Konuşamayan oğlum

Ben 4 yaşımda mı ne konuşmuşum yani şuan sağlıklı bir bireyim bakın 4 diyorum ne 2 ne 3
4 5 yaş gıbı her çocuk farklıdır.Ama kelimeleri söyleyişim falan çok düzgünmüş.
Sakin olun.
Ya aslinda sakir sakir konusmasini da beklemiyorum tabiki ama bi baba mama anne bu tarz kelimeleri soylese bana yetecek suan :(

Bende bunu anlıyamıyorum
Benimde bi oglum var şuan minik ama
Ilerde sizin gibi şeyler hissedersem buralarda çare aricağıma hemen bi uzmana götürürüm çocugumu

Neden vakit kaybediyorsunuz anlamadımki
Ahhh ins bole seyler hissetmesiniz aslinda devamli doktor kontrollerine gidiyoruz doktor olumsuz bisi gorse soylerdi deyip geri geliyorum yani duycagim kotu bisi olursa siye korkuyorum sanirim:(

Aynen bizdede hersey ihh ihh baska bisi yok anlamazsan da kiyametler kopuyor ins benim de bebegim bi an once bisiler soyler :KK43:
Sonra hiç susmuyor .
Önüne oturun anlamıyorum ne istiyorsun deyin bağırmaz öyle.
Bana decoder gibisin herşeyi anlıyorsun derlerdi🤣😂

Tabi insan duymak istiyor. Mesela 22 aylık kızım bana bir kere bile anne demedi konuşur eder ama bana hep baba diye seslenir. Ne diller döktümde anne demiyor. Birde 5 yaşında kızım var ondanda duyuyor ama söylemiyor ben napayım şimdi 😄 Gerçekten zor ama kendimizide bazen bu konularda yıpratıyoruz. Akışına bıraksak,etrafta söylenenleri duymazsak daha güzel olurda işte 😊 A ahsen90

Kızım 3 yaşında konuştu , 16,5 ay ne ki , benim telaşımı düşün bide . Doktor çok normal dedi 5 yaşına kadar konuşmazsa ozaman irdelemeye başlarız demişti , çünkü diğer herşeyi normaldi . Zaten telaş etmen için çok erken , 6 yaşında konuşan tanıdığım var .

Aslinda doktora gidecegim ama beni uzen bisi duymaktan korkuyorum bi ara bebegimde otizime dair seyler hissetmistim sonra zamanla bu bulgularin bircogu kayboldu. Ama suan gene aklima gelmeye basladi.cocuk gelisimi okudum sayisiz cocukla hasir nesir oldum ama mevzu kendi cocugum olunca hep bi eksik hep bi yarim kaliyormusum gibi hissediyorum:KK43:
Cook yakinimda birebir sizin gibi bir arkadaşım var, o da anaokulu öğretmeni hatta, onun oğlu daha büyük sizinkinden.
Aynı şeyleri söylüyordu o da, ya kötü birşey duyarsam diyordu.

Muhtemelen hicbirseyi yoktur kuzunun, ama tedbir takdiri bozar diye de bir söz var.
Ben çocuk söz konusu olduğunda hep bir uzmana danışmaktan yanayim.
Belirleyici olan onlar çünkü.
Hem içiniz rahatlar.

Burda size, ben 4 yaşında konuştum diyen de olur, benim çocuğum 1 yaşında konuştu diyen de.
Biri içinizi rahatlatır, diğeri endiselendirir.
Yine de göz teması kuruyorsa, ismine bakıyorsa, dediklerinizi yapıyorsa, sorduğunuz şeylere konuşarak değil de göstererek de olsa cevap veriyorsa muhtemelen birşeyi yoktur ☺️☺️

Arkadaslar benim icin onemli bi konu tecrubeli annelerden destek ve tavsiye istiyorum :KK43:

tecrubelı annelerde olsalar herkes kendı çocugundan örnek verir
ve her çocuk birbirinden farklıdır , benım yiğenım 3,5 yaşındaydı konuştugunda
devamlı ananı ananı diyordu tekrar ederek ,

benım kızım 5,5 aylıktı anne baba dediğinde ,

sizde telaş etmeyin hee içiniz çok rahatsızsa bir noroloji dr götürün bir muayne etsin ,

Cook yakinimda birebir sizin gibi bir arkadaşım var, o da anaokulu öğretmeni hatta, onun oğlu daha büyük sizinkinden.
Aynı şeyleri söylüyordu o da, ya kötü birşey duyarsam diyordu.

Muhtemelen hicbirseyi yoktur kuzunun, ama tedbir takdiri bozar diye de bir söz var.
Ben çocuk söz konusu olduğunda hep bir uzmana danışmaktan yanayim.
Belirleyici olan onlar çünkü.
Hem içiniz rahatlar.

Burda size, ben 4 yaşında konuştum diyen de olur, benim çocuğum 1 yaşında konuştu diyen de.
Biri içinizi rahatlatır, diğeri endiselendirir.
Yine de göz teması kuruyorsa, ismine bakıyorsa, dediklerinizi yapıyorsa, sorduğunuz şeylere konuşarak değil de göstererek de olsa cevap veriyorsa muhtemelen birşeyi yoktur ☺☺
Goz temasi cok iyidir herkese karsi guler gulumser ismine biseye cok odaklanmamissa bakar. Nesneleri cok iyi tanir bulasik makinasina kadar bilir nerde diye sordugumda gosterir. Coook tesekkurler cevabiniz icin

Ahhh ins bole seyler hissetmesiniz aslinda devamli doktor kontrollerine gidiyoruz doktor olumsuz bisi gorse soylerdi deyip geri geliyorum yani duycagim kotu bisi olursa siye korkuyorum sanirim:KK43:
Inşallah bi problem yoktur yavrunuzda
Sizi birazda olsa anlıyabiliyorum

2 aylik oğlumun gözleri kayıyor şaşi gibi oluyor arada

DOktora götürüce allah korusun bebeğinizin görme sorunu var felan diyecek gibime geliyor
En kötüsünü düşünüyorum

Ama yinede gotürucem en kısa zamanda kotü seyler düşünerekte kendimi yiyorum çünkü boyle olmaz
Yani sizde götürün râhatlayın

Merhaba 16.5 aylik oglum hala hicbirsey konusmuyor. Onceden baba mama gibi seyler soylerdi onu da kesti. Cici (cikcik) bi de bird (kuş) diyor nadiren o da. Ne anne ne baba hicbisey yok. Komutlarimi oncede uygulamiyordu ama son 1 aydir komutlarimi yapiyor hatta elindekini cope at desem atar hadi baba uyuyor uyandir desem gider babasini uyandirmaya odaya. Derdini anlayamadigim zaman agliyor sinirleniyor. Ne olur icimi rahatlatin:KK43:
Çok normal ya takmayin kafaya kizim 2 yasinda basladi simdi bidi bidi yurtdusindaysaniz iki dil de etkisi var en iyi yontem onunla konusun soru sorun cewap vermese bile dewam edin ve kitap okuyun resimle

Cok sarki soylerim dikkatle dinler hatta oynar muzige asiri duyarli oynamayi cok seviyor. Ilesimimiz de iyi ama bazen derdini anlamiyorm o da konusmadigi icin anlatamiyor agliyor sinirleniyor elindekini firlatiyor sonra. Cok uzuluyorum halbuki babasi da bende de erken konusmusuz genlerle alakali desem o da degil :KK43:
İçinizi rahatlatmak için doktorunuzla görüşün ama hiç sanmıyorum bir sorun olduğunu. Bazı çocuklar tabiri caizse Arap atı gibi sonradan açılıyor. Şuan dinleme, gözlemleme, kaydetme aşamasında olabilir. Sonra gün geliyor, bu kadar şeyi hangi ara öğrendin şokuna uğratabiliyorlar sizi.

Goz temasi cok iyidir herkese karsi guler gulumser ismine biseye cok odaklanmamissa bakar. Nesneleri cok iyi tanir bulasik makinasina kadar bilir nerde diye sordugumda gosterir. Coook tesekkurler cevabiniz icin
Oğlum 36 ayini bittirdi agustosun 20 de ve inanir misiniz daha yeni yeni konusmaya calisiyor cümle kuramiyor hala çok hırçın söylediği ya da anlatmaya calistigini anlamazsam kendini yerlere atıyor.
Herkes çok telaşlaniyorsun konusur eltimin amcasinin oğlu 5 yaşında konuşur deyip örnekler göstermeye çalıştılar ama ikna olamadim ki en iyiside erken gidip uzmandan görüş almak.
Istanbulda dil ve konuşma terapistine götürdüm çok küçük henüz dediler 2 yaşındaydı.
Şimdi 2 ay once tekrar götürdüm algisi gayet iyi komutlara uyuyor söylediğinizi anliyor ve bir iki kelime olsun çıkıyorsa devami gelicektir dedi doktor kreş desteği alıcak bu sene cok uzun ve karmaşık oldu ama bur uzmana muhakkak danışın ve içiniz rahat etsin her çocuk kendine özgü ve farkli.

Isaret parmagini kullaniyormu ilgisini ceken seyleri size gosteriyormu
Benim de 15 aylık bir oğlum var. Göz temasımız çok iyi. Söylediğim şeyleri anlar. Talimatlarımı uygular Bi kaç kelime konuşur ama asla işaret parmağını kullanmaz bu beni çok endişelendiriyor

Benim de 15 aylık bir oğlum var. Göz temasımız çok iyi. Söylediğim şeyleri anlar. Talimatlarımı uygular Bi kaç kelime konuşur ama asla işaret parmağını kullanmaz bu beni çok endişelendiriyor
18 aya kadar zamani var ama bir bucuk yastan sonra hala kullanmazsa bir uzmana danisin bide mesela bu telefon diye onun parmagini tutup gosterin siz ogretin

Back
X