Konu Kardeşim ve İş

melikecik1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2023
345
57
13
25
Hayırlı akşamlar arkadaşlar ablalar kardeşler size açacağım konu kız kardeşimle ilgili henüz hiç bir işte çalışmadı okulu bitti iş bulamadı her neyse yakında müşteri hizmetlerinde çalışmaya başlayacak homeoffice olarak deneyimi yok öğretecekler işi ama” çok heyecan yapan ve başaramayacağına inanan birisi” karşıma alıp konuştum içini ferahlattım herkes yapıyor neden yapamayacakmışsın dedim ama hissediyorum kendine pek inanmıyor sizlerin yazdıklarınızı göstereceğim ona bir abla olarak tavsiyeleriniz neler ?
Şimdiden teşekkürler

Bende ilk defa işe başlayacağım zaman sürekli acaba yapabilir miyim diye kendimi yiyip bitiriyordum, başladıktan sonra bu heyecan ve stres geçiyor :)

12 yıllık öğretmenim, her yaz tatilinden sonra okula başlayınca, kesin ben ders anlatmayı unuttum diyorum sonra bir iki hafta geçiyor her sınıftan hocam isledigimiz en harika ders bu ders diyorlar çünkü işimi inanılmaz çok seviyorum. Yani bu heyecan bu stres öyle normal ki ve ısı güzel yapmak için belki de gerekli. İşi hayırlı olsun. Elinden gelenin en iyisini yapsın, ben bu işte harikayim deyip kendine güvensin, hata yaptığında yanlis yapmışım ama düzeltmek için cabalayacagim desin ve çabalasin. Çalışmanın, faydalı olmanin ve öğrenmenin tadını çıkarsın

Çalışmaya başlayınca geçer hepsi, ben de çok korkardım nasıl olacak yapacak mıyım der uyku uyuyamazdım iş yerindekileri görünce bunlar bile yapıyorsa ben hayli hayli yaparım demeye başlıyor insan. 3-4 ay sonra kurdu olur hiç merak etmeyin. Başarılar diliyorum kendisine

Çok teşekkür ediyor kendisi

Yazdıklarınız için teşekkür ediyoruz , umarım başarır bende ilk başladığımda korkuyordum hep ona da diyorum inşallah en güzelini yapar

İlk deneyim olduğu için heyecanir ama 2 veya 3 gun sonunda isinin kurdu olur sonra kardeşinize söylerler isi ogret diye...bende ise baslayacagim zaman hep oyle olurdum bir kaç gün sonra ooo çorap söküğü gibi gelir basarilar dilerim

Kimler kimler neler yapıyor o neden yapamayacakmis ?

Benim kardeşim okul bittikten sonra direk böyle bir ise girdi. Şuan Çalıştığı şirket herkes tarafından bilinen ünlü bir şirket. Home office çalışıyor. Zorlukları da var kolaylıkları da. Mesela sorun çıkaran kaba saba müşteriler çıkabileceği gibi minnoş müşterileri de oluyor. Bunları göze alması gerekiyor tabii ki. Evden çalışmak arada onu çok bunaltsa da genel olarak memnun. Yazın şikayet ederdi ama şuan kış mevsiminde olduğumuz için pek problem olmuyor evden çalışması ve vardiyalı çalışıyor. Saatleri değişebiliyor yani. Ayrıca sunu da ekleyim adı da melike

Avukatım, ilk staj yaptığım dönemi hiç unutmuyorum. Savcının karşısına çıkana kadar kalbim pır pır ediyordu. Oysaki genelde sakin, toplum karşısında hiçbir heyecan yaşamayan ve okuduğu tüm okullarda da kulüp başkanlıkları yapan biriydim. Yine de o kapıyı tıklatışım, sayın savcım ben yeni stajyeriniz “x” dediğimdeki o heyecanım dün gibi taze. Ama geçip karşısına oturup 2 cümle kurduktan sonra her şey geçti. Kardeşiniz de ilk telefonu açtıktan sonra her şey geçecek emin olsun lütfen

O heyecan o kdr degerli ve güzel bir duygu ki zamanla iş tecrubesi kazandıkça o heyecanı ozleyecek. Değerini bilsin bunun ve tadını çıkarsın hatta en fazla ne olabilir ki .. Ben ilk işe basladigimda da o heyecanı hissetmedim yıllardır gidiyor gibi başladım 12 yılı devirdim hala yok yanıma yeni ise başlayanlar geliyor o heyecanları çok umut verici geliyor :)

Ben kendime hep şunu derim: çalışanlar nasıl çalışıyor, herkesin benden fazla bir şeyi mi var, hepsi de işyerinde ilk zamanları tecrübe etti, ben de yaparım ne var… çok basit ve motive edici bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…