konu annem...

kucukpiraye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
351
212
18
annelerinizle ilişkileriniz nasıldır? ebeveynlerinizin toplum içinde herhangi yanlış bir tavır yada hareket sergilediğini gördüğünüzde nasıl tepki verirsiniz? nasıl uyarırsınız? yada uyarır mısınız?
benim annem hava atmayı herşeyi abarta abarta anlatmayı cok seven bir insan. karşısındaki insanı rahatsız edecek derecede hava atıyor. bir tek teyzelerim ve bir iki akraba onunla görüşüyor. ben bunu bariz görebiliyorum ama o göremiyor. onu o hava attığı ortamda bozmak küçültmek istemediğim için tepki vermiyorum sonrasında söylediğimde ise ben öylemi dedim kızım o sordu merak etti bende normal anlattım diyor. göremiyor kendini. kabul etmiyor. ama artık bende utanıyorum annemle yeni ortamlara girmeye yada benim görüştüğüm kişilerle onuda alıp görüşmeye.. şimdi napıyo diye soracaksınız..
mesela bayramda tatile gittik ve kaldığımız oteli karşıdaki sormamasına rağman öyle bir anlatıyoki dakikalarca..' şöyle lükstü şöyle iyiydi şöyle güzeldi ama parasınıda verdikk bilmemnee''.. ay o kadar uzatıyo mevzuyu utançtan yerin dibine giriyorum. ben bi işe girmiştim taa dıdısının dıdısına kadar öyle bir anlatmış vede anlatıyorki abarta abarta. oysaki herkesin çocuğu çalışıyor ediyor iyi kötü abartılacak bişey yok. yaşadığım şehirde uzak akrabamız olan ama benimle cok ilgilenen çok seven ve sıklıkla görüştüğüm bikaç akrabamız var. annem gelince resmen görüşmekten kaçıyolar benimle. aslında kadın annemle yaşıt benimle programlar yapıyo ediyo 'annen gidince şuralara gideriz şunları yaparız' diyor. binanın görevlisine aşağı magazada çalışanlara onlara bunlara alakasız insanlara herşeyi abartarak anlatıyo ya artık sinirim bozuluyo ve gelmesini istemiyorum utanıyorum..çünkü karşıdakini rahatsız edecek kadar hayatımızdaki iyi şeyleri abartarak anlatan bir kadın annem ve ben toplum içinde çok utanıyorum bu durumdan. ne desem nasıl anlatsam bozulmadan kırılmadan anlar?

Yani anneler yapıyor böyle veya benzeri şeyler. Valla ne kadar söylersen söyle anlamayacaktır. Sana küsecek darılacak. Boş ver bence. Bir iki kere söyledin anlamıyorsa anlamıyordur. Sonuçta onun hayatı . İstediği gibi yaşayabilir. Senin utanmana gerek yok. Çünkü sen ve o ayrı insanlarsınız.

ben vazgeçtim artık benimkide anca kendini övsün ama öyle böyle değil her yerde her ortamda beceriyor işin kötüsü kendisini övmek için kim varsa kötüler sırf iyi görünsün diye

Böyle basit birşey için annenizden mi utanıyorsunuz?!
Annenizin huyu bu, bakın can çıkar huy çıkmaz. Değiştirelemez huy.

Boşverin öyle anlatmak istemiş anlatmış, annende olsa siz ayrı ayrı iki insansınız, karışamazsınız ki onun bu hallerine.
Hoş birşey demiyorum yaptığı, belki o da böyle kendini iyi hissediyodur.
Herkesin normali farklıdır, doğrusu başka yanlışı başka. Boşverin. Bu da onun normali.

ikizler burcu :) ben aslanım ama hiç öyle yapmam yani ben öyle düşünüyorum en azından :)

Hepsi oyle diye demiyorum genelde boyle davrananlara bakiyorum çevremde aslan yani o yuzden sordum. :)
Bazen benim annemde yapar mesela kocam bir kere bile tokat atmadi falan der sanki oradaki kadinlarin hepsi dayak yiyormus gibi :))

Maddi durumunuz yükseldi de ondan mı böyle yapıyor
evet aynen . eskiden durumumuz cok kötüydü şimid ise lükste değiliz ama normaliz gelirimiz az bişey arttı rahatladık.. ama bunu birde size annem anlatsın sanki milyarderiz gibi.. bide teyzelerimden biri cok zengin.. kendi bitince onu ve onun yaşamını anlatır anlatır durur sacma sapan insanlara sürekli para konuşuyor. özlemdir belkide

Surekli ovunen insanlar evet itici geliyor.annenizi uyarin ama degismez sanmiyorum.
Benim bir yengem var kendini overken karsindakini kucultur.baskasinin aldigi biseyi begenmez ben suradan su fiyata aldim der.
Ben cozumu o ovunurken ovdugu seyi begenmemekte buldum

ay annemden değilde bu davranışından utanıyorum diyelim öz annemden neden utanayım. düşünsenize biriyle oturuyosunuz sizi anneniz övüyorda övüyor . kendince göğe cıkarıyo cocugunu ama aslında yerin dibine sokuyo beni ben aşırı rahatsız oluyorum ve utanıyorum o an. mesela aşağıdaki mağazada çalışanlara işimi anlatmış anlatmış konuşmuş fotolarımı göstermiş. ay sonra o kızlar annen gösterdi anlattı diye bana söylüyolar ya nası utanıyorum. sonrada işten çıktım zaten o kadar cok anlatırsa olacagı buydu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…