Çocuğuna ne kadar düşkün bir baba bilmiyorum. Fakat benim tavsiyem; çocuğunu ihmal etmemeye özen göstersin. Özellikle şehir dışı, böyle bir ikişki hiçbir şey değilse, boş zamanından bayağı bir alacaktır.
Annesi ciddi psikolojik rahatsızlık geçirdi diyorsunuz. Psikolojik rahatsızlıkların kuvvetli genetik geçişi var. Bir de çocuğun bunlara şahit olarak öğrenmesi var.
Kendimden, annemden, dedemden biliyorum. İkisi de ciddi psikolojik buhran geçirmiş bizimkilerin zamanında. Kendimde de eserlerini görüyorum kimi zaman. Çünkü çocukluğum annemin depresyonunu, 1’e kadar uyumasını, bize şefkatsizliğini ve kopukluğunu izleyerek geçti. Ve çocukken yaşayıp gittiğin şeylerin acısı, yetişkinlikte çıkıyor.
Bu durumda, bir de boşanmış bir ailede çocuğun büyük şefkate ihtiyacı var. Ancak büyük bir sevgi tamir edebilir yaralarını.
Kardeşinin doğruları kendine. Kendi hayatı. Ancak bu sırada çocuğunun çocukluğunu gözden kaçırmasamasını tavsiye ederim. Zira ancak bu yaşlarda iletişim kurabilir onunla ve bu zamanlarda iyileştirebilir.