Arkadaslar ben kontrollerimi ozel hastanede yaptrmak istyrn.isim daha cabuk.bitiyr ve ilgi alaka daha fazla ama ozellerde de kasap gbi.kesip biciyrlar normal dogum kavrami.yok bu sebeple.dogumumuda devlet hastanesinde yapmak.istyrm acaba 8. Aya kadar ozele gtsem son ayda devlet hastnesine gidebiliyr muyum?
Bence tam tersini yap. Eger anormal bir durum yoksa hamileliginde kontroller zaten rutin oluyor. Dogum daha onemli icine sinen bir doktor belirle ; dogum icin. Kontrolunu devlette dogumu ozelde yap. Ben oyle yaptim ki bizde kan uyusmazligi fln vardi. Kontrolleri cerrahpasada yapip dogum icin ozele gittim
Ama ozelde normal dogum.yapanini hic grmedm beb cnm.ya sezeryan olmak.istemiyrm devlettede mutlaka sezeryan olacaksin derlerse ozele gidern.zatn.ama bjnlar normal domgumuda son.anda bahaneyle sezeryana aliyrlar
ben tam tersini yaptım. ilgi alaka bana doğumda lazımdı o zaman kullandım .ayrıca devlette de sezeryan olanı duydum özelde de normal olanı duydum bu biraz nasip meselesi.
ben özelde normal doğum yaptım.doktorumdan hiç sezeryan lafı duymadım.
arkadaşlarımda farklı doktor ve özel hastanelerde normal yaptılar.
kontrollerin hangi doktor yapıyorsa doğumuda onunla yapmanı tavsiye ederim.
çünkü güven duydugun seni tanıyan bir doktor daha iyi olur.
bir de doğumun nasıl olucağını sizin ve bebeğinizin durumu belirler.
normal diye ameliyathaneye gidip sezeryanla çıkabilirsin.
veya son hafta değişebilir.yani doktorlar normal olucak diye sizi tehlikeye atamaz.
son 1 ayda farlı doktora gidince fazla ilgilenmiyorlar diye duydum.
Ben de hamileliğimin başından beri özele gidiyorum ama dogumu devlette yapacağım. Görümcem hemşire, kesinlikle devlet diyor. İlgi alaka konusuna gelince siz hemşirelere filan nasıl davranırsanız aynı şekilde muamele görüyormuşsunuz. Kuzenimin eşi yeni doğum yaptı devlette, onun yanındaki başka bi kadın hep sert konuşuyormuş bağırıp çağırıyormuş kimse de onunla ilgilenmiyormuş. Kuzenimin eşi de hep nazik olmuş rica etmiş her isteğini, el üstünde tutmuşlar. Kısacası özeldeki gibi parali ilgi yerine gerçek ilgi görmek bizim elimizde. Özelde doğum yapmaya durumum elbette var ama aynı hatta çok daha iyi imkanlara ücretsiz ulaşmak varken niye para vereyim o parayla bebeğimin başka ihtiyaçlarını karsilarim.