Konu annem. Ben mi abartıyorum.

Gulistan00332

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2019
32
15
8
32
İyi aksamlar herkese. Annem daha önce de böyleydi akraba arasında yada herhangi birinin yanında beni hep rencide ediyor. Bekarken fazla takmazdım ama simdi evliyim ikinci çocuğuma hamileyim fazla mı duygusalım bilmiyorum. Çalışıyorum çocuğuma annem bakıyor. Yine çalış ikinciye de bakıcam diye kendisi ısrar etti. Bugün olan şey de insanların arasında yok bakıcıya bir bakıtsınlar boylarının ölçüsünü alsınlar çocuk falan bakmıcam gibi daha kırıcı laflar. Anlayamıyorum yalnızken farklı insanların içinde farklı.Benim çocuğuma bakmak zorunda değil evet ama yalnızken bakarım ederim diyor ben ısrar etmedim işi bırakacaktım kaç kez bıraktırmadı. Ne yapmam gerek. Çok üzüldüm içerledim

ilk olarak bence annenizle konuşun. Baktınız anlamıyor herkesin içinde “e anneciğim sen çok ısrar ettin ,işi bırakmamı bile istemedin” diye nazikçe konuşun.
Yaptığı çok ayıp bir şey.
Bu annelere ne olmuş vallahi anlayamıyorum.
Resmen kızlarıyla becerikli olma yarışına girmişler

Canım yerinde olsam diğer çocuğu mu da baktırmam bakıcı tutarım. Ve tavrımı koyarım annen de olsa saygısızlık yapmaya hakkı yok bence çocuğunu al ve diğeri doguncada bir süre idare edersin
İnanın çok üzüldüm ağladım eşimden gizli. Ona söylesem büyütecek olayı. İşi bırakmayı bile düşünüyorm şuan. Yarına kadar düşünüp. Sinirle hareket de etmek istemiyorum ama kırıldım.

Ben mi abartıyorum diye düşünmüştüm ama sizde hak verdiniz dışardan biri olarak. Dediğiniz gibi annemle açık açık konuşup içimi dökmek en iyisi sanırım. Teşekkürler

Anneler özellikle başkalarının yanında yaptıkları iyiliği abartarak anlatabilirler. Çünkü, pohpohlanmak isterler. Bence anneniz kötü niyetle söylemedi bunları. Benim annem de böyle yapar. Kardeşimin çocuğuna bakıyor. Ama başkalarına öyle anlatıyor ki. Sanki ölüp ölüp diriliyor. Halbuki torununa canını verecek kadar seviyor.

Bu davranışların altında evladından ve çevreden övgü almak var. "Anneciğim sen olmasan ne yapardık, çocuğumuz da biz de perişan olurduk. İyi ki varsın" gibi cümleler duymak istiyorlar. Hem sizden hem çevresinden.

Bu yüzden annenize alınmayın. Onlar torunlarına severek bakıyorlar. Bence abartmayın kalbini kırmayın. Arada sırada övgü dolu cümleler kurun. Hala kendilerini işe yarar hissetmek istiyorlar sadece...

Bu ilk değil geçen senede yaz tatilinde biraz da kayınvaliden baksın gönder de demişti yine başkalarının yanında. Halbuki 2 saat uzaklıkta yola gönderip 15 gün ayrı kalamayacağımı adı gibi biliyor. En iyisi bakıcı fakat çocuğum okula gidecek haftaya okul başlıyor. Bana artık ev hanımlığı düşecek bu gidişle. Sürekli laf duymaktan iyidir belkide. Teşekkürler yorum için.

Açıkçası evet çok iyi bakıyor benden daha iyi bakıyor doğruya doğru. Ama her seferinde böyle olunca da kırılıyorum. Hormonlarından mıdır yaş aldıkça artık kaldıramıyorum yada bilmiyorum

Benim annem de böyle kaç kere konuştum yaptığının yanlış olduğunu da kabul etmiyor.Onu sürekli eleştiriyormuşum öyle diyor

Valla arkadaşım sabırlıymışsın, toplum içerisinde böyle şeylere hiç tahammülüm yoktur, annem de dahil kim olursa bozarım. Kurban olduğum huyumu biliyor gerçi ona göre davranır topluluk içinde ama 26 yaşında tenhada terlik de yiyorum, azar da işitiyorum
Sizin tarzınız, bulunduğunuz çevre nasıl bilemem ama bence topluluk içerisinde sizi rencide ettiği zaman sessiz kalmayın. Kalabalıkta yapılan yanlışın, tenhada özrü olmazmış, siz de size böyle yapılıyorsa toplulukta tavrınızı koyun. Şahsi fikrim.

İhtiyaçtan değil keyfi çalışıyorsanız daha doğrusu aşırı ihtiyacınız yoksa maaşınıza bence bırakın işi evde çocuklarınıza kendiniz bakın kendi annende olsa kayınvalidende olsa kimse anne gibi olmuyor bence

Annenizle açıkça konuşup kırıldığınızı belli edin, tavrı devam ederse bakıcı tutun bence işi bırakmayın derim. İnşallah çözersiniz ama gerek kalmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…