- 15 Temmuz 2016
- 8.430
- 14.113
- 248
Melodik konuşmanız gerek.Diksiyonum hiç iyi değil. Bazen çok fazla kekeliyprum ve kelimeleri döndüremiyorum dilimle. Yani peltek söylüyorum. Halbuki peltek biri değilim. Geçen güneş kremi alacaktım. Kasiyere güneş kremi diyemedim doğru düzgün. Ağzımda geveledim bir şey. Kendimi salak gibi hissettim. Çoğu zaman bböyle oluyor. Çoğu zmanda cümleleri topluyamıyorum. Düzgün cümle kuramıyorum. Offf ne yapacam ben. Şu an yorgunluktan pek anlatamadım ama ara ara yazacağın.
Kısacası konuşmam iyi değil ve nasış geliştireceğimi bilmiyorum.
Kekemelik problemi olanlara kurslarda melodik konuşma öğretiliyor. Ve kekemelik problemi baya baya bitiyor.
Ben halkla ilişkiler okudum ve bu alanda çalıştım. Kişisel tavsiyelerim.
Sakin ol, baktın söyleyemedin reyondaki görevli anlamadı elinle işaret et böylelikle zaman kazanırsın. Baktın derdini anlatmayacaksın kısa ve net kelimeler seçerek anlat.
Heyecanlandığında yada kendi ifade edememeye başladığında uzun cümlelerden kaçın, aynanın karşısına geç dik dur, derin nefes al her harfi ağzından çıkarırken bak kendine çok detayı var ama önce bunu yap.
Seri net düz konuşmak için tekerleme çalış bol bol. İnan bunun 100% faydasını göreceksin. Spikerler haberlerden önce tekerleme çalışır.
Harflerin bir çok detayı var aynaya bakarak harfleri söylerken ağzından nereden çıktıklarını keşfet.
Çok güzel bı şekilde konuşur ve kendini ifade edersin.