• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komsunun patavatsizligi

Ogretmen1981

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
940
822
23
43
Yeni ev aldik ve tasindik.gecen bir komsu geldi ve bir kahve icip tanismaya gelicez dedi dun uygundum ve cagirdim.3 kisi geldiler.biri benden 2 yas buyuk digerleri 55-60 yaslarinda 2 kadin.ayrica konuya girmeden bir bilgi vereyim,esimin 84 yasinda bir annanesi var 30 yasinda dul kalmis.6 cocugu varmis .bana anlattiklarina gore maddi durumu cok kotuymus bir abisi varmis.cocukkara bakmak cok zor olunca ve koyde dul kaldigindan dedikodu alip yuruyunce abisi yakin koyd3n biriyle evlendirmis. ve abisi bu 6 cocuga bakamayacagindan birilerine evlatlik verilmisler. Tabi annanenin esi olunce cocuklar da buyumus evlenmisler ve yavas yavas bir araya gelmisler.yeni esten de 1 kardes var su an hepsi bir aradalar.annane de kvme yakin oturuyor gorusuyoruz normal.
Herneyse bana gelen komsularla oturmus kahve iciyoruz tanisiyoruz soruyorlar anlatiyorum annem babam derken esimin memleketine geldi konusurken bu kadinlardan biri esimin koyunden cikti.kim kvn falan dedi soyledim sonra kadin dediki ha evet senin kvnin annesi kocasi olunce cocuklarini birakip x koyundeki adama kacmisti.ben sok oldum tabi diger kadinlar da bir garip bakti.bozmadim gulumseyerek dedim ki bilemiycem onu, anlattilar birkac kez .annane sanirim genc yasta dul kalmis evlenmeye mecbur kalmis sikinti yasamis baya kvm ,uzulurum gercekten.ama sonra neyse duzeltmisler ama annanem uzulur aglar anlatir bazen.ben boyle konustum bu sefer diger kadin sen bilmezsin kizim soylerler mi sana ...tabi olabilir dedim artik gulumseyerek .ama canim o kadar sikildi ki.oyle de olabilir belki de,derdim o degil kadin gelmis 85 yasina kac yil onceki mesele.bunu bana boyle pat diye soylemesi o kadar canimi sikti ki.suraya tasindim bir de kendi evim bu insanlar hic hosuma gitmedi.bir de diyorlar ki biz cok samimiyizdir gireriz cikariz falan .gorusmeyim komsularla muhattap olmayim demek de istemezdim.kac yil burda olcaz.ama simdi inanin icim sikildi.evden sogudum nerdeyse
Bu arada sunu da takiyorum sanirim ,herkese soyleyecek tipler oldugundan ben boyle birseyi herkesin duymasindan da rahatsiz oluyorum malesef

Son düzenleme:
Dogru da ben sanirjm sunu da taktim kafaya ,bunlar bunu herkese soyleyecek tipler ve ben umursamamazlik yapamiyorum ve boyke birseyin soylenmesinden rahatsiz olucam

Niye mesele ediyorsunuz ki? Bilmem kaç sene önce, siz anne karnında tabiri caizse vitamin bile değilken olmuş bitmiş mesele. Size ne, onlara ne?
Kim neyi nasıl yaptı hakikaten tam anlamıyla bilememe ihtimaliniz de var gerçekten, size tavsiyem tam anlamıyla bilemeyeceğiniz hiçbir durumu/kişiyi sonuna kadar savunmayın. Ha kendi eviniz, çirkin çirkin konuşturmamak en doğal hakkınız orası ayrı

Asıl siz yanlış biliyorsunuz, direk dedikodu olarak duymuşsunuz deseydin ya. Tamam bize saygı öğretildi ama büyük patavatsızsa sende şirret olacaksın. Ayrıca bu devirde ev almak kolay mı? Maşallah ev sahibi olmuşsun, ben çok gitme gelme sevmem de çık işin içinden. Saygıda bir yere kadar, 85 yaşında kadının dedikodusunu yapan saygı beklemesin bir zahmet.

Anane 84 yaşında ve 30 yaşında dul kalmış ve yaklaşık 54 yıldır başına gelen unutulmamis millete ne hafıza var .
Dedikodular yıllardır evrilmiştir muhtemelen. Bir kişinin aklına gelen bile gerçekmiş gibi sunulabiliyor, 50 yıllık mesele kimbililir kimlerin kişisel süzgecinden geçti, neler katıldı. Kaçtı ya da kaçmadı, 85 yaşına gelmiş kadın, sorgulamak kimseye düşmez.
Komşular da ne boşboğaz insanlarmış. Ben olsam görüşmem bir daha. Keşke ağzına tıkasaydınız lafı.
Anneanne için üzüldüm.

Dedikodular yıllardır evrilmiştir muhtemelen. Bir kişinin aklına gelen bile gerçekmiş gibi sunulabiliyor, 50 yıllık mesele kimbililir kimlerin kişisel süzgecinden geçti, neler katıldı. Kaçtı ya da kaçmadı, 85 yaşına gelmiş kadın, sorgulamak kimseye düşmez.
Komşular da ne boşboğaz insanlarmış. Ben olsam görüşmem bir daha. Keşke ağzına tıkasaydınız lafı.
Anneanne için üzüldüm.

İlla ki evrilmiştirde yani kişinin zaten yaşı 85 hala bu şekilde anılıyor olması çok çirkin, nesilden nesile dedikodu aktarılıyor resmen ki ne kadarı doğru zamanla üstüne kaç kat koydular kim bilir

İlla ki evrilmiştirde yani kişinin zaten yaşı 85 hala bu şekilde anılıyor olması çok çirkin nesilden nesile dedikodu aktarılıyor resmen ki ne kadarı doğru zamanla üstüne kaç kat koydular kim bilir
İnsanlar böyle dedikoduları seviyorlar. Kulaktan kulağa derken kendilerinden de bir şeyler katıyorlar. İyice gerçeklikten uzaklaşıyor.

hayret bişi milettin işi güçü yok 50 sene önceki mevzuyu deşeliyor
size tavsiyem muhatab olmayın bunlarla , mrb mrb okadar sakın sakın korkarım böylelerinin şerrinden
bu arada güle güle oturun canım evinizden huzur sağlık mutluluk eksik olmasın

Gerceklik payi var mi peki kayinvalidenin annesi kacmis mi gercekten kocaya
Valla iste ben duyunca sok oldum yani .anlatyiklari hep benim dedigim sekilde.annane ben ne cektim evlendirdiler bunlari biraktim goremedim kac sene diye aglar kacma isi aklima gelmemisti hic ama koylerde dedikodu haline getirildi gitti mutlaka.ha belki de oyle oldu ben emin olamam kesinlikle de boyle denmesi canimi sikti
Anane 84 yaşında ve 30 yaşında dul kalmış ve yaklaşık 54 yıldır başına gelen unutulmamis millete ne hafıza var .
Valla aynen ya
Niye mesele ediyorsunuz ki? Bilmem kaç sene önce, siz anne karnında tabiri caizse vitamin bile değilken olmuş bitmiş mesele. Size ne, onlara ne?
Kim neyi nasıl yaptı hakikaten tam anlamıyla bilememe ihtimaliniz de var gerçekten, size tavsiyem tam anlamıyla bilemeyeceğiniz hiçbir durumu/kişiyi sonuna kadar savunmayın. Ha kendi eviniz, çirkin çirkin konuşturmamak en doğal hakkınız orası ayrı
Evet savundugum yok zaten belki de oyle oldu. orda guya konuyu kapatmaya calisayim diye dusundum.ama ustume gelindi resmen
Anneanne için üzüldüm.
evet insanlar koy yerinde belki evlendi diye elestirip laf ustune laf koydu veya degil onemli olan da bu degil de bunlarin bu olayi bu kadar buyuttugune gore orda burfa konusacak olmasi canimi sikiyor

hayret bişi milettin işi güçü yok 50 sene önceki mevzuyu deşeliyor
size tavsiyem muhatab olmayın bunlarla , mrb mrb okadar sakın sakın korkarım böylelerinin şerrinden
bu arada güle güle oturun canım evinizden huzur sağlık mutluluk eksik olmasın
Aynen karakterleri canimi sikti

Evine sokmaman gereken tipler.
Gelmek istediklerinde, davet ettiklerinde hep bahane bul engel ol.
Zamanla anlarlar.
Ne yaparsan yap konuşacaktır.

Evine sokmaman gereken tipler.
Gelmek istediklerinde, davet ettiklerinde hep bahane bul engel ol.
Zamanla anlarlar.
Ne yaparsan yap konuşacaktır.
Keske konusmasa ama degil mi bu kadin kac yillik olay demez gerekli gereksiz herkese anlatir artik.ben de cok samimi olmayi dusunmuyorum

Keske konusmasa ama degil mi bu kadin kac yillik olay demez gerekli gereksiz herkese anlatir artik.ben de cok samimi olmayi dusunmuyorum
Keşke konuşmasa ama millet konuşacak malzeme arıyor.
50 yıllık gerçekliği şüpheli olayı aklında tutup bugün anlatıyorsa iyi niyetli olamaz.
Siz söylemeniz gerekeni söylemişsiniz.
Bu olayı bir kenara bırakın.
Sizin evinizde gördüğü, duyduğu, bildiği bir şeyi çarpıtıp konuşmaya fesatlık yapma ihtimalleri tehlikeli kılıyor kadını.
Dikkat yani...

85 yasindaki teyzeyle ne komsulugu yahu? Bosverin gitsin.

Belli bir yastan sonra yaslilar eskiye takilip orda yasiyorlar, bosverin kime ne anlatirsa anlatsin. Sizi baglayan bir durum yok

Back
X