Konumuz kıskançlık :( aldatacak hissi lütfen yardım

Kalp-yolu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2016
116
40
13
arkadaslar ben cocuklugumda cok aldatmalar gördüm. Gerekse cevremde gerekse ebevynlerde cok aldatmalar gördüm. Bu yuzdenmıdır bılmıyorum. Suan 1 yıllık evlıyım daha oncesınde calısıyordum ısı bırakdım evlendıkden sonra. suan calısmak ıstıyorum fakat ısın ızın gunlerı denk gelmedıgı ıcın esımle, calısmak ıstemıyorum. Sankı esım evde tek kaldıgında benı aldatacakmıs ılk fırsatta eve bırını atacakmıs gbı hıssedıyorum. Esımden yanda elle tutulur bırseynı gormedım bır yıldır. Benı cok sevdıgını soyler durur. Ben bu şüpheyı kıskanclıgı nasıl yenebılırım. Dokdora gıt demeyın ben kendım yenmek ıstıyorum bu hıssı. Ben hergun evde yalnızım esım hıc boyle seyler dusunmuyor. Ama ben onu bırgun bıle bos evde tek bırakmaktan korkuyorm

doktorla konuşmuyosan bari eşinle konuş diyem de benim eşim bana böyle dese onu pişman ederim. kendi kendinize nasıl aşarsınız bu sorunu bilemiyorum ama bu kıskançlık vs değil piskopatlık derecesinde güvensizlik.

elle tutulur birşey görmedim demişsiniz,elle tutulmayan birseyler gördünüz mü peki_?

arkadaslar ben cocuklugumda cok aldatmalar gördüm. Gerekse cevremde gerekse ebevynlerde cok aldatmalar gördüm. Bu yuzdenmıdır bılmıyorum. Suan 1 yıllık evlıyım daha oncesınde calısıyordum ısı bırakdım evlendıkden sonra. suan calısmak ıstıyorum fakat ısın ızın gunlerı denk gelmedıgı ıcın esımle, calısmak ıstemıyorum. Sankı esım evde tek kaldıgında benı aldatacakmıs ılk fırsatta eve bırını atacakmıs gbı hıssedıyorum. Esımden yanda elle tutulur bırseynı gormedım bır yıldır. Benı cok sevdıgını soyler durur. Ben bu şüpheyı kıskanclıgı nasıl yenebılırım. Dokdora gıt demeyın ben kendım yenmek ıstıyorum bu hıssı. Ben hergun evde yalnızım esım hıc boyle seyler dusunmuyor. Ama ben onu bırgun bıle bos evde tek bırakmaktan korkuyorm

Somut bi sey yok da kendi kendinize kuruntu yapıyorsanız bela arıyorsunuz demektir. Kötü düşünüp kötüleri çekmeyin, bu enerji (kötü his/düşünce/dua/zan) kaybolmuyor, birikiyor, olmayacak varsa da olduruverirsiniz alimallah :)
Kendi kendinize nası yeneceksiniz bilmem, destek alsanız daha kolay olur ama baslangıç olarak kendinize bir mesgale bulabilirsiniz.
Ağır işsizlik sendromu diye bir şey var, o da böyle kafalar yapıyor orta vadede.

Bir iş güç meşguliyet bul kendine. Ayrıca aldatmak sadece sen yokken eve kadın götürmek değil ki bir sürü oteller pansiyonlar ve arkadaşlarının evleri vs vs..
İşini gücünü bul güçlü ol tek tavsiyem budur.

Valla ben de 2.5 yıllık evliyim aynı his ben de de var ama evde olduğu zaman daha rahatım dışardayken çok şüphe oluyo sonra sürekli kafamda kuruyorum benim eşim vardiyalı çalışıyo mesela ekstra mesai çıktığı zaman acaba biriylemi gorusucek diye kuruyorum çocukluğundan beri kullandığı cep numarasi hala aynı acaba eski kişiler arar mı eşimi caydırır mı gibi düşünceler oluyo doktora da gittim onun yapabildiği tek şey konuşmak ve ilaç vererek seni ayakta uyutmak. Yapılması gereken en iyi sey çalışmakmış ya da eşimle izin Günlerimiz uymuyo demişsin illaki iş olucak diye bir şey yok mesela aktivitelere Katıl kurslara git alışveriş yap gez yani sen kendini daha iyi bilirsin sevdiğin şeyleri yaparak kafanı dağıtmaya çalış. Ben ilk bunları yaparken çok zorlandım yaptığım işe odaklanamiyodum aklım eşimdeydi ama eşimin de beni aldaticagini biriyle konusucagini hiç sanmıyorum hatta buna adım gibi eminim ama bu sorun ben de neden oluştu bilmiyorum belki de dediğin gibi çevrede aldatan kadın erkek çok var onları görüpte korktugumuz için olabilir. Ben de hala var ama eskisi kadar çok değil şimdi öyle çok düşünmüyorum. Sen de böyle dene bakalım bir süre doktora gidincede dediğim gibi pek bişey olmadı doktorun dedikleri her kitapta ve internette var ilaç zaten uyusturuyo seni ama eğer ki çok çok ileri düzeye gidersen doktora git bunu da belirteyim ama inşallah ilaç kullanmaya gelicek kadar ilerlemeden kendin toparlarsin

Etrafında gorduklerin sana travma yaşatmış. Ben de duyduklarim ve gorduklerimden sonra benzeri duygular yaşadım yani mesela 5 dk gecikse acaba biriyle mi gorusuyordu diye kafamdan gecmedi degil. Esine guvenmiyor musun demeyin etrafta aladatilan kadinlarin da birçoğu esine guveniyordu.
Kendi kendini telkin etmelisin. Sunu düşün: Esin seni aldatsa naparsin? Bununla tek başına başa çıkarım güçlü ve saglam durusum bozulmaz hayatima devam ederim diyebildigin yere kadar secenek olustur kendine.
Kendine guvenmeye basladigin anda aldatilma düşüncesi çıkıyor zaten aklindan.

Şahsen hiç umurumda olmaz. Gozume ciddi ciddi bisey batmadiysa, ortada bisey yoksa bunlari dusunmem. Aldatirsada belki erken belki gec ogrenirim illa ki nasılsa... :))

Fazla özgüvensizsin senin diğer konuyu da hatırlıyorum bir adamı ne kadar sıkarsan kaçar demedi deme bak aldatır demedim kaçar dedim....
Ne kadar özgüvenin yüksek olursa adam sana saygı duyar :)

Bence senin eşine değil kendine güvenin yok! Adamın hiç bişeyi yokken şüphelenmek ya paranoid bir rahatsızlıktır ya da yüksek dozda özgüven eksikliğidir. Acaba kendini olduğundan aşağıda mı görüyorsun bilinç altında ki eşinin seni aldatacağını düşünüyorsun. Çünkü bunlar çevremde hep böyle şeyler gördüm etkilendim ile düşünülecek şeyler değil. Bende etrafımda çok şey gördüm ihanetler sapkınlıklar hatta arkadaşıma kocası başka erkek bile teklif etmiş ama hiç bir zaman bunlar beni etkilemedi asla da etkilemez o onların karakteri bu benim ! Seninde böyle düşünmen gerekiyor bence sorunun gerçek kaynağını bulduğunda sorunu da çözmeye yaklaşacaksın.

"Çocuklugunuzda bu tür vakalar çok olmuş.Normal böyle dusunmeniz. Siz hasta değilsiniz emin olun.Sadece şeytanın vesvesesi,hilesi.Allaha sığınn bol bol dua edin.Esinizi sıkma yın.Kendinize uğraşlar eşinin.Kafa dagitin ki bu düşünceden uzaklaşın.Unutmayin herşey olacağına varır.Rabbim hakkımızda Herşeyin hayırlısı ni versin.Hakkimizda hayırlı olanı da gönlümüze razi etsin.:KK25:

Bunlar evde olduğunuz ve aslında çalışmaya alışkın olduğunuzu gösteriyor. Bende evdeyken başka başka şeylerde olsa kurup duruyorum kafamda. Biran önce iş bulun yoksa huzurunuz kaçacak. Eşinise yansıtacaksınız

Back
X