Konu açmadan mutlaka okumanızı rica ederiz ...

Kazen

Babalar ve Oğulları
Administrator
14 Kasım 2001
21.403
92.349
Kadınlar Kulübü'nün sizlere daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla forumu kullanmadan önce aşağıda yazan kurallara uymanızı rica ederiz.

Şimdiden teşekkürler...

I) Forum Dili "Türkçe" dir. Yabancı dil başlıkları hariç konu ve cevaplar Türkçe olmalıdır. Forum'da siyasi içerikli yazı, siyasi propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz. Aynı şekilde, başka bir forum katılımcısını yada üçüncü bir şahsı küçültücü veya hakaret edici yazı yazılamaz.

II) Forum katılımcıları yeni bir konu başlığı açmadan önce o konunun Forum'da mevcut olup olmadığını kontrol etmeliler. Bunun için Forum'un arama özelliği kullanılabilir. Aynı isimli veya aynı tartışmaları içeren konular açılamaz. Konuların aynı başlık altında tartışılması forumda düzeni sağlamak amaçlıdır.

III) Forumda Özel Mesaj yolu ile reklam yapmak ve karşı tarafı rahatsız edicek mesaj atmak yasaktır. Bu tip durumları lütfen site yönetimine iletişim aracılığıyla bildiriniz.

IV) Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı küçük harf kullanarak yazınız.

V) Konu başlıklarını konunun içeriğini ifade eden şekilde seçilmesi gerekmektedir.

- Konulara başlık yazılırken dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

5.1- Konu başlıkları konunun içeriğini açık bir şekilde ifade etmelidir.

5.2- Konu başlıkları, açık ve anlaşılır bir Türkçe’yle yazılmalıdır.

5.3- Konu başlıklarında sözcükleri uzatmak, standart dışı karakterler kullanmak yasaktır.

5.4- Moderatorlerin (ya da yeni ifadeyle editörlerin) yanlış yazılmış konu başlıklarını düzeltme ve değiştirme hakkı saklıdır.

VI) Forum'da yazılacak konular ilgili bölümlere yazılmalıdır.

VII) Üye olurken ahlaksız isim seçmek, başkasının kullanıcı adı ile foruma katılmak, imzalara siyasi amaçlı yazılar yazmak yasaktır. Diğer insanları rahatsız edebilecek avatar seçimleri forum adminleri tarafından engellenecektir.

VIII) Forum içindeki \"Profil\" bölümünde ya da eklenmiş olarak; din, politika, örgüt veya bir partinin simgesi olan resimler kesinlikle kullanılamaz! Burası bir kadın paylaşım platformudur.

IX) Yöneticiler, yazılan yazının konusuyla ilgili olmayan bir bölümde yazıldığına karar verirlerse yazıyı uygun bölüme aktarır. Bu nedenle itiraz türü yazıların da silinmesi veya cevaplandırılması yöneticinin yetkisindedir. Ayrıca uyarı ile kapatılan konuların devamı niteliğinde veya aynı içerikte konu başlığı açılamaz!

X) Forum Yönetimi aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin foruma girişini yasaklar. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda forum ile ilişkisi kesilir. Eğer şifrenizi unuttuysanız iletişim linkinden şifrenizi isteyebilirsiniz. Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar; başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa ban edilirler.

XI) Forum'un işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları sürekli bilgilendirmek adminlerin veya moderatorların görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.

XII) Kişisel tartışma şekline dönüşen konular derhal kapatılır! Kapatılan başlıklara (yazılara) ilgili özel mesaj veya e-posta atılmamasını rica ederiz. Sürekli ikili tartışma yaratan kullanıcılar önce uyarılır, sonra üyelikleri pasif edilir.

XIII) Başka forumlara üye veya kullanıcı toplamak için yazılan reklam mahiyetinde yazılar yasaktır. Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri silinecektir!

XIV) Kişileri, kurumları, kuruluşları veya herhangi bir devleti küçük düşürecek resim, yazı, alıntı vb. kullanmak kesinlikle yasaktır. Bu gibi durumlarda uyarı yapmadan üyeyi forumdan silme hakkımız saklıdır.

XV) Site reklamı yapmak yöneticilerden izin alınmadığı sürece yasaktır.

XVI) Forum kurallarına uymayan kullanıcıların Forum'a yazı yazması engellenecektir. Bu işlem önceden uyarı verilmeden de yapılabilir.

XVII) Kurallar zaman içinde değişebilir…


ek. 1- Ceza puanı sistemini mutlaka inceleyiniz.

ek. 2- Aynı içeriğe sahip başka sitelerin reklamlarını yapmak kesinlikle yasaktır, cezası malum.

ek. 3- Sitede veda yazıları veya gel çok özledik yazıları kesinlikle yasaktır. Kalana git gidene de kal demedik bu güne kadar.

ek. 4- Site huzurunu bozan, sürekli ikinci şahıslar ile sorun yaşayan üyelerin üyelikleri sitenin huzuru için hespaları kapatılır.

ek. 5- Üyelikleri silinen kullanıcıların mesajlarının silinip silinmemesi site yönetiminin insiyatifindedir. Üye olunduğu anda yukarıdaki tüm şartlar kabul edilmiş sayılır.
 
Yazım Kurallarına Özen Gösterelim
Aslında yazım kuralları ilkokuldan başlayarak öğretilir ama nette nedense biraz dikkatsiz oluyoruz. Doğrular, yanlışlar birbirine karışıyor.

Sitede yazılan metinlerde genelde yapılan hataları, yardımcı olmak adına vurgulamak istiyorum. Daha temiz bir Türkçe için sizin de desteğiniz olursa sevinirim.

1- Dahi anlamına gelen ekler ayrı yazılmalıdır.
Ben de yazacağım
Sana da aldım
Onun da gözleri mavi
Belki de gelir.
Bitişik yazılanlar
Senin kalemin bende
Bu kitap sende var mı?

2- Soru ekleri ayrı yazılmalıdır
Yazar mısın?
Gelir misin?
Anladınız mı?
Geldi mi?

3- Sözcüklerin içinin boşaltılmaması gerekir.
Bnm, gelio, ii, evt
Benim, geliyor, iyi, evet
Kısaltmalar alışkanlık haline gelirse zamanla doğru imiş gibi algılanabilir.

4- Yalın olmak kökünden geldiğinden YALNIZ, yanılmak kökünden gelen YANLIŞ doğru yazımdır.

5- Özel isimlerin baş harfinin büyük harfle yazılmasına dikkat edilmelidir.

6- Özellikle cümlenin sonuna nokta koymaya, sonraki cümlenin baş harfinin büyük olmasına özen gösterilmelidir.

7- Konuştuğumuz gibi yazmamalıyız.
Gelicem, gitcem yerine geleceğim, gideceğim.

8- Alfabemizde olmayan q, w gibi harfleri Türkçe sözcüklerde kullanmayalım.

9- Bazen ‘s’ ve ‘z’ harfleri yer değiştiriyor nedense?
Herkez, ösledim, kıslar
Doğrusu:
Herkes, özledim, kızlar.

10- Hamiş, kociş, bebiş, oğluşum gibi Türkçede olmayan sözcükleri en azından başlıklarda kullanmamaya özen gösterelim.

‘ Teknolojisini satan, kültürünü de satar’ diye bir söz vardır.

Evet, genelde teknolojiyi maalesef dışarıdan alıyoruz ama kültürümüze de sahip çıkmamamız için bir mazeret olamaz.

Kültürümüzü kaybedersek öz benliğimizi de kaybederiz.

Türkçemize sahip çıkalım.

Herkese iyi paylaşımlar diliyorum.
 
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.
Kadinlarkulubu.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim linkinden iletişime geçildikten sonra en geç 10(on) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve avukatımız size geri dönüş yapacaktır.
 
X