Boşanma aşaması

Herkese iyi geceler öncelikle..23 yaşında iki çocuklu (biri 4 biri 3 yaşında iki kızım var)evli(eşim benden 13 yaş büyük), KPSS sınavına girip iyi puan almış atanmayı bekleyen bir anneyim kısaca kendimden bahsettikten sonra asıl derdimden bahsetmek istiyorum.. Eşimle boşanma aşamasındayım ne yapacağımı bilmediğim bir noktadayım şöyle ki eşim evlendik evleneli alkol kullandığı için borçtan borca giren evde çok şiddetli tartışmalar çıkaran ama bunların yanında da beni ailesine asla ezdirmeyen eve erken geldiğinde çocuklarıyla oyunlar oynayan, mutfakla ilgilenen, okul hayatıma her anlamda da destek veren birisi.. İki kişiliği vardı onun alkol almadan önce ve aldıktan sonra değişen bir kişiliği ne yaptıysam da değiştiremedim en son beni aldattıktan sonra da artık bu evliliğe hep bitecek gözüyle bakıp atanmayı bekleyene kadar sabrettim evde yaşattığı şeyleri delil olarak kayıt altına almaya başladım sevgim de azaldı git gide derken en son ailemle konuştum ve eşyalarımı toplayıp onların yanına geldim sağ olsun onlarda arkamdalar hatta annem boşanmamı daha çok istiyordu çünkü evliliğimdeki her sorunu anneme anlatan biri olduğum için annem gardını almıştı bir anlamda da onun beni ikna etmesiyle geldim onların yanına. Eşim dün geldi aşırı derecede pişman bitik bir şekilde hediyeler vs almış ama ben ikna olmadım, annem o dil döktükten sonra yüzündeki pişmanlığı gördükten sonra ikna oldu .. Bu arada annem çabuk parlayan çabuk sönen birisi onun lafıyla evden çıkıp geldim şimdi de bana tam tersini söylüyor eşimin düzeleceğine inandığını yuvama tekrar bir şans vermemi istiyor (ek olarak annemin ikinci evliliği bizi babamız olmadan büyütmüş) benim de iki kızım olduğu için son bir şans vermemi istiyorlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bir yanım şu an özgürce yaşamak istiyor tekrardan hayatı keşfetmek bir yanım hayatın çok zor olduğunu çoçukları tek başına büyütmenin, tekrar evlenmenin binbir çeşit zorlukları olduğunu söylüyor. Eşime karşı her şey bitmese de soğukluk hissediyorum ve en kötüsü de zaman zaman bana ilgi gösteren erkekler de hoşuma gitmeye başlıyor.. Aramızda boşanmış çocuklu annelerimiz varsa ya da eşine son bir şans verip mutlu olan hemcinslerim var ise yorumlarını bekliyorum ..
Aldattığını nasıl öğrendiniz

Eşim kendi borçlarına alkole o kadar odaklandı ki son zamanlarda bana ilgisi de azaldı ve beni aldattıktan sonra fikirlerim de değişti açıkçası .. Acaba gerçekten alkolü bırakıp ilgisini tekrar bize verdiğinde her şey yoluna girer mi kafam bu noktada

Herkese iyi geceler öncelikle..23 yaşında iki çocuklu (biri 4 biri 3 yaşında iki kızım var)evli(eşim benden 13 yaş büyük), KPSS sınavına girip iyi puan almış atanmayı bekleyen bir anneyim kısaca kendimden bahsettikten sonra asıl derdimden bahsetmek istiyorum.. Eşimle boşanma aşamasındayım ne yapacağımı bilmediğim bir noktadayım şöyle ki eşim evlendik evleneli alkol kullandığı için borçtan borca giren evde çok şiddetli tartışmalar çıkaran ama bunların yanında da beni ailesine asla ezdirmeyen eve erken geldiğinde çocuklarıyla oyunlar oynayan, mutfakla ilgilenen, okul hayatıma her anlamda da destek veren birisi.. İki kişiliği vardı onun alkol almadan önce ve aldıktan sonra değişen bir kişiliği ne yaptıysam da değiştiremedim en son beni aldattıktan sonra da artık bu evliliğe hep bitecek gözüyle bakıp atanmayı bekleyene kadar sabrettim evde yaşattığı şeyleri delil olarak kayıt altına almaya başladım sevgim de azaldı git gide derken en son ailemle konuştum ve eşyalarımı toplayıp onların yanına geldim sağ olsun onlarda arkamdalar hatta annem boşanmamı daha çok istiyordu çünkü evliliğimdeki her sorunu anneme anlatan biri olduğum için annem gardını almıştı bir anlamda da onun beni ikna etmesiyle geldim onların yanına. Eşim dün geldi aşırı derecede pişman bitik bir şekilde hediyeler vs almış ama ben ikna olmadım, annem o dil döktükten sonra yüzündeki pişmanlığı gördükten sonra ikna oldu .. Bu arada annem çabuk parlayan çabuk sönen birisi onun lafıyla evden çıkıp geldim şimdi de bana tam tersini söylüyor eşimin düzeleceğine inandığını yuvama tekrar bir şans vermemi istiyor (ek olarak annemin ikinci evliliği bizi babamız olmadan büyütmüş) benim de iki kızım olduğu için son bir şans vermemi istiyorlar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bir yanım şu an özgürce yaşamak istiyor tekrardan hayatı keşfetmek bir yanım hayatın çok zor olduğunu çoçukları tek başına büyütmenin, tekrar evlenmenin binbir çeşit zorlukları olduğunu söylüyor. Eşime karşı her şey bitmese de soğukluk hissediyorum ve en kötüsü de zaman zaman bana ilgi gösteren erkekler de hoşuma gitmeye başlıyor.. Aramızda boşanmış çocuklu annelerimiz varsa ya da eşine son bir şans verip mutlu olan hemcinslerim var ise yorumlarını bekliyorum ..
Soğukluk hissetme ve başka ilgi gösteren erkeklerden hoşlanma kısmı aşılabilir. Aranızda tekrar cinsellik vs olduktan sonra oksitosin vs hormonlar tekrar sevme yönünde destek olabilir. Ama biraz da riskli ortamlardan kendinizi uzak tutmak lazım, ne bileyim çok çekici giyim kuşam veya çok muhatap olma yerine daha mütevazi bir profil, karşı cinsle daha az muhatap olma vs.. sizi kendi ailenize ve çocuklarınıza odaklanmanız konusunda destekleyebilir. Ben de çok zor bir evliliği yıllarca yürüttüm ( ama açıkçası alkol ve aldatma yoktu, inşallah eşiniz bu pişmanlıkla temelli bırakır) çocuklarım epey büyüdü hepsi ergenliği geçti.. eşimle yaş farkımız da aynı sizinki gibi. Birkaç kez ayrılıp barışma, hatta başkasına aşık olmam vs her türlü badireden geçtim...şu aşamada yine belki ayrılırız kim bilir çünkü dediğim gibi çok zor bi evlilik olduğu için hiçbir zaman garantisi yok ama hiç pişman değilim yıllarca yürüttüğüme...çocuklarım çok olgun başarılı gençlere dönüştü. Fedakarlıklarım meyvesini verdi. Kendimi de çok bilgeleşmiş, feleğin çemberinden geçip pişmiş, görevini başarıyla tamamlanış biri olarak hissediyorum. O yüzden bir şans daha verin derim....zaten yaşınız genç, bu defa da aynı huylara dönerse, en azından çocuğunuz biraz daha babasıyla yaşamış olur o arada, sonra tekrar ayrılırsınız.

Bence burda takılmamız gereken nokta sizin annenize anlattınız o kısmı geçtim, annenizin lafıyla hareket eder gibi yazmışsınız. Sizin şuan için yazdıklarınızı bile kesin olarak öyle düşündüğünüzü sanmıyorum. Sürekli olarak eşinizin yaptıklarını kanıt toplarken ve annenize anlatırken kafanız o yönde kalmış belki anneniz siz evden ayrılmadan ikna olsaydı siz evden çıkmayacak mıydınız? Durun bir düşünün bence kafanız çok karışık geldi bana. Başka erkeklerin ilgisi, özgürlük denen şeyler şuan ki belirsizliğinizden geldiğini düşünüyorum. Ama hazır kapınıza gelmiş özür dileyen insana istemediğiniz şeyleri konuşup halletmek içinde güzel fırsat.

Aldatma için kendiniz takılmamış gibi yazdığınız için değinmedim. Herkesin affettiği şeyler farklı oluyor.🤷🏻‍♀️

Babamdan biliyorum ki alkol problemi çözülecek bir problem değil. Yaşı arttıkça alkolikliği artacak 50 yaş sonrası alkole bağlı beyin hücrelerinin dejenerasyonuna şizofreniye benzer hareketler gösteriyorlar. Benim annem 3 mahkeme gördükten sonra boşanmaktan vazgeçmiş. Kesinlikle hata yapmış. Böyle bir aile ortamında büyümektense boşanmış bir ailede büyümeyi tercih ederdim. Huylu huyundan vazgeçmiyor maalesef.
Amateme de yatsa her bağımlı eski alışkanlığına geri dönüyor…

Back
X