• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konusamama sorunu :(

eylul_eylul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2009
125
53
98
39
Yardima fikire arkadasa ve dertlesmeye ihtiyacim var.

Ben ogretmenim ama tanidiklarimin da soyledigi gibi konusmayan ogretmenim.konusamiyorum.yani yanimdaki kisilerle sohbet edemiyorum.konusacak anlatacak birsey bulamiyorum. Bu yuzden de cevremde kimse yok.ne yakin bir arkadas ne dertlestigim bir akrabam veya komsum.

Bu huyum yuzunden cevremdekiler beni kendini begenmis veya buzdolabi gibi falan goruyolar ama degilim iste. Ben de herkes gibi konusmak sohbet etmek istiyorum.

Ailem ve esim bu durumu kabullendiler (bazen iletisim kopuklugu yasasak da)

Kendimi bildim bileli boyleyim. degismek istiyorum.girdigim her yeni ortamda bu sefer degisecegim diyorum ama sonuc ayni :(

Bu suskunlugumu bozmama yardim edin lutfen!

roman vs kitapları okur musunuz?belki kitaplar size yardımcı olabilir

Son düzenleme:
konu sahibi arkadaş tam da beni anlatmışşş

Yardima fikire arkadasa ve dertlesmeye ihtiyacim var.

Ben ogretmenim ama tanidiklarimin da soyledigi gibi konusmayan ogretmenim.konusamiyorum.yani yanimdaki kisilerle sohbet edemiyorum.konusacak anlatacak birsey bulamiyorum. Bu yuzden de cevremde kimse yok.ne yakin bir arkadas ne dertlestigim bir akrabam veya komsum.

Bu huyum yuzunden cevremdekiler beni kendini begenmis veya buzdolabi gibi falan goruyolar ama degilim iste. Ben de herkes gibi konusmak sohbet etmek istiyorum.

Ailem ve esim bu durumu kabullendiler (bazen iletisim kopuklugu yasasak da)

Kendimi bildim bileli boyleyim. degismek istiyorum.girdigim her yeni ortamda bu sefer degisecegim diyorum ama sonuc ayni :(

Bu suskunlugumu bozmama yardim edin lutfen!

Okuduğunuz bir haber hakkında konuşabilirsiniz.
Bu konu hakkındaki fikirlerini paylaşabilir,aynı şekilde karşı tarafında fikirlerini dinleyebilirsiniz..

Film izleyen biri iseniz, izlediğiniz ortak bi film hakkında sohbet edebilirsiniz..
Arkadaşlarınızla buluşup , sinemaya gidebilir ve çıkışta da oturup o film hakında uzunca konuşabilirsiniz..

Laf lafı açar zaten.. (:

Kitap okuyorum ama kitaplar daha cok icime kapanmama neden oluyor daha dogrusu konusamadikca kitaplara sariliyorum.

Bir habet bir film ya da her ne ise konustugum konu birkac cumle sonra sonlaniyor.soz konusu ben oldugumda laf lafi acmiyor :(

Geveze arkadaslarim pes etti.benimle sohbete girismiyolar artik :(

Girişken olmalısınız..
Böyle hem kendinizi hemde çevrenizdeki insanları sıkarsınız..

Bi süre burada takılmayı deneseniz ? Arkadaşlıklar edinir, birşeyler paylaşırsınız..
Belki iyi gelir, yine de siz bilirsiniz..

bence sorunun kaynağını bulup çözüm aramalıyız.benim konuşamama sebebim belli çözümü yok maalesef.çözüm için insanların dürüst olması,ikiyüzlülük yapmaması lazım :43: her yerde bunlardan olduğu için konuşmamayı tercih ediyorum

Girişken olmalısınız..
Böyle hem kendinizi hemde çevrenizdeki insanları sıkarsınız..

Bi süre burada takılmayı deneseniz ? Arkadaşlıklar edinir, birşeyler paylaşırsınız..
Belki iyi gelir, yine de siz bilirsiniz..

Evet aynen insanlar bendeb sikilip uzaklasiyorlar

Ben de burada takilmanin iyi gelecegini dusundum.burafa arkadaslarin sohbetleri icten ve dostca.bu durum cok hosuma gitti.

bence sorunun kaynağını bulup çözüm aramalıyız.benim konuşamama sebebim belli çözümü yok maalesef.çözüm için insanların dürüst olması,ikiyüzlülük yapmaması lazım :43: her yerde bunlardan olduğu için konuşmamayı tercih ediyorum

Haklisin . Ama yalnizlik da kotu.ve her gecen gun daha da yalnizlasiyorum.

Sosyal fobi sorununuz olabilir belki bu durumda ilaç kullanabilirsiniz.Tabii benim tavsiyem bu sorunun üstüne gitmeniz,gerektiğinde saçmalayın ama konuşun zamanla düzelecektir.Ayrıca kitap okumak,film izlemek vs. konuşacak konu bulmakta da yardımcı olabilir.

Belki de baskalarinin anlattiklari, baslarina gelenler hic ilginizi cekmedigindendir. Konusmak icin ilgilenmek gerekir. Biri ile tanistiginizda sorarsiniz: Nerelisin, ne isle mesgulsun, bos zamanlarinda neler yapmaktan hoslaniyorsun, vesaire. Kimi zaman anlattiklarini dinlerken akliniza kendinizle ilgili benzer bir durum gelir ve bunu paylasirsiniz, kimi zaman zaten ortak bir ilgi alaniniz oldugunu kesfeder,bunla ilgili muhabbet baslatirsiniz. Kimi zaman sirf havanin sicakligindan bahsederken muhabbet acilir, laf lafi acar yani. Fikra okuyun bol bol, bazen muhabbet arasinda duruma uygun bir fikra cok ise yarar. Ogrencilerinizle ilgili bir suru aniniz vardir, isim vermeden ve ogrencinin tanitici ozelliklerini vermeden bu anilarinizdan bahsedebilirsiniz yeri geldikce. Alin size bir suru mevzu.

Kızlar bende su son zamanlar öyleyim aslında cok neşeli biriyim ama konularımı benı sarmıyor anlamadım dedikodu kötü konuşmak istemiyorum ama sank hep muhabbetler oyle

Sosyal fobi sorununuz olabilir belki bu durumda ilaç kullanabilirsiniz.Tabii benim tavsiyem bu sorunun üstüne gitmeniz,gerektiğinde saçmalayın ama konuşun zamanla düzelecektir.Ayrıca kitap okumak,film izlemek vs. konuşacak konu bulmakta da yardımcı olabilir.

Tesekkurler .......

Belki de baskalarinin anlattiklari, baslarina gelenler hic ilginizi cekmedigindendir. Konusmak icin ilgilenmek gerekir. Biri ile tanistiginizda sorarsiniz: Nerelisin, ne isle mesgulsun, bos zamanlarinda neler yapmaktan hoslaniyorsun, vesaire. Kimi zaman anlattiklarini dinlerken akliniza kendinizle ilgili benzer bir durum gelir ve bunu paylasirsiniz, kimi zaman zaten ortak bir ilgi alaniniz oldugunu kesfeder,bunla ilgili muhabbet baslatirsiniz. Kimi zaman sirf havanin sicakligindan bahsederken muhabbet acilir, laf lafi acar yani. Fikra okuyun bol bol, bazen muhabbet arasinda duruma uygun bir fikra cok ise yarar. Ogrencilerinizle ilgili bir suru aniniz vardir, isim vermeden ve ogrencinin tanitici ozelliklerini vermeden bu anilarinizdan bahsedebilirsiniz yeri geldikce. Alin size bir suru mevzu.

Tesekkurler.........

Back
X