Komşuyu şikayet edeyim mi?

Alkol alınca insanın içinden ne çıkacağını bilemezsin hele ki tanımıyorsan. Ben samimi olmadığım insanla içki masasına oturmam kaldı ki içki içen komşunun kapısını çalıcam.

Tecavüz etmesine gerek yok. Küfür ettiğini düşünün. Ben o küfrü duymak zorunda mıyım? Daha kötüsü silahı olabilir. Serserinin teki olabilir bıçak çekebilir. Bilincinin yerinde olduğunun bir garantisi yok. Hiç muhattap olamam alkollü tanımadığım heriflerle. Ki bu grup kural tanımazlığını teyit etmiş daha en başından. Eşimi de muhattap etmem.

Bir de yasak var yani. Ben neden uyarayım. Her yerde uyarılar yapılmış para cezası konmuş. Adam uyacak olsa yasağa uyardı. Ben uyarınca ne diyecek?

“Aaa ysak mıydı hanımefendi bilmiyorum çok özür dileriz hemen dağılıyoruz lütfen polise haber vermeyin”
Yolda bile adamın biri hatalı sollama yapio. Biz yine sessizce devam ediyoruz. O haklı olduğu için değil. Sarhoş olabilir manyak olabilir. Bicagi silahı vardır. Hele ki alkol almış taşkınlık yapan insanın kapısını çalmam bende. Zira nezaket medeniyet olsaydı kimseyi rahatsız etmeden sessizce içebilirlerdi.

Tamam sen öyle yaparsin. Alkol bütün kötülüklerin anası diye boşa dememişler. Sessizce kendi kendine icselerdi burda biz yorum yapio olmazdık . Normal üstü gürültü yaptıkların a göre çok ta ayık kafa gezmiyolardir.
Şikayet edilmeyi hakediyorlar buna sözüm yok. Ben sadece önce uyarmayı tercih ederdim diyorum. Siz de haklısınız. Ama burda konu gürültüden ziyade corona zamanı bu kadar kişinin birlikte toplanması zaten. Yoksa her gürültü yapan komşuyu şikayet etsek komşu kalmaz. 😊

Alkol alan herkes tecavüz etmez, insan öldürmez. Alkol alınca kimsenin içinden hulk falan çıkmıyor. Kızlı erkekli bir grup zaten. Direkt şikayet de edilebilir ama ben olsam uyarır, buna rağmen devam ederlerse şikayet ederdim. Birini uyarmadan şikayet etmeyi vicdanım el vermezdi.

O uyarmayi hükümet aylardir yapiyor zaten

Back
X