kontrolden geldim cok uzgunum :(( yardim edin lutfen

İnsallah kizlar sagolun bugun doktorumla gorustum telde cuma gidicem neden takiyosun daha erken bu haftalarda baslar sadece donme olaylari ama bu illa ki bu hafta donecek donmediyse de sorun var anlaminda degil ki dedi gel bakariz halledilmeyecek bisey degil sen ve kizin iyi oldugu surece zor dogum diye bisey yok rahat ol dedi bakalim artik gelince gelismeleri yazarim

Doktorun seni bos yere panikletmis. Benim 27. Haftada gittiğimde kafası yukardaydi. Bi problem yok bu haftalarda dönmesini beklemeyiz dedi. 32 doldu bugün gittim. Kafası asagidaydi. Hicccc kafana takma döner inşallah.

Merhaba kizlar 28 haftalik hamileyim az once doktordan geldim bebegim iyiydi fakat doktor durusunda sıkıntı var donmemis yan duruyo dedi miyom olup olmadigini sordu bende var dedim miyom da donusunu engelliyo olabilir ama bebekten dolayi miyomu goremiyorum dedi bi kac gune ozelde ki doktoruma gidicem ama uzgunum donmesi lazimmis coktan bu haftalarda :KK43:( benim gibi olup sonradan donen var mi ya da ne zaman dogum pozisyonu aldi bebekleriniz yardim edin lutfen

ben napayım ozaman :) 36.hafta ve hala baş yukarda..canım çok sıkkın ama sabırla bekliyorum ..

Kizlar ben napicam ya gecen hafta bahsettigim gibi muayeneden sonra hemen kendi doktoruma da gittim o da donmemis daha yan duruyo kafasi sagda bacaklari solda ama endise etme daha cok var illa ki doner dedi ve israrla tekrarliyo bunu dogum esnasinda bile donenler var sıkma canini stres yapma erken doguracaksin sonra bu stresten diyip duruyo ama nedense elimde degil dusunuyorum surekli hayir hareketli bi bebek de bu kadar harekete nasil donmez niye donmez donmesi icin neler yapabilirim var mi tecrubeli olanlar karnima masaj mi yapsam belki faydasi olur ?

Kizlar ben napicam ya gecen hafta bahsettigim gibi muayeneden sonra hemen kendi doktoruma da gittim o da donmemis daha yan duruyo kafasi sagda bacaklari solda ama endise etme daha cok var illa ki doner dedi ve israrla tekrarliyo bunu dogum esnasinda bile donenler var sıkma canini stres yapma erken doguracaksin sonra bu stresten diyip duruyo ama nedense elimde degil dusunuyorum surekli hayir hareketli bi bebek de bu kadar harekete nasil donmez niye donmez donmesi icin neler yapabilirim var mi tecrubeli olanlar karnima masaj mi yapsam belki faydasi olur ?

doktorunda, bizlerde normal olduğunu söylememize ve örnekler vermemize rağmen bu duruma oldukça takılı kalmışsın, 1. ) Dr. bak stresten erken doğuracaksın dediği halde bunu önemsemiyorsun, 2. ) Bebeğin dönmesi için masaj vs. yöntemler araştırıyorsun. Bazen bir şeyleri oluruna bırakmak gerekir, takıntılı olmak iyi bir şey değildir elbette bebeğini düşüneceksin ancak gereksiz yere kötü enerji yüklüyorsun kendine, sıkıntılı olmayan bir durumu sıkıntılı bir halmiş gibi kabul ediyorsun (sadece kendince) ve kimseyi dinlemiyorsun. YANLIŞ yapıyorsun canım, okadar çok dertli kişiler var ki forumda maalesef. Sen sağlıklı bebeğin için dua et stresten uzak dur. Başka bişiy düşünme. Dediğim gibi doktoruna ve fikir istediğin bizlere güven. Benim nacizhane fikrim budur.

Okuyunca bi kez daha anladim ki haklisin formda ne dertli insanlar var evet benim ki bu durumda ukalalik gibi gorunuyo ama benim korkum sezeryandan dolayi hic hic istemiyorum esim dogum kocu icin arastirmalara baslamis bu hafta cunku cidden kendimi kasiyorum bakalim bi sekilde aticam bu takintiyi

Okuyunca bi kez daha anladim ki haklisin formda ne dertli insanlar var evet benim ki bu durumda ukalalik gibi gorunuyo ama benim korkum sezeryandan dolayi hic hic istemiyorum esim dogum kocu icin arastirmalara baslamis bu hafta cunku cidden kendimi kasiyorum bakalim bi sekilde aticam bu takintiyi

Estağfirullah. İnşallah Allah'ım herkesin gönlüne göre versin hepimizin sağlıklı yavruları olsun, bebeğinin ve senin sağlığın için en iyi doğum yöntemini doktorun belirleyecektir sen şimdiden düşünüp bebişini stres altında bırakma emin ol vücudun stres hormonu salgıladıkça bebişin huzursuzlanıyor, o nedenle hamileliğinin tadını çıkarrrrr :) Bebeğini rahat ettir. Bak benimde geçen hafta kontrolüm vardı aşağıya dönmüş (bikaç gün öncesinde dönmemiş demiştim) demek ki bazen oluruna bırakmalıyız canım. Allah telafisi mümkün dertler sıkıntılar versin bunlar ne ki boşş :) Hayırlı doğumlar.

Bende bilmiyorum :KK43: ama yuzu dustu birden durusu normal degil sorun var yan duruyo belki doner bu haftalardan sonra dedi icime kurt dusurdu kilosuna iyi olmasina bile sevinemedim nerdeyse aklim kaldi yani, ya ben gun icinde cok hareket etmiyorum isten yeni izin aldim evde hep dinleniyorum acaba az hareket ettigim icinde mi donmedi ? Ne zaman donuyolar bilmiyorum ki ozeldeki doktorum miyomu bu kadar sorun etmezken bu doktor yerle bir etti beni :KK43:(
Ben 37.haftamdayim doğum yapacam neredeyse kızım donmemis. Ve doktorum olumsuz konusmadi. Donmesin ne olucak. Bebek yan durunca sorun mu oluyor ki. 7.ayimdan beri Kızım yan durmuş. Demek ki böyle rahat ediyor. Bu doktorlar da şaşırdı artık ya. Moral bozmak için boş boş konusuyorlar. Haftan erken daha bin defa döner bebeğin

Konu bebeğin olunca insan ister istemez panikliyor. tabi ki en iyisi normal hakkında hayırlısı olsun doğum
büyük oğlum da ters duruyordu doğuma yakın dönmüştü. iki numara ise dönmedi gerçi o erken doğdu vaktinde olsa o da belki dönerdi.
rahat ol hamileliğin tadını çıkar. unutma senin stresini, üzüntünü bebeğin hissediyor ve yaşıyor.

Ben kızımı karnımın sağ tarafında hissediyordum, haftalar öncesinde doktoruma sordum kızım tam olarak nerede duruyor diye, doktor bana her yerde bi sağda bi solda bi aşağıda bi yukarıda canı nereyi isterse demişti. Bebeğin sabit durmasındansa devamlı hareket etmesi çok güzel olumlu bir şeymiş. Bazı bebekler doğum gününde aşağı dönüyor bazıları aceleci olup çok çok erkenden dönüyor :) Yaramazlar işte. Belli olmaz ne yapacakları.
Bu arada Ariver az kalmış doğumuna :) Hayırlı sağlıklı güzel doğumlar. Bebeğin şimdiden hayırlı olsun.

Dun doktordaydim ve nihayet kizimin dondugunu ogrendim basi asagidaymis ve dogum pozisyonu almis umarim donmez artik dedim doktor %99 donmez artik dedi bosuna evham yaptim o kadar gun :) bebegim o kadar hareketli ki sagolsun gogusumun altinda hep bi sertlik oluyodu bazen sag bazen solda ama mutlaka midemin orda o da poposuymus onu da ogrrnmis oldum yazan ve moral veren herkese tesekkur ederim kizlar,haberi alinca hemen paylasmak istedim :))

Dun doktordaydim ve nihayet kizimin dondugunu ogrendim basi asagidaymis ve dogum pozisyonu almis umarim donmez artik dedim doktor %99 donmez artik dedi bosuna evham yaptim o kadar gun :) bebegim o kadar hareketli ki sagolsun gogusumun altinda hep bi sertlik oluyodu bazen sag bazen solda ama mutlaka midemin orda o da poposuymus onu da ogrrnmis oldum yazan ve moral veren herkese tesekkur ederim kizlar,haberi alinca hemen paylasmak istedim :))

Canım ben de 30+4 'üm bebeğimin ultrasondaki ölçümüne göre ve baş aşağı duruyormuş. Mide kısmım bazen tek bazen çift taraflı olarak sertleştiğini farkediyordum bir süredir,aşağılara idrar torbama doğru da basınçlar dokunuşlar oluyordu.Doğuma dek bir daha dönmez mi bilmiyorum.

Aynen tatlim benimde oylr must kisimlarda hep bi sertlesme doktoruma sordum hatta ultrason esnasinda da sertlesti poposu o dedi bana %99 donmez artik degistirmez ama istisnalar da olabiliyo dedi hayirlisi bakalm :)

Back
X