Konu eşim

Zavallı görünmüyoruz. Ben eşime değer verdiğim için öyle davranıyordum ama baktım ki eşim birak bana degeri suyunu çıkardı o zaman ben de tepkimi gösterdim. Biraz da tepki şart.
Kesinlikle. Tavsiye için teşekkürler. Deneyecm

Tamamen sizin hatanız, dün söylediyseniz bugün gidersiniz, eve gelince geldim dersiniz. Öyle her dakika bilgilendirip, hesap verir gibi yaparsanız, oda git veya gitme demeyi kendine hak görür. Bende sıkı yönetim bir ailede yetiştim ama çalışmaya başladıktan sonra kimseyi dinlemedim. Şimdi eşimede sadece anlatma amaçlı söylüyorum, şuraya gittim şu işimi hallettim diye.

Git demiş.
Evden çıkarken de mi haber istiyor?
Tuvalete girerken de yazın tam olsun.
Hadi kursa gidince kurstayım geldim merak etme denir de.
Çıktım. Yürüyorum. Aha kapıdan girdim.
Öhhh!

Fena alıştırmışsınız. İşiniz çok zor.. :S

Ben olsam kursa giderdim eve dönmezdim yaa :olamaz:

Evet öylee doğu erkeği işte belki bilirsiniz. Biraz fazla maço

Şu erkekleri doğulu batılı diye genellemeyin gözünüzü seveyim. Eşim doğulu, böyle bir tavır görmedim. Bırakın izin almayı gün içinde gideceğim yerleri bile söylemem çoğu zaman. Akşam konuşuruz ne yaptın bugün diye o zaman anlatırım şuraya gittim şöyle yaptım diye.
Rahmetli babam da doğuluydu, annemin izin aldığını görmedim 55 yıllık evliliklerinde. O endişeli bir adamdı sadece, çıkacağımız zaman bilmek isterdi yoksa merak ederdi. Ama izin almak izin vermek bizim baba kız ilişkimizde bile yoktu.
Bu eşinizin doğulu olmasıyla değil sizi sahip olduğu bir eşya, kendi kararlarını veremeyecek kısıtlı bir insan olarak görmesiyle alakalı. Ve ona bu hissiyatı siz vermişsiniz.

Evet Yetişme tarzı dediğim o zaten
Sizin icin xok üzgünüm. Eşinizin sizi kıskandığı için böyle davrandığını düşünmüyorum. Tamamen yapabildiği için yapıyor. Sizin ne düşündüğünüz ne hissettiğiniz hiç önemli değil. Hatta arayıp size verdiği zararı ölçüyor. Size önerim benzer bir durum yaşadığınızda evden çıkın gidin ama onun aramaları sormaları durumunda yine takindiginiz bu tavrı rakının. İşte 10 kere arayın derdin ne senin falan diyin. Ağladığınızı söyleyin bunu konuşmadık mi vs diyin. Ama normal gününüzü devam ettirin. Bu şekilde en azından sizin ruh sağlığınız korunur. Eşiniz iyi niyetli değil ve bence sizi sevmiyor.

Hee kocandan habersiz çık dışarıya gelince de bağır çağır sen bana karışamazsın de ondan sonra çok mutlu olursun:KK12:
Ondan sonra konu açarsın ben bu evliliği nasıl kurtarıcam hiç bişeyde gözüm yok huzurum olsun diye. Allah ıslah etsin. Hayatında görmediğin umurlarında olmadığın kadınların yuvanı yıkacak tavsiyeleri mi önemli eşin mi? Bi düşün istersen

Şu anda da huzuru yok farkındaysanız. Gün içinde defalarca ağlamış.
"Aman huzurumuz kaçmasın" diye sustukça tek huzursuz olan kişi kadın oluyor. Adamların keyfi yerinde.
Kadın hakkını savunsun da biraz da kocasının huzuru kaçsın. Kaçsın ki yetişkin olan eşine nasıl davranması gerektiğini öğrenmeye zahmet etsin.

Hata sizde. Geri dönmeyecektiniz. Eğer her dediğini yapar, izin alır, izinsiz kursa bile gitmezseniz ki siz izin almışsınız ama eşiniz gitme dedi diye asansörden dönmüşsünüz dahası bu durumu yetiştirilme tarzı adı altında normalleştirirseniz bizim size verebileceğimiz bir akıl yok ne yazık ki. Önerilerde bulunulmuş ama siz yetiştirilme tarzım bu değil, eşim maço ve doğulu diyerek yapamayacağınızı söylemişsiniz. Bunun doğulu batılı olmakla ilgisi yok siz taviz vermiş, ipleri fazla kaptırmışsınız eşiniz de kendisini sizin sahibiniz sanmaya başlamış. Eşinizin dön demesi tamamen hükmetme isteğinden siz de bunu kabul etmiş dönmüşsünüz

İnsan anasından babasından izin alır da yaşı onu gerektirdiği için alır. Evlenmis biri artık ne diye başkasından izin alır ki? Haber verirsin sadece.
Ama şöyle bir durum var. Bazı erkekler ciddi ciddi eşleri kendisini yetistirsin istemiyor. Yeni şeyler ogrensin, kendini geliştirdi istemiyor. Çünkü kendi cahilliklerini farkedecek o kadınlar. Yoksa kıskançlık filan palavra.

Şu anda da huzuru yok farkındaysanız. Gün içinde defalarca ağlamış.
"Aman huzurumuz kaçmasın" diye sustukça tek huzursuz olan kişi kadın oluyor. Adamların keyfi yerinde.
Kadın hakkını savunsun da biraz da kocasının huzuru kaçsın. Kaçsın ki yetişkin olan eşine nasıl davranması gerektiğini öğrenmeye zahmet etsin.
Hata sizde. Geri dönmeyecektiniz. Eğer her dediğini yapar, izin alır, izinsiz kursa bile gitmezseniz ki siz izin almışsınız ama eşiniz gitme dedi diye asansörden dönmüşsünüz dahası bu durumu yetiştirilme tarzı adı altında normalleştirirseniz bizim size verebileceğimiz bir akıl yok ne yazık ki. Önerilerde bulunulmuş ama siz yetiştirilme tarzım bu değil, eşim maço ve doğulu diyerek yapamayacağınızı söylemişsiniz. Bunun doğulu batılı olmakla
Durun hemen bi gazla hareket etmeyin. Önce konuşun , sonra uygulayın. Boşanmak en son dudum olsun .
Erkeklerin geneli böyle bide kadınlara derler dakkasi dakkasina uymuyor diye onlar daha heyheyli. Boşuna ağlayıp canınızı sıkmayın tavır koyun bi süre sonra yola gelecektir
yok siz taviz vermiş, ipleri fazla kaptırmışsınız eşiniz de kendisini sizin sahibiniz sanmaya başlamış. Eşinizin dön demesi tamamen hükmetme isteğinden siz de bunu kabul etmiş dönmüşsünüz
Kızlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün sabah ona gidecem dedim daha o bana trip atıyor galiba sesini etmedi. Bende işime baktım bişi demedim. O çıktıktan 1 saat sonra küçük kzımı kaynanama bıraktım büyüğünü kendinle götürdüm. Hiç haber bile vermedim. Gittim geldim söylemeyi de düşünmüyorum ona. Sizce iyi mi yaptım kötü mü

Kızlar tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bugün sabah ona gidecem dedim daha o bana trip atıyor galiba sesini etmedi. Bende işime baktım bişi demedim. O çıktıktan 1 saat sonra küçük kzımı kaynanama bıraktım büyüğünü kendinle götürdüm. Hiç haber bile vermedim. Gittim geldim söylemeyi de düşünmüyorum ona. Sizce iyi mi yaptım kötü mü

Biz size haber vermeyin demedik ki izin almayın dedik bu ikisi farklı şeyler. Ben buraya gidiyorum nokta gitme dediğinde de yoldan dönmeyin, gidebilir miyim demeyin yani

Yani ben ciktim yerine kursa gidince ben geldim yazsaydiniz keske
Hani orda oldugunu bildirme amacli diyorum sen msj yazmasan onun arayacagi olmayacakti haberde vermissin zaten

Yetiştirilme tarzıyla alakalı bu
Siz kısıtlanmaya alışmışsınız
Kusura bakmayın ama sanki önce anne babanız sahibinizmiş
Sonra kocanız sahibiniz olmuş gibi
İzin alıp tepenize çıkarmayın,ben çıkıyorum deyin çıkabilir miyim demeyin
Eve dönmeniz bile hata
Ben eşinizin bilerek açmadığını düşünüyorum konuşmalarından da belli sizi umursamıyor.

Güncelleme : 14. Sayfa da
Kızlar yalvarıyorum bana bi akıl verin başım çatlamak üzere. 3 yıllık evliyim eşimle aramız çok iyi normal karı koca ilişkisi. Sever iltifat eder sevdiğini söyler sarılır beni çok sever. Ama bazen öyle çekilmez oluyor ki alıp başımı gidesim geliyor ama olmuyor işte olmuyor. Mesela bi örnek vereyim ;
Halk eğitim de bi kursa yazılmıştım bugün gitmem gerekiyordu. Dün söyledim ona gidecem diye tmm dedi. Bugün hazırlanmışum çıktım asansörü beklerken mesaj attım ona ben çıktım haberin olsun diye. Aradı beni hayır gitme dedi. ben şokk. Hazırım çıkmışım dedim nereye gitme neden dedim yok gitme dedi öyle bi kaç dakka tartıştık sinirden girdim eve ağladım. Sakinleşince Aradım onu ne oldu iyi misin dedm nie gitmememi istemiyorsun dün ne konuştuk dedim bi saate gelirim ben seni bırakırım dedi. E bunu baştan söyleseydin ya dedim nie gitme diye tavır koyuyorsun tartışmaya yer mi arıyorsun dedim yok dedi. Neyse bekledim bekledim gelmedi. Yine aradım kurs kaçta bitecek dedi 12 de dedim o zmn 11 de gelirim dedi🙄 e gitmenin ne anlamı kaldı o zmn gitmeyeyim dedim tmm gitme dedi kapattı telefonu 🙄 Aradım aradım en az 10 defa açmıyor. Sinirden yine oturduö ağladım. Az önce aramış nasılsın cnm diyor. Nasıl olayım sence dedim bilmem dedi.
Napıyırusn dedi dersin ne söyle dedim tmm neyse hadi grşrz diyor 😣 yine oturdum ağlıyorum 😔 çok belli etmese de kıskanç olduğunu biliyorum acaba ondan mj böyle davranıyor. Haber vermeden git diyeceksinz ama öyle de olmuyor yetiştirilme tarzı böyle olunca insan cesaret edemiyor. Küsmeler tripler de işe yaramıyor. Yalvarırım akıl verin aklım başımda deil toplayamıyorum kendimi. Yediremiyorum kendime. Cesaretli yetişemedim ki cesaretli davranayım olmuyor işte köle gibi olmak istemiyorum. Hemcinslerimden yardım istemek geldi aklıma sadece. Nasıl davranmam gerektiği söyleyin bana yalvaroyrm. Sağlıklı düşünemiyorum. Şimdiden anlayışlı yaklaşan herkese teşekkür ederim 🙏

Allah'ım ne sorunlu erkekler var yahu. Yemin ediyorum bu erkeklerin %80 'i sıkıntılı...

Biz size haber vermeyin demedik ki izin almayın dedik bu ikisi farklı şeyler. Ben buraya gidiyorum nokta gitme dediğinde de yoldan dönmeyin, gidebilir miyim demeyin yani
Gidecem dedim hayır dedi ben gidecem dedim bişi demedi gitmeyeceğimi sanıyordu. Gittim ve haber de vermedim oh olsun

Siz haber vermişsiniz. Daha ne olsun ? Bence çok iyi yapmışsınız. Despotluğuna son verir umarım. Siz kimsenin kölesi değil , eşisiniz !

6 yillik evliyim, esimden 1 kere izin aldigimi hatrlamiyorum.... devam boyle kadinlar, ezdirin kendinizi.

Back
X