• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşunun bebeği

Sylphy

Başlangıcı olan her şeyin mutlaka sonu da vardır.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2013
2.652
3.479
133
1 yıldır, tam 1 yıldır neredeyse her gece çığlık çığlığa ağlayan bir bebek var apartmanda. Daireyi tahmin ediyorum ama emin değilim. Uyumak mümkün değil acaba çocuğu dövüyorlar mı sorun ne yavrum neden ağlıyor düşünmekten geriliyorum her gece. Gündüz gitsem terslerler diye korkuyorum. Eşim karışma diyor ama içim rahat değil, gece gece komşu kapısına gitmek de insanları rahatsız edebilir off bilmiyorum ne yapardınız siz olsanız?

Şuanda da feryat figan ağlıyor çocuk, off kalbim parçalanıyor.
Katılacak artık ağlamaktan başıma ağrılar girdi Allahım sen koru.

Not: dövmüyorlardır muhtemelen de (inşallah yani) ben olayı ifade edebilmek için böyle yazdım. Çocuk son ses çığlık atıyor, canı yanan çocuğun ağlaması gibi 😔

Son düzenleme:
Oğlumunda gece atakları oluyordu birgün gece 12ye kadar uyutamayınca banyoya sokalım rahatlatalım dedim bu sefer daha çok ağlamaya başladı komşumda rahatsız olucakki gelmiş bulundu kusura bakmayın lütfen gelin içeri diye içeriye buyur ettim kadın halimi gördü çoçuğum gazlı alerjik bir çoçuktu ya gazı oluyordu ya burnu tıkanıyordu uykusu varken uyku durumunu engelleyen birşey olduğunda ağlama krizine giriyordu uykusu olduğu içinde katlanarak ağlama krizleri devam ediyordu burun açıçı damlalar burum çektirme vs asla faydalı olmuyordu komşumda geldiğinde içeri ay günahını aldım dövüyorsunuz sanıyordum demişti şuanda çok özür dilemiştim rahatsızlık verdiğim için çok mahcup olmuştum ama çoçuk engel olunamıyor komşum aynı durumu yaşadığımızda şuanda mesaj atıyor yardıma ihtiyacı varmı gene mevsim değişikliği zor geceler atlatıyorsunuz diye isterseniz kapıyı bir tıklatın durumu kontrol edin ne olur ne olmaz hastamı çoçuk iyimisiniz endişelendik gibi konuşun durum düşündüğünüz gibiyse polisi ararsınız ..

1 yıldır, tam 1 yıldır neredeyse her gece çığlık çığlığa ağlayan bir bebek var apartmanda. Daireyi tahmin ediyorum ama emin değilim. Uyumak mümkün değil acaba çocuğu dövüyorlar mı sorun ne yavrum neden ağlıyor düşünmekten geriliyorum her gece. Gündüz gitsem terslerler diye korkuyorum. Eşim karışma diyor ama içim rahat değil, gece gece komşu kapısına gitmek de insanları rahatsız edebilir off bilmiyorum ne yapardınız siz olsanız?

Oğlum bebekken gece boyu ağlardı hiç ara vermeden. İçim parçalanırdı ağlamasına. Hatta bi yerden sonra komşular ne düşünecek diye de dert ederdim. Büyük ihtimalle kolik bir bebek. Aksini düşünmek istemem. Allah yardımcısı olsun. Çok yıpratıcı bir süreç siz bile bu kadar etkilendiyseniz..

emin olun onlar bu durumdan daha fazla rahatsızdır.

Oğlumunda gece atakları oluyordu birgün gece 12ye kadar uyutamayınca banyoya sokalım rahatlatalım dedim bu sefer daha çok ağlamaya başladı komşumda rahatsız olucakki gelmiş bulundu kusura bakmayın lütfen gelin içeri diye içeriye buyur ettim kadın halimi gördü çoçuğum gazlı alerjik bir çoçuktu ya gazı oluyordu ya burnu tıkanıyordu uykusu varken uyku durumunu engelleyen birşey olduğunda ağlama krizine giriyordu uykusu olduğu içinde katlanarak ağlama krizleri devam ediyordu burun açıçı damlalar burum çektirme vs asla faydalı olmuyordu komşumda geldiğinde içeri ay günahını aldım dövüyorsunuz sanıyordum demişti şuanda çok özür dilemiştim rahatsızlık verdiğim için çok mahcup olmuştum ama çoçuk engel olunamıyor komşum aynı durumu yaşadığımızda şuanda mesaj atıyor yardıma ihtiyacı varmı gene mevsim değişikliği zor geceler atlatıyorsunuz diye isterseniz kapıyı bir tıklatın durumu kontrol edin ne olur ne olmaz hastamı çoçuk iyimisiniz endişelendik gibi konuşun durum düşündüğünüz gibiyse polisi ararsınız ..

Oğlum bebekken gece boyu ağlardı hiç ara vermeden. İçim parçalanırdı ağlamasına. Hatta bi yerden sonra komşular ne düşünecek diye de dert ederdim. Büyük ihtimalle kolik bir bebek. Aksini düşünmek istemem. Allah yardımcısı olsun. Çok yıpratıcı bir süreç siz bile bu kadar etkilendiyseniz..
ama kolikligimi kalmis bir yıldır oluyor bu diyor

Komsunuzu taniyormusun bir merhaba diyip gunduz sorsaniz.benim bebegimde okdr aglardiki gece gunduz uykusuz sebebini biz bile bulamadik yani komsuma gidiyordu tabi ses o da taniyinca anladi yani :s boyle bir sey olabilir zor bir bebektir uykusuz huysuzdur çaresizlerdir belki

Bebeğim 9 aylık ve şuan uyanık eğer uyutmaya kalkarsam tüm apartmanı ayağa kaldırma potansiyeline sahip ve bu neredeyse her gece oluyor saati belli değil

Bir gece de 3 4 kez bu ağlama krizleri geliyor hele diş donemiyse .
İlk aylar gazdi sonra büyüme ataklariydı hop diş vakti geldi 9 aydır neredeyse çoğu gece böyle .
Biri bebeğimi dövdüğümü düşünüp kapıma dayansa hiç iyi şeyler konuşmazdım emin olun .

Sorsan ne olacak bi de
Keyfimden ağlatıyorum gibi bir cevap alabilirsin
Gidip gecenin üçünde çocuğu sen pışpışlamayacağına göre en fazla şu olur : çocuğunuzu ağlarken başka odaya götürebilir misiniz diyebilirsin. Çünkü her gece ağlama sesiyle uykusuzluk yaşamak zor bunu kabul ediyorum.

Sorsan ne olacak bi de
Keyfimden ağlatıyorum gibi bir cevap alabilirsin
Gidip gecenin üçünde çocuğu sen pışpışlamayacağına göre en fazla şu olur : çocuğunuzu ağlarken başka odaya götürebilir misiniz diyebilirsin. Çünkü her gece ağlama sesiyle uykusuzluk yaşamak zor bunu kabul ediyorum.
Buna katılıyorum ama insan bunu diyemez. Dese bile anlayışla karşılayacak kişi azdr bence.
Benim oğlum 2 aylık ama öyle yüksek desibelli ağlıyor ki kulağımdan uzak tutuyorum, cidden ağrı yapıyor. Alt yan vs herkese gidiyordur.
Salona taşıdım beşiğini vs. Ama her gece yatak odasında uzun uzun ağlasaydı alt kattakileri düşünemiyorum. Onlar da bizle beraber sabahlardı heralde.

Buna katılıyorum ama insan bunu diyemez. Dese bile anlayışla karşılayacak kişi azdr bence.
Benim oğlum 2 aylık ama öyle yüksek desibelli ağlıyor ki kulağımdan uzak tutuyorum, cidden ağrı yapıyor. Alt yan vs herkese gidiyordur.
Salona taşıdım beşiğini vs. Ama her gece yatak odasında uzun uzun ağlasaydı alt kattakileri düşünemiyorum. Onlar da bizle beraber sabahlardı heralde.
Ben de ağlamaya başlayınca salona götürüyodum. Kafa kalmıyor insanda zaten kulağının dibinde ağlıyor, üzüntüm bi yandan sinirim bi yandan, yorgunluğum bi yandan. Tam çaresizlik oluyo valla. O dakika komşu gelse üstüne tuz biber olur :)

Benim bebeğim de çok ağlıyordu. Gündüz gelip nesi var doktora götürdünüz mü diyenin ağzına kürekle vurasım geliyordu. He benim çocuğumu sen benden daha çok düşüncen. Doktora götürmemiş olabilir miyim? Alerjik bebek. Diyetimizi düzenleyince düzeldi yavrum.
Eminim 1 yıldır her gece ağlayan bebekle yaşamak anne baba için daha sinir bozucudur. Dövdüklerini sanmıyorum insan minik bebeği her gece dövüp ağlatmaz dimi. Yetşkinlerin sesi de gelmiyorsa yanında öyle bir şey yoktur. Ancak madde kullanan insanlar olmaları lazım.
Dövüyor diyelim. Gidip söyleseniz ne diyeceğini düşünüyorsunuz size. Evet dövüyoruz hay allah ondan mı ağlıyormuş düşünemedik tamam bir daha dövmeyiz?
Ya da şimdiye kadar susturmayı beceremediler siz kapılarına gidince vahiy mi inecek?
Bence siz de dövmediklerini biliyorsunuz da neyse.

Rahatsızlığı vardır belki yavrum benim ya kıyamam siz gitseniz size verecekleri tepkiyide bilmiyorsunuz şimdi bilemedim bende

Ortanca çocuğum 1,5 yaşına kadar her gece sabahlara kadar ağlardı. Ağlama sebebi, yanında ve yüzüm ona dönük yatmamı istemesi. Olur da sırt üstü veya arkam dönük yatayım yada WC ye filan gideyim anında uyanır kendini paralarcasına ağlardı. Alt kattaki komşum da birgün sormuştu çocuğun bir sıkıntısı mı var diye.

Komşunuzu gördüğünüz zaman sorun bebeğin rahatsızlığı filan var mı? Yanlış anlaşılacağını sanmıyorum.

Benim kızımda 5 ay kurulmuş saat gibi hergece 12 den sabah ezanına kadar ağlardı 😊 Kolikti. Bazı çocuklarda 1 yıl sürdüğü söyleniyor.

Kızım 2 ile 3 yaş arası her gece ağlardı ama öyle böyle değil , akşam ağlamaya başlardı eşimle balkona çıkardık sırf komşular bizi görsün de çocuğa birşey yapmadığımizi anlasın diye , evin her yerine kamera taktırdım olur da bir komşu bizi polise şikayet ederse kanitimiz olsun diye , düşünün yaşadığımız gerilimi , sanki canından can kopuyor gibi ağlardı , kabus dolu günlerdi şükürler olsun ki bitti .. eğer aileyi tanıyorsaniz , çocuğa işkence etmeyeceklerinden eminseniz hiçbir şey yapmayın zaten aile perişan haldedir inanın , bunu anca yaşayan bilir

Yan dairemdeki bebek 3 yaşına geldi hala g ece uyumuyor kesinlikle. Kız neler denedi ama yok uyumuyor sabaha kadar da ağlıyor. Rica ettim başka odada yatırması için çünkü sesten uyuyamadığımı ve işe gittiğimi söyledim. Sağolsun odayı değiştirdi ama çocuk hala uyumuyor. Ben rahatladım ama o kız ne yapsın 🤷‍♀️

Back
X