edinme dahil her şeyi denerdim sadece yapmadığım bir şeyin yapılmış gibi gösterilmesi ve bunun karnımdaki günahsız bir yavruya mal edilmesi zoruma gidiyor.

Ben bunu duyduktan sonra ister istemez diyaloğumu kestim. Aksini istesem de yapamıyorum çünkü. Normalde apartman olarak boş zamanlarında birlikte vakit geçiren, sinemaya, geziye, yürüyüşe vs. giden bir ekibiz maaile.
Geldiğimden beri üst komşumun kızı iki üç kere kahveye davet etti. Bahane bulup geri çevirdim. Eşim de durumu fark ediyor haliyle ikide bir sorun mu var diye sıkıştırıyor. Ona bir şey söyleyemiyorum çünkü ne biçim insanlarla yaşıyoruz tepkisi verip buradan dahi taşınabilir.

Aslında aklıma geldikçe hiddetleniyorum ama üst komşumun da bende küçük bir mutfak eşyası var, sehirdisina çıkarken vermeyi unuttuğum. Bu olanlardan sonra evimde durması vebal gibi ağır geliyor üzerime. Çıkarıp onu vereyim diyorum ama daha hiç gitmediğim hâlde onu götürmem "Al mektuplarını, ver mektuplarımı. " demek gibi olacak ve bu da vicdanıma dokunuyor. O günden sonra alt komşumla da görüşmedim çünkü biri bana herhangi biri hakkında bile olsa varsayım üzerinden konuşmasına asla izin vermem. Dinlemem. Eşim de bir yandan olunca ben arada kalmış gibi hissediyorum, ne yapayım sizce?

görüşmemekle iyi yapmışsın. eşine de söylemelisin. o da bilsin nasıl komşuları olduğunu. hem eşinle de durum kritiğini yapmış olursunuz.

İkisinide kahveye çağır ve bi şekilde konuyu açıp yüzleştirmeyi dene bazen insanlar kendi düşüncelerini başkalarının düşüncesiymiş gibi anlatabiliyor bak bakalım bu düşünce kime ait ona göre seviyeni belirtirsin

Ben de düşündüğümüzü fakat henüz olmadığını söyledim.

"Elaleme laf gerek" diye boşuna dememişler, bizim evliliğimiz 2 seneyi geçti şu an hamileyim; evlendiğimizden bu yana her önüne gelen "Artık çocuk düşünmüyor musunuz?" vb. sordu (Üstelik samimiyetim de yok hiçbiriyle) ve tek söylediğim şey "Bakalım, hayırlısı" ...Yani en uyuz olduğum şeylerden birisi bu kendini bilmezlerin laf olsun diye sorup durması ve meraklarını gidermek adına cevap beklemeleri.

Üstelik burada, kadın kafadan senaryo da üretmiş, aslında gülünecek bir hal, artık nasıl canı sıkılıyorsa kadının, hayal gücüne sahip çıkamamış.

Yerinizde olsam eşimle durumu paylaşırdım ve iyi etmişsiniz iki komşunuz ile de irtibatı kesmekte, biri kafadan yazsın, biri de komşusunu satsın, gelip size böyle söylemesi bile saçma, uyaramamış mı direkt o kadını da aranızı bozma pahasına bunu söylüyor? Al birini vur ötekine.
(Gerçi onun da yalan söylemediği ne malum?)

Hatta yeri gelir de size biri bir laf diyecek olursa "Neden soğuk davranıyorsun?" gibisinden, açık açık da söyle, vur yüzlerine.
Terbiyesizliğe bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi hamilesin inan hic kimseye agzının payını verecem diye o tatlı canını üzmeye degmez
Bırak ne konustuysa konussun, esyasını da mahalleden bir cocugun eline ver üst kata götürsün sen hic muhatap olma belliki sorunları var sana da sıcramasın.

Son düzenleme:

Bence esyasini ver, az gorus hamileligi bahane et.

Yatıyorum vs..

Sonrasinda esinle yine sehir disina çıktıkça anlayacaklar nasilsa gercegi.. takma bu kadar.
Senin daha guzel onceliklerin var simdi

Kotu kalpli insanlarin amaclarina ulasmasina izin verme

Ben olsam gider sorarım nerden bu kanıya varıp da yalan dolan şeyler anlatılmış öğrenirdim hatta öyle tek tek değil farkettirmeden ikisini bir araya getirir pat diye sorardm. Belki alt komşu yalan söylüyor nerden bileyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…