Konu önemli hanimlar

Su videodaki cocuk diger cesit menenjit bakterisi ile baska bir ulkede karsilasiyor ve ona karsi asili degil! olumden donuyor. Acin videoyu sadece ve cocugun haline bakin, sonra deyin ki "yaw asi zararli" !

videoya gerek yok ki
bi bizim zamanımızın su çiçeği
bi de çocuklarımın geçirdiği su çiçeği...
ki biz aşılıydık
bizden önceki aşısızları düşünemiyorum

Sark cibani son 50 yildir gorulmeyen sark cibani var ülkede. Rota el ayak agiz su cicegi vs vs vs... ulkenin 70 yillik emegi boyle zir cahiller nedeniyle yok oluyor ya. 30 sene once cocuklar bogmacadan oluyordu. Yahi yesilcami acip izleseler kactane turk filminde verem var ya. Deli olucam yemin ederim. 2010larda asi reddi 130 civariyken instagram face gibi nedenlerle bu sayi 10000 i bulmus. Neden cunku keci boku koyuyorlar asiya hatta aslinda ulkemizde bor mineralinden asi uretecekler de abd cikarmamiza izin vermiyor... hay allahim ya..

Guluyorum yazdiklarina inan keci boku ha:))) bu asi dusmanligi isin komigi amerikali ssiri dindar evangelikan hiristiyanlarin kafasinin altindan cikiyor. Onlar boyle can hiras asi dusmanligi yapip oraligi velveleye veriyorlar, dunyaya yayilmis demek, bize kadar da gelmis. Orada dindarliktan cocugunu doktora goturmeyen evde bekleyen var tanri iyilestirmek isterse hasta ettigi gibi iyilestirir diye, yakinda turkiye'ye de gelirse sasirmam vallahi!

Bu ulkede yapilan elle tutulur guzel seylerden biridir bu asi isi, o sayede cocuk olumlerinin onune gecildi. Simdi asi dusmanligi baslamis saka gibi!

Son düzenleme:

Su videodaki cocuk diger cesit menenjit bakterisi ile baska bir ulkede karsilasiyor ve ona karsi asili degil! olumden donuyor. Acin videoyu sadece ve cocugun haline bakin, sonra deyin ki "yaw asi zararli" !

Geçen inanılmaz bedenleri izledim tlc de Allahım menejit ne bilmiyormuşum ben bir bebe yakalanmış vücudu simsiyah olmuştu kangren aynı :( kestiler orasını burasını bebenin kurtardılar ama ne ayakları var ne elleri artık :(

Asidan ziyade cocugunuzu tv den tabletten telefondan uzak tut konu sahibi. Ozellikle tv nin ve uyarici eksikliginin otizmi arttirdigi yonunde cok ciddi arastirmalar var.
Asi konusuna gelirsek. Otizmi arttirdigina dair net bir bulgu yok. Otizm son zamanlarin artan hastaligi ki bu bile asinin degilde gelisen teknolojinin buna sebep oldugunun bence en net delili.
Mesela rota asini yaptirmadigi icin suan kopek gibi pisman olan bir tanidigim var yaklasik 1.5 aydir hastanede yatıyor 6 aylik bebesi. Ishali geçmek bilmedi. Delmedikleri yeri kalmadi cocugun serum takmak icin.
Sen sen ol bu isi forumlarda daha prospektus yazamayan kullanicilarin oldugu ortamlarda arastirma yada gunde 30 yumurra 2 litre yagi fondip yapiyorum diyen bir medya doktoruna guvenme git doktorlara danis.guvendigin bir pediyatrist bul ona danis.yabanci dilin varsa yabanci kaynaklari ac oku.
22 gunluk bebe sahibiyim. Son 2 haftadır yerli yabanci okumadigimm kaynak kalmadi sadece dogru d vitaminini bulabilmek icin. asi gibi onemli bir konuda yorumcularin niteliginin ne oldugunu kesin olarak bilemeyecegin ortamlarda cebap arama.

Guluyorum yazdiklarina inan keci boku ha:))) bu asi dusmanligi isin komigi amerikali evangelikan hiristiyanlarin kafasinin altindan cikiyor. Onlar boyle can hiras asi dusmanligi yapip oraligi velveleye veriyorlar, dunyaya yayilmis demek, bize kadar da gelmis. Orada dindarliktan cocugunu doktora goturmeyen evde bekleyen var tanri iyilestirmek isterse hasta ettigi gibi iyilestirir diye, yakinda turkiye'ye de gelirse sasirmam vallahi!

Bu ulkede yapilan elle tutulur guzel seylerden biridir bu asi isi, o sayede cocuk olumlerinin onune gecildi. Simdi asi dusmanligi baslamis saka gibi!

evet hiçbir müdahaleye izin vermiyorlar

Bir de dogal olan= saglikli olan akimi var:)) he he gidin bir zehirli yilana isirtin kendinizi de gorun gununuzu:))):confused:

Bibi akrabamizin asisiz kizi oldu menenjitten, tek kiziydi 18 yasinda dunya guzeli bir kizdi ama gitti gul gibi cocuk! Yaasaydi da iste videodaki cocuk gibi olacakti muhtemelen:S
Geçen inanılmaz bedenleri izledim tlc de Allahım menejit ne bilmiyormuşum ben bir bebe yakalanmış vücudu simsiyah olmuştu kangren aynı :KK43: kestiler orasını burasını bebenin kurtardılar ama ne ayakları var ne elleri artık :KK43:

At kafası mı gece gece güldürdun beni :KK48: neyse isteyen yaptırsın isteyen yaptırmasın da suroyeliler yüzünden bir dünya hastalık tekrar türedi artı bide siz eklenmeseydiniz keşke :ıslık:
O degil de aşı karşıtı ay siz çok cahilsiniz okuda ögren küstahlıkları işime yaradı. Merak ettim, yarım saattir tüm makaleleri okuyorum. Okudum ögrendim, yaptırmaya karar verdim. :KK70:

Guluyorum yazdiklarina inan keci boku ha:))) bu asi dusmanligi isin komigi amerikali evangelikan hiristiyanlarin kafasinin altindan cikiyor. Onlar boyle can hiras asi dusmanligi yapip oraligi velveleye veriyorlar, dunyaya yayilmis demek, bize kadar da gelmis. Orada dindarliktan cocugunu doktora goturmeyen evde bekleyen var tanri iyilestirmek isterse hasta ettigi gibi iyilestirir diye, yakinda turkiye'ye de gelirse sasirmam vallahi!

Ay onlar evde bekliyor bizimkiler el kadar bebeye hacamat yaptiriyor asi yerine azicik okusan soyle bir kafayi yersin. 40 icinde bebege gaz sancisi var peygamber sunneti diye hacamat yaptiriyor ama akli suna yetmiyor peygamber efendimiz 40 yas ustundeydi hacamati yaptirirken. Ay soyletme beni.

Bir de dogal olan= saglikli olan akimi var:)) he he gidin bir zehirli yilana isirtin kendinizi de gorun gununuzu:))):confused:

Bibi akrabamizin asisiz kizi oldu menenjitten, tek kiziydi 18 yasinda dunya guzeli bir kizdi ama gitti gul gibi cocuk! Yaasaydi da iste videodaki cocuk gibi olacakti muhtemelen:S

yazık:KK43:
e tetenos aşısı...
tetenos korkunç ölümlerden biri ki ağaç kıymığından bile bulaşabiliyor:KK43:

Yazık ya gercekten ben cok üzülüyorum bu aileleri aşı karşıtı olan bebeklere, ailelerinin cahilliği yüzünden nasıl büyük bi tehlike riski içinde yaşıyolar. Ama anlatamıyosun ki insanlara, tutturmuşlar bi aşı zararları diye tamam aşının zararları var ama olmamanın kat be kat büyük zararları var bunu bi türlü anlamak istemiyolar. Herkese aöylüyorum benim öz ablam pediatri uzmanı eniştem radyolog, yiğenim suan 2 yasında suana dek devletin karşıladıklarının tamamı artı özel aşılar da yaptırdılar. İnsan kendi cocuğunu bile bile tehlikeye atar mı?

Ay onlar evde bekliyor bizimkiler el kadar bebeye hacamat yaptiriyor asi yerine azicik okusan soyle bir kafayi yersin. 40 icinde bebege gaz sancisi var peygamber sunneti diye hacamat yaptiriyor ama akli suna yetmiyor peygamber efendimiz 40 yas ustundeydi hacamati yaptirirken. Ay soyletme beni.
Cidden mi:S ariza millet iste, cocugu da kendine benzerse vay halimize ve gelecek nesillere!

yazık:KK43:
e tetenos aşısı...
tetenos korkunç ölümlerden biri ki ağaç kıymığından bile bulaşabiliyor:KK43:

Evet dogru bulasiyor.Ilginc vallahi her gun yeni bir yasima daha giriyorum ben burasi sayesinde.

Bir de bağışıklık kendi başa çıkacakmış savunmaları da beni benden alıyor. Organik besleniyorlar mi? Hamileliklerinde ultrasona da mi girmediler? Her yer baz istasyonu kayniyorken evlerde bilimum radyasyon yayan aletler varken hangi bağışıklık acaba. Resmen çocuklarının hayatı ile kumar oynuyorlar. O değil aşısız çocuklarını okula göndererek diğer çocukların hayatını da riske atıyorlar. Allah akıl fikir versin. Geçen bir tanesine denk geldim aşı karşıtı bir sayfada, çocuğu aşısız, hasta olmuş kulağı iltihaptan kapanmış hala evde bal ve limonla geçirmeye çalışıyor doktora gitmiyor antibiyotik verecek diye. Nasıl bir cehalettir anlamıyorum.

O eski toprak dediğimiz sapasağlam yaşlılarımızın hiçbiri aşılı değil buna karşılık günümüzde ölümcül hastalıklarla boğuşan binlerce bebek var. Sence neden?

Aşıyı savunduğumdan değil ama büyükanne jenerasyonunda (en azından benim şahit olduğum insanlarda kırsal kesimde) çocuk kaybı yaşamamış kişi hemen hemen yok gibi..Yani o sapasağlam olanlar doğal seleksiyona uğramış gibi düşünün , çünkü diğerleri zaten çocuk hastalıklarından öldüler..

Bir de bağışıklık kendi başa çıkacakmış savunmaları da beni benden alıyor. Organik besleniyorlar mi? Hamileliklerinde ultrasona da mi girmediler? Her yer baz istasyonu kayniyorken evlerde bilimum radyasyon yayan aletler varken hangi bağışıklık acaba. Resmen çocuklarının hayatı ile kumar oynuyorlar. O değil aşısız çocuklarını okula göndererek diğer çocukların hayatını da riske atıyorlar. Allah akıl fikir versin. Geçen bir tanesine denk geldim aşı karşıtı bir sayfada, çocuğu aşısız, hasta olmuş kulağı iltihaptan kapanmış hala evde bal ve limonla geçirmeye çalışıyor doktora gitmiyor antibiyotik verecek diye. Nasıl bir cehalettir anlamıyorum.
Bu kulaklar neler duydu neler hiç unutmadığım bir tane var bir kadının sütü gelmemiş sırf mama vermemek için saçma sapan şeyler vermiş zavallı bebek besinsiz kalıp ölmüştü daha sonra çifte soruşturma açıldı. Sırf mama vermemek için bebek öldü sırf cahillikten çok bilmişlikten.

Bal ve limonla mi:))))) ahahahaha

bi kaç ay önce nüfus müdürlüğünde işim vardı akın akın da yabancıların olduğu bir gündü. o günden sonra halsizlik baş dönmesi günlerce kendime gelemedim. grip oluyorum diye düşünüp doktora gittim meğer su çiçeği kapmışım. 30 yaşındayım üstelik. annem tüm aşılarım aşılarımın yapıldığını söyledi ama demek ki çiçek aşısı olmamışım. bir ay kendime gelemdim yataktan çıkamadım. allah korusun daha beter bi şey de olabilirdi. ki eski hastalıklar bunun yanında adı sanı duyulmamış hastalıklar da yeniden ülkemizde. hemşire arkadaşım veremin son yıllarda inanılmaz artış gösterdiğini söylemişti. çocuğum yok ama olduğunda aşılarını asla aksatmam. risk alınacak bi konu değil.

Bu kulaklar neler duydu neler hiç unutmadığım bir tane var bir kadının sütü gelmemiş sırf mama vermemek için saçma sapan şeyler vermiş zavallı bebek besinsiz kalıp ölmüştü daha sonra çifte soruşturma açıldı. Sırf mama vermemek için bebek öldü sırf cahillikten çok bilmişlikten.
Vah vah o bebek açlıktan ne acılar çekti kim bilir :KK42:

Back
X