• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konum karmakarışık...:(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi Queen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Queen

Benim hala umudum var...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
431
10
318
Öncelikle meraba,11yıllık evliliğim var,bunca yıl 2gün iyiysem,3gün kötüyüm..Nedeni eşimle konuşmak zor sayılır,kibar,nazik birisidir ama evde neredeyse benle konuşmaz bile,tv izler bilgisayar uyku yemek bunun dışında paylaşımımız çok az,çocuklarına da öyle...Zaten konuşmayı ben başlatırım,ama ya beni dinlemez yada eleştirir yada muhalefet olur...Muhalefet demişken nasıl anlatayım aynı firkirde olduğumuz hiç görülmemiştir hep benim fikirlerime karşı duvar gibidir,hep tersini söyler,yapar...Örneğin eve alnıması gereken birşey var karşı çıkar,maddiyattan akla gelmeyecek türlü türlü bahaneleri vardır ve herzaman o haklıdır:50:Bunun yanında çocuklarına herşeyi yapmaya çalışır onlara masraftan kaçınmaz düşünmez bile,ama benim birşeye ihtiyacım var bin takla atar,almamak için artık alalım desede benim hevesim kırılır ve almasını istemem..Hadi birşey aldı diyelim yada ben istediğim için yemeğe götürdü artık 40gün konuşur ,başıma kakar hatta borçlarımızdan hep beni sorumlu tutar,halbuki benim için harcanan çok azdır ve bütün borçlarımızın sebebi benmişim gibi davranır..tabi bende kabul etmeyince sürekli bir tartışma..Kendisi esnaf ama pek muhasebeden anlamıyor kredi kartlarına yükleniyor benden habersiz kredi çekiyor onu onla kapatıyor falan borçlarımız iyice büyüdü..Nekadar borcumuz var bilmiyorum sorsam tartışma çıkıyor:50: Evliliğimiz boyunca hiç beraber aynı fikirde olamadık,aynı şeyi hayal bile:5: edemedik..Ben mesela evimiz olsun çok istedim,napcaz evi evimiz varya..kayınpederimin evde oturuyoruz da..Tatile gidelim... oldu canım başka ne istiyorsun:53: şöyle yapalım şimdi sırası değil:53:hep böyle...Konuşur gibi anlatıyorum ama böyle...çocuğu uyutacağım dur. ben sevcem der yani herşeye ters ve bu gittikce bana ağır gelmeye başladı..kendi böyle olmayınca aileside bana karşı böyle,nasıl desem artık büyük oğlum bile onu taklik ediyor,sözümü dinletemiyorum..Nasıl desem kadın olarak sevildiğimi,değer verildiğimi hissetmek istiyorum ama nafile,hiç bir zaman önceliği ben olmadım:53:kendimi çok kötü hissediyorum...

haklısın çok sinir bozucu.acaba ailesi özellikle de babası çok baskıcı birimi.yani her dediğini oğluna yaptırmaya çalışmış bir insanmı.genelde böyle olanlar bu şekilde davranıyor.artık sen ne desen de yapmak kabullenmek istemez.böyle birini değiştirmek de çok zor allah kolaylık versin

zor bi durumu cnm..zaten 11 yıl da dayanmışsın maaşallah....ama sana bişey sorucam..sen eşini seviyo musun peki?yoksa yıllar boyunca sevgi eridi mi aranızda ki??
eşin sürekli tersini diyo demişsin...cidden zor bi durum...peki hep mi böyleydi ??flört döneminde yada nişanlılık döneminde iyi anlaşır mıydınız peki??

sizde onunla alakadar olmayın bakalım umursanmamak nasıl bişeymiş :47:
Canım çok şey denedim,ama olmuyor eşim dediğim gibi kibar nazik sayılabilir,ama oldukça rahat ,rahatına düşkün ve öncelikle kendisini düşünen birisi uykusu varsa uyuyacak asla bundan vazgeçmez,allah korusun hasta olsam yok bişeyin der,uzun zamandır ara ara sol bacağım çok ağrıyor ağrıdan duramıyorum derim, umursamaz yok bişey, hareket yap der kılını kıpırdatmaz :36:daha neler neler hangi birini sayayım:43:Bazen şuram ağrıyor dese aynı onun gibi diyorum,hemen anlıyor çok zekisin sen deyip gülüyor:52:ama değişen pek birşey olmuyor..:24:
haklısın çok sinir bozucu.acaba ailesi özellikle de babası çok baskıcı birimi.yani her dediğini oğluna yaptırmaya çalışmış bir insanmı.genelde böyle olanlar bu şekilde davranıyor.artık sen ne desen de yapmak kabullenmek istemez.böyle birini değiştirmek de çok zor allah kolaylık versin
Canım aslında ailesi de oldukça sakin bir aileymiş galiba..ama sürekli anne baba kavga edermiş uyuşamazlarmış, kayınpederim sessiz birisiydi,7sene önce öldü.İlk çocuk, iki kardeşi var onlarda oldukça rahatına düşkünler:50:insanı deli eden cinsinden:26: Anneside biraz baskıcı ama sadece eşime dediğini yaptırabiliyor diğerleri takmıyor bile...Beni kızdıran herkeze canını verir,herşeyi yapmaya çalışır,ama benim bir problemim var yardımcı olurmusun desem benim işim var der erteler bende böyle sinir ola ola kendi işimi kendim yapıyorum..Ne bileyim çocuğum dr gidecekse,veya evim boyanacaksa delircem:41:ama görümcem arasa (sehir dışında )4gün ona ev taşımaya yardıma gider,annesi ilaç yazdırmaya salık ocağına gitcek hemen gider onu arabayla götürür gelir..sakın yanlış anlamayın tabi götürsün benim kırıldığım yürüyerek en fazla 10dakikada gideceği yere eşim götürüyor...Bana gelince zamanı yok ona kızıyorum hiçbir zaman önceliğim yok olduğunu düşünüyorum..bazen :53:ağlaya ağlaya söylüyorum bana yok diyorsun ama bak buna zaman ayırdın,bak buna böyle yaptın diye başına kakıyorum,sinirleniyorum tartışıyoruz...sonunda kendini haklı çıkartmayı başarıyor susmuyor haksız yere konuşup duruyor ben ne yaptım demiyor hiç...Bense herşeyi kafaya takan,kinci ,bu evin nasıl geçindiğini bilmeyen sorumsuz biriymişim gibi muamele yapıyor:50:

zor bi durumu cnm..zaten 11 yıl da dayanmışsın maaşallah....ama sana bişey sorucam..sen eşini seviyo musun peki?yoksa yıllar boyunca sevgi eridi mi aranızda ki??
eşin sürekli tersini diyo demişsin...cidden zor bi durum...peki hep mi böyleydi ??flört döneminde yada nişanlılık döneminde iyi anlaşır mıydınız peki??

Canım malesef çok zor bir durum,bende zor bir çocukluk geçirdim malesef,ama kişisel gelişim kitapları falan çok okudum kendimi geliştirmeye çalıştım...Ama eşimi hala seviyorum ,biz öyle birbirimize deliler gibi aşık olarak evlenmedik zamanla sevgi oluştu,babam otoriter olduğundan nişanlılık döneminde pek görüşmüşlüğüm yoktur anca tel.la....Bazen dediğim dedik derdi bende inatçıyım, napcaz derdim,küserdik falan...önceleri sessizdim pek sesim çıkmazdı,dediğim gibi kibar kibar konuşa konuşa beni ikna ederdi:18:Bi bakmışım gene onun dediği gibi olmuş herşey..ama zaman geçip herşey üst üste birikince insan taşıyor malesef...malesef eşimin bu tutumundan dolayı kayınvalideden kayınpederden görümcemden bile çok çektim:43: ozamanlar pek birşey anlamıyormuşum suçu kaynanamgile atıyordum:43: ama baktımki eltime kaynıma gık çıkartamıyorlar hala bana hala eşime herkezin dili çıkıyor,bunların sebebi eşimin sesini çıkartmaması umursamaması...Ha bir de kayınvalidemde bana karşı sürekli muhalefettir,herşeye herseya ama görseniz deli olursunuz,okadar diyebiliri..acaba ona mı çekti bilmem

Son düzenleme:
Ha bir de kayınvalidemde bana karşı sürekli muhalefettir,herşeye herseya ama görseniz deli olursunuz,okadar diyebiliri..acaba ona mı çekti bilmem
benimde kayınvalidem her söylediğim lafa muhalefet ederdi, yani mesela normal bişey konusuyoruz, ben konusuyorum oda yok aslında böyle , şöyle vsss
önceleri ben pek anlamadım, sonra bi dikkat ettim kadın gercekten muhalefet, aklı sıra herşeyi o biliyormuş havasına girecek ama ben emin oldugum seylerde bile öyle yapıyordu.. bi konuda konusuyorum.. yok öyle diyor. bende dediğim şeyin arkasında durarak yok öyle diyorum , kadın hala yok aslında öyle diyor, yani zincirleme birşekilde muhalaefettti...onunla konusmak bile istemezdim... :47:
ya sende eşinin laflarına muhalefet ol, bişey derse eee sen her zaman yaptıgın seyi bir kerede ben deneyeyim dersin,
ya açıkçası eşini en cok sen bilirsin, inattan anlıyorsa sende inat yap, dediğini yaptırana kadar başının etini yee, anca belki ondan anlar, ama cok abartma yinede :)

okuduklarım öyle çok dikkatimi çekti ki anlatamam size..az önce annemle konuştum ve kapadım telefonu 27 yıllık evliler oda artık çok bunaldığından falan bahsetti babamla alakalı konularda ikisinide canım kadar çok seviyorum ki bunu ifade etmek yersiz bende ne desem bilemiyorum.(( allah sabır versin size değişmiyorlar çünkü

zor bir durum eşinin bundan sonra değişeceğini sanmıyorum.11 yılda değişen değişirdi.ya onu böyle kabul edeceksin yada bitireceksin ama çocuk olunca bunu yapmak zor.Allah sana sabır versin canım

o size değer vermezse başkaları hiç değer vermez tabi...
üzüldüm durumuna....
allah yardım etsin...
şöyle ciddi ciddi bi konuşma kendine getirebilir belki...
anlamasını sağlar en azından sana çaktırmasa bile........

benimde kayınvalidem her söylediğim lafa muhalefet ederdi, yani mesela normal bişey konusuyoruz, ben konusuyorum oda yok aslında böyle , şöyle vsss
önceleri ben pek anlamadım, sonra bi dikkat ettim kadın gercekten muhalefet, aklı sıra herşeyi o biliyormuş havasına girecek ama ben emin oldugum seylerde bile öyle yapıyordu.. bi konuda konusuyorum.. yok öyle diyor. bende dediğim şeyin arkasında durarak yok öyle diyorum , kadın hala yok aslında öyle diyor, yani zincirleme birşekilde muhalaefettti...onunla konusmak bile istemezdim... :47:
ya sende eşinin laflarına muhalefet ol, bişey derse eee sen her zaman yaptıgın seyi bir kerede ben deneyeyim dersin,
ya açıkçası eşini en cok sen bilirsin, inattan anlıyorsa sende inat yap, dediğini yaptırana kadar başının etini yee, anca belki ondan anlar, ama cok abartma yinede :)

Kaynanalar aynı desene:40:zaten onlada neredeyse aynı fikirde olmamışızdır,bizimkide öyle konuşuruz konuşurken yok o öyle değil böyle der,hep kendini üstün gösterir hep ben bilirim ben iyiyim imasında bulunur,benim söylediğim herşeyi kabullenmez bu böyle olmaz der..Bende yok anne bak ben biliyorum o öyle değil derim, böyle gözümle gördüm,veya böyle olur benim annemde böyle yapardı ondan böyle gördüm diye... çok kabul etmediğim olmuştur ama karşımdaki nuh der peygamber demez ben haklıyımda ben haklıyım:47:böyle inatlaş inatlaşta olmuyor hem karşındaki laftan anlamıyor hem ben kafaya takıyorum...Eşimle muhalefete gelince olduğum zamanlar olur ama gerçekten haksızsa söylerim dediğin yanlış diye benimki tabi kabul etmez,ısrar ederim en sonunda konuyla ilgili bilgi edinip o tür yazıları kopyalayıp email atarım,bazende okuduğum kitaplardan hemen gösteririm:32:bazen kabul eder bazende kitaplar doğrumu yazıyor sanki sen çok biliyon sen hep böyle kitaplara inan bana inanma diye hayıflanır...:ssz:

okuduklarım öyle çok dikkatimi çekti ki anlatamam size..az önce annemle konuştum ve kapadım telefonu 27 yıllık evliler oda artık çok bunaldığından falan bahsetti babamla alakalı konularda ikisinide canım kadar çok seviyorum ki bunu ifade etmek yersiz bende ne desem bilemiyorum.(( allah sabır versin size değişmiyorlar çünkü

Canım teşekkürler,değişmeyecek bende öyle sanıyorum,ama bazen insan bunalıyor işte..Yıllarca sabredip şükrediyorum beterin beteri var diye..Bazende böyle çileden çıkıyorum :37:

:ssz:sağol canım...
zor bir durum eşinin bundan sonra değişeceğini sanmıyorum.11 yılda değişen değişirdi.ya onu böyle kabul edeceksin yada bitireceksin ama çocuk olunca bunu yapmak zor.Allah sana sabır versin canım

o size değer vermezse başkaları hiç değer vermez tabi...
üzüldüm durumuna....
allah yardım etsin...
şöyle ciddi ciddi bi konuşma kendine getirebilir belki...
anlamasını sağlar en azından sana çaktırmasa bile........

En çok ta buna üzülüyorum ya...bazen yeri gelir insan eşini sahiplerir ya ben arkasındayım der gibi..hiç böyle hissettirmedi bana:47:Bu yüzden sinirlerim zıplıyor:47: OOO kaç kez ciddi ciddi konuşmalar yapmışımdır ama nafile,sen yanlış düşünüyon demiştir malesef,belki içinden diyordur tabi bunu bilemem...Keşke öyle bari olsa:17:

Back
X