• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konjenital adrenal hiperplazi ( KAH )

Merhaba kızlar. Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Son test sonuçlarıma göre: 17hidroksiprogesteron değerim 1.000 çıkmış. Referans aralığı FolikülerFaz:0.1-0.8 LutealFaz:0.6-2.3 Ovulasyon :0.3-1.4 Menapoz:0.13-0.5 olduğu için dikkatimi çekti. Araştırınca da bu başlığa ulaştım. Referans değerine göre çok yüksek bir değer görünüyor. O yüzden test sonucunun yanlış olabileceğini de düşünüyorum ancak yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Buna benzer değerlere sahip olan var mı? Hayatınızdaki etkisi ve riskleri nedir?

Merhaba kızlar. Bir konuda desteğinize ihtiyacım var. Son test sonuçlarıma göre: 17hidroksiprogesteron değerim 1.000 çıkmış. Referans aralığı FolikülerFaz:0.1-0.8 LutealFaz:0.6-2.3 Ovulasyon :0.3-1.4 Menapoz:0.13-0.5 olduğu için dikkatimi çekti. Araştırınca da bu başlığa ulaştım. Referans değerine göre çok yüksek bir değer görünüyor. O yüzden test sonucunun yanlış olabileceğini de düşünüyorum ancak yine de sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. Buna benzer değerlere sahip olan var mı? Hayatınızdaki etkisi ve riskleri nedir?
Yaşınız , regl düzeniniz, tüylenme olup olmadığı gibi durumlar hakkında bilgi vermemişsiniz evet bu değer yüksek yanlışlık olabilir

Yaşınız , regl düzeniniz, tüylenme olup olmadığı gibi durumlar hakkında bilgi vermemişsiniz evet bu değer yüksek yanlışlık olabilir
29 Yaşındayım. Bildiğim kadarıyla Pcos harici bir hastalığım yok ancak standart pcos hastaları kadar fazla kilom ya da tüylenmem yok.
8. Döngü günümde kan verdim. Diğer değerlerimi de iletiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

AMH (AntiMüllerien Hormon) 5.49 Ref: 0,89-9,85
TSH 2.62 Ref: 0,27-4,2
FSH 4.01 Ref: FollikülerFaz:3.6-12.6 , Ovulasyon :4.7-21.5 , Luteal faz:1.7-7.7 , Postmenapoz:25.8-134.8
LH (LuteinizeEdici Hormon) 5.84 Ref: FollikülerFaz:2.4-12.5 , Ovulasyon :14-96.6 , LutealFaz:1.0-11.4 , Postmenapoz:7.7–58.5
Prolaktin 19.2 Ref: 4,3-23,3
Estradiol 273.8 Ref: FolikülerFaz:12.5-166 , Ovulasyon :85.8-498 , LutealFaz:43.8-211 , Postmenopoz<54.7 , Gebelik1.Trimester:215-4300
17-Hidroksiprogesteron 1.000 Ref : FolikülerFaz:0.1-0.8 , LutealFaz:0.6-2.3 , Ovulasyon :0.3-1.4 , Menapoz:0.13-0.5

Tahlillerde anlamam ama normal değerlerde çıkmış 17alfada yanlışlık vardır klasik kah hastalarında bile bu kadar yüksek çıkmıyor belki tahlili tekrar yaparlar

merhaba arkadaşlar bu rahatsızlık ne yazık ki bende de doğuştan var olan bir durum. Yaşım 32 maalesef menepoza da girdim. klitomegali ameliyatı sonrası bu durumu yaşadım. çocukluğumdan beri klitomegali ameliyatı yapan doktor araştırdım. aslında bir çok doktor yapıyor fakat sonrasında cinsel işlevde biter dediler. Ankaranın en iyi doktorları bile yapamamıştı. Sonra bu operasyonu yapan bir doktoru buldum evet ameliyatla alındı. cinsel işlev bitmemişti ama gerek o kitlenin oradaki açıklık gerekse menepoz olayı üst üste yaşadım. doktor asla sorumluluk kabul etmiyor. verdiğim yüzbinlerce paraya mı üzüleyim hayallerimin yarım kalacağına mı üzüleyim bilemedim. lütfen iyi araştırın.

Merhabalar ben non klasik kahliyim. Yaklaşık 2 senedir Yasmin kullanıyordum çünkü son 2 3 senedir adetlerim duzensizlesmisti ( ondan önce çok düzenliydi) 1 yıllık evliyim ve bu zaman kadar da kullanmaya devam ettim. Çocuk istediğim için iki ay önce endokrin doktoru kontrolüyle ilacı bıraktım. Doktor ultrason amh vs baktı her şey yolunda dedi. 1 sene boyunca deneyin olmazsa gel dedi. Geçen ay tam vaktinde adet oldum ancak bu ay 22 gün geçti hala olamadim. Doktor ilaç vs başlamadi. Yıllar önce gittiğim bir endokrin doktoru da plansız gebe kalma düşük yaparsın ilaç başlanacak demişti. Bu durum kafamı karıştırıyor benzer öyküsü olan var mı

Merhabalar ben non klasik kahliyim. Yaklaşık 2 senedir Yasmin kullanıyordum çünkü son 2 3 senedir adetlerim duzensizlesmisti ( ondan önce çok düzenliydi) 1 yıllık evliyim ve bu zaman kadar da kullanmaya devam ettim. Çocuk istediğim için iki ay önce endokrin doktoru kontrolüyle ilacı bıraktım. Doktor ultrason amh vs baktı her şey yolunda dedi. 1 sene boyunca deneyin olmazsa gel dedi. Geçen ay tam vaktinde adet oldum ancak bu ay 22 gün geçti hala olamadim. Doktor ilaç vs başlamadi. Yıllar önce gittiğim bir endokrin doktoru da plansız gebe kalma düşük yaparsın ilaç başlanacak demişti. Bu durum kafamı karıştırıyor benzer öyküsü olan var mı
Kahla alakali hormon değerlerinizi de baktırdıniz mi 17 hidroksipregesteron değeriniz falan kac

Merhaba, öncellikle herkese geçmiş olsun. Bu kadar kalabalık olmak hem beni mutlu etti hem de derinden sarstı.
24 Yaşındayım yaklaşık 3 yıl önce non klasik KAH tanısı aldım. Belli bir süre kortizon kullandım inanılmaz bir kilo artışı yaşadım ve bunu takiben vücudumda çatlaklar meydana geldi. Çocuk düşünmediğim için (bekarım fakat ilerleyen süreçte de düşeneceğimi zannetmiyorum) doktorum kortizonu kesmeyi uygun buldu. Şuan yalnızca aldactone ve diane35 kullanıyorum (yaklaşık 1 sene olacak) fakat ben vucüdümda kortizon eksikliği yaşıyorum ve bunu alenen hissedebiliyorum. Kemik ağrıları, şiddetli baş ağrısı, halsizlik vb gibi rahatsızlıklarım son zamanlarda tekrar baş gösterdi. Kortizon kullandığım süreç boyunca bu sorunların hiçbiri ile karşılaşmıyorum. Şimdi tüm bu anlattıklarım doğrultusunda sizlere bir kaç sorum var;
1-Bu hastalıkta kortizon kullanmamak (kortizon seviyem inanılmaz düşüktü 0,7'lerde gibi düşünebilirsiniz, ilaçla bunu 7-8 gibi bir değere çıkarabildik ve ben tekrar düştüğünü düşünüyorum kontrolüm içinde daha çok vaktim var.) benim hayatımda adrenal kriz gibi sonuçlar doğurur mu?
2-Hayatım boyunca kortizon kullanmaya mecbur kalmak istemiyorum çünkü yan etkileri de beni olumsuz etkiliyor. Alternatif yöntemler deneyip iyi bir sonuca ulaşabildiniz mi?
3-İstanbulda bir üniversite hastanesinde (Anadolu yakası) tedavi görüyorum fakat önerebileceğiniz doktorlar varsa bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Çünkü şuan içinde bulunduğum süreç çok hoşuma gitmiyor yani Aldactone kullanmamın manasını inanın bilmiyorum ve aklımdaki soru işaretlerine cevap bulamıyorum.

Elbette kimseden tıbbi bir bilgi ya da doktorlar yorumlasın diye bir beklentim yok sadece benden daha deneyimli olduğunuz kanaatindeyim ve bilgi almak isterim. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.:KK42:

Back
X