Konulara Yapılan Kırıcı Yorumlar Hakkında

Hamileyim mazur gör beni diyorsun yani,

Bu son cevabım sana,sen kendi kendine devam et.

Kötü içeriklerimi yaptım.

Çok sevdiğim bir sözü var Mevlana nın.

'''Her lafa verecek cevabım var.Ama lafa bakarım laf mı diye.Birde söyleyene bakarım adam mı diye.'''

derdin ne diye sormak isterdim lakin sen hakaretlerine devam edeceksin
mazur gorme beni devam et
hakarete ve saldiriya gecen sensin
oysa
benim sana karsi bir edepsizligim olmadi senin bu tavrin edebe sigmadi.. mani gibi oldu
ayagini sicak basini serin tut

Daha önceki bazı konulardada farkına vardığım durumun çok normal değil aslında.:3:

Keşke iddialarını savunabilecek bir birikimin olsada tartışmayı becerebilseydik.:ssz:

Kendini savunmayı beceremediğinde boş saldırılara geçip aklınca hakaret ediyorsun.:1::1:

Cevabın hiç şaşırtmadı yani beni.

Seni kötü içerikle bildirdim.:21:

Ceza almak istemediğim için polemiğe girmiyorum seninle,

Derdini mod lara anlatırsın.:ssz:

kusura bakmayın belki üstüme vazife degil, ama arkadaşın yazıdıgı şeyde ben kötü içerik ve hakaret göremedim nedense. ?

sevgili arkadaşlar

bazı konulara üyelerimiz tarafından yapılan kırıcı yorumları görüyorum ve çok üzülüyorum.

çünkü bilmek gerekir ki buraya konu açan arkadaşımız artık son raddeye geldiği için ya bir çözüm aramak ya da sadece içini döküp rahatlamak için bir şeyler yazmaktadır. Ancak bizlerin çoğunlukla yaptığı konu sahibinin muzdarip olduğu şeyi iyice anlamadan acımasızca eleştiri yoluna gitmektir.

Hatta bu kırıcı yorumlar bazen atışmalara, çirkin ithamlara ve çocukça alaylara kadar gitmektedir. Hatta arkadaşlarımız bunları banlanacaklarını bile bile yapıyorlar. Bu tür davranışların biz kadınlara yakışmadığını düşünüyorum.

Konu sahibi savında %100 haksız ya da kötü düşünceli biri de olabilir. Ama bence bizim yapmamız gereken kötü düşünceli biri olsa dahi onu kötülükten uzaklaştırmak, iyiliğe sevketmektir. Ama biz kırıcı konuşmalarımız ve suçlamalarımızla insanları daha çok kötülüğe davet ediyoruz.

Bir de gerçekten bir dertten muzdarip olan ve gerçekten gönlü kırılan insanlar var ki onları da yine bazı kırıcı konuşmalarımızla hem konuyu açtıklarına pişman ediyoruz, hem de üzüntülerine üzüntü katıyoruz. Halbuki biz yapıcı konuşmalar ve önerilerle bayan arkadaşımıza destek olmalıyız diye düşünüyorum.

Bakın kesinlikle konu sahibini onaylamalısınız demiyorum

ama biraz olsun yapıcı olalım lütfen.

ellerimizi vicdanımıza koyup bundan sonra konulara öyle yorum yapalım.

Lütfen...

sizi can ı gönülden tebrik ederim...

herkes farklı yörelerden, farklı kişiliklerden geliyor. yani normlar tamamen farklı. bu durumda konuşma şekillerimiz, tepkilerimizin de farklı olması normal değil mi? ayrıca Türk hali duygusaldır, içinde duygu olmayan yorum yapamaz. örneğin yıllardır birbirini görmeyen iki yabancı uyruklu baba oğul düşünün çocukluktan kopmuşlar karşılaşınca öpüşür hal hatır sorar ayrılırlar ve herkes kendi hayatını yaşamaya devam eder ama bizim milletimizde o buluşmada babayiğit dediğimiz erkekliğin kitabını yazan koca adamlar hüngür hüngür ağlar.yani demek istediğim biz de burada yorum yaparken mutlak ki değerlerimizden, kültürümüzden etkileniyoruz. çatışmaların olması gayet normal ve de güzel. herkes aynı şeyi düşünse zaten tartışmanın ne anlamı var. ama tabi konuşma sınırını iyi kontrol edebilmek lazım. yine de bazı üyeler de azmettiriyor bu da bir gerçek.

Sizin birkaç topicte bu tür mesajlarınızı okudum. O yüzden konu kapanmadan hemen yazmak istedim yorumları sonra okuyacağım.

Birincisi, siz bana veya diğer üyelere nasıl yazacağımız konusunda telkin veremezsiniz. Haddimizi aşmadıktan sonra, ki bu had aşmak site kurallarına karşı gelmektir, istediğimizi yazarız. Kimsenin dümen suyuna gitmek gibi bir misyonum yok.

Biraz önceki topicte aklıma gelen bir konu. Bir kadın, küçük görümcesini eşine dövdürtüyor ve bunu iyi birşey yapmış gibi gelip burada anlatıyor. Ben bu mesaja sevgi kelebeği şeklinde mi cevap vermeliyim ?

Başka üye gelip, aklı sıra bizleri aptal yerine koyan konular açıyor, peki üye alınmasın diye aptal rolümü yapayım ?

Evine temizlik için gelen kaynanaya, sırf eşinin annesi diye saydırıyor... Peki buna ne diyeyim ?

Hayır arkadaşım, herkes duymak istediğini duyarsa zaten birşey öğrenemez. Herkes aynı at gözlüğüyle bakanların yorumlarıyla birşey elde edemez. Duymak istediklerinle olmaz bu iş, iş duymak istemediklerinin sana öğreteceğidir.

Ama kişi duymak istemediklerini duyunca, bu yorumlara kırıcı diye bakabilir.

Kurallar çerçevesinde özgür bir platformada ne istersem yazarım, kimseyi tatmin etmek gibi de bir derdim yok. Yorumumdan memnun olan olur, olmayan olmaz.

bazen kk yönetimine yazdığım oluyor ki sağolsun kendileri beni dikkate alıyorlar. Yorum yapan kişiye cevap vermemek de bir çözüm değil. Çünkü çoğunlukla konu açan kişinin acınası bir duruma getirildiğini görüyorum ve üzülüyorum doğrusu.

Doğru, Kazen kredi kartı konusunda bir mesaj geldi vs dedi konu kapattı. Sanki tam sizin kaleminiz bir yazı stiliydi. Ben şimdi onu bulmaya uğraşamam ama eğer O sizin mesajınızsa, lütfen buraya kopyalar mısınız, ben o mesajı üyeleri aşağılayan bir tarzda yazıldığını düşünmüştüm.

Hatta öyle bir mesajın dikkate alınması garibime gitmişti.

Bakalım o mesaj için arkadaşların yorumları ne olacak.

Son düzenleme:
kızlar neyi tartışıyoruz Allah aşkına? herkesin yorumu kendine ve kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre burada abartmanın anlamı var mı? ılımlı yazan yine öyle devam edecek,sert yazan yine öyle..konu sahibini sürekli pohpohlayan üyeler de değişmeyecek daha konu sahibinin ilk cümlesini alıp saldırmaya dalga geçmeye başlayanlar da değişmeyecek...belli yaşta koskoca insanlar 1-2 sözle mi kendine gelecek,mümkün mü bu? kk tarihi daha böyle birşeye şahit olmadı :)...bazen bana da oluyor,bu nasıl yorum diye hayret ediyorum ama susuyorum çünkü o üyenin tarzı bu demek ki..bize ne?

KIZILCA sana birşey sormak istiyorum,bir konu açmıştın hani hadsiz bir kadına haddini çok güzel bildirmiştin ve hepimiz helal olsun sana demiştik.peki senin konun sayfalarca sürmesine rağmen neden tek bir sert yorum almadın sence?

ayrıca Hande diye bir arkadaşımız var,90 küsür sayfa oldu konusu ve hepimiz ona yardımcı oluyoruz,neden o konuda bir tartışma,dalga olayı olmadı sizce?

sevgiler :)

Doğru, Kazen kredi kartı konusunda bir mesaj geldi vs dedi konu kapattı. Sanki tam sizin kaleminiz bir yazı stiliydi. Ben şimdi onu bulmaya uğraşamam ama eğer O sizin mesajınızsa, lütfen buraya kopyalar mısınız, ben o mesajı üyeleri aşağılayan bir tarzda yazıldığını düşünmüştüm.

Hatta öyle bir mesajın dikkate alınması garibime gitmişti.

Bakalım o mesaj için arkadaşların yorumları ne olacak.

bazıları kendini bizlerden o kadar üstün mükemmel görerek,bizlerin sadece ego tatmini yaptığını düşünerek bizim adımıza çok üzülüyor.aslında bunları yazarak kendisi de ego tatmini yapıyor ama farkında değil:1:

kızlar neyi tartışıyoruz Allah aşkına? herkesin yorumu kendine ve kimse kimsenin fikrini değiştiremeyeceğine göre burada abartmanın anlamı var mı? ılımlı yazan yine öyle devam edecek,sert yazan yine öyle..konu sahibini sürekli pohpohlayan üyeler de değişmeyecek daha konu sahibinin ilk cümlesini alıp saldırmaya dalga geçmeye başlayanlar da değişmeyecek...belli yaşta koskoca insanlar 1-2 sözle mi kendine gelecek,mümkün mü bu? kk tarihi daha böyle birşeye şahit olmadı :)...bazen bana da oluyor,bu nasıl yorum diye hayret ediyorum ama susuyorum çünkü o üyenin tarzı bu demek ki..bize ne?

KIZILCA sana birşey sormak istiyorum,bir konu açmıştın hani hadsiz bir kadına haddini çok güzel bildirmiştin ve hepimiz helal olsun sana demiştik.peki senin konun sayfalarca sürmesine rağmen neden tek bir sert yorum almadın sence?

ayrıca Hande diye bir arkadaşımız var,90 küsür sayfa oldu konusu ve hepimiz ona yardımcı oluyoruz,neden o konuda bir tartışma,dalga olayı olmadı sizce?

sevgiler :)

işte aradaki farkı görseler tüm bunlara gerek olmayacak,konunun gidişatını konu sahibi belirliyor.zaten bazı konular amaçlı açılıyor:50:

valla bende üyelerin şaka anlayışının olmamasından şikayetçiyim, şimdi diceklerki hemen kendi milletine gönderme yapma:111:, ama bence biz türkler çok gergin bi milletiz, gardımız hiç düşmüyo maşallah, belgesel tadındayız yani:27:
mesela bazen ben bi konuda espiri yapınca hemen yanlış anlaşılıyo, bence espiri hakaret, aşağılama içermedikçe sorun yok, belki başlık sahibi o espiriye gülüp kafası dağılcak, herkes mahkeme duvarı gibi ciddi olmak zorundamı, hemen dalga geçme diye biri atlar ne dalgası yahu
bazen bazı üyeler fitili ateşliyo böyle, hani iki gurup ergen vardır birbirine pis bakan, kavga etmeye de niyetleri yoktur ama biri durun kavga etmeyin der, sonra iki grup birbirine dalar ya
:1::1:

valla bende üyelerin şaka anlayışının olmamasından şikayetçiyim, şimdi diceklerki hemen kendi milletine gönderme yapma:111:, ama bence biz türkler çok gergin bi milletiz, gardımız hiç düşmüyo maşallah, belgesel tadındayız yani:27:
Mesela bazen ben bi konuda espiri yapınca hemen yanlış anlaşılıyo, bence espiri hakaret, aşağılama içermedikçe sorun yok, belki başlık sahibi o espiriye gülüp kafası dağılcak, herkes mahkeme duvarı gibi ciddi olmak zorundamı, hemen dalga geçme diye biri atlar ne dalgası yahu
bazen bazı üyeler fitili ateşliyo böyle, hani iki gurup ergen vardır birbirine pis bakan, kavga etmeye de niyetleri yoktur ama biri durun kavga etmeyin der, sonra iki grup birbirine dalar ya
:1::1:

HEEEEYYYY!!!! senin problemin ne dostum:27::27::27:

Son düzenleme:
bazen oyle bir hal aliyorki
konu acanlar cevap verenlerin insafina kaliyor
o duruma düsmemek konu sahibinin elinde
"yaziyim rahatliyim" olayi fazla yok aslinda kk'de
yazmayi goze almak var artik

maalesef anlayamacagimiz ruh haller icinde yazanlar oluyor
mesela gozlemledigim su ki:

-kendine fazla guvenen ama haksizliga ugradigini dusunenler
-fazlasiyla sinmis korkmus dogru mantikli karar veremeyecek kadar urkmus kadinlar
-siveli yazanlar
yada turkceyi iyi kullanamayanlar
asiri tepki aliyor
bende cok tepki verdigim zamanlar oldu konu sahiplerine ozellikle bencilse
ama cogu konuyada cidden haksizlik edildi

binlerce cevap vermis sivri ve cok gercekci olduklarini savunanlar konu acmaz mesela
buda dikkatimi cekti
eminim en sert en alayci yorumcular aslinda özlerinde acili hassas kadinlardir
bir nevi kendilerini guclendiriyorlar mutsuzluklarini unutuyorlar burda "dominant" havalar yaratarak
yani aslinda hepside iyidir hostur
sadece biraz stres desarj olma istegi var
e hayat onlarida yoruyo sonucta )))

bu cümlenle sen de bilmediğin kişiler hakkında ahkam kesiyorsun:34:

ve o yargıladığın insanlardan farkın yok,bilmem farkında mısın:34:

evet ben konu açmıyorum.çünkü kendi sorunumu kendim çözebilecek durumdayım.sürekli konu açanlar gerçekten sorunları için mi açıyor.tek nedenleri öfkelerini yazıp biraz da başkaları tarafından onay almak için açıyorlar.bak bakalım açılan konulara va açanlara,sayfalar dolusu konuları var.yok kaynanam şunu dedi,yok bunu dedi.yok gözünün üstünde kaşın var dedi diye olur oladık şeylere konu açıyorlar.zaten gerçekten fikir almak için açanlar kendini belli ediyor,yanlışını görüp düzeltiyor.ama illa haklılığını kanıtlamak isteyenler de ne yazılsa bildiğinden şaşmıyor:50:

[/COLOR]

bu cümlenle sen de bilmediğin kişiler hakkında ahkam kesiyorsun:34:

ve o yargıladığın insanlardan farkın yok,bilmem farkında mısın:34:

evet ben konu açmıyorum.çünkü kendi sorunumu kendim çözebilecek durumdayım.sürekli konu açanlar gerçekten sorunları için mi açıyor.tek nedenleri öfkelerini yazıp biraz da başkaları tarafından onay almak için açıyorlar.bak bakalım açılan konulara va açanlara,sayfalar dolusu konuları var.yok kaynanam şunu dedi,yok bunu dedi.yok gözünün üstünde kaşın var dedi diye olur oladık şeylere konu açıyorlar.zaten gerçekten fikir almak için açanlar kendini belli ediyor,yanlışını görüp düzeltiyor.ama illa haklılığını kanıtlamak isteyenler de ne yazılsa bildiğinden şaşmıyor:50:

bence işin delice kısmı bu haklılığını ispat etsene ne etmese ne
burda haklılığını ispat etti diyelim, eee kk kapatınca nolcak yine haksız
haklı ya da haksız kavramları bu kadar kafaya takılmamalı, çünkü çok göreceli

bence işin delice kısmı bu haklılığını ispat etsene ne etmese ne
burda haklılığını ispat etti diyelim, eee kk kapatınca nolcak yine haksız
haklı ya da haksız kavramları bu kadar kafaya takılmamalı, çünkü çok göreceli

işte bunu anlasalar zaten burada da uzamayacak.sadece kendilerinin haklı olduğunu görmek için açıyorlar ve aksi yorumlar gelince de beddualara kadar gidiyor.

bir konu da konu sahibinin üzerine gitmiştim.önce yazdıklarıma karşı çıkarken en sonunda dediklerimin doğru olduğunu gördü ve sonunda gelip teşekkür etmişti.yine bir konuda kaynanasıyla sorunu vardı.söylediklerim aklına yattı ve o da özelden teşekkürlerini iletti.zaten konusunda da illa ben haklıyım demiyordu ve gerçekten çözüm arıyordu.

Bu konu defalarca yazışıldı burada, benim okuduğum hatırladığım en az 5, daha fazlasıda vardır.
Bu tarz konular açmak, bu işin çözümü değil, burada ki herkes bu tarz konular açsa,
halimiz ne olur, kişiler kendinden sorumludur, herkes nasıl yorum yapması gerektiğini zaten bilir.
Uyarınızın kötü bir niyeti yoktur elbette, ama forumun kendi kuralları zaten var,
herkesinde vicdanı var, herkes kendi yorumunu yapar, uslubunu beğenelim ya da beğenmeyelim,
gereksiz yorum yapanlar ve de sınırını bilmeyenler için forum kuralları ve cezalar mevcut zaten.
Üyelerin devamlı çıkıp konu açıp, uyarıda bulunmasını doğru bulmuyorum ben de.
Kimse çocuk değil sonuçta, kimse de kimseyle kalıp yorumlar yapmak durumunda değil.
Herkesin tavrı, uslubu, yorumu, yazış şekli kendine ait, herkes yazdığının cezasını ya da beğenisini alır zaten.

Hakaret ya da alay hoş birşey değil tabiki...
Ama birisi gelip evli bir erkekle ilişkisi olduğunu söylüyor ya da eşini aldattığını söylüyorsa nasıl destekleyici yorum yapılabilir ki?

Aslında bu öyle bir konu ki ne kadar konuşulursa konuşulsun herhangi bir sonuca bağlanmayacaktır...
Zira "kırıcı" denilen yorumlar kime ve neye göre kırıcı..Bu konuda bile anlaşma sağlamak imkansıza yakın bana göre..

"Küfür veya hakaret içeren yorum" derseniz eğer, bu konuda zaten yönetim işe el koyar..
Ama ben bir konuda herhangi bir yorum yazarken, karşı tarafı tanımadığım ve neye kırılıp neye kırılmaz bilemediğim..zaten de bilmek zorunda olmadığım..için fikrimi yazarım..Amacım zaten karşı tarafı üzmek değil, kendi bildiğimi inandığımı söylemektir..

Diyebilirsiniz ki "neyi nasıl söylediğin önemli"
O zaman bende derim ki, bu da benim tarzım..Üstelik az önce de söylediğim gibi..ben bilemem ki karşı taraf neye kırılır..

Burası bir forum..Yüzlerce insan yazıyor bu forumda..Kimine komik gelen bir tarz, kimine incitici gelebilir..Ama buraya bir başlık açan şahıs her türlü eleştiriye açık olmalıdır...Hatta bazen sert yorumlar çok daha faydalı olabilir kanısındayım ben..Başta biraz can sıksa dahi, karşı tarafa olayı başka açıdan bakma şansı sağlar çünkü..

Üstelik ne demişler..Dost acı söyler...
Bizler tarafsızız en azından..Bir çıkarımız yok ki konu sahibinden :34:

bence bir konu acılmışsa konu sahibi haksızsa veya işi abartıyorsa(bizi deniyosa güya) enine boyuna hakaret veküfür hariç herkez düşüncesini söylemelidir özgürce...
sonuçta konu sahibi yine sonuça varacak kişidir..
ayrıca genel olarak iyi niyetli ve gercekten sıkıntıda olan birine kötü bişiy yazıldıgı cok nadir...
burası tarafsız bir forum ve burayı ondan seviyorumm
bir derdimi yazdıgımda bana hatalrımı ve eksiklerimi söyleyecek insanlarada ihtiyacımız var....

Bende rahatsız oluyorum bazı zamanlar.
Fakat arkadaşlarında dediği gibi bu konu defalarca açıldı. Değişen birşey olmadı. Bu çok normal.
Onlarca çeşit insanın bulunduğu bir platform burası. Elbetteki farklı yorumlar olacaktır.
Kimisi algıladığı gibi cvp. verecek bir başkası algıladığını espriye dökerek cvp. verecek.

Yöneticilerde rahatsız diyorsunuz ama Kazen Bey'inde bir kaç defa alaylı mesajlarına rast geldim.
Alaylı yazdığı kişiyi o tanıyordur ve bizim dışarıdan bakışımız eksiktir belkide.
Bu yüzden birçok kişi o kişinin yorumlarından tanıdığı kadar ya da yazdığından algıladığı kadar yazar.
Dışarıdan haksız gibi görünebilir ama haklıdır.
.......
Yorumlarda bir kızdığım durum var; sanki herkes Türkçe'yi mükemmel kullanmak zorundaymış gibi davranılıyor.
Bu çok sinir bozucu bir durum. Ya ana dilim Türkçe değilse, ya ilkokul bile okumadıysam, ya ve ya işte..
....
Sadece burada değil yaşamımızın her alanında, insanlar yorum yaptığında her yaşamın her koşulu farklı düşüncesiyle yaklaşırlarsa daha doğru olur elbeteki.
.....
Birde yöneticilerin ve üyelerin rahatsız olduğu bir diğer konu konuların uygun olmayan forumlarda paylaşılması.

Back
X